Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Na kom ste netu, zicnom/bezicnom? Ako vam je slabiji cpu obavezno stavite u task menadzeru prioritet na proxy i miner iznad normalnog

A sto nebi na high??? (samo pitam)

Probao sam i dwarf pool probao i cointron probao i suprnovu sve je to isto kako se kome zalomi, kad sam presao na suprnovu prvi 6h ubadali smo blok cesto zarada extra tacno kako calc pokaziva onda je naletio period u sat uboli 2 bloka jedan orphan i na kraju 24h srozala se zarada cak i ispod onoga sto daje cointron i vratim se opet tamo.

Jedna zanimljiva situacija 2 prijatelja imaju R9 290 iste karte i kopaju na dwaf pool-u ja im podesim sve indeticno i jedan za 24h zaradio 0.57eth-a drugi 0.64eth i sad oni mene pitaju kako to sta da im objasnim karte indeticno pokazuju (30mh/s) takodje dwarf pokazuje da imaju isti hash ko kad sam sve isto podesio, net-a nije nestajalo komp se nije gasio nije zakucavao miner sve 100% provjereno, ali dzaba jedan je dobio manje. Na vecoj snazi naravno ta razlika bi se znacajnije osjetila.
Primjer sa 300MH/s vjerovatno bi ovaj dobio 5.7 a ovaj 6.4 to je razlika koja na dnevnom nivou moze pokrit struju. A jos jednom ponavljam sve apsolutno isto, kako opisat ovu situaciju?

Kako se kome zalomi pomirit se sa tim i gotovo.

Osnove mininga. Brzina minera nema veze sa super kopanjem...kolicina share-a bloka je bitna tako da kartice na manjom taktovima mogu da ostvare vise iskopanih novcica nego na jacim taktovima. Verovatno ovi sto se bune za pool to ne znaju pa zato misle suprotno. Dakle, kao sto Saj napisa luck, orphani, rad samog poola (tehnicki uslovi) i jos 20-ak drugih predispozicija uticu na kopanje i kolicinu iskopanog. Receno je 100 puta da kalkulatori ne rade na eth i molim vas da ne spominjemo kradju (iako kradu verovatno) poolova vise jer nema smisla.
Alternative su vam, kopajte drugi novcic ili solo na eth...trece nema. Ustvari ima, malo da pricamo o zenama :)

^^^ moze i na high, ali ako je slab cpu a stavis miner i proxy na jaci prioritet moze da se desi da zapucava i kilavi windovs, moze i na high ili above normal, mislim da nisam primetio razliku

Ćutite i kopajte dok je ova abnormalno isplativa situacija. Da li je 10% gore dole, mislim da stvarno nema veze.
Plakaćemo za ovim vrlo brzo, zato nemojte da budete alavi i da tražite leba preko pogače.

Ovo što si napisao, bi moglo da se odnosi na komunikaciju miner-a i pool-a, iliti interneta.

Prihvaćeni share-ovi su oni od strane pool-a, a ne od strane kartice. I da, sreća je u pitanju.

Poslednja izmena:
Osnove mininga. Brzina minera nema veze sa super kopanjem...kolicina share-a bloka je bitna tako da kartice na manjom taktovima mogu da ostvare vise iskopanih novcica nego na jacim taktovima. Verovatno ovi sto se bune za pool to ne znaju pa zato misle suprotno. Dakle, kao sto Saj napisa luck, orphani, rad samog poola (tehnicki uslovi) i jos 20-ak drugih predispozicija uticu na kopanje i kolicinu iskopanog. Receno je 100 puta da kalkulatori ne rade na eth i molim vas da ne spominjemo kradju (iako kradu verovatno) poolova vise jer nema smisla.
Alternative su vam, kopajte drugi novcic ili solo na eth...trece nema. Ustvari ima, malo da pricamo o zenama :)

Moram da te demantujem u mnogo toga:
1. Kopaj ti sa 100 i sa 200MH/s pa da vidimo utice li brzina minera ili ne utice- ovde se vjerovatno nisi dobro izrazio ali citam sta si napisao.
2.Kalkulatori su tu i nisu bezveze ukoliko se steknu svi uslovi naravno da su kalkulatori pokazatelj do -10% je ok ne slazem se da kalkulatori ne rade na eth. bude dana na cointronu gdje se to prilicno slaze kao sto sam napisao -10% to je za mene ok prihvatljivo, ali kad je -30% e to je vec neki problem.

Ovo sto je kolega @sam63 napisao accpet share su razlog sto neko dobije manje neko vise, a to je opet povezano sa pool luck-om. Na suprnovi dok sam bio jedan dan prvi 6h imali smo takvu srecu da smo ubadali blokove expresno i zarada je isla po kalkulatoru bukvalno, ali stalo je to onda i po koji orphan i ode sve k vragu. Zato sam i napisao da je meni -10% ok tu uvodim( pool fee, pa orphan, pa onda pool luck, ali kad bude -30% u odnosu na kalkulator u tu nemam sta da dodam nego da nas neko handri, a ko ce drugi nego pool)....
Sad moze neko pomislit alavi smo ovo ono svi znamo da je ovo sve manje vazno da je zarada extra i da je prosto nevjerovatno, znamo da je gpu mining bio na koljenima sve je to jasno, ali diskutujem ja prvi ali vidim da ima jos clanova foruma o tome sta su najveci uzroci toga da je ovako zarada "sarenolika" i da li se na to moze uticati.
Naravno ja sam jedan Rig odvojio setao sa njim po polovima misleci da cu negdje naci bolje zasto ne vodio sam se logikom aj da oprobam i dosao do zakljucka da je to sve tu negdje da svi poolovi rade slicno 12h dobra zarada onda 12h losa i tako u krug sve se to svodi na isto.

Posto je meni manje vise sve jasno oko etherum-a sto iz prakse oko kopanje i iskustva od ranije, mozemo preci i na diskusiju o zenama, samo nek nam @omnik dadne zeleno svjetlo, odma cemo da krenemo :d

I wireles internet vam puca u noge, na 7 metra od rutera imam manje nego na pola metra od rutera

Ja ne znam kakav to wifi ti imas ali ja sam na wi fi od kad znam za internet i do skora sam na ctronu imao po calcu , bez obzira na sve gore navedene uslove ali od pre 10-tak dana stalno fali, nekad i vise od 30% zakine....

Opa pao diff lepo lepo. Za par dana kartice na oglase i gotovo :) Šalim se naravno.
Evo moje skromne snage.
eth kopanje.JPG

P.S. meni se čini da pola Srbije se bavi Miningom šta ćemo kad smo nezaposleni :)

Poslednja izmena:
Dzaba nama kad kartice lupaju Hash a pool ne moze 11minuta da ubude blok prosto nevjerovatno da sa 155GH/s snage vise od 10% ukupne snage ne moze da ubode blok 11minuta a ako znamo da je blok time 14s onda za nepovjerovati.
Untitled.png

Kad se na ovakav pool luck doda pool fee i orphan block ne moze se ni primirisat zaradi po kalkulatoru ko god dobije -10% u odnosu na calc nek se lupa nogom u dupe :p

Moram da te demantujem u mnogo toga:
1. Kopaj ti sa 100 i sa 200MH/s pa da vidimo utice li brzina minera ili ne utice- ovde se vjerovatno nisi dobro izrazio ali citam sta si napisao.
2.Kalkulatori su tu i nisu bezveze ukoliko se steknu svi uslovi naravno da su kalkulatori pokazatelj do -10% je ok ne slazem se da kalkulatori ne rade na eth. bude dana na cointronu gdje se to prilicno slaze kao sto sam napisao -10% to je za mene ok prihvatljivo, ali kad je -30% e to je vec neki problem.

Ovo sto je kolega @sam63 napisao accpet share su razlog sto neko dobije manje neko vise, a to je opet povezano sa pool luck-om. Na suprnovi dok sam bio jedan dan prvi 6h imali smo takvu srecu da smo ubadali blokove expresno i zarada je isla po kalkulatoru bukvalno, ali stalo je to onda i po koji orphan i ode sve k vragu. Zato sam i napisao da je meni -10% ok tu uvodim( pool fee, pa orphan, pa onda pool luck, ali kad bude -30% u odnosu na kalkulator u tu nemam sta da dodam nego da nas neko handri, a ko ce drugi nego pool)....
Sad moze neko pomislit alavi smo ovo ono svi znamo da je ovo sve manje vazno da je zarada extra i da je prosto nevjerovatno, znamo da je gpu mining bio na koljenima sve je to jasno, ali diskutujem ja prvi ali vidim da ima jos clanova foruma o tome sta su najveci uzroci toga da je ovako zarada "sarenolika" i da li se na to moze uticati.
Naravno ja sam jedan Rig odvojio setao sa njim po polovima misleci da cu negdje naci bolje zasto ne vodio sam se logikom aj da oprobam i dosao do zakljucka da je to sve tu negdje da svi poolovi rade slicno 12h dobra zarada onda 12h losa i tako u krug sve se to svodi na isto.

Posto je meni manje vise sve jasno oko etherum-a sto iz prakse oko kopanje i iskustva od ranije, mozemo preci i na diskusiju o zenama, samo nek nam @omnik dadne zeleno svjetlo, odma cemo da krenemo :d

Hehe pa jedna masina i dve masine naravno nisu isto...pricam o napucanoj kartici i istoj kartici u normalnom radu, to se vidi iz teksta.

Problem je u nagradi po bloku, kalkulatoru, maloj kradji poola i share kartice ugrubo. Ako to sve saberes mozes izracunati i do 20% manje iako se to meni ne desava.

Ja bi samo stao sa tom pricom jer je nebitna i zamara samo ljude koji po meni nemaju iskustva u miningu ili dovoljno iskustva da shvate da je to sastavni deo ovog posla.

Btw. Sada pacman faza :)

Poslednja izmena:
Dobro -20% nekad mozda naleti ali rjetko oko -10 je standard i to je po meni ok. Kasnije cu izbaciti racunicu za 24 i 48h testiranja eth-a na cointronu idem sad nesto da obavim.

Dok se vratim cjena ce u bunar :p

Iskreno ja očekujem da cena padne još (ispod 10). Zašto? Pa mineri i uplašeni ljudi danas će da dumpuju sve što su iskopali a ovi što trguju (ne iskusni) u strahu će Sell sell. Ali aj da vidimo kolko će da ode da ne bacam pasulj.

Ako padne eto jeftinih kartica ako skoči što sam prodao ranije :wall: bitno je šta se dešava posle dumpa.

Ja sam kupio na 279 i narucio 2 grafike..pa ako crkne ETH crce i GPU majning pa koga sisa :D

Realno za neke velike skokove nema mesta, može da dogura do 20-25-30$ sve preko toga teško, treba još jednu milijardu $ uložiti, neznam dal su investitori spremni za toliko ulaganje....

Da li su normalne ove oscilacije?
6cl5Knh.jpg

Mašina sa 4x 280x, vrti se oko 75Mh/s-80Mh/s, a padne i na 60Mh/s
Karte daju po 18Mh/s-20Mh/s (vidim da vama daju po 22Mh/s), može da bude razlog što GPU Load nije na 100%, nego se vrti na 80%-90%
Sad sam stavio High Priority , GPU Load je skočio 90%-96%, što je daleko bolje.
Samo me zanima ovo oko oscilacija?

High Priority
EDcRlnP.jpg
High Priority
s2mL2vj.jpg

@smith
18-20mhs je sada normalno da daju...kolege (povlašćeni krugovi) sa 22mhs imaju drugi miner...jedino što ti karte rade na malo % jer kod mene su konstantno 98-99% ali oscilacije na pool-u su takodje kao kod tebe...

Poslednja izmena:
de je onaj sto je kacio bunar.

74658122.i2m4yAbF.SenegalNov06725.jpg

Nek saceka bar da isplatim grafiku, a nije mi ni stigla jos :p

Nek saceka bar da isplatim grafiku, a nije mi ni stigla jos :p

I ja narucio ..tek u ponedeljak stize ..do tad ce bude 0.01 cena :D a bas kad sam kupio na 279 poce cena da raste do 285 i samo dodje neki kit izruci odjednom ETH a u vrednosti vise od 2000BTC..tako da ne verujem ni ja ovaj coin da ce da traje jer ga kontrolise mali broj ljudi ..kad oni odluce da izadju kraj pesme ..ali ocigledno su opet odlicno odradili PR ..oni nakopali novica na pocetku za dz ..nagurali cenu i sad izrucuju i uzimaju velike pare

Uh paa gde si pre bio, nista onda, menjam grafiku za 5 mesaalica :d

Nazad
Vrh Dno