Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ljudi, imao sam dve kartice i instalirao jos dve.Jednu mi ne prepoznaje (izgleda da je konektor na ploci) . Medjutim miner mi sad nacisto ufitiljio.Ni da makne.Izbrisao dagove i ponovo pokrenuo.Je li neko imao slican problem?

UFITILJIO.png

Rig sa koga je snimakAMD driver.jpg je konkretno 3xSapphire R9 380 Nitro, ''svjež'' Windows 7 SP1 X64 (ranije je bio Windows 10 Pro X64). Sve to fino radi, čitaj kopa, ali ne mogu da vidim napredna podešavanja a samim tim mi je onemogućen bilo kakav monitoring temp a da ne pričam o eventualnom OC..Ne pričam o jednom rigu nego o svih devet a pojava je čist random - jednom radi drugi dan neće. Sve je nova oprema, različite ploče i cpu, ram. Grafike samo R9 380, R9 380X i R9 390 (nisu kombinovane - samo iste po 3 ili 4 komada u rigovima). Sistem je bio Win 10, problemi pa Win 7 opet ista pojava...wtf.

Poslednja izmena:
Za monitoring tempa i OC_a probaj sapphire trixx ili AB.

Sent from my HTC using Tapatalk

Rig sa koga je snimakPogledajte prilog 198510 je konkretno 3xSapphire R9 380 Nitro, ''svjež'' Windows 7 SP1 X64 (ranije je bio Windows 10 Pro X64). Sve to fino radi, čitaj kopa, ali ne mogu da vidim napredna podešavanja a samim tim mi je onemogućen bilo kakav monitoring temp a da ne pričam o eventualnom OC..Ne pričam o jednom rigu nego o svih devet a pojava je čist random - jednom radi drugi dan neće. Sve je nova oprema, različite ploče i cpu, ram. Grafike samo R9 380, R9 380X i R9 390 (nisu kombinovane - samo iste po 3 ili 4 komada u rigovima). Sistem je bio Win 10, problemi pa Win 7 opet ista pojava...wtf.
E pa da,onda tebi radi istom jacinom kao i meni do pre neki dan... Moracu da menjam sistem, drajvere sam reinstalirao vec, probao vise minera...
4mhs na duze staze,nije malo :-D

Pozdrav svima,
kopam Ethereum oko mjesec dana (R9 380, R9 380X i R9 390) i imam 8 rigova. Imam jedan neuobičajen problem sa AMD driverima koji do sada nisam vidio. Na slici se vidi i o čemu se radi. Postavim sistem (Windows 10 ili Windows 7 x64) instairam drivere ( 15.7, 15.12, 16.1 itd) i onda se desi da ne mogu otvoriti Catalyst interfejs ali miner uredno radi. Ne mogu da: očitam klokove, temperaturu itd. Da li je neko imao ovaj problem? Hvala na odgovoru.Pogledajte prilog 198503

Ja to imam na ovom računaru koji koristim za blejanje po internetu, naime imam u njemu jednu r9 280x grafiku koja mi kopa a za primarnu mi je u biosu postavljena integrisana pa mi se isto to dešava kada hoću da otvorim radeon settings. Čak ni GPU gadget ne očitava temperaturu mada konta karticu, isto tako i AB vidi karticu ali ne mogu da menjam klokove. Bitno da šalje šerove...

Nisam do sad kopao eth pa nisam pratio ovaj forum koliko treba mem za 4x280x, za X11 mi je bilo dosta 4G, e sad za ETH nisam siguran.

Probaj ako ne radi dodaj

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ta greska koju dobijate sa driverima vam je zato sto nemate display ukljucen u nijednu karticu (headless rig). Ili ukljucite monitor u jednu od kartica dok ne podesite ili nabavite dummy adapter. Jednom kada podesite i namestite VNC server racunace vam njegov display tako da mozete iskljuciti monitor da ne vuce struju. Ako vam je monitor na integrisanoj grafici nema podesavanja i ocitavanja temperature.

Jel probao neko novu verziju Claymore 3.1 pise da kristi drugaciji kod i da daje bolje performanse na ETH od 1-15%?

pa po whattomine ko ima 750ti sad rok kao eth na vrhuncu snage :D

Nije tacan whattomine cjelu vecer sam sinoc ostavio po njima karta treba da daje oko 800kh/S a nema snase preko 250kh/S, nema sta nisam probao, mozda postoji neki miner ali ja ga nisam uspio pronaci, probao sam i GTX 960 onda se vrti oko 350kh/S ali to je daleko od oni 800khs koliko pokaziva whattomine, opet kazem mozda nisam nasao pravi miner mada bi volio da cujem iskustva drugi clanova foruma ako je neko probao Nvidiu na neoscryptu da kaze koliko dobiva.

pa onda ce biti totalno neisplativ, sta ce davati jedna 380ka.... 0.15eth

Pa sta ste ocekivali momci, da ce imati za sve i da ce trajati duuugggooooooooooo a da se pritom na mrezu nakaci brdo novih grafika...
Ja sam taj ETH kopao 3. dan od izlaska... Sad mogu malo i da odmorim dok se ne pojavi nesto sledece...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Poslednja izmena:
onda si, pretpostavljam, bogat covek :D
kad budes opet predvideo slican novcic,obavezno da javis :p :)

i sada ima jos coina za kopanje mada i kad dif ode na 60 opet ce biti extra zakopanje, ali ovi novi ce to shvatiti samo treba vremena :)

Pa sta ste ocekivali momci, da ce imati za sve i da ce trajati duuugggooooooooooo a da se pritom na mrezu nakaci brdo novih grafika...
Ja sam taj ETH kopao 3. dan od izlaska... Sad mogu malo i da odmorim dok se ne pojavi nesto sledece...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

vala bi i meni trebao odmor,gotov sam vise.
Poso+mining+privatne honorarne zebancije=kraj aprila a ja mrtav hronicno izmoren

@Ivicanikolic34

Nije bogat,nego isplacen sav hardware i to brdo i moze da kopa,jedino tako vredi ulaziti u pricu
Bojim se da ce mnogi koji su sad usli u pricu uskoro da se udaraju u glavu i daju 280x za po 100eu(vec vidjeno mnogo puta)
Inace koja crna 380. Ovde ti treba barem 50ak komada takvih da bi imalo neka pristojna zarada kad sve padne dole

Mnogi bi a medju njima i ja potpisali odmah da bude do kraja kopanja eth konstantno 0.15eth/card

Poslednja izmena:
Hej ljudi, posle nabavke jos 2 karte ispostavilo se da mi Fuc.Icna ploca ne podrzava 4xr9 380 strix. U stvari pokazuje mi samo 3 karte.Kad iskljucim jednu, pokazuje 2?!
Srecom prodavac prihvata da vrati ploce ali je problem koju uzeti
Zhex mi preporucio ovu http://www.monitor.rs/maticne-ploce/asrock-h81m-g-0, medjutim nema je vise na lageru. Ima li neko nekakav predlog???
Kako sam u Subotici ovog momenta moze u nuzdi nesto i u Segedinu, mada bih radije ovde uzeo nesto da se ne cimam sa Madjarskim, kojeg btw ne govorim.U medjuvremenu, cekam i gledam kako difficulty raste:mad:

Ah da, ploca je MSI B85-G41

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno