Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
pa pronađeš stabilna podešavanja za te 2-3 karte... :)

Treba sve ici u granicama normale. Milion puta mi ljudi donose rig koji su klokovali lose. Maximum kartice postoji i ne mozete ici preko njega. I ja bi voleo da moja rx470 daje 40mh/s ali to je nemoguce tako da dzaba vam takvo klokovanje sprzicete sve i napraviti sebi bezvezni trosak.

A ono sto ne razume 90% njih je da ne moze svaka kartica isto da daje hasha, svi hoce 30mhs jer na netu pise da moze toliko sa njihovom karticom, a posle kad mu ti objasnis da to nije moguce on u sebi i dalje misli da si ti smotan i da ne znas da namestis.

Pozdrav, samo da javim da je instalacija novih drivera prosla ok i da su se vratile stare vrednosti.

Cisto da napisem proces instalacije mozda nekom znaci.
Prvo uninstall after burnera,pa onda amd drivera, kasnije sam iskljucio unsinged driver i forbiden policy.
Posle toga rucno instaliranje drivera na svaku kartu.
Patch pa reboot. i na kraju novi beta after burner i pokrenuo rig.
S tim da imam modovan bios i tamo su podesene vrednosti core-a, memorije i undervolt.
Nisam morao da podesavam te vrednosti u mineru kroz komande.
Naravno novi clay 9.8 mada sam njega vec imao.
Toliko od mene.

Hvala sto ste podelili informacije.

Kako si instalirao rucno na svaku kartu kad instaliras prvu ostale same povuku instalaciju?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Pa nije mi iz nekog razloga tako odradio. Nije klasican setup next next i onda on sam povuce. Moras na svaku rucno da mu kazes gde da trazi fajlove. Barem sam ja tako odradio i radi.

Poslednja izmena:
kad bih imao AMD sve bih u biosu podesio, tako sam i radio dok sam imao. Pogotovo voltazu. Treba drugu da odradim update drajvera, jel AMD/ATI Pixel Clock Patcher taj "pacth" koji spominjete?

kad bih imao AMD sve bih u biosu podesio, tako sam i radio dok sam imao. Pogotovo voltazu. Treba drugu da odradim update drajvera, jel AMD/ATI Pixel Clock Patcher taj "pacth" koji spominjete?

To je to, ono sto bi recimo bilo bitno da patch pokrenes odmah nakon instalacije drajvera, ali pre reboot-a. Znaci instaliras drajvere, patch, pa restart.

Potrebna pomoć/savet...
Pročitah ovo oko pečovanih Beta drajvera i sve sam odradio kako treba/valjano kao i do sada no, imam problem.
Klok memorije mi skalira sa setovane vrednosti 1990 na 1100 i tako non stop.
Hešrejt se povećao defakto ali i on spada sa 28->14MH i takoOo ciklično. Ranije sam imao DAG Creating time po 4xxxms a sada šiba na 5400-5500ms?!?!
Ima li leka ovom mom problemu?! ili sam neđe pogrešio ili...?

TNX

Slicno i meni ..samo sto meni frekvencija zakucana i voltaza ali power opet seta gore dole od 40w do 90w a tako seta i hash ..temperature gpya 65-6 stepeni a limit stavljen na 80 ..probao sam i napajanje zamenim isto ..ono sto je cudno je kad instaliram drajver i pre reseta kompa on radi bez setanja ali cim resetujem racunar vrati se na setanje i tako bude zauvek
Untitled232.jpg

Power tako oce da seta sa novim drajverom na rx570/580 kartama u slucaju ako ste klok podesavali kroz Clymore 9.8
Isto sam iskusio i jedino resenje je da se odradi sve kroz bios ili AB 4.4.0 beta 16.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Izvinjavam se ako je ovo pitanje već bilo ili slična tema. Načuo sam i razgovoru ljudi koji se bave ovim poslom, da će rudarenje eth biti moguće samo do novembra??? Da posetim lekara za sluh ili ima neko objašnjenje za ovo?

Niko jos nezna konkretnu informaciju kad eth prelazi u pos. To su sve nagadjanja.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nece naglo u pos. Nego ce neko vreme paralelno raditi pos i pow kako sam razumeo.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Jel se desavalo nekome da sa novim drajverima nece da radi komanda -cvddc? Na Strix 570 mi radilo dok nisam promenio drajver.

Sent from my S6 Edge

Power tako oce da seta sa novim drajverom na rx570/580 kartama u slucaju ako ste klok podesavali kroz Clymore 9.8
Isto sam iskusio i jedino resenje je da se odradi sve kroz bios ili AB 4.4.0 beta 16.

Ne nalazim nigde betu 16. Jesi pogresio u kucanju ili je izasla? Ako postoji okaci link ako mozes.
Jel se desavalo nekome da sa novim drajverima nece da radi komanda -cvddc? Na Strix 570 mi radilo dok nisam promenio drajver.

Sent from my S6 Edge
Meni brljavi na gigabyte 480. Na kraju sam mu upucao lepo u bios, nije vredno nerviranja..

Msi AF beta 15

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Ne nalazim nigde betu 16. Jesi pogresio u kucanju ili je izasla? Ako postoji okaci link ako mozes.Meni brljavi na gigabyte 480. Na kraju sam mu upucao lepo u bios, nije vredno nerviranja..

Ne znam da li je u biosu napon moguće podesiti na ovim kartama. Meni nesto nije islo od ruke.

Sent from my S6 Edge

Samo da javnem šta me je u stvari zezalo.
Komande za setovanje klokova GPUa i MEM koje sam postavljao u miner (-cclock i -mclock) su *ebavale stvar i brljavile.
Čim sam njih izbacio iz minera, sve je proradilo kako treba a kontrolu voltaže i kloka sam prepustio AB-u. Dodatno snižavanje gpu voltaže moram da odradim direktno na ROM-u grafike i ... (za sada).

Jel se desava nekom da preko dana padne hash ( npr. sa 28.5 padne na 25-26 ) to mi se desavalo proteklih mesec dana, a onda uvece radi normalno na koliko je namesteno? Jel moguce da je do pool-a ? Ili nesto drugo uzrokuje padove ?

Koji hash? Reported? Calculated?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jel se desava nekom da preko dana padne hash ( npr. sa 28.5 padne na 25-26 ) to mi se desavalo proteklih mesec dana, a onda uvece radi normalno na koliko je namesteno? Jel moguce da je do pool-a ? Ili nesto drugo uzrokuje padove ?

Preko dana dostigne max temp. podesenu u bios i onda kartica skida klok da se ne bi grejala.
Pomeri taj limit i neces imati problema.

Za ETH nije do sad pratio BTC [emoji52][emoji52][emoji52]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Pitanje. Nadam se ne glupo ili već obrađeno. Nov sam u svetu majninga (ali ne i hardvera), pratim već neko vreme ovaj forum, i pokušao sam da nađem u postovima od zadnjih par meseci odgovoro na moju dilemu - ali je nisam našao, zato i pitam. Računam da se stvari toliko brzo menjaju da ne vredi da gledam postove na tu temu 2-3 god unazad. Pošto su AMD karte trenutno deficitarne i ludo precenjene, pokušao bih nešto sa nVidia kartama. Kod kuće za sad eksperimentišem sa mojom GTX 1060 6GB, Gigabyte G1.
Pitanje i problem su sledeći: poslednjih nedelja sam podesio mašinu za rudarenje nekih trenutno popularnih coina, i sve je proradilo OK. Negde sam po performansama u prosecima za ovu kartu. To važi i za Monero, i Zcash, i neke druge koje sam isprobao. Ali ne i za Ethereum :( Podesio sam Claymore 9.4, sve je korektno proradilo ali mi pokazuje brzinu 2 do 3 MHs. Onda sam isprobao i ethminer-0.9.41-genoil-1.1.7, isti slučaj. Sve radi OK, na Claymoreu i dual mining, ali za ETH uvek pokazuje malo. Krene sa oko 1.3MHs, polako se penje, ali preko 3MHs ne ide? Win 10, i5 2500K, OC preko Afterburnera, najnoviji nVidia drajveri. Možete li me posavetovati u čemu je štos?
I da, idem preko poola. Dwarf pool. I za Zcash i Monero imam pregled koliko sam 'izmajnovao' a za ETH ne vidim ništa, otvori moj wallet, ali ne do kraja, stranica blanko. Jel neko u tom pool-u? Prikazuju li 'stock' tek preko određenog iznosa?
Pozz

Probaj najnoviji clay 9.8.
Ta karta bi trebala da ti daje oko 19mhs ako nije klokovana.

Nazad
Vrh Dno