Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Pa 4x7950 = 72, na drugoj masini gde je 14.6 4x7950 = 71. Sve je +- 1-2%. Tu je to...

@hogar

na coinotronu radi jer sam sa Poljakom pricao da mi pomogne jer mi jedna masina nije pokazivala i pravila sherove na poolu (a kopala je navodno u mineru), pa posle update je odcepila masina. Jos jedna stvar koja mi se desava na coinotronu sa starim driverima je pri generisanju DAGa se ne vidi odmah masina, nego ili posle restarta minera ili posle 1-2 sata. Kod novog drivera sve lepo radi!

Poslednja izmena:
Sigurno je i do drajvera ali cini mi se i do minera.Meni na coinmine ide oko 37 (2x) a na cointrone 39 i kusur sa genoil 1.05. Mada mislim da ni to toliko nnema veze. Jer coinmine cesto mi pokazuje hashrate 50 i kusur iako ja kopam 37 i malo jace. Na kraju mi kalkulator i tamo i ovamo daje 0.6-0.65 kao nekakav dnevni reper. Bitno je da je sve bude stabilno i da nema pucanja

Zar se nebi šuškalo o Asicima ovih dana na stranim forumima baš čudno da je diff ovolko otišao u 24h. Ako me moja matematika služi dobro recimo da je danas upaljeno oko 10.000 grafika da bi skočio ovoliko diff. (ako su 380 ili 380x) što je čudno.
Jedino ako je neko uspeo da napravi
ovo o čemu se pričalo pre par meseci.

But what-if Ethereum ASIC had 2 GB of SRAM cache on-chip ?
SRAM cache is at least 10-20x times faster than DRAM (even DDR4). And it costs about 10-15x more to produce. (like $100-200 per ASIC chip)
I ćuti ko ona stvar i grabi. Baš loše jel će krenuti da ga prosipaju samo tako i opet će mu oboriti cenu.

JA sam rekao pre 10 dana ili pre 15 strana da se ceka Indonezija...eto vam sad :)

Ma ok nek je Indonezija ili Tunguzija ali baš danas u 24h da tolko skoči diff šta grupno su poručili LOL pa im stigla roba :p

Poslednja izmena:
Ma nek skoci cena ETH-a i nek ode Diff na 35TH i necu da se zalim ovako tuga ;)

Pazi ne postoji algoritam za koji ne moze da se napravi ASIC. Bilo je odavno priče kolko vidim po stranim forumima ali svi su pričali da konkretno za Eth nije isplativo da proizvode Asic zbog kratkog života novčića koja je godinu i po dana. Ali opet neki mozgići su možda modifikovali FPGA Asice za koje već znamo da mogu da kopaju ETH da daju više heša i wolla bogate se. Naravno iskusno ćute što je i pametno.

ako obezbede dobro hladjenje? sve se moze kad se hoce, tj ako im je bas toliko isplativo

Ljudi da li ste vi normalni,pa ovo ide u pos do kraja godine! kakav asic...skace diff hvala bogu i treba,bolje da skace nego da pada...

Drugar,

ti ako nesto ne razumes imas pravo, ali ne mozes da tvrdis da to nije ok...pazi ovamo ti samo pricas a cena je skocila i stoji...ko je ovde pametan, ti koji pricas ili oni sto rade i napravili su vrhunsku foru sa super upotrebnom vrednoscu. Nadji molim te malo bolji fazon i nauci sta znaci upotrebna vrednost, jer ocigledno i to ne znas sta znaci kada ironicno pises ovde a mislim da nisi ni pola procitao ili jos gore razumeo. Sto kazu u osnovnoj skoli uci se ponavljanjem, pa eto vise puta procitaj pa ces skontati lepo!

Prijatelju, nemoj se jediti i biti kivan na mene bez razloga. Otrovne reči su tvoje... Ako si ti u pomenutom slučaju "vernik", ja to razumem i poštujem, pa očekujem da i ti poštuješ nas "nevernike". Nismo fundamentalisti... I ja sam, kao i ti, čitao o Ethereumu i slušao malog Vitalika, pratio njegovo/njihovo oduševljenje svojom novom "platformom" i zainteresovanosti velikih finansijskih sistema za isti. E vidiš, BAŠ ZATO mi sve to liči na običnu baljezgariju, odnosno najobičniju fikciju u koju nikako nisu uspeli da me ubede. Cela priča je previše apstraktna i izvini, jednostavno im ništa ne verujem. Verovatno je to nepoverenje delom posledica dosadašnjeg iskustva sa "sega-mega" novčićima "revolucionarnim", "pisanim od nule" i slično, ali tako je kako je i ja samo iznosim svoje mišljenje. Ne treba valjda da te podsećam da na to imam puno pravo? I pazi sad: dajem mu 90% šanse da završi razvlačeći se kao DASH (izvini @Saj :)), ili LTC, odnosno da nikad neće postati alternativa BTC-u, 5% da ode u najjeziviji do sad viđeni bunar (jer je maltene privatno vlasništvo i dovoljno je da se samo jedan od partnera u nekom trenutku "naljuti") i 5% za nešto neočekivano pozitivno zbog čega sam ostavio u šteku par komada. A mogli bi da bacimo i neke kvote ovde :)
I nemoj sad opet da se iznerviraš, bilo bi dosadno kad bi svi razmišljali na isti način... ;) cheers

Ljudi džaba rasprava. Sedite I reci cu vam tajnu ovo su virtualni novcici haha lol. Pa ni btc ni ltc ni eth sve to može preko noći u bunar. Svaki novčić je imao crnu sudbinu čak I btc ali je preživeo uz veru u njega. Evo ja sam juce progonozirao pad I šta se desilo evo ga skače znači jedino čemu da se nadamo je da diff ne ode još mesec dva da se svi izvučemo a posle kako bilo biće. Igracemo igre u quad cf ima :) I ćemo zaradjivat na foru da hm hm ovo je fora.

Poslednja izmena:
ja sam onomad upotrebio rec "veru" , ali ne zato sto verujem , nego sto je "vera" jedini paramatar za koji mogu da se uhvatim :). (ili u prevodu za sve tvrdnje se hvatamo za vetar).
pogresno sam se izrazio kada sam pomenuo i da najverovatno nije u prometu ni 20% eth da ih developer nije prodao , pa zato nece jos u bunar. ja kada sam pisao napravio previd jer sam hteo sto krace pa je ispalo tako. mozda cilj nije uopste da se proda sto vise eth_a, mozda suprotno. i sada jedini parametar (ponavljam se sada) u vezi eth_a je ulazak krupnih riba , koji svaki posebno moze da izdzi da za jednu noc izgubi po par milijardi na berzi i da mu otpadne bogartstvo kao nama blato sa patika ili milijardera koji su na primer odlucili tek tako odjednom da prodaju svoje akcije banaka po 30% nizoj ceni... mi ne znamo ko je pravi vlasnik ovih premine novcica, mislimo developer , a mozda nije . mozda je developer dobio pare za projekat ,napravio eth i da su vlasnici vecine premine eth niko drugi do bankari. a posto je opste poznato da $ u americi pravi kao kod nas toalet papir...

i na kraju lampica u glavE mi sija crveno odavna .. :D

@Fly

nisam bas neki vernik samo sam lepo zaradio i voleo bih jos vise kao i svi mi, vise sam navijac, a ne protivnik necega sto zelim da ide sa cenom gore. Gledajuci eth napravio je vise i od LTC, DASHa i mnogih drugih sa cenom u kratkom periodu. Postoji inflacija, mesetarenje i postoji vreme koje treba da prodje (za projekte), ne kazem da nije prevara, samo navijam da proradi kod nekog velikog frajera. Moje je misljenje i dalje da je u uptrendu, bez obzira na trenutni pad, zoom out grafik.

Sa druge strane na blockchainu su napravljeni mnogi projekti http://dapps.ethercasts.com/ vise kao probno i svi rade i rade se i dalje, tako da ne treba ulaziti u pitanje da li ovo fercera, potencijal je tu, treba neki projekat da udje, a znamo da se radi na tome!

Mali podsetnik.... 60 milki "created to contributors of the presale" (proverite koliko je do sada "iskopano" pa ćete znati koliko se novčića vrti na berzama)...iz POW faze izlazi do kraja godine tj. kada se pojavi "Casper"...tada je sa rudarenjem ETH-a završeno...

Ovaj skok (sa 0.002/~$0.9 na 0.02/~$9) nije posledica prodaje 60 milki nego je neko platio da vidi kako sve ovo funkcioniše i to je uloženo da bi se digla cena (ne zaboravite da je pre HOMESTEAD cena bila smešna) tj. stabilizovala mreža...

AKO experiment uspe (više projekata je u pitanju) ide novo ulaganje a samim tim i cena (sa svakim potvrdjenim/funkcionalnim projektom cena će po malo/~$8-10/ gore)...ETH je token zamišljen kao gorivo (što me podseća na FRESH ;)) i oni koji imaju 60 milki sigurno ga neće odjednom istresati na berzi...ovo je odlično osmišljen biznis plan i ja ću ga ispratiti (kad nisam od početka bio upućen a neko će reći zaludjen :D) a ako i propadne "neće se nerviram" jer nije jedini novčić koji je bio pa nestao sa scene pa na kraju ispalo da su mi mašine radile (skoro) u prazno :)...

U pravu je karanovicz, po mom skromnom i polu strucnom misljenju ovo tek hvata zalet, neverujem da ce da preuzme prvo mesto, ali ce dalekooo da dobaci...

+1 karanonovicz :)

Sent from my ConCorde Smartphone 5580 using Tapatalk

Mislim da ste svi u tripu...Za 4 godine koliko ovo sve pratim, jedina upotrebna vrednost kripto valuta bila je P&D...Kad se pojavi prva prava sa upotrebnom vrednoscu, mozda ce krenuti i konkurencija, do tada sve ce se svoditi na P&D, samo sa razlicitim "objasnjenjima" za to...

Kazem ja u cetvrtak nema nikakvog rasta samo pad... testiramo 0.022 vrlo je moguce veceras da vidimo 0.02 a mozda uz neku paniku i ispod, ali prvo da probijemo 0.022

Ni blizu jos nismo cene za ulazak.

Mrcvarenje i dugovlacenje da ode ispod 0.02 nekima zvuci kao pozitivan trend.

Ja u ETH ulecem 100%, ali tek kad cena dodje ispod 0.015. Tada cu krenuti sa sicom da ulecem pa sto vise bude padao, to cu vise i ulagati. Znaci start na nekih 0.015, pa do 0.01 ocekujem da cu uci sa 30-40%. 60% steka ce biti tu negde na 0.0075-0.008 gde je i LTC. Ako bude isao jos nize od toga, onda preostalih 30-40% pa ce i prosek ukupne kupovine biti na ~0.006-0.007.

BTW, a sto se tice rudarenja ETH-a, dajem mu jos 10-15 dana max.

Screen Shot 2016-04-09 at 18.48.30.png

Mada zna da ode i do 2,8 TH/s

Screen Shot 2016-04-09 at 18.48.54.png

Znaci sa ovom cenom koja ce jos padati i ovim diff-om koji ce jos rasti, isplativost ce biti na nivou sredine 2015-te.

Poslednja izmena:
NE ide mozda veceras ;) sto ne znaci da nece naredne sedmice.

Ti si rekao svoje na 0.022...ja sam svoje pa ako procepimo onda LA ostaje :)

Poslednja izmena:
Ni blizu jos nismo cene za ulazak.

Mrcvarenje i dugovlacenje da ode ispod 0.02 nekima zvuci kao pozitivan trend.

Ja u ETH ulecem 100%, ali tek kad cena dodje ispod 0.015. Tada cu krenuti sa sicom da ulecem pa sto vise bude padao, to cu vise i ulagati. Znaci start na nekih 0.015, pa do 0.01 ocekujem da cu uci sa 30-40%. 60% steka ce biti tu negde na 0.0075-0.008 gde je i LTC. Ako bude isao jos nize od toga, onda preostalih 30-40% pa ce i prosek ukupne kupovine biti na ~0.006-0.007.

BTW, a sto se tice rudarenja ETH-a, dajem mu jos 10-15 dana max.

Pogledajte prilog 197614

Mada zna da ode i do 2,8 TH/s

Pogledajte prilog 197616

Znaci sa ovom cenom koja ce jos padati i ovim diff-om koji ce jos rasti, isplativost ce biti na nivou sredine 2015-te.

Davno nisam cuo vece nebuloze.....10-15 dana....da padne i na 1$ po kartici zelis da kazes da se ne isplati ? Ajde da vidimo za 15 dana ovde na istom mestu gde cemo biti ....i sa cenom i sa isplativoscu.....poz

^Ovaj je ocigledno prodao dedovinu i ulozio u mining cim tako burno reaguje. :laugh:

Pre svega nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Sto se tice rudarenja ETH-a...

Znaci rudarenje izvesne valute sam spomenuo jer ce biti drugih vise isplativih za kopanje.

A sad racunaj da dobijas ~$1.8 po danu max sa r9 280/380. Tako da ni tih tvojih $1 nije daleko. ;)

Nazad
Vrh Dno