kako opisat ovu situaciju?
Broju prihvaćenih share-ova, recimo.
Osnove mininga. Brzina minera nema veze sa super kopanjem...kolicina share-a bloka je bitna tako da kartice na manjom taktovima mogu da ostvare vise iskopanih novcica nego na jacim taktovima. Verovatno ovi sto se bune za pool to ne znaju pa zato misle suprotno. Dakle, kao sto Saj napisa luck, orphani, rad samog poola (tehnicki uslovi) i jos 20-ak drugih predispozicija uticu na kopanje i kolicinu iskopanog. Receno je 100 puta da kalkulatori ne rade na eth i molim vas da ne spominjemo kradju (iako kradu verovatno) poolova vise jer nema smisla.
Alternative su vam, kopajte drugi novcic ili solo na eth...trece nema. Ustvari ima, malo da pricamo o zenama![]()
Moram da te demantujem u mnogo toga:
1. Kopaj ti sa 100 i sa 200MH/s pa da vidimo utice li brzina minera ili ne utice- ovde se vjerovatno nisi dobro izrazio ali citam sta si napisao.
2.Kalkulatori su tu i nisu bezveze ukoliko se steknu svi uslovi naravno da su kalkulatori pokazatelj do -10% je ok ne slazem se da kalkulatori ne rade na eth. bude dana na cointronu gdje se to prilicno slaze kao sto sam napisao -10% to je za mene ok prihvatljivo, ali kad je -30% e to je vec neki problem.
Ovo sto je kolega @sam63 napisao accpet share su razlog sto neko dobije manje neko vise, a to je opet povezano sa pool luck-om. Na suprnovi dok sam bio jedan dan prvi 6h imali smo takvu srecu da smo ubadali blokove expresno i zarada je isla po kalkulatoru bukvalno, ali stalo je to onda i po koji orphan i ode sve k vragu. Zato sam i napisao da je meni -10% ok tu uvodim( pool fee, pa orphan, pa onda pool luck, ali kad bude -30% u odnosu na kalkulator u tu nemam sta da dodam nego da nas neko handri, a ko ce drugi nego pool)....
Sad moze neko pomislit alavi smo ovo ono svi znamo da je ovo sve manje vazno da je zarada extra i da je prosto nevjerovatno, znamo da je gpu mining bio na koljenima sve je to jasno, ali diskutujem ja prvi ali vidim da ima jos clanova foruma o tome sta su najveci uzroci toga da je ovako zarada "sarenolika" i da li se na to moze uticati.
Naravno ja sam jedan Rig odvojio setao sa njim po polovima misleci da cu negdje naci bolje zasto ne vodio sam se logikom aj da oprobam i dosao do zakljucka da je to sve tu negdje da svi poolovi rade slicno 12h dobra zarada onda 12h losa i tako u krug sve se to svodi na isto.
Posto je meni manje vise sve jasno oko etherum-a sto iz prakse oko kopanje i iskustva od ranije, mozemo preci i na diskusiju o zenama, samo nek nam @omnik dadne zeleno svjetlo, odma cemo da krenemo :d
Nek saceka bar da isplatim grafiku, a nije mi ni stigla jos![]()
Nek saceka bar da isplatim grafiku, a nije mi ni stigla jos![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari