Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Duvas u jogurt Fly ocigledno...iskustva su nam razlicita svakako. Prema tome cekamo i videcemo ako se kraj moze definisati :)

Bro, uvek ostavljam mogućnost da se nešto pozitivno desi i zaista navijam da eth jednog dana bude konkurentan btc-u. Čak sam i ostavio i jednu količinu eth na stranu za slučaj da do toga dođe, ali posmatram to isključivo kao loto tiket - igram se, sa minimalnom šansom za dobitak. Pesimizam je najčešće ugrađen u karakter, a sumnjičavost prvenstveno stvar iskustva. Kod mene je na delu ovo drugo, nikako prvo. Dakle, idemoooo... kao i obično, do prve sledeće stative! l'important c'est de participer! :D

kad sagledam godine mininga unazad, da sam bio pametan da sve sto "iskopam" prodam odmah.. prosao bih visestruko bolje u svakom pogledu..

a s druge strane, sacuvani koini su docekali i zaljenu cenu, pa je i tu bilo istovara.. naravno ima i walleta koje sam pre par god napunio.. i prakticno vise ni jednom update-ovao..

eth je dosao u pravo vreme kao odlicno osvezenje posle visegodisnje suse u miningu ;)

Pozdrav drugari

Evo pridruzujem se forumu.Moja configuracija je 2x r9 380 strix 4GB(radeon AMD)-WIN7 -64. Hashrate je oko 37.4.Miner je ETH miner-open CL. Pool-Coinmine .pl.

Kako sam nov u miningu imam brdo pitanja ali da krenem sa nekoliko

1) Mining software mi pokazuje neki prosek oko 37.4 mh i ne oscilira puno, sa druge strane u pool-u samo divlja.Cas ide na 19mh, pa skoci na 50mh. Da li je to normalno. Koji biste mi pool generalno preporucili

2.) Da li je ovaj hash rate ok za ovu kartu ili je potrebna neka dodatna podesavanja.Na primer drugi mining program,ili drugacije uradjen bath file?

Hvala unapred

kad sagledam godine mininga unazad, da sam bio pametan da sve sto "iskopam" prodam odmah.. prosao bih visestruko bolje u svakom pogledu..

a s druge strane, sacuvani koini su docekali i zaljenu cenu, pa je i tu bilo istovara.. naravno ima i walleta koje sam pre par god napunio.. i prakticno vise ni jednom update-ovao..

eth je dosao u pravo vreme kao odlicno osvezenje posle visegodisnje suse u miningu ;)
Znas gde je fora...dovoljno je imati jedan sacuvan coin sa istovarom na ciljanoj ceni pored 100 coina koje si odmah istovarao. Ako pogledas zadnje 2 godine u svakom coinu koji si istovarao odmah imas ukupno manju zaradu nego na eth koji si istovario na ciljanoj ceni npr.

@hogar te dvije karte mogu se podesit da daju 40mh/s predji na dwarf pool tamo je najvise ljudi pa budi i ti sa vecinom.
--cl-local-work 256 --cl-global-work 8192 -t 2
dodaj ovo gore u bat kad vec koristis open cl komande stavi karte na 1000mhz i spusti im napon koliko mozes i davace ti konstantno 40MH/s

Poslednja izmena:
Kopali neko sa nicehasom

Znas gde je fora...dovoljno je imati jedan sacuvan coin sa istovarom na ciljanoj ceni pored 100 coina koje si odmah istovarao. Ako pogledas zadnje 2 godine u svakom coinu koji si istovarao odmah imas ukupno manju zaradu nego na eth koji si istovario na ciljanoj ceni npr.

jasta more ;)
ne bih se slozio sa tobom za to za zadnje 2 god ;) al tu smo da diskutujemo i menjamo iskustva [emoji16] pretpostavljam da si ti od prvog dana mininga eth sacuvao sve eth.. barem tako se zakljuci iz tvoje price.. vidis, ja sam prodavao sve dan za dan, i prezadovoljan sam ;)

Pa da, ja racunam jedan koji sam stekao u odnosu na dosadasnju isplativost kopanja svih koje sam prodavao unazad 2 godine. Naravno moje iskustvo nije isto kao i tvoje :)

Pozdrav drugari

Evo pridruzujem se forumu.Moja configuracija je 2x r9 380 strix 4GB(radeon AMD)-WIN7 -64. Hashrate je oko 37.4.Miner je ETH miner-open CL. Pool-Coinmine .pl.

Kako sam nov u miningu imam brdo pitanja ali da krenem sa nekoliko

1) Mining software mi pokazuje neki prosek oko 37.4 mh i ne oscilira puno, sa druge strane u pool-u samo divlja.Cas ide na 19mh, pa skoci na 50mh. Da li je to normalno. Koji biste mi pool generalno preporucili

2.) Da li je ovaj hash rate ok za ovu kartu ili je potrebna neka dodatna podesavanja.Na primer drugi mining program,ili drugacije uradjen bath file?

Hvala unapred

taj pool je od pre 2 nedelje negde zaglavio i daje mnogo manje tako da kako je rekao goldi predji na dwarf ili negde drugde ostalo je manje vise standard

Ajde mala pomoć i meni malo :) imam jedan rig sa 5x380X i tražim najbolju start up komandu.
Za sad probao
ethminer.exe --farm-recheck 200 -G -F http://127.0.0.1:8332/username.workername:workerpassword --cl-local-work 128 --cl-global-work 16384
Ova komanda mi pravi varijacije izmedju 70 - 100 ali nekako je vise na 70 LOL

ethminer.exe --farm-recheck 400 -G -F http://127.0.0.1:8332/username.workername:workerpassword --cl-local-work 256 --cl-global-work 16384

Ova komanda mi pravi varijacije 70 -80- 95 - 100 i mnogo je brza za pokretanje minera WIn 10 je u pitanju i Dwarf pool. Ovde je najvse na 90
Sa Genoil 1.06 minerom pokrecem.

Poslednja izmena:
@hogar te dvije karte mogu se podesit da daju 40mh/s predji na dwarf pool tamo je najvise ljudi pa budi i ti sa vecinom.
dodaj ovo gore u bat kad vec koristis open cl komande stavi karte na 1000mhz i spusti im napon koliko mozes i davace ti konstantno 40MH/s

E Goldi tnx. Ako sam dobro razumeo BATCH file za dwarfpool bi trebao da ovako izgleda

ethminer.exe -G -F http://eth-us.dwarfpool.com:80/0xc55e3a3d54f5d549b9fca583fd0ec1e4d812d154/Miner01

e sad ako sam dobro razumeo -ova adresa bi trebala biti moja adresa na Polonexu gde bi se prebacivali ETH

btw. veliko hvala na sugestijama.Odmah sam osetio da me nesto drnda.Pa rekoh ili je miner ili pool

a sad odoh da vidim gde se to napon spusta i ostale *******cije

Poslednja izmena:
ethminer.exe -G -F http://eth-us.dwarfpool.com:80/0xc55e3a3d54f5d549b9fca583fd0ec1e4d812d154/Miner01 --cl-local-work 256 --cl-global-work 8192 -t 2

Trebao bi da kopas sa proxyem za dwarf...

Napon spustas preko asus gpu twaek, taktove ne trebas dirati jedino ako hoces mozes ih malo podici ali bitno ti je napon spustiti da karte manje trose.

@B-zig koristi cuda komande i imaces zakucani 100MH/S sa 5x380 karticama ;)

Poslednja izmena:
Ok. Danas menjam pool. Jedino oko ovog tvikovanja mi nesto nije jasno.Karta ima Silent,Gaming , OC , i User define mode. Ja sam ovaj poslednji upotrebio gde fan speed podesavam na 65c oko 70% a na 80C na 100%. E sta se desi kad smanjujem voltazu.Povecava se temperatura na blizu 80C. Saad jena karta 55C a druga 63C i fan radi na jedno 50% Do koje temperature smem da pustim da se greje karta.Samo da napomenem da mi u power temperature stoji 74C i 66C (ne razumem otkud 2 temperature kad imam jedno napajanje.Voltaza je sad 1200 gpu clock 0990, power target 0100

sve ispod 70C je dobro sve iznad bas i nije, sa sto manje obrtaja venta....zavisi ti od ambijentalne temperature, razmaka kartica...vrste kartice, kod mene je u sobi gde bas nije hladno 60C 48% ventovi 380tke gigabayte...

sve ispod 70C je dobro sve iznad bas i nije, sa sto manje obrtaja venta....zavisi ti od ambijentalne temperature, razmaka kartica...vrste kartice, kod mene je u sobi gde bas nije hladno 60C 48% ventovi 380tke gigabayte...

Znaci i ti imas te 380 tke. Koliko tebi ˝hasisare˝ i koje si im parametre tvikovao.Koji miner & pool?

da, ali dosta rudara je uzimalo sad ove karte (vecina pojacava rudnike ali ima i nas pocetnika), ja sam stavio moje na 950cpu -100mv mem po defu i koristim AB ne twik,vent po defu kako je i napisao toogood. miner je new2 koji koristi vecina ako ne i svi, trenutno sam na cointron-u ali oprobao sam vecinu poolova i po meni ovaj trenutno daje najvise(moje skromno misljenej i matematika), sto se bacanja tice oko 19mh po karti, kako je goldi napisao verovatno moze to po def cpu i samo spustanje napona ali ja sam imao dosta problema sa hardwer set up-om tako da kad sam ga namestio ovako da radi ne diram dok traje ovo "ludilo" kad malo splasne onda cu da cackam i utezem.
malo procesljaj temu do npr sredine feb. manje vise sve je napisao o svim mogucim verzijama 380-tki

da, ali dosta rudara je uzimalo sad ove karte (vecina pojacava rudnike ali ima i nas pocetnika), ja sam stavio moje na 950cpu -100mv mem po defu i koristim AB ne twik,vent po defu kako je i napisao toogood. miner je new2 koji koristi vecina ako ne i svi, trenutno sam na cointron-u ali oprobao sam vecinu poolova i po meni ovaj trenutno daje najvise(moje skromno misljenej i matematika), sto se bacanja tice oko 19mh po karti, kako je goldi napisao verovatno moze to po def cpu i samo spustanje napona ali ja sam imao dosta problema sa hardwer set up-om tako da kad sam ga namestio ovako da radi ne diram dok traje ovo "ludilo" kad malo splasne onda cu da cackam i utezem.
malo procesljaj temu do npr sredine feb. manje vise sve je napisao o svim mogucim verzijama 380-tki

Ok.Hvala. Sad odoh malo da se provetrim pa se veceras bacam na cesljanj :))

nije bitno da li je hash "zakucan" ili ne nego je bitno broj sherova, jer moze hash da varira slobodno nema to veze (ko ne veruje neka pogleda grafikon koji sam stavio za coinotron )

cointron.jpg

i jos nesto razlika izmedju coinotrona i dwarf-a je za 24h 0-1,1 eth, ali nekad je u korist dwarf-a, a nekad u korist coinotrona (ovo govorim posto mi je pola rudnika na jednom , a pola na drugom pool-u)

Poslednja izmena:
u pa to tvoje je ravna linija :D ovo je variranje ;)
cointron.jpg

ps: za promenu rolerkoster krenuo malo gore:d

Poslednja izmena:
nije bitno da li je hash "zakucan" ili ne nego je bitno broj sherova, jer moze hash da varira slobodno nema to veze (ko ne veruje neka pogleda grafikon koji sam stavio za coinotron )

Pogledajte prilog 197311

i jos nesto razlika izmedju coinotrona i dwarf-a je za 24h 0-1,1 eth, ali nekad je u korist dwarf-a, a nekad u korist coinotrona (ovo govorim posto mi je pola rudnika na jednom , a pola na drugom pool-u)
Zbog uncle i normalnih blokova je tako...nekada se ubode po pulu uncle nekada normalan block a imas i orphana...zato je razlika na coinotronu i dwarfu takva.

pa da druze nego ovo govorim da prestanu vec jednom o tome da se raspravlja da li hash u mineru skace ili ne skace NIJE bitno bitni su sherovi

Tacno tako i ja potvrdjujem isto, saglasan sam

Btw. Kupljenje su ogromne kolicine etha tako da mozemo ocekivati cenu gore uskoro...

Poslednja izmena:
Capture.JPG

danas nesto lose.... inace je prosek 20, juce je recimo bas lepo radilo

Zdravo drugari. Danas sam bas razbijao glavu oko proxija za dwarf (i generalno za ostale poolove). I ostalo mi je nesto nejasno. Ali da rezimiram

1.downloadujem miner (new stratum v0.0.5)
2.editujem CONFIG file
3.kliknem EXE
4. E OVO MI JE NEJASNO. Da li je dovoljno sto sam kliknuo EXE(pokrenuo proksi) a ovaj pokupio editovano sa CONFIG. file-a ili je neophodno da nesto ukucam u CMD?

Samo pokrenes exe file a on koristi podatke iz config-a

Jesi li ti kopao BTC? Jesi men' se cini

Nazad
Vrh Dno