Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
I ja sam odma u to posumnjao ne bi niko sad uzimao grafike kad se na ljeto ocekuju nove AMD karte koje ce biti efikasnije ko bi sad ulagao u Tahiti kartice da nije neka dobra isplativost. Kad se pojave nove AMD 14nm karte tesko cemo se rjesiti svi ovi tahiti-ja, a vjerovatno necemo biti konkurenti. Po pravilu trebalo bi da nove 14nm karte daju veci hash uz istu ili nizu potrosnju sto ce znaciti bice efikasnije od postojeci. Vjerovatno ce se tada pojaviti opet nesto isplativo da AMD-u krene prodaja, mozda se i Nv sa svojom pascal arhitekturom ukljuci... svakako po trenutnoj situaciji ja mislim da ne bi niko ulagao u grafike da se ne kopa nesto mnogo isplativije.

Mnogo komplikujete....Sta ako neko ima free struju? po trenutnoj ceni kartica(ko moze da ih nabavi naravno) to se vrlo brzo isplati i na cenu ETH pre par dana. da ne pricam ako cena skoci. taj isti ce da proda karte za tri meseca za iste pare i cao djaci :)

I ja sam odma u to posumnjao ne bi niko sad uzimao grafike kad se na ljeto ocekuju nove AMD karte koje ce biti efikasnije ko bi sad ulagao u Tahiti kartice da nije neka dobra isplativost. Kad se pojave nove AMD 14nm karte tesko cemo se rjesiti svi ovi tahiti-ja, a vjerovatno necemo biti konkurenti. Po pravilu trebalo bi da nove 14nm karte daju veci hash uz istu ili nizu potrosnju sto ce znaciti bice efikasnije od postojeci. Vjerovatno ce se tada pojaviti opet nesto isplativo da AMD-u krene prodaja, mozda se i Nv sa svojom pascal arhitekturom ukljuci... svakako po trenutnoj situaciji ja mislim da ne bi niko ulagao u grafike da se ne kopa nesto mnogo isplativije.

ako amd ne ogranici kartice preko drivera kao ove fury koje ocajno kopaju

Cisto sumnjam da bi se uzimale kartice da nema nesto isplativije, sad koliko sta to ostaje misterija, vjerovatno su u pitanju neki mineri (placeni) pa ljudi ne zele da odaju, svi se bore za sebe takvo vrjeme doslo.
A kao kopanje eth-a se ne isplati? Ja znam rudare koji zadnjih godinu dana pokupe sve sa oglasa a stoxbi to sada bilo cudno.
Eth je ispao daleko bolji i daleko bolja investicija nego sto se iko od nas nadao. Ja bas nisam imao nikakvi misljenje o njemu i pljuvao sam ga. Pogresio sam, nisam pratio dovoljno. Ispostavilo se da je ovo novcic koji je spasao rudare.

Cisto sumnjam da bi se uzimale kartice da nema nesto isplativije, sad koliko sta to ostaje misterija, vjerovatno su u pitanju neki mineri (placeni) pa ljudi ne zele da odaju, svi se bore za sebe takvo vrjeme doslo.

Nemam ništa protiv da svako "radi za sebe" ali nije se vreme promenilo nego ljudi...;)

Meni i ETH dobar...

Poslednja izmena:
Ljudi su se promenili odavno. LEO se krio u to vreme jer nije bilo nicega za kopanje, eth nije tajna i tu je za sve. Zarada je odlicna da se ne lazemo.

Da ali ce na eth da skoci diff, pa ce isplativost biti kao pre skoka. Nekolicina nas koji su stekali ce verovatno dobro da prodju... :)

Ljudi su se promenili odavno. LEO se krio u to vreme jer nije bilo nicega za kopanje, eth nije tajna i tu je za sve. Zarada je odlicna da se ne lazemo.

Daleko od toga dobro je i ovo, kad je pukao cointelect kopa sam fresh zali boze struje :D ovo je odlicno pogotovo zbog ovog skoka, samo mi je malo cudno da diff ne luduje, ovo je dobra isplativost ogroman je broj kartica da je ovo najisplativije otisao bi diff bar duplo (mozda nisam upravu). Sto se tice Eth-a kao novcica nije me nista iznenadilo kao on, tako mi je izgledao u pocetku beze da bi se kladio da do dana danasnjeg nece ga biti ni na jednoj mjenjacnici, a vidi dokle je dogurao.

E neko spomenu struju, da je imam zivot bi mi posatao laksi :d

A sto se tice nadolazeci AMD-e karti mislim da cemo se mi sto placamo struju tada naci u problemu. ali otom potom, vidit cemo ;)

Daleko od toga dobro je i ovo, kad je pukao cointelect kopa sam fresh zali boze struje :D ovo je odlicno pogotovo zbog ovog skoka, samo mi je malo cudno da diff ne luduje, ovo je dobra isplativost ogroman je broj kartica da je ovo najisplativije otisao bi diff bar duplo (mozda nisam upravu). Sto se tice Eth-a kao novcica nije me nista iznenadilo kao on, tako mi je izgledao u pocetku beze da bi se kladio da do dana danasnjeg nece ga biti ni na jednoj mjenjacnici, a vidi dokle je dogurao.

E neko spomenu struju, da je imam zivot bi mi posatao laksi :d

A sto se tice nadolazeci AMD-e karti mislim da cemo se mi sto placamo struju tada naci u problemu. ali otom potom, vidit cemo ;)

ovo prebaci u fresh temu molim te da se nasmejem uskoro ;)

@matrixxsu

ima nas! :)

Poslednja izmena:
Mi koji smo prodavali instant sad nam tecu bale jer nemamo sta da utopimo po vec sad EXTRA ceni... :(

hmmmm ne bih bio siguran u to...ako ga presisa par svetlosnih godina je prostor do mastera...ne vidim zasto ga ne bi bas presisao :) recimo na 7 cifara u kapitalizaciji :)

Poslednja izmena:
imam 100% od sada bih mogao da te pratim ali u manjoj meri tih procenata, recimo na tvojih 25% isao bi sa 10%

imam 100% od sada bih mogao da te pratim ali u manjoj meri tih procenata, recimo na tvojih 25% isao bi sa 10%

Sve zavisi kad si uleteo... ja sam uzeo na 0.83 EUR.
U principu kupovina se isplatila na svaki dip. Videćemo koliko će to trajati... sve ima početak i kraj (pump & dump).

Bogami, Poloniex je trenutno u brutalnoj zaradi, daleko vise nego stamp, finex i btc-e zajedno...Sta su ti sitovi u pumpu, cudo jedno...Svaka cast holderima koji su, uprkos bilo kakvoj logici i dosadasnjoj istoriji izdrzali do ovih vrednosti. Prognozirao sam 0.06 max, tu je bio negde sa rippleom po kapitalizaciji, ali izgleda da je ta vrednost preskromna u ovom momentu. Ko ga gura i zasto nebitno je, bitno je iskoristiti trenutak i uzeti pare, odnosno btc ili sta god...

Poslednja izmena:
Pa lepo pise da je 15 svetskih banaka experimentisalo u isto vreme sa blockchainom ethereuma i uspesno su zavrsili posao u periodu od 7 dana...ko zna kakav je dogovor u toku i kakav je inside info. Mislim da je potencijal jos mnogo veci od 0.01 (moje prognoze), mislim da si zeznuo jednu 0, prognozirao si 0.006 :)

Zanimljivo je da se diff ne menja...!

Nazad
Vrh Dno