Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ili ne krene sa kopanjem i stoji na DAG created ili krene sa kopanjem i na jednom od onih workflow stane. Regularno ugasim miner, izbrisem dagove i opet isto. Probacu sa genoilom da vidim.

Ja koristim onaj prvi miner koji je izasao, nikada mi nije zastao. Kasnije sam samo presao na proxy ali miner sljaka ko sat. E sad ne znam koliko baca u odnosu na poslednji, kapiram da nije nikakva razlika pogotovu kad uracunate koliko vam ne rade masine.

negde sigurno gresim, na radi pa bog, sta se kuca kad kreiram dag fajl, kako ide tacno komanda?

meni prilikom kreiranja daga hoce da zabode masina sa 2 grafike, 6gb rama ali singlecore

neko kretanje cene, neke naznake, gore dole, da znam dal da istovasram iskopani ili da cuvam :p

Na genoilu mi puca odma pri startu kopanja na toj masini...nemam pojma sta moze da bude...instalirao sam i SDK, drajveri ok...stvarno nemam ideju...dajte predloge?

Probaj malo napone sa digneš( uz stari miner), čisto da znaš na čemu si.

Na defaultu 925/1200 bi trebalo da rade na naponima 1.069 jer i na dcr rade tako ali probacu malo da gurnem gore

Genoil daje nekoliko % vise, ali i puca jednom dnevno, tako da sam se vratio na obican miner + proxy, i sve sljaka. Sve je undervoltovano na 1.05 V, 900 do 950 MHz GPU i mem 1250 MHz.

Sve znam samo ne znam kako moze nesto da puca tek tako...probacu plocu da zamenim sutra da vidim da nema hardverskih zezancija.

Ja polazim od onoga da kad nesto radi ne menjas nikako jer ces pokvariti. Ja ne menjam onaj stari, prvi miner.

genoil radi ko 2 svajcarca i ne puca nista mali su vam naponi ili veliki clockovi

Hm...meni miner radi normalno (bez prekida), zadnji dag od 28.03 a vidim sinoć (po grafikonu) da na ctronu nije bilo hasha od ~00:00-03:00....pre i posle toga sve normalno radi...'bem li ga, nikad po'vatati problematiku a diff raste li raste...

genoil radi ko 2 svajcarca i ne puca nista mali su vam naponi ili veliki clockovi
Moze i to da bude. Ako baca vise verovatno i jace arci grafiku. Ako klokovi na limitu onda lako mogu da se dese problemi. Ja doduse ne kapiram kako to da normalan miner sebi moze da dozvoli da ima taj problem. Pronalazenje stabilnog kloka ili napona je osnovna stvar. Da jedan ima problem pa ajde ali ako puno njih ima problem onda je to bas problem :)

Da evo bas cackam po trixxu smanjujem mem na 1200, bilo je na 1250, a vidim da su klokovi (bar kako ih trixx prikazuje) razliciti, 1.0 i 1.05 tako da sam na te dve karte malo povecao napon, smanjio klok pa neka radi...videcemo sada dalje

edit: izgleda da radi, ostavljam ovako, digao sam v za 20% i klokove smanjio malo...ne vidim razliku u hashu ali promecujem da ili trixx ili mineri ne pokazuju dobre tempove, ovde su oko 64, na dcr mi je oko 75-76 (nemoguce da je tolika razlika u algo)

Poslednja izmena:
to je ono sto sam ja kukao vise od nedelju dana....radi sve i samo stane...sve proveravano hardwer, softver sve....i puca, puca...menjao minere, drajvere....radilo 7 dana bez prestanka i opet stalo...i onda opet mucenje 2 dana radi 2 sata, radi pola sata, radi 5 sati....evo sad radi vec duze vreme...nemam poima sta je zadnju izmenu koju sam imao je da sam u bat dodao jednu komandu vise....ona cpu 100%....

Ma meni to sve radi i prolazim uvek kroz sve od pocetka, nije mi prvi put...cudi me samo kako su samo na vecim klokovima radile kartice normalno, sada na ovim manjim klokovima i istoj voltazi na eth samo ova masina nece. Nisam iskreno sumnjao na voltazu ali izgleda da je do toga, videcemo ako bude radila do sutra uvece onda je to, ako ne onda moram da gledam dalje.

Evo pricao sam i sa Poljakom da mi pomogne jer mi rig odbija praviti share, a kopa kao...ukljucio sam trixx i posle toga nisam imao share, pa sam probao da iskljucim proxy, da iskljucim trixx, vratim voltaze nazad, medjutim izgleda da je nesto pobrljavio sa drajverima i karte nisu pravile share. Moracu sutra da nastavim pa javim situaciju...

Meni dva puta za 24h cointron prestaje da detektuje minovanje.... Na kompu sve nirmalno, kopa li kopa, a na coinotronu palo na 0 i nit me obavestava, niti pocinje da detektuje.... Nisam kuci od jutros, morao sam da zoven sestru da restartuje miner, sada detektuje...
Ne znam sto se tako cesto to desava, bukvalno moram da proveravam svakih par sati... Nije mi problem,nije to neki posao, ali opet me nervira sto ne radi kako treba....

Poslednja izmena:
Jednostavno se treba seliti sa coinotrona.

Screen Shot 2016-04-01 at 01.48.18.png

Kod burazera na konfi - 2x 280. U mineru baca 41, ovde video preko 22 nije puna 2 dana. Reinstalirao sistem, drajver, miner, brisao dagove, ne vredi. Puca non stop.

A zarada za 48h sa 2x280 = 0,5 ETH tj. ni 600 dinara. Presmesno i tuzno.

Poslednja izmena:
Ljudi, to nesto kod vas opasno nije uredu. Radi coinotron savrseno. Kod mene nema prekida uopste kao kod vas.

Ne radi savrseno prekida celo vece Saj i to se vidi po snazi na Ctronu odnosno po tome da kartice ne rade.

Samo da vas obavestim nanopool za ukupno pola godine, bio down jedno sat-dva jednog dana, nikad ni jedan problem :)
Kad se desi da ne baca sherove odma vidim (resetujem miner ili ubijem dag) i desava se jadino kad se menja dag ili pukne miner ovako u radu nikad

Pa kad im je efektivan fee jedno 20%, i ne isplati im se da budu down [emoji23]

hahaha ovo prekinulo opet posle samo 2 sata rada.... nisam znao jer sam spavao, tako da opet nije radilo satima....

Nazad
Vrh Dno