Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
ja pustio al nisam nastimao wallet
Skinuo onaj "all-in-1" pack v4
i odradim genesis,napravio account
pusten gsoil.exe i otvorim wallet gui
ali mi pise connected to 0 peers.
dodavao sam nodove al ne ide..

I kod mene je bio problem sa sinhronizacijom kad sam sve radio za "paketom" V5. Skinuo sa BTCtalk mislim da je bio package V1 i uspio sinhronizovati. Na poslu sam pa nisam stigao pustiti i mining ali se nadam da ce raditi.

Edit:
@ nenadubica, evo kreira i dag file tako da ce izgleda raditi i kopanje. Skinuo sam sa bitcointalk, prvi post i pod SOIL packages ces naci za Windows https://bitcointalk.org/index.php?topic=1176709.0

Poslednja izmena:
Pa no koj moj, i jel se javio neko, verovatno su stali u red :p

I kod mene je bio problem sa sinhronizacijom kad sam sve radio za "paketom" V5. Skinuo sa BTCtalk mislim da je bio package V1 i uspio sinhronizovati. Na poslu sam pa nisam stigao pustiti i mining ali se nadam da ce raditi.

Edit:
@ nenadubica, evo kreira i dag file tako da ce izgleda raditi i kopanje. Skinuo sam sa bitcointalk, prvi post i pod SOIL packages ces naci za Windows https://bitcointalk.org/index.php?topic=1176709.0

hvala druze,sa v1 radi ok.
Evo sad cemo videti stize li sta na wallet,posalo neke soilove :)

Legli su brzo...

Poslednja izmena:
Nema na cemu ;) Aaaa da li sad meni neko moze pomoci? :) kako da kopam solo ali sa vise rigova? Procitao sam dosta postova ukljucujuci i u ovoj temi i vidim da ostale rigove treba preusmjeriti na rig gdje je pokrenut klient. Kod mene je pokrenut klient na 192.168.0.12 i koliko sam shvatio tu adresu treba ubaciti u bat file, ali nece. Je li treba javnu adresu ili lokalnu, kako da znam koji port?

da,da/
Gde ti je pokrenut client,to ti je "server" svaki bat preusmeri na njega kao sto bi preusmerio na neki pool

Mozda grijesim u samom startu s' obzirom da prvi put kopam solo. Da li se ovdje pod pokretanjem "klijenta" podrazumjeva pokretanje soil.bat i wallet-a odnosno SOILsafe.bat?

prvo ti je wallet a drugo gui wallet,

pokrenes soil.bat i pokrns minera, za lepsi uvid pokrenes i soilsafe

da al mora promeni bat file od gsoila ako oce da na tu masinu kaci ostale (gsoil --rpc --rpcaddr "192.168.1.101" --rpcport 39421 console)
i onda na ostalim masinam apokrece miner sa : ethminer -F http://192.168.1.101:39421 -G

Zile editovao sam gsoil.bat kao sto si i napisao, samo sto sam za IP adresu stavio lokalnu IP adresu od racunara na kojem i pokrecem gsoil, a to je "192.168.0.12".

"bin\gsoil.exe" --rpc --rpcaddr 192.168.0.12 --rpcport 39421 console

Morao sam editovati bat file od minera na svim rigovima ukljucujuci i rig na kojem bude pokrenit klijenti i za -F stavio http://192.168.0.12:39421. Sad oba riga kopaju i nadam se za mene :)
Hvala na pomoci.

Poslednja izmena:
Ok. Za sad se stanje podudara.

screenshot.jpg

Edit:A i osjeti se razlika u wallet-u od kad sam prikljucio i drugi rig :)

Poslednja izmena:
ja ne znam kad ste presli na pool ali ja planiram da prestanem da kopam. Kopo sam ga skoro 48h. Sad je ogroman diff i za pool

Mislim da ce moj licno rekord od 0.1 BTC biti rekord za ceo zivotni vek soil-a :d

ja prestao da kopam,i ovo sto sam kopao nisam trebao,no ajde da ne saltam samo makine tamo vamo.
Mislim da je ovaj coin promasaj kao exp

oce neko od Vas 11.975 soila da kupi? morao sam preci na nesto de ima love ;)

slažem se, eth, shf i exp su bili pun pogodak ko je uhvatio start i na vreme prodao, ko nije ostaje samo da žali....

ode ETH, isplativost je vec sad upitna :S:

klizi lagano u ambis, mislim da mu spasa nema...

Pa nema nista sad.

ode ETH, isplativost je vec sad upitna :S:

druze , ja samo ne znam odakle ovakav komentar cak i sada je isplativost veoma velika, pa kopali smo kada i kada je bila i nekoliko puta manja, jer sada pored placanja struje ostaje jos dosta, nije kao sto je bilo na pocetku, ali je dobro i uvek imas neki novi eth clon da se vadis ;)

Pa sto se tice ETHa sad ne mogu da kazem tacnu matematiku ali ako ja pravim 0,022btc dnevno sto je na mesecnom nivou oko 0,7btc i placam struju 6k din. onda mi je naravno malo u odnosu

kad sam vecinu ETHa prodao 0,0081-0.0063... :( i pravio dnevno 0.2btc...

Nazad
Vrh Dno