Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Moze neko da okaci start.bat da vidim kako ste iz claya namestili klokove mozda negde gresim

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ako probije otpor na 300$ danas verujem da će do kraja meseca preći max vrednost iz jun-a.

Iz ugla holdera da. Ali iz ugla brokera uzimaj profit i iskaci iz voza. E sad koji put odabrati je pitanje.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Meni radi polovicno ..na dve masine radi za sad ok..a na dve zeza samo tako..na jednoj hash rate seta i ako voltaza i frekvencija na grafikama stoji ali im power consumpiton seta kao po sinusnoj funkciji a tako seta i hash rate..probao sam par puta da ponovom proces isti rezultat ...na drugoj masini cim malo nestane net tipa 10-20 sekundi puknu drajveri pa mora da se restartuje ili kopa dosta sporije.
I ako imam 80% grafika AMD muka mi od AMD vise i iskreno necu da kupim vise AMD karticu nikad..kod NVIDIJE ubodes ,podesis frekvenciju power limiti i to je to ..radi od sad pa do veka da mora nista da pipas..ovo sa AMD stalno problemi ,zezancije ,blokade,plavi ekrani ,restartovanja pa ti sad bi glavu sta je u pitanju ..to sto nvidija malo vise kosta VREDI SVAKE PARE jer zivci su jedni ..ovako pola dana provedem nervirajuci se oko amd kartica..a nvidiju namestis jednom za minut vremena i to je to ,zaboravis da postoji

E sutra malo, vidiš kod mene je baš obrnuta situacija - dao sam za Asus Strix OC 8GB 1070 po komadu 560€ a za Gigabyte RX 560 150€. I AMD i nVidia na apsolutno istim pločama, CPU, SSD i RAM memorija. AMD kopa ETH + SIA a nVidia ETH. Obe konfiguracije po 6 kartica.

Sa AMD nijednog jedinog trenutka nisam imao bilo kakav problem, kako sam uključio konfiguraciju tako radi (osim što mi je par puta nestajala struja, al to nema veze sa pričom). A sa nVidia sineee, muka na sve strane, te ne radi jedna, pa ne radi treća pa ne radi peta, pa menjaj im mesta, pa menjaj kablove pa menjaj risere, pa izmišljaj toplu vodu, pa idi bre u qrac više poludeo sam sa njima. Jednom sam morao da reinstaliram sistem jer više nije bilo načina da nateram da rade, a prošle nedelje se desila druga glupost, da nakon nestanka struje ne vidi više sve kartice. Imao sam igranku od 4 sata da opet namestim sve na jedvite jade, bukvalno na staklenim nogama, dešavalo se da se pojavi BSOD ako izvučem ili miša ili tastaturu ili utaknem DVI kabal u karticu :wall: I to je sve u početku bilo bez ikakvog OC-a (padale kartice na dizanje clock-a od 300 MHz-a), sad mi je najviše što sam uspeo Core clock +650 i PL 80%, preko toga nema šanse i to neće sve kartice nego 4 komada. (Micron memorija)

Ovaj post sam hteo još ranije da napišem, da znaju ostali da nije sa nVidia sve tako sjajno (dok me je AMD ispoštovao maksimalno :) i razmišljao sam se da li da kupujem još kartica ali sam na kraju odustao zbog sve te muke..

Vi što ste uspeli da smanjite napon ispod 0.9v sa ovim fix drajverom, jel vam u biosu stoje default vrednosti za napon ili ste menjali?[emoji6]

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Mislis memory clock +650?Ako dizes core clock toliko nije ni cudo sto ti ne rade kako treba....

E sutra malo, vidiš kod mene je baš obrnuta situacija - dao sam za Asus Strix OC 8GB 1070 po komadu 560€ a za Gigabyte RX 560 150€. I AMD i nVidia na apsolutno istim pločama, CPU, SSD i RAM memorija. AMD kopa ETH + SIA a nVidia ETH. Obe konfiguracije po 6 kartica.

Sa AMD nijednog jedinog trenutka nisam imao bilo kakav problem, kako sam uključio konfiguraciju tako radi (osim što mi je par puta nestajala struja, al to nema veze sa pričom). A sa nVidia sineee, muka na sve strane, te ne radi jedna, pa ne radi treća pa ne radi peta, pa menjaj im mesta, pa menjaj kablove pa menjaj risere, pa izmišljaj toplu vodu, pa idi bre u qrac više poludeo sam sa njima. Jednom sam morao da reinstaliram sistem jer više nije bilo načina da nateram da rade, a prošle nedelje se desila druga glupost, da nakon nestanka struje ne vidi više sve kartice. Imao sam igranku od 4 sata da opet namestim sve na jedvite jade, bukvalno na staklenim nogama, dešavalo se da se pojavi BSOD ako izvučem ili miša ili tastaturu ili utaknem DVI kabal u karticu :wall: I to je sve u početku bilo bez ikakvog OC-a (padale kartice na dizanje clock-a od 300 MHz-a), sad mi je najviše što sam uspeo Core clock +650 i PL 80%, preko toga nema šanse i to neće sve kartice nego 4 komada. (Micron memorija)

Ovaj post sam hteo još ranije da napišem, da znaju ostali da nije sa nVidia sve tako sjajno (dok me je AMD ispoštovao maksimalno :) i razmišljao sam se da li da kupujem još kartica ali sam na kraju odustao zbog sve te muke..
Ja sam strix 1070 platio 450 eura u nemačkoj.. Namestio na eth za 2 minuta.. Zakucao na 800mv,memory +880 I baca 33.2 mh bez ijednom da stucne.. Dok ove sad rx 580 moram cackam biose da bi spustio ispod 1000mv jer default rade na 1100mv a msi može samo - 100 a watmen ne radi na nov drajver a i u tu u biosu nemaš mv nego samo neka stanja pa i improvizuj pa radi pa pukne pa ode na 1150mv pa se greje pa opet pukne pa restartuj pa ponovi.. I to nikad ne bude kako treba

koju adresu treba da navedem na dwarf da bi podigao prokleti eth?
napravio sam novu,cak stavio vorkea od sinoc na nju i opet nevalja
naravno problem je adresa prosla koja je sa btce,a oni je sad zamrzli

Ja sam strix 1070 platio 450 eura u nemačkoj.. Namestio na eth za 2 minuta.. Zakucao na 800mv,memory +880 I baca 33.2 mh bez ijednom da stucne.. Dok ove sad rx 580 moram cackam biose da bi spustio ispod 1000mv jer default rade na 1100mv a msi može samo - 100 a watmen ne radi na nov drajver a i u tu u biosu nemaš mv nego samo neka stanja pa i improvizuj pa radi pa pukne pa ode na 1150mv pa se greje pa opet pukne pa restartuj pa ponovi.. I to nikad ne bude kako treba
Moras nauciti da modujes biose, ovaj posao nije lak. Meni rade extra i Amd i Nv. Licno volim vise amd samo zbog edita biosa, ne volim softverske kontrole zabaguju kad tad. Pa kad stavis 6 karti na knap napajanje a masina se restartuje ti nisi tu ono vrati voltaze default puffff beli dim.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk
I

Poslednja izmena:
Screenshot_2017-08-08-23-58-40.jpg
Kako malo da smanjim potrosnju....
Trix mi puca a u bat file ne reaguje cvvdc...
Inace Novi drajver,Claymor 9.8 ; AB 4.4.0 beta 15....
I ovo me malo buni GPU load 16% ..???

Da li neko moze da mi objasni "plasticno" sta se tacno desava kada se ova crna bandera razvuce ovoliko do dole? Znam otprilike da je to fluktuacija ali sta tacno utice na to. Nisam ekonomista ***.
ef7eb9e061c9d0ab7de1fbb4e592a2fb.png

To znaci da je bio neki ili vise ordera na svega 285$
Ovo ti je CEX, stani misem na tu "banderu" i videces koji ti je bio min a koji max order.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cek, neko je postavio ordere na 285 da kupi? Znaci ne mora se desiti trgovina, bitno je samo da se postave orderi da bi se ta "bandera" ocrtala. Sada sam kupio na $301 i u istom momentu kako sam kupio cena se srozala na 286, ja se smorio najzesce, al se posle 5 sekundi vratila.
Hvala na odgovoru.

Poslednja izmena:
Nisam 100% siguran ali svakako mozes da proveris to tako sto ces da pogledas dole nize istoriju ordera koji su izvrseni pa ces i sam da nadjes odgovor. ;)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ok, fala! Samo sto na cexu kasni istorija ordera 2 sata koliko sma skontao.

Da li neko ima iskustva sa eToro-om? Zanima me ako se radi withdraw na PayPal, da li postoje neke dodatne provizije na sumu koja se salje?
Da li moze da se ocekuje da ETH u narednih nadelju dana dostigne 400$?

Poslednja izmena:
Potrebna pomoć/savet...
Pročitah ovo oko pečovanih Beta drajvera i sve sam odradio kako treba/valjano kao i do sada no, imam problem.
Klok memorije mi skalira sa setovane vrednosti 1990 na 1100 i tako non stop.
Hešrejt se povećao defakto ali i on spada sa 28->14MH i takoOo ciklično. Ranije sam imao DAG Creating time po 4xxxms a sada šiba na 5400-5500ms?!?!
Ima li leka ovom mom problemu?! ili sam neđe pogrešio ili...?

TNX

Poslednja izmena:
Potrebna pomoć/savet...
Pročitah ovo oko pečovanih Beta drajvera i sve sam odradio kako treba/valjano kao i do sada no, imam problem.
Klok memorije mi skalira sa setovane vrednosti 1990 na 1100 i tako non stop.
Hešrejt se povećao defakto ali i on spada sa 28->14MH i takoOo ciklično. Ranije sam imao DAG Creating time po 4xxxms a sada šiba na 5400-5500ms?!?!
Ima li leka ovom mom problemu?! ili sam neđe pogrešio ili...?

TNX

Proveri max temp set u AB-u

I provjeri da li ti je AB ovaj 4.4 beta 15 jer samo sa njim rade novi driveri

Jeste 4.4.0.Beta 15 a Temp limit je na 85C po difoltu.

Mozda se driveri nisu dobro instalirali, izbrisi ih sa ddu pa probaj ponovo

Brisao sam ih nekoliko puta i to sve iz Safe mode-a/DDU :(

Koji win ?

E, taj WIN je izgleda jeba...
Na svim rigovima ima 8.1Pro_x64 a grafe su Sapphire Pulse 570 i 580 (mešano meso).

Meni je win 8.1 x64 pro radi karte rx 480.

Niko ne komentarise kretanje cene? Ajmo neka predvidjanja od iskusnih... Prodaje li ko ili čekate?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da li neko ima informacije u vezi sa p104-100 karticama? Proizvode ih msi i inno3d. Da li ih se neko dokopao? :D

Niko ne komentarise kretanje cene? Ajmo neka predvidjanja od iskusnih... Prodaje li ko ili čekate?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Iskusni rade posao a mi buranija imamo zelje :-D

Nazad
Vrh Dno