Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
KOliko vam daju hash rate 270x koliko 280x a koliko 390..ja nisam menjao majner nijednom tj od kad sam namestio ..ima bar 6-7 meseci pa da vidim dal vredi da ga menjam sa novijom verzijom

eth 270(x ) 900/1250, 1000mv 13,34-13.67 mhs sa 1.0.6. genoil minerom, catalist 15.7.1 win 7

Jel istina da je Vitalik izjavio da ce se eth kopati jos minimum 1god. ako cjena pratila diff bice para :d

Evo prvi put u zivotu kopam... odlucio sam se za eth, cisto da probam kako sve ovo funckionise, pa ako se zarazim, prodajem moju konfu i pravim rig...

imam jednu 280x, po uputstvu sa coinotron-a sam skinuo ethminer-0.9.41-genoil-1.0.6, napravio bat
ethminer -G -S coinotron.com:3344 -O ime.radnik:sifra

i pokazuje 20 - 22.000.000 H/s
a na my account pokazuje 4.1 MH
temp u gpuz 75 stepeni

jel sve to ok?

koji sam smarac, ali ucim, sta cu :)

Cekaj malo, pool izvlaci prosek brzine u zadnjih sat vremena. Povecace se to.
75c je previse za moj ukus. Klokovi 950/1250, 1V ako mozes da spustis napon. Ne siluj kartu, trebace ti ;)

Cekaj malo, pool izvlaci prosek brzine u zadnjih sat vremena. Povecace se to.
75c je previse za moj ukus. Klokovi 950/1250, 1V ako mozes da spustis napon. Ne siluj kartu, trebace ti ;)

ahaaa, evo sad se povecalo :D

Pokusacu undervolt, naravno, nego ovo sam ukljucio cisto da probam prvi put, neka je sat-dva....
Stigla mi termalna zvaka da zamenim na VRM i stavljam CLP na cip sutra...onda cu i undervolt pa ce biti daleko bolje :)

I da, sada je u zatvorenom kucistu, ali sam odvrnuo in/out ventove na max. Otvorice se kuciste sutra.

nemoj techni metal na grafu.. ja imao losha iskustva...
kao da se skupi i sasushi i skoche temp... noctua i nema brige.. eventualno ako te ne mrzi lapovati deo koji naleze na gpu.. ako je neravan... to provalish po otisku paste

nemoj techni metal na grafu.. ja imao losha iskustva...
kao da se skupi i sasushi i skoche temp... noctua i nema brige.. eventualno ako te ne mrzi lapovati deo koji naleze na gpu.. ako je neravan... to provalish po otisku paste

mislio sam da probam par dana kako funkcionise,nekima je ok,nekima lose, zavisi verovatno od podudaranja sa bazom... trenutno je MX4 stavljena.

nego,pitanje... koliko mhs baca 380ka ako moja 280x daje 20-22?

Poslednja izmena:
smanjio sam na 1.1v 950 1250 i malo pojacao fan profil. 10 stepeni hladnija, ali i skoro 2mhs manje daje.

sa kojim drajverima vam najbolje radi? ja sam jos na onim pre-crimson poslednjim. win10.
negde procitah da je bolje staviti win7 ili cak i vistu (?!)

Poslednja izmena:
Ako mislis da ti karte dugo rade, štedi ih što više možeš. Posebno ako nisu u garanciji.
Šta mu nije podešeno? Downklokovao kartu i smanjio voltažu, ili sam ja nešto propustio

--cl-global-work 16384 --cl-local-work 128
inace za sve parametre imas u helpu ethminera :)

--cl-global-work 16384 --cl-local-work 128
inace za sve parametre imas u helpu ethminera :)

hvala puno :)
probao sam stock klokove a 1.1v i izgleda da radi ok... dodacu sad i te parametre

http://prntscr.com/alfx6m

jos jedno pitanje... u mineru mi cesto izlazi da dobija nov posao, pa posle nekoliko redova,opet nov posao... i tako nekoliko puta po nekoliko redova, pa onda jedan od mnogo redova... a samo poneki pise da je resen...
jel to normalno?

Poslednja izmena:
sve je to ok, a sto se tice te statistike koju gledas ona nije tacna za kratki vremenski period

jel vam puca miner sad? dva puta mi izgubio vezu za 20min,pa se rekonektovao posle nekoliko minuta.

ako budeš pratio šta se dešava svakih sat vremena izgubićeš živce...na neke stvari jednostavno nemaš uticaja i ne vredi se cimati i nervirati ;)

ako budeš pratio šta se dešava svakih sat vremena izgubićeš živce...na neke stvari jednostavno nemaš uticaja i ne vredi se cimati i nervirati ;)

ma ne pratim, nego koristim taj komp, blejim na netu... i cujem po ventilatorima da stane grafa, pa sam se zapitao sta se desava :D

Ima li neko detaljno uputstvo za kopanje na coinotronu win7 64bit?
Kreiranje usera, instaliranje minera, pokretanje minera, podesavanje adrese itd. da se ne preskoci neki korak? Bio bi veoma zahvalan na pomoci.
Nesto sam pokusavao ali mi nikako ne ide od ruke.

Vrh Dno