Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
jeli poznata potrosnja ovih kartica ???
gledam ove GIGABYTE GV-R737WF2OC-2GD R7 370 2GB za po 130e i to uopste nije skupo za 15 mh ako je razumna potrosnja kartice ???

Poslednja izmena:
sad vido, ispada da trose oko 40% manje struje od 380 i kostaju isto toliko manje novca a daju ~25% manje znaci da imaju dobar odnos cena / potrosnja/ snaga ...

Ja nisam toliko oduševljen, na stock mi bacaju ispod 14 a napon im je zaključan, dakle samo flash... Sapphire je u mom slučaju. Mislim da su 380ke bolji izbor. Ja doduše nisam ni razmatrao 2GB.

sad vido, ispada da trose oko 40% manje struje od 380 i kostaju isto toliko manje novca a daju ~25% manje znaci da imaju dobar odnos cena / potrosnja/ snaga ...

moje 5x270 msi i pc trose jedva preko 340W na 0.975V i to samo ako rade na 900/1475 a na 900/1400 nece da se upali vent na napajanju V850 tek kad se ugreje se pali i opet gasi i pri tom je cpu na max stalno to je jos dodatnih 20W potrosnja eto koliko su ovo stedljive karte doduse u zavisnosti od asica neke manje neke vise ali u odnosu na te rebrandirane 265 tj. 370 velika je razlika ako je ovo 6x370 680W referenca no i pre su spominjali u testovima kako je potrosnja problem kod te 265 ako su nesto uspeli da srede oko potrosnje u toj novoj verziji treba je uzeti u obzir...

Da ga nepretera malo, 60w po karti na eth-u? jesu 270-tice stedljive al nisu kao gtx750ti....

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

imam ja rig sa 4x 270 daju od 14 (sappire na 945/1400 / 975mv) do 12,9 (Asus na istim taktovima / 1.025mv) vidim da se vent na SilverStone 850W Strider jedva vrti , nisam imao pojma da bas tolko malo trose ali tih 270-ki nema nesto u ponudi da se proberu, ja sam ove 4 kupio polovne i svaku sam morao na neki nacin da repariram , obicno ventove a na nekima i ceo kuler bogami...

Poslednja izmena:
jeli poznata potrosnja ovih kartica ???
gledam ove GIGABYTE GV-R737WF2OC-2GD R7 370 2GB za po 130e i to uopste nije skupo za 15 mh ako je razumna potrosnja kartice ???
Ja imam dve Asuske sa 2 GB DDR5 R& 370, def klokovi 1050/1400, pa me takodje zanima koliko trose na def klokovima i def voltazi od 1,190 V? Pise da je maksimalna potrosnja na sajtu proizvodjaca od 150 w, ali ne pise po kojim klokovima?
https://www.asus.com/Graphics-Cards/STRIXR7370DC2OC2GD5GAMING/specifications/
Prezadovoljan sam njima, jer su mali potrosaci, odlicni kopaci i azdaje za pokretanje bilo kakve aplikacije, ili igrice. Odlican im je odnos cena/kvalitet, zato me i zanima koliko trose i da li bi se mozda smanjila potrosnja pomeranjem "power limit" opcije u AB-u, posto im je voltaza zakljucana?

Poslednja izmena:
Da ga nepretera malo, 60w po karti na eth-u? jesu 270-tice stedljive al nisu kao gtx750ti....

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

270.jpg
ovo dole sto pise to su potrosnje za pcs+ 270x na 1V 900/1475 cekam da Sam odradi bios na 0.975V pa cu onda okaciti i za 900/1400 posto o tome pricamo a ja sam primoran da drzim na 900/1475 kako bi povecao potrosnju da ne zezam napajanje i kako bi stalno radio vent na njemu. Gresku sam napravio oko napajanja nije V850 nego RM850 ali to je slicno sve.

a sto se tice 750ti to je najbolja karta koja je ikada izbacena kada se gleda perfomanse/potrosnja kako za mining tako i za igre. Nju koriste bas eksperti za mining sa linuxom i daje 10-11mh. Ta prica da trosi 50W je samo tra la la moze da prestigne i 270 u miningu uz toliku potrosnju 50W kada majstor zna da je podesi.

Poslednja izmena:
Nekažem da je Aida64 loš program ali izmeri sve na merač pa javi....

nema sanse da rig sa 5x270 trosi tako malo, a tek Aida64 to je takva ******stina od programa da nemam reci, takav rig trosi oko 450-500w , a ti komso ako bas hoces da ti izmerim potrosnju posalji pm i nemoj se blamirati

Poslednja izmena:
Na 1.000V 270-ke trose 100-110W zavisi od napajanja, 380ke trose na 1.100v 150w i ko ti kaze drugacije je u zabludi.

A ovo ti prica neko ko meri u milimetar potrosnju u razlicitim uslovima i da ne pocinjem sada diskusiju na to da leti karte za istu tvar trose i po 10w vise nekad.

it's a new dawn it's a new day... :)

danas napad na 32

Opak zeleni dildo :)

Neko jucer rece ide do 0.023, ja kazem kakvi :p bice ovo dobar pump nadam se do 28. maja pa cemo vidjeti sta ce biti sa tim DAO

zna li neko koliko ima jos eth-a tj do kad ce se kopati otprilike?

Dok ne postane neisplativ.

Ne bas. Ima odredjeni period koliko ce se jos kopati. Ne secam se do kada. A samu isplativost ja vise ne dovodim u pitanje. Posle btc-a i ovo je jedini novcic kome se isplativost zadrzala na dobrom nivou ovoliko dugo. Cak je i zarada na ltc-u jako oscilirala. Ja prvi u eth nisam imao ni trunke poverenja, mislio sam da ce isplativost roknuti drasticno ali gledaj koliko se dugo odrzao i jos raste.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Izvinjavam se, za mene je novost.
Nadam se da će potrajati do kraja godine. Ako je kopanje ograničeno onda ne vidim razloga za nabavku novih kartica, koje je ni u teoriji ne mogu otplatiti za 2-3 mjeseca.

tako je, niko nije ocekivao ovu isplativost, zato dif ode na 40 :D gde mogu da nadjem do kada ce se kopati? da ubacim jos koji mhs ako ima smisla :)

Po poslednjim informacijama kopanje će zaglibiti duboko u 2017. , makar do aprila.

Sa ovim clay 4.0 sada su najisplativije kartice 380 2GB, tako da je to možda dobra investicija.

najisplativije su kartice 7850 sa 2 gb daju 14 mh a staju oko 80e

Vrh Dno