Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ima jedan miner daje vise od ostali pa je normalno da R9 270 daje 16Mh/S, mene je odusevila R9 390 30MH/s.
R9 380=20MH/S
R9 280X=22MH/s- mada nece bas svaka R9 280X mozda zavisi i od memorije, uglavnom ja sam proveo nekoliko dana trazeci te minere i najbolju zaradu smorilo me, a i ne isplati se sad cackat dok je ovakva isplativost!

koji miner daje te brzine?

Gdje li se izgubi 4TH snage otisli da kopaju nesto bolje :p

To me i čudi, što se diff-a tiče. Kada je cena bila 36, diff je bio 20.5, sada kada je cena 31, diff je 17. Znaci, kako je cena pala recimo 17%, toliko je pao i diff. Da li oni koji su izazvali smanjenje diffa znaju nešto što mi ne znamo, tj po logici stvari očigledno postoji nešto još isplativije od eth za kopanje?

Ne ne postoji nego vjerovatno specijalizovani mineri popadali nakon hardforka ;) Brzo ce diff gore vidices dok skontaju strucnjaci sta treba uciniti da izvuku vise iz miner-a

To me i čudi, što se diff-a tiče. Kada je cena bila 36, diff je bio 20.5, sada kada je cena 31, diff je 17. Znaci, kako je cena pala recimo 17%, toliko je pao i diff. Da li oni koji su izazvali smanjenje diffa znaju nešto što mi ne znamo, tj po logici stvari očigledno postoji nešto još isplativije od eth za kopanje?

Meni više liči (kao kod pojavljivanja asic-a) da je neko iskoristio ovaj skok da oproba nove "mašine" za kopanje eth-a...

diff i dalje 17 th , al se neko sa nama igra , ne samo da kontrolisu cenu , vec i diff dizu i spustaju kaklo im prohte .. :(

Mozda je moguce da su neki pool-ovi na pogresnom forku jos uvek. Mada cudi me kako je moguce da toliko ljudi ne primeti to. Vratice se diff sigurno, ne sumnjam uopste.

Koliko vidim prosečan hashrate se nije puno promenio, ali jesu diff i block time naniže. Moguće je da je nešto promenjeno posle forka, setite se da je u septembru bio bug koji je gruvao diff, pa je tada bio fork zbog toga.

Rekli su da cemo vise kopati novcica poslje Hardforka, ja sam mislio da je to neka sala bila, ali sad vec pocinjem da mislim da su to ozbiljno mislili :D

Verovatno strucnjaci nisu odradili update klijenta za homestead. Nemojte odma teorije zavere kad ce diff za dva dana biti veci nego ikad.

Ima neko link za novcanik, ne mogu da nadjem? I ovdee je bese kacio neko i to ne mogi da nadjem

Kupovati sad karte je ludost ..cene su naduvane i ne vredi ni pola tih para jer za par meseci izlazi ati uradjen u 14 nm tehnoglogiji dok su ovi trenutno u 28 nm..znaci najmanje 4 puta bolje performanse po watu tako da i da potraje gpy majning ove 390 i 380 karte bice neisplative za majning zbog mnogo efikasnijih kartica

Poslednja izmena:
Nece one druze izaci ni do jeseni a do tada sve se ulozeno moze visestruko vratit, naravno da ostane bar priblizna isplativost sto je malo vjerovatno, ali nije bas ni nemoguc sa eth-om se nikad ne zna.

Mogu i da izadju te karte ali dok se ne odradi optimizacija nema nista mnogo je Tahit/tonga Hawaii kartica da se tek tako gurnu u drugi plan, dzaba ti visestruko manja potrosnja ako ne budu performanse kako treba.

Poslednja izmena:
Ja trenutno ne mogu da obezbedim struju van crvene zone inace bih sklopio jos rig ili dva...

Ja vec ulazim u crvenu ali malo, da zagazis malo isplati se

nanopool

Auto-payouts 4 times a day now. Payout commission reduced to 0.5 Finney.

Ima li nekoga da kopa na proxy na dwarf-u?? Ako ima, koji miner i drajvere koristite i koliko sherova imate po satu? Meni pise da su slabi sherovi, a hash je vise nego odlican?? Jel su izmenili nesto sa ovim forkom, sta se desilo?

Meni na dwarfu mute nesto stalno..lepo radi kad ga ukljucim i baca normalno serove ali posto imam drljavi ptt adsl koji ponekad izgubi vezu na minut dva i posle kad se vrati u majneru normalno baca serove ali na sajtu mi pokazuje 3 puta manje a 3 puta manje mi daje i etha..ne pomaze ni ukljucivanje majnera ponovo ,ni brisanje daga..bas nista..jedina fora je da prebacim na nano na dan-dva i onda da se posle vratim na dwarf i onda radi normalno..ali mora da me nema uopste tamo bar jedno 24h..

Dzaba hash kad nema sherova, tako je to na dwarfu, a isto je i na drugim poolovima uzmes onaj calc oduzmes minimum 10% i dobijes prilicn0 tacan rezultat :) mada opet zna da dadne manje ja racunam ovako ako imam rig od 90MH/S racunam kao da imam 80 i to je to onda je zarada ok.

Nazad
Vrh Dno