Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
pojavio se ethpool.org ali jos uvek nije aktivan za kopanje...

proradeo pool ali ja ne mogu da dobijem working package :

swewew.jpg
kad ukucam adresu mog novcanika ali zato kad ukucam adresu novcanika sa home page sajta onda sve radi iz prve :S:

vec se jos neko zalio na redditu na isti problem pa nebi bilo lose ako neko ima isti problem i acc na redditu da se pozali na isto , evo linka do teme :

https://www.reddit.com/r/etherpool/comments/3ggl9c/ethpoolorg_is_back_online/

Što si stavio port 8082?

uveli su i port , pogledaj home page pula ...

sad pogledao ponovo , u medjuvremenu su promenili port na 8081, ja to nisam kucao vec bilo copy-paste tako da nije bila greska sigurno....

Poslednja izmena:
Ok, onda ja nisam stigao da vidim port 8082.

MA ja gasim ovo. Doduse jedan rig sam pustio samo.

izgleda da je krenuo pool sad da radi kako treba, vise mi se ne diskonektuje, samo brlja statistika jos na sajtu...

izgleda da je krenuo pool sad da radi kako treba, vise mi se ne diskonektuje, samo brlja statistika jos na sajtu...

ja u medjuvremenu bio na bazen :D sve sam bio pogasio i sad evo pustam i sve radi kako treba fala bogu, stavio sam i komandu --farm-recheck 250 , kako je dev napisao ne valja da cekira vise od 5 puta u sekundi jer onda pravi RPC greske...

Solo mining sa više rigova:

klijent se pokrene na jednoj mašini, pa se svi rigovi usmere na njega.

primer:

eth klijent na adresi 192.168.0.254

Kod:
eth -a <coinbase> -b -i -j -v 1
rigovi na adresama 192.168.0.1....

Kod:
ethminer -F 192.168.0.254:8545 -G

Ako vam mašine nisu u istoj lokalnoj mreži princip je isti samo je potrebno forvardovati port na ruteru ukoliko klijent nije na javnoj adresi.

Ako želite da promenite default json-rpc port (8545) to se rešava na sledeći način:

Kod:
eth -j --json-rpc-port 1337

Poslednja izmena:
Mining za noob-ve:
Skinite zadnji AMD driver 15.7.1!

Skinite ethereum latest sa:
https://build.ethdev.com/builds/Windows%20C%2B%2B%20develop%20branch/Ethereum%20%28%2B%2B%29-win64-latest.exe

Instalirajte next, next, next, finish

idite u C: program files\ethereum (++) 1.9.40\release\ startujte alethzero.exe unesite master password koji cete zapamtiti, pristanije na sve poruke.... ako vas pita za ime unesite: newbie!
Kad se otvori Alethzero Frontier nista ne cackajte vazno je samo gore padajuci meni: Network iz koga pritisnete samo Connect peer, sacekate 30 sekundi isti ce i automatcki ukljuciti Eneble network! nedirajte vise nista!, ako se negde pojavi prozor sa adresom peer-a samo potvrdite!

Nista ne cackajte, vazno je samo da vam u desnom prozoru block chain krene odbrojavanje blokova, cilj je da sacekate 10min da stigne do zadnjeg bloka , trenutno 66xxx!

Tada iz C: program files\ethereum (++) 1.9.40\release\ pokrecete ethminer.exe -G i to je to (napravite miner.bat, sa ethminer -G)!, alethzero je wallet isto sto i eth++/geth ali GUI i stabilno radi na windows 7, na 8-ci kresuje cesto!

Dok ethminer.exe radi u pozadini mora da radi althzero!, takodje mora da broji blokove! ako neradi ugasite ga i ponovo pokrenite (ne zaboravite da opet ukljucite connect peer posle svakog pokretanja!)

geth, eth++ i konzulu NISTA ne dirate (netreba vam nista!) jer cete samo sve pokvariti!, adresa vas ne interesuje, nista vise, slanje radite iz althzero klijenta pod New transaction (gore levo) pod TO gde pise "new contract" izbrisite i ubacite adresu gde saljete i selektujete ether kao i kolicinu i to je to!

Poslednja izmena:
Jel to pool u najavi ili privatno???

pokrenuo server sa

geth --rpc --rpcaddr "0.0.0.0" --rpcport 8545 --rpccorsdomain "*" localhost

miner na drugom kompu sa

ethminer -G -F 192.168.x.x:8545

na lokalnom kompu gde radi server

ethminer -G -F 127.0.0.1:8545

kopa sve samo kada proverim u konzoli na serveru gde mi radi blockchain stanje kaže da imam 0 ETH-a iako je BC sinhronizovan do kraja... :(
Na https://etherchain.org se uredno vidi pravo stanje :(

Pustio sam ga tako da kopa sa 70 + 90MHs, videću do večeras dal će nešto da iskopa....

yyyNkta.png

Poslednja izmena:
Naravno da ce biti bolje, ovo kopanje sa 100 i 200mh postaje utopija...

Kod mene cele noći nije radio, juče popodne što sam iskopao 4 coina i to je to, preko noći ništa i sada neće da se konektuje....

Kod mene je ista situacija, ne radi od sinoc...

Izbacite onaj port
Meni je nocas iskopao 30-tak coina

ehe....
sa port, bez port kod mene nemere...
ovaj lokalni solo ni je najsigurniji ako radi...

Poslednja izmena:
kod mene bez porta radi, stavio sam mu --farm-recheck 1000, zanimljivo je da kad miner nadje share ispise found solution i onda izbaci json-rpc problem ali na sajtu uredno registruje share

malo sutra olade se karte dok opet krene daleko je to od 100 posto iskoriscenja

radi u prekidima , ali radi, videcemo prosek za 12 sati

phoenix257 sa kojom snagom si iskopao 30kom?i kolko je to u scrypti snage?daj neki orjentir da znam dal sam dobar il ne

~ 30mh /scrypt
Zasto jasno ne pisete snagu u ETH/mh ???

Poslednja izmena:
sacekajte jos samo malo i pustam 1 gh, pa cu vam reci koliko kradu

Trebalo bi i ja da pustim 750mhs pa javljam kako napreduje nalaženje blokova, pitam se dali postoji neka komanda da izlista klijente i njihovu snagu koji kopaju na serveru....

ako neko ima volju neka pusti mining na moj nalog, čisto da vidimo dal se brzo nalaze blokovi, za sada se kopa sa ~500mhs
kopa se isto kao na pool, evo adresa:

ethminer -G -F arcaderom.no-ip.org:8545

samo javite ovde ili na pp sa kojom snagom kopate, kad se iskopa nešto poslaću coine (proporcionalno snazi) na vašu ETH adresu...

Poslednja izmena:
pool trenutno opet dobro radi, ona trenutna snaga kojom kopate se ne prikazuje kako treba, ali broj coina raste ok

bah, gasim server prelazim na pool, ako sam nekog cimao izvinjavam se :(

Pool za sad zbog ddods attacka ne pusta vise od par provera.. zato ide recheck veci takodje je problem ako kopa vise minera sa isti IP adrese

Vrh Dno