Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Zeljko je ubo onaj Shift, mada cu se opet prebacit sutra ujutru na taj coin.. al treba sto pre novo, jer ovo polako dehidrira

Jos malo da izucis grafikone i imaces tacan broj kartica ;)

Da si malo izucio grafikone na vreme, vozio bi svog Maseratija a ovako tesko da bi mogao da mu kupis sve cetiri nove gume sa istom kolicinom kripta, pardon LTC-a :). Statistika je egzaktna samo ako je uzorak dovoljno velik. Ja sam na osnovu 9 vecih blokova otrpilike izracunao koliku snagu ko daje mrezi, i verujem da sam u gresci od oko minus-plus 30%. Da imam brz nacin da nadjem za 1000 vecih blokova podatke, greska bi bila minimalna...

Zeljko je ubo onaj Shift, mada cu se opet prebacit sutra ujutru na taj coin.. al treba sto pre novo, jer ovo polako dehidrira

Normalno da dehidrira kad samo poznati sa foruma koji su se predstavili imenima imaju toliko kartica. Alti Cacak je jos veci od svih vas zajedno cini mi se...I ko zna oni anonymous, npr arrow koji je mozda veci i od Alti Cacka...Uopste mi nije cudno sto su LEO-vci zeleli da se cuti o njima, zato su i potrajali skoro 6 meseci. Ja znam jednog koji ima pola hiljade kartica...i preko 100 asica...i halu u kojoj mu je to sve, sa sve svojom trafo-stanicom. I vise niko ne gaji iluzije da treba cuvati shitove, nego se sve roka odmah u sell...Naravno da ce biti pumpa, ali ko zna kad i sa koje polazne cene. Pitanje je da li ce dohvatiti i sadasnju, ako krene sa 10x nize...

zato je i problem ovima sa puno kartica da se *****avaju sa bilo kojim coinom.. a i ne bi bilo lepo da nam uzmu svaki shit ;)
al u svakom slucaj SVAKA CAST ljudima da to sve odrzavaju.

zamisli 500kartica na ovu krizuuuuuu.. moj gospodjo

Poslednja izmena:
Vecina tih minera su teski dumperi, ni BTC ne cuvaju nece oni videt veci $$ nikad, to potpisujem pa nek se ljute :d

i po dumpu shift-a koji sam detaljno pratio i po onima sto su se ovde javljali, 80% dumpa je doslo od strane balkanaca, realno pa jos malo da predvidis cenu u zavisnosti ko kopa

mislim da ce balkanu ovi iz LEO glupno blokirat IP i proglasiti nas persona non grata cim skontaju ko ih je sahranio :d

Poslednja izmena:
Na zalost serovi su jako nepouzdani kad je kratak blok...Ako uzmem u obzir samo one sa preko 100% lista izgleda ovako:

Zile 60xr280x, oko 1350 mh/s
Fenix 28xr280x, oko 630 mh/s
mige 25xr280x, oko 565 mh/s
nenadubica 21xr280x, oko 475 mh/s
cacanin 15xr280x, oko 340 mh/s
pmfrulez 4xr280x, oko 90 mh/s

110 :) 4x280x ti bre ko cia

110 :) 4x280x ti bre ko cia

matematika prosta, statistika sa nereprezentativnim uzorkom. Zato su grafikoni pouzdaniji, makar za high volume trgovine. Inercija je mnogo mocna stvar kad se pokaze, ko ume da vidi. Razlika izmedju mene pilicara i ozbiljnog trgovca je u tome sto on nema emocije i ne razmislja sta bi moglo biti za par godina/meseci, vec sta dolazi za par dana/nedelja i sto sa lakocom kupuje/prodaje i sto je njegov procenat uspeha daleko veci od mog. Pravi trgovac se ne boji da ponovo trguje i posle pogresnog trejda.

Vecina tih minera su teski dumperi, ni BTC ne cuvaju nece oni videt veci $$ nikad, to potpisujem pa nek se ljute :d

i po dumpu shift-a koji sam detaljno pratio i po onima sto su se ovde javljali, 80% dumpa je doslo od strane balkanaca, realno pa jos malo da predvidis cenu u zavisnosti ko kopa

mislim da ce balkanu ovi iz LEO glupno blokirat IP i proglasiti nas persona non grata cim skontaju ko ih je sahranio :d

tebe u srce dirnuo taj Shift? ma teraj dalje, daj da nadjemo sledecu kintu

imao sam prijatelje koji su bili zaljubljeni u DRK.. kazu da ce jednog dana naftu i zlato kupovat sa tim sto su iskopali za par nedelja ;)

a vidim ovde na forumu zaljubljene u LTC..

ja volem samo plavuse sa plavim ocima.. a ovo ostalo je sve potrosna roba.. maserati, quatro, zurke kuku lele

Poslednja izmena:
Ma jok ja sam shift istovario na 5000-6000... nameravam da shortujem i uletim ako se dump nastavi a dev-vi budu radili posao i ako zakljucaju premine kao sto su obecali ako ne, BTC je tu ceka se ulazak u LTC ili sta vec ;)

ethereum ne diram ni govnjivom motkom sa 97% premine-a

Poslednja izmena:
Zile je logicno izneo poentu. Ako ulozis pare da nesto zaradis, onda se trudis da to i ostvaris. Ne kazem da nismo svi gresili, pogotovo mi stari/bivsi rudari sa btc-om, sto smo ga prodavali sa manjom ili vecom zadrskom, ali koliko je realno da se to ponovi? I kako prepoznati kada je dosta? Koliko nas je prepoznalo da je 1100 bilo dosta za btc, odnosno 40-45 za ltc 2013. godine? Pa verovatno niko, jer se ne bi ovde pojavljivali. Ja vidim da nema vise ledia, izgleda da je on bio medju mudrijima...

imam i ja malo u steku tog kao se vec zove BTCa ;).. ali ni jedan altcoin
vise bih voleo da znam trgovinu.. trgovci bilo cega zaradjuju vece pare od proizvodjaca u 99% slucajeva
ali da bi neko bio kvalitetan trgovac, mora da zna jako-jako puno stvari koji se dogadjaju u sekundi. njima skidam kapu i nisam sposoban da se uklopim u sredinu
i onda sta ti ostaje? da budes proizvodjac.. a ako nesto proizvodis onda to i plasiras.. cim cuvas gubis na vrednosti ;)
ma malo sam popio pa bulaznim
u sustini filozofija je jednostavna

Gresis opet covek radi i ima poveci rudnik

da sam cuvao BTC na 700, sad ne bi imao ni 6 kartica..
mogu da umrem sa 1000BTCa i sta sam uradio u zivotu??? imao 1000BTCa
to bi mi i pisalo na nadgrobnom spomeniku
umro kao HEROJ ;)

da promenim BTCa u ETH.. da ne skrecemo sa teme ;) ;)

divim se ljudima koji imaju 500+ kartica
pogotovo ako su to stekli iz nule

za 2 godine te karte mogu samo na riciklazu :)

cak i scam ethereum ce biti vredniji

osim ko ne nadje neku ovcu pa uvali sa obecanjem da ce uzet velike pare, a ima i takvih

Poslednja izmena:
za 2 godine te karte mogu samo na riciklazu :)

cak i scam ethereum ce biti vredniji

osim ko ne nadje neku ovcu pa uvali sa obecanjem da ce uzet velike pare, a ima i takvih

moje kartice su skoro 2 godine... i ne osecam da su matore :) a ni garanciju nemaju..

jos kad bi ovi iz ETHa smanjili taj glupi DAG file

Zeljko, ocemo preci na Shift, pao diff??

pa da mu roknemo cenu ispod 0.0002x

Poslednja izmena:
Suprnova kobajagi isplatila eth a njega na poloniexu nema.
Tako isto je i ethpool uradio pre nego sto je pukao, da nije opet neka kradja u najavi?

Meni stiglo normalno...nego jutros stalo i kopanje, izgleda da smo ga urekli :D
2015-09-09_092624.png

edit:
Izvinjavam se, izgleda da je prekid bio kod mene (gremlini ;))

Poslednja izmena:
Kod mene jutros automatska isplata sa suprnove prosla bez problema. Na poloniex-u se pojavila par minuta kasnije.

Upravo sad su mi pustili i drugu isplatu i iznenadjenja, pojavila se i ona zaostala pored nje. Kao da su obe poslate sad, malopre...
A pisalo je i pise jos uvek na poolu da je kao polsata pre vise od 6 sati.

Edit:
Blockchain kaze da je POLONIEX u praviu i da su pustene isplate sa 5 minuta razlike. A ne pre skoro 6 sati kao sto je pool napisao

Koristim autopayoff na 20 eth.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno