milosvosti
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 15.12.2014
- Poena
- 70
Moze neko da okaci start.bat da vidim kako ste iz claya namestili klokove mozda negde gresim
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Meni radi polovicno ..na dve masine radi za sad ok..a na dve zeza samo tako..na jednoj hash rate seta i ako voltaza i frekvencija na grafikama stoji ali im power consumpiton seta kao po sinusnoj funkciji a tako seta i hash rate..probao sam par puta da ponovom proces isti rezultat ...na drugoj masini cim malo nestane net tipa 10-20 sekundi puknu drajveri pa mora da se restartuje ili kopa dosta sporije.
I ako imam 80% grafika AMD muka mi od AMD vise i iskreno necu da kupim vise AMD karticu nikad..kod NVIDIJE ubodes ,podesis frekvenciju power limiti i to je to ..radi od sad pa do veka da mora nista da pipas..ovo sa AMD stalno problemi ,zezancije ,blokade,plavi ekrani ,restartovanja pa ti sad bi glavu sta je u pitanju ..to sto nvidija malo vise kosta VREDI SVAKE PARE jer zivci su jedni ..ovako pola dana provedem nervirajuci se oko amd kartica..a nvidiju namestis jednom za minut vremena i to je to ,zaboravis da postoji
Ja sam strix 1070 platio 450 eura u nemačkoj.. Namestio na eth za 2 minuta.. Zakucao na 800mv,memory +880 I baca 33.2 mh bez ijednom da stucne.. Dok ove sad rx 580 moram cackam biose da bi spustio ispod 1000mv jer default rade na 1100mv a msi može samo - 100 a watmen ne radi na nov drajver a i u tu u biosu nemaš mv nego samo neka stanja pa i improvizuj pa radi pa pukne pa ode na 1150mv pa se greje pa opet pukne pa restartuj pa ponovi.. I to nikad ne bude kako trebaE sutra malo, vidiš kod mene je baš obrnuta situacija - dao sam za Asus Strix OC 8GB 1070 po komadu 560€ a za Gigabyte RX 560 150€. I AMD i nVidia na apsolutno istim pločama, CPU, SSD i RAM memorija. AMD kopa ETH + SIA a nVidia ETH. Obe konfiguracije po 6 kartica.
Sa AMD nijednog jedinog trenutka nisam imao bilo kakav problem, kako sam uključio konfiguraciju tako radi (osim što mi je par puta nestajala struja, al to nema veze sa pričom). A sa nVidia sineee, muka na sve strane, te ne radi jedna, pa ne radi treća pa ne radi peta, pa menjaj im mesta, pa menjaj kablove pa menjaj risere, pa izmišljaj toplu vodu, pa idi bre u qrac više poludeo sam sa njima. Jednom sam morao da reinstaliram sistem jer više nije bilo načina da nateram da rade, a prošle nedelje se desila druga glupost, da nakon nestanka struje ne vidi više sve kartice. Imao sam igranku od 4 sata da opet namestim sve na jedvite jade, bukvalno na staklenim nogama, dešavalo se da se pojavi BSOD ako izvučem ili miša ili tastaturu ili utaknem DVI kabal u karticu :wall: I to je sve u početku bilo bez ikakvog OC-a (padale kartice na dizanje clock-a od 300 MHz-a), sad mi je najviše što sam uspeo Core clock +650 i PL 80%, preko toga nema šanse i to neće sve kartice nego 4 komada. (Micron memorija)
Ovaj post sam hteo još ranije da napišem, da znaju ostali da nije sa nVidia sve tako sjajno (dok me je AMD ispoštovao maksimalnoi razmišljao sam se da li da kupujem još kartica ali sam na kraju odustao zbog sve te muke..
Moras nauciti da modujes biose, ovaj posao nije lak. Meni rade extra i Amd i Nv. Licno volim vise amd samo zbog edita biosa, ne volim softverske kontrole zabaguju kad tad. Pa kad stavis 6 karti na knap napajanje a masina se restartuje ti nisi tu ono vrati voltaze default puffff beli dim.Ja sam strix 1070 platio 450 eura u nemačkoj.. Namestio na eth za 2 minuta.. Zakucao na 800mv,memory +880 I baca 33.2 mh bez ijednom da stucne.. Dok ove sad rx 580 moram cackam biose da bi spustio ispod 1000mv jer default rade na 1100mv a msi može samo - 100 a watmen ne radi na nov drajver a i u tu u biosu nemaš mv nego samo neka stanja pa i improvizuj pa radi pa pukne pa ode na 1150mv pa se greje pa opet pukne pa restartuj pa ponovi.. I to nikad ne bude kako treba
Potrebna pomoć/savet...
Pročitah ovo oko pečovanih Beta drajvera i sve sam odradio kako treba/valjano kao i do sada no, imam problem.
Klok memorije mi skalira sa setovane vrednosti 1990 na 1100 i tako non stop.
Hešrejt se povećao defakto ali i on spada sa 28->14MH i takoOo ciklično. Ranije sam imao DAG Creating time po 4xxxms a sada šiba na 5400-5500ms?!?!
Ima li leka ovom mom problemu?! ili sam neđe pogrešio ili...?
TNX
Iskusni rade posao a mi buranija imamo zelje :-DNiko ne komentarise kretanje cene? Ajmo neka predvidjanja od iskusnih... Prodaje li ko ili čekate?
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari