Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
ja sam ethminer izvadio iz instalacionog foldera, iskopirao takodje i libcurl.dll , napravio bat i to sljaka kako treba...

des.jpg

ja drzim recheck na 250ms, vi , koliko je najbolje???

Poslednja izmena:
pool sad radi kako treba ali samo za 1 rig, 6x270 daje 77mh/s a u poolu od 64 do 66mh/s kradu oko 15 posto. Zarada je trenutno nesto jaca od 0.02btc na dan. Ako bi skupili 1gh/s na solo imali bi benefit ovih 15 posto najmanje a zarada je najmanje za tu snagu 0.3BTC na dan eto ja mogu da pustim 100mh/s ako ima zainteresovanih mozemo da se dogovorimo. Gde tacno za pool treba ubaciti tu komandu farm recheck?

ja imam ~140mh i ako sasami istera taj svoj pool i ako nas ima dovoljno a mialim da je odgovor IMA onda mozemo svi zajeno kod sasamija na pool , ako nas prihvati ...

farm rechech ubacujes u komandnu liniju bat fajla ili u konzolu tipa :

ethminer -F http://us1.ethpool.org:/miner/0xc8e18619e6f0976fc389a37cba21bc6d080284ee/90 --farm-recheck 200 -G

sad je bitna vrednost, na redditu sam procitao da kazu da ne treba da bude vise od 5/s znaci najveca vrednost bi trebala da bude 200 ili manja znaci 250 itd

Poslednja izmena:
neradi server kako treba kod mene, misli da se kopa uprazno

pa ne moze u prazno ako dobija poso (get work) onda kopa na block chainu...

ovo trosi malo manje od vanile , a ako se karte odvrnu onda trosi kao malo manje od scrypta, u svakom slucaju vise od quarka, x11

ja imam ~140mh i ako sasami istera taj svoj pool i ako nas ima dovoljno a mialim da je odgovor IMA onda mozemo svi zajeno kod sasamija na pool , ako nas prihvati ...

farm rechech ubacujes u komandnu liniju bat fajla ili u konzolu tipa :

ethminer -F http://us1.ethpool.org:/miner/0xc8e18619e6f0976fc389a37cba21bc6d080284ee/90 --farm-recheck 200 -G

sad je bitna vrednost, na redditu sam procitao da kazu da ne treba da bude vise od 5/s znaci najveca vrednost bi trebala da bude 200 ili manja znaci 250 itd

i kolega ima 300 sa ovim tvojim mojim eto to je 540mh pa ako oce da nas primi sasa neka javi...

trosi ovo slicno kao skript pise da je slican algo neka kombinacija algoritama skripta i jos jednog

Poslednja izmena:
Izgleda da sam naterao server da radi

eZxW8gy.png

konekcija je ista, pustite mašine pa da vidimo kako idu blokovi, ja sam pustio ~600Mhs

evo sad cu da prebacim mojih 140...

ok, pratite bc explorer kada se nešto iskopa, mislim da vredi da pustimo par sati ako nenađe ništa gasim i tolko....
u svakom slučaju ovako izgleda, mada drugar kaže da tako netreba...
ovo nakraj rpc:7 valjda znači da ima 7 minera konektovanih

nrwBZOr.png

Poslednja izmena:
Poslovi predugo traju. Nema novog zadatka za novi blok. Ugasi i upali geth.

Moram prvo da sinhronizujem BC, kasnim ~700 bloka, dok to nesredim mislim da se kopa uprazno.... :(

sinhronizujem BC od početka još 5-6 min ostalo...

sve radi ima 9 konekcija, pište na PM ko i sa kojom snagom kopa da nespamujemo temu po tom pitanju....
nadam se da će blok da padne za sat-dva.

Poslednja izmena:
Sve radi :) samo se čeka blok, sinhronizacija traje bukvalno 10min na 5mbit net-u tako da nema potrebe za downloadom.

evo kako je sad, na 69654 bloku

PrgQk6k.png

Poslednja izmena:
Vidim pool radi i dalje...

lepo, jel pao blok do sada, kolko smo snage skupili ???

ok, dok pro.ere ....

Drugari neide nam nikako, ajd neka ga još malo server ili da ga pustimo preko noći da vidimo kako se razvija situacija, ali teško će da bude nešto ako se ovako nastavi.... Sa ovu snagu ako do ujutru neiskopamo 15 bloka nema leba :(
Neznam dal negde grešim al server definitivno radi, prima konekcije, sinhronizovan je, mineri rade, portovi u ruteru otvoreni, u konzoli sam proverio kopa se na pravoj adresi.....

Da neispadne da sam se smorio ceo dan za džabe i još sam druge majao :(

Poslednja izmena:
Drugari neide nam nikako, ajd neka ga još malo server ili da ga pustimo preko noći da vidimo kako se razvija situacija, ali teško će da bude nešto ako se ovako nastavi.... Sa ovu snagu ako do ujutru neiskopamo 15 bloka nema leba :(
Neznam dal negde grešim al server definitivno radi, prima konekcije, sinhronizovan je, mineri rade, portovi u ruteru otvoreni, u konzoli sam proverio kopa se na pravoj adresi.....

Da neispadne da sam se smorio ceo dan za džabe i još sam druge majao :(

sto se mene tice moze da ostane da radi do jutra, valjda ce da nabode nesto ...

skocila cena osetno u zadnjih 30 min...

Poslednja izmena:
ili smo jako lose srece ili server ne radi kako treba iz nekog razloga ...

Mislim da neradi....
Nevredi da čekamo, ako za 6 sata nije iskopao blok sa preko 1Ghs pitanje dal će....
Ostaviću server upaljen ali ja prelazim na pool, ako se slučajno nešto iskopa poslaću ljudima koji su ili još uvek kopaju....
Imali sam dobru volju ali neće, pool je proradio što je najbitnije....

i ja prelazim na pool, ne vredi cekati niti vise ima smisla...

cena divlja , koliko mozemo ocekivati 0.01???

Poslednja izmena:
Koliko hasha daju koje kartice napisite i kako se kotiraju CPU-i za majniing ovog koina? Koje su i njima brzine?

CPU zaboravi, diff ide ~5% gore već 10 dana unazad
r9 270 daje ~18Mhs
7950/280x ~24-28Mhs

kartica mora sa min 2gb ram, 7850 sa 1gb ram neradi :(
stavi najnovije drajvere....

7970/R9 280X ~ 25MH/s

Procesori nisu konkurentni, i5 3570 ~ 460KH/s.

Vrh Dno