Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Nije kriv ethpool vec shit pun bagova zvani ethereum, jednostavno desava se da klijent dobije TX a da transakcija ne prodje, pa su poolovi duplo slali isplate dok ne prodju, ovi na eth poolu se se izgleda malo zaleteli pa su slali i poslate duplo/troduplo...

Isti problem ima shift, razlika je u tome sto ethereum dev cute ko p...

cute al odradjuju u 20min,da dodam,nikad pre mi se nije resio problem
da kazem sto su meni rekli da rade na kodu...

Ja iskreno neznam sta rade... client je toliko pun kriticnih bagova da je to smesno...

jos je cudnije da bitcoin talk zajednica ne kritikuje iste.. izgleda niko od dev i programera nema volju da se igra sa white paper-om i codom

Cuti i kopaj, koliko sam skontao rig 4x280x daje oko 0.02 BTC-a dnevno sto je oko 4.8$. Ne znam kolika je potrosnja za taj algo, ali verujem da nije puno vise od 800W. Dakle za 24h pojede 19 kWh energije sto mu dodje oko 3200 din mesecno http://www.elektrosrbija.rs/kalkulator/ odnosno oko 30$. Znaci sa jednim rigom mesecno si u plusu skoro 120$, dok traje. Verujem da je bilo i bolje u pocetku, a verujem da ce biti sve manje dobro, ali lufta ima za sada. U svakom slucaju da bi zaradjivao tolike pare npr izdavanjem nekretnine u Novom Sadu, trebalo bi ti oko 25K eur za taj stan...Ovde je dovoljno nesto vise od 1350 eur, ako se kupi sve novo.

Poslednja izmena:
studebnt jel to i to racunica za etherum ili shift?

Pa majku mu, valjda kopas pa znas? Tema je eth...Malo sam guglao da vidim koliko sta daje. Ne mozas praviti zakljucak za sat-dva-tri kopanja. Opalis dva-tri dana i izvuces neki prosek. Potrosnju znas, znas koliko si iskopao za to vreme i posto si prodao. Koliko sam ja nasao na netu, R280X x4 bi trebao da donosi oko 4 ETH dnevno sa danasnjim parametrima (diff) odnosno oko 0.02 BTC-a (odnos 0.005). Ajd neki veci kopac sa stabilnim statusom nek napise tacnu racunicu za 24h. Pogotovo ako neko ima 10+ takvih rigova tada je racunica jos preciznija.

Poslednja izmena:
Ja napravim sa 7x7950 oko 11 etha na 24h

Pa majku mu, valjda kopas pa znas? Tema je eth...Malo sam guglao da vidim koliko sta daje. Ne mozas praviti zakljucak za sat-dva-tri kopanja. Opalis dva-tri dana i izvuces neki prosek. Potrosnju znas, znas koliko si iskopao za to vreme i posto si prodao. Koliko sam ja nasao na netu, R280X x4 bi trebao da donosi oko 4 ETH dnevno sa danasnjim parametrima (diff) odnosno oko 0.02 BTC-a (odnos 0.005). Ajd neki veci kopac sa stabilnim statusom nek napise tacnu racunicu za 24h. Pogotovo ako neko ima 10+ takvih rigova tada je racunica jos preciznija.

pa kako to sad da 10-ak rigova daje vise nego najam 5,6 stanova (kad je kopanje grafama propalo odavno ;) ), a sa obzirom da diff ovih dana ide dole bogami i vise

pa kako to sad da 10-ak rigova daje vise nego najam 5,6 stanova (kad je kopanje grafama propalo odavno ;) ), a sa obzirom da diff ovih dana ide dole bogami i vise

To je sada tako i ko zna koliko ce trajati. Naravno, pojavice se nesto novo, ali imaces lufta barem 4-5 meseci godisnje da se slabo ista isplati...Osim ako nemas ludu srecu pa ides iz kointelekta>leo>ether>??? pa ti se uvek isplati. I racunica vazi samo ako odmah prodajes za $$, sve ostalo je kocka sa takvim shitovima, a i sa polusitovima poput BTC-a :)

To je sada tako i ko zna koliko ce trajati. Naravno, pojavice se nesto novo, ali imaces lufta barem 4-5 meseci godisnje da se slabo ista isplati...Osim ako nemas ludu srecu pa ides iz kointelekta>leo>ether>??? pa ti se uvek isplati. I racunica vazi samo ako odmah prodajes za $$, sve ostalo je kocka sa takvim shitovima, a i sa polusitovima poput BTC-a :)

nije to samo sada tako, sam si lepo napisao kako je islo samo izmedju leo i ether-a je bio quark, samo sto je sada zarada velika, nije najveca bila je i veca,

Samo da i pool-ovi prorade kako treba. Od jutros ne radi ethpool, nanopool negdje od 12h balance nije ni mrdnuo, coinotron naka traljava konekcija i eto jedino suprnova da i nekako radi.

Puno poznatih na suprnovi... :)...Ovo je vrlo gruba racunica bazirana na bloku koji je pronasao Cacanin...Sto bi opet trebalo ubaciti u neku statistiku za sta nemam volje ni vremena...Moze biti i x2 gore-dole...

winwin cacak oko 40x280x
zile74 oko 15x280x
Cacanin oko 12x280X
Nenadubica oko 10x280x
Mige oko 9x280x
Fenix oko 8x280x
pmfrulez oko 4x280x

Poslednja izmena:
To je ta racunica, stim da cena malo pada dole ali cini mi se i diff ide 5% dole...

Ja ne znam kolika mi je tacno potrosnja , karte jos od ltc drzim na 1000/1250, naponi su za svaku spusteni do granice stabilnosti, prosli racu mi je bio oko 4k din...

Lopovcine vracajte ETH... ccccc
http://ethpool.org/

Pool is closed due too payment issues. All miners wo received double or triple payments are requested to send these payments back to the pool's account.
:-devil-:

Ja ne znam kolika mi je tacno potrosnja , karte jos od ltc drzim na 1000/1250, naponi su za svaku spusteni do granice stabilnosti, prosli racu mi je bio oko 4k din...

zavisno od kartice negde je iskorisceneost veca kao na 270x gde je slicno sa scyptom, na ostalima racunam da je 10-15% manje

Poslednja izmena:
Puno poznatih na suprnovi... :)...Ovo je vrlo gruba racunica bazirana na bloku koji je pronasao Cacanin...Sto bi opet trebalo ubaciti u neku statistiku za sta nemam volje ni vremena...Moze biti i x2 gore-dole...

winwin cacak oko 40x280x
zile74 oko 15x280x
Cacanin oko 12x280X
Nenadubica oko 10x280x
Mige oko 9x280x
Fenix oko 8x280x
pmfrulez oko 4x280x
Fenikse gde si zamaskirao onolike karte? Ovo je izgleda samo da trgovci, policari vide da je GPU mining ziv ite.kako?

To sam ja ostavio telefon da kopa :)

@student racunica je za 4x280x oko 3-4 eth dnevno...a ova racunica oko kolicine kartica ti nikako nije dobra :)

Neko voli da kopa, neko da downclockuje brojila, neko da trguje, neko programira a neko da steka ltc...Svako ima svoj hobi...Ja sam na samo jednom ulazu/izlazu iz ltc-a od juna do kolapsa zaradio 9k$...i zaista ne vidim svrhu u kopanju kad je kocka (pardon trgovina) toliko unosna...

Puno poznatih na suprnovi... :)...Ovo je vrlo gruba racunica bazirana na bloku koji je pronasao Cacanin...Sto bi opet trebalo ubaciti u neku statistiku za sta nemam volje ni vremena...iMoze biti i x2 gore-dole...

winwin cacak oko 40x280x
zile74 oko 15x280x
Cacanin oko 12x280X
Nenadubica oko 10x280x
Mige oko 9x280x
Fenix oko 8x280x
pmfrulez oko 4x280x
Fenikse gde si zamaskirao onolike karte? Ovo je izgleda samo da trgovci, policari vide da je GPU mining ziv ite.kako?

Nisam nista maskirao pola rudnika mi je na suprnovi, a pola na nano pool-u moze lepo da se vidi, ali da mu racunica ne valja to je tacno

@student racunica je za 4x280x oko 3-4 eth dnevno...a ova racunica oko kolicine kartica ti nikako nije dobra :)

Na zalost serovi su jako nepouzdani kad je kratak blok...Ako uzmem u obzir samo one sa preko 100% lista izgleda ovako:

Zile 60xr280x, oko 1350 mh/s
Fenix 28xr280x, oko 630 mh/s
mige 25xr280x, oko 565 mh/s
nenadubica 21xr280x, oko 475 mh/s
cacanin 15xr280x, oko 340 mh/s
pmfrulez 4xr280x, oko 90 mh/s

Nazad
Vrh Dno