Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Troši više nego kopanje ostalih novčića jer se DAG skida 4-5 puta mesečno što je ekvivalentno 5-6GB po mašini za 30 dana.

Crce Coinotron ?
:)

Edit: Promrdao

Poslednja izmena:
Aaaaaaaaaa Juris na 0,0289!!!

@macman Ja sam instalirao wallet i chaindata mi je 1,07GB. Nema ga wallet.dat, pitam se da li će se stvoriti ako "uplatim" neki eth...

pa novcanik se lepo osvezava , kod mene je narasao do 1,6gb , jos ga samo gledam saldo nula :) mnogo drugacije izgleda nego klasicni novcanici i trebace mi malo vise vremena da se naviknem. moram da priznam da me mnogo nervira taj drugaciji dizajn ,kao da mora na svaki nacin da se pokazu da su drugaciji , ili krace grozan kao miner.
sta cete ljudi znate onu mator konj se u brazdu ne tera.

Nije struja nego je ispala gomila 270 iz upotrebe, zbog DAG-a, dodati u .bat tamo gde imate rig sa 270(x):

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

a posle ethminer.exe:

--cl-extragpu-mem 0

@toogood, da mi je tvoj optimizam, ne bih izlazio iz kockarnice... :)
Nemam kockarski optimizam ustvari u kocku uopste ne verujem. Cesto berzu porede sa kockom koja je ultra high risk. Na berzi se po meni dodatnim aktivnostima smanjuje risk. Rekao bih da je i svaki posao na svetu pun rizika. Ljudi jednostavno imaju naviku za klasicnim poslovima i ne vide to...

da li su se dagovi menjali nocas/jutros? pitam jer trenutno nisam na eth , pogubio sam raspored

pazi nije tajna kopam exp , mozda nije isplatljiviji , ali kada se sve sabere i oduzme meni exp daje 10% vise + mirniji zivci

Kod mene dag promenjen 21.03 u 7 ujutro.....sigurno nismo u istoj vremenskoj zoni :d

edit:

Što se tiče mreže...pogledajte na chart-u koliko vam je pao hash u zadnjih 7-8 sati i sve je jasno...

Poslednja izmena:
Nije struja nego je ispala gomila 270 iz upotrebe, zbog DAG-a, dodati u .bat tamo gde imate rig sa 270(x):

setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

a posle ethminer.exe:

--cl-extragpu-mem 0

Da li ovo vazi i ako je na rigu miks karti 7950/270 ?

za sta sluzi ovo --cl-extragpu-mem 0

ko je preko glupernikusa nije imao net sinoc od 0-4h i makine su stale

nema resenja , 270ce obavezno ce stati ,ne mora odmah ,ali ce stati ,i da ne stane miner hash koji pokazuje je drasticno manji tako da je procedura brisi dag , pravi dag obavezna stavka, posle toga 24-36-48 sati , miner kopa nestabilno i podbacuje sto se vidi na pol , kada dag legne kako treba mahine rade 2-3 dana kako treba , onog momenta kada je na vrhuncu presece ga novi dag. i tako unedogled. onog momenta kada iole posumnjate da se kopa u prazno obavezno da se menja pol.

kod mene je bilo otprilike ovako
1. dan 70%
2. dan 80%
3. 90-95%
4 80%
5. u zavisnosti od pucanja daga prvih 12 sati 100% ostatak 50-70% u zavisnosti od reakcije na pucanje starog daga

kada sam sve sabrao prosek lepo sa 200mhs snage u proseku sam imao po 3 novcica umesto 4,5-4,9

zato sam trazio alternativu i po meni i za mene je bolje exp u ovom momentu (juce i danas) nego eth, jer opet kada kada uporedjete sta je isplatljivo svi se konsultujete sa calkulatorom .. a on kaze jedno

nema resenja , 270ce obavezno ce stati ,ne mora odmah ,ali ce stati ,i da ne stane miner hash koji pokazuje je drasticno manji tako da je procedura brisi dag , pravi dag obavezna stavka, posle toga 24-36-48 sati , miner kopa nestabilno i podbacuje sto se vidi na pol , kada dag legne kako treba mahine rade 2-3 dana kako treba , onog momenta kada je na vrhuncu presece ga novi dag. i tako unedogled. onog momenta kada iole posumnjate da se kopa u prazno obavezno da se menja pol.

kod mene je bilo otprilike ovako
1. dan 70%
2. dan 80%
3. 90-95%
4 80%
5. u zavisnosti od pucanja daga prvih 12 sati 100% ostatak 50-70% u zavisnosti od reakcije na pucanje starog daga

kada sam sve sabrao prosek lepo sa 200mhs snage u proseku sam imao po 3 novcica umesto 4,5-4,9

zato sam trazio alternativu i po meni i za mene je bolje exp u ovom momentu (juce i danas) nego eth, jer opet kada kada uporedjete sta je isplatljivo svi se konsultujete sa calkulatorom .. a on kaze jedno

kako kod tebe izgleda bat file za 270x

Nema to veze sa vrstom kartice u rigu / rigovima, niti sa koiličinom RAM-a, ja imam 3 riga :

1, prvi sa 280x, 7950, 7870, 270x i 270 kartama, sa 8GB rama, nastavlja da kopa posle promene DAG-ova,
2, drugi sa 5 x 270, i 4 GB, on stane,
3, treći sa 5 x 270x, i 6 GB, a on nastavi da kopa.

Probao sam da na drugi rig, gde imam 4 GB, stavim 8 GB, međutim i tad je rig stao na promeni DAG-ova, tako da, zaključite sami

Poslednja izmena:
Meni je nocas stao desk sa 2x270 i 8gb rama dok mi je rig sa 2x7950+2x270 i 4gb rama nastavio da radi...

da zaboravio sam faktor memorija jeste sto imas vise memorije vece su sanse da ne stane, kad smo kod memorije mozemo precitemu ploce o onda bismo morali da predjemo na gornji teme hardware, resenje je kupiti btc pro ploce i na njima 280(x) karte sigurno nece biti problema ...

Pa kod mene je h61 btc pro ploča na rigu 2, na ovom što stane, ostale ploče su jedna je FM2 a druga AM2 sa 690G chipsetom.
Ovde je potvrđeno da su gremlini među nama

Poslednja izmena:
Ne moraju uopste biti BTC ploce ali generalno se slazem 8GB rama i karte sa 3 ili vise GB memorije to jeste znacajno za eth, ali isto tako je znacajno da je i windows u fullu i da imate dobar miner.

Koristio sam genoil sve verzije i pucalo mi je tj stajao miner izbriso sam djubre i od tada nikad ne staju rigovi.
Pisao sam o tome kroz ovu temu ne bi da se ponavljam, ali miner je najveci problem zasto rigovi staju kod promjene dagova- ovo sam iskusio i pogubio dosta zivaca.

skinuo oovaj novi Ethminer 0.9.41-genoil-1.0.6 i sad mi radi,prije mi je bio Ethminer 0.9.41-genoil-1.0.3

Vrh Dno