konkvistado
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 12.12.2014
- Poena
- 69
Sacekajmo jos mesec dva,pa cemo onda meriti ciji je veci....
Znas gde je fora...dovoljno je imati jedan sacuvan coin sa istovarom na ciljanoj ceni pored 100 coina koje si odmah istovarao. Ako pogledas zadnje 2 godine u svakom coinu koji si istovarao odmah imas ukupno manju zaradu nego na eth koji si istovario na ciljanoj ceni npr.kad sagledam godine mininga unazad, da sam bio pametan da sve sto "iskopam" prodam odmah.. prosao bih visestruko bolje u svakom pogledu..
a s druge strane, sacuvani koini su docekali i zaljenu cenu, pa je i tu bilo istovara.. naravno ima i walleta koje sam pre par god napunio.. i prakticno vise ni jednom update-ovao..
eth je dosao u pravo vreme kao odlicno osvezenje posle visegodisnje suse u miningu![]()
Znas gde je fora...dovoljno je imati jedan sacuvan coin sa istovarom na ciljanoj ceni pored 100 coina koje si odmah istovarao. Ako pogledas zadnje 2 godine u svakom coinu koji si istovarao odmah imas ukupno manju zaradu nego na eth koji si istovario na ciljanoj ceni npr.
Pozdrav drugari
Evo pridruzujem se forumu.Moja configuracija je 2x r9 380 strix 4GB(radeon AMD)-WIN7 -64. Hashrate je oko 37.4.Miner je ETH miner-open CL. Pool-Coinmine .pl.
Kako sam nov u miningu imam brdo pitanja ali da krenem sa nekoliko
1) Mining software mi pokazuje neki prosek oko 37.4 mh i ne oscilira puno, sa druge strane u pool-u samo divlja.Cas ide na 19mh, pa skoci na 50mh. Da li je to normalno. Koji biste mi pool generalno preporucili
2.) Da li je ovaj hash rate ok za ovu kartu ili je potrebna neka dodatna podesavanja.Na primer drugi mining program,ili drugacije uradjen bath file?
Hvala unapred
@hogar te dvije karte mogu se podesit da daju 40mh/s predji na dwarf pool tamo je najvise ljudi pa budi i ti sa vecinom.
--cl-local-work 256 --cl-global-work 8192 -t 2
dodaj ovo gore u bat kad vec koristis open cl komande stavi karte na 1000mhz i spusti im napon koliko mozes i davace ti konstantno 40MH/s
sve ispod 70C je dobro sve iznad bas i nije, sa sto manje obrtaja venta....zavisi ti od ambijentalne temperature, razmaka kartica...vrste kartice, kod mene je u sobi gde bas nije hladno 60C 48% ventovi 380tke gigabayte...
da, ali dosta rudara je uzimalo sad ove karte (vecina pojacava rudnike ali ima i nas pocetnika), ja sam stavio moje na 950cpu -100mv mem po defu i koristim AB ne twik,vent po defu kako je i napisao toogood. miner je new2 koji koristi vecina ako ne i svi, trenutno sam na cointron-u ali oprobao sam vecinu poolova i po meni ovaj trenutno daje najvise(moje skromno misljenej i matematika), sto se bacanja tice oko 19mh po karti, kako je goldi napisao verovatno moze to po def cpu i samo spustanje napona ali ja sam imao dosta problema sa hardwer set up-om tako da kad sam ga namestio ovako da radi ne diram dok traje ovo "ludilo" kad malo splasne onda cu da cackam i utezem.
malo procesljaj temu do npr sredine feb. manje vise sve je napisao o svim mogucim verzijama 380-tki
Zbog uncle i normalnih blokova je tako...nekada se ubode po pulu uncle nekada normalan block a imas i orphana...zato je razlika na coinotronu i dwarfu takva.nije bitno da li je hash "zakucan" ili ne nego je bitno broj sherova, jer moze hash da varira slobodno nema to veze (ko ne veruje neka pogleda grafikon koji sam stavio za coinotron )
Pogledajte prilog 197311
i jos nesto razlika izmedju coinotrona i dwarf-a je za 24h 0-1,1 eth, ali nekad je u korist dwarf-a, a nekad u korist coinotrona (ovo govorim posto mi je pola rudnika na jednom , a pola na drugom pool-u)
Jesi li ti kopao BTC? Jesi men' se cinikad sagledam godine mininga unazad, da sam bio pametan da sve sto "iskopam" prodam odmah.. prosao bih visestruko bolje u svakom pogledu..
a s druge strane, sacuvani koini su docekali i zaljenu cenu, pa je i tu bilo istovara.. naravno ima i walleta koje sam pre par god napunio.. i prakticno vise ni jednom update-ovao..
eth je dosao u pravo vreme kao odlicno osvezenje posle visegodisnje suse u miningu![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari