Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Pod vodom na istom kloku karta radi sa manjim naponom. Manji napon manja potrosnja.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ocigledno ima puno novih ovde @Space, tako je, plus sto niza temp a to znaci negde oko 35 stepeni leti a oko 30 zimi , jos manja je struja koju vuce gpu iz naponske, da ne govorimo o duzini radnog veka kartice

manji napon manja potrosnja, to da...

ali da niza temperatura znaci i nizi napon za iste klokove, to stvarno prvi put u zivotu cujem... ne kazem da nije tako, ali mi je nelogicno i stvarno prvi put cujem.

Covek uci dok je ziv. Najbolji, ujedno i najekstremniji primer ti je LN2. Dok sam se jos pre 8-9 igrao recimo na -100C sa istim naponom karta je mogla da ide i do 50% vise u poredjenju na vazduh. Kako god sto je veci minus to je bolja iskoriscenost energije, iliti manje je rasipanje iste.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bilo nekad:smash:

Na coinotronu imate da glasate dali ste za fork ili ne. Trenutno stanje: 82% je za fork, Zeljko i njegovi sledbenici koji su protiv imaju 18%.

My account, settings, pa na dnu strane imate da stiklirate i udarite save.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Mislim da je glasanje bitno za to na kojem ces forku biti u trenutku kada se to desi. Uglavnom, fork ce se desiti ovako ili onako. Kopanje na onom forku ce samo rezultovati izgubljenim vremenom i potrosenom strujom.
U to vreme sve transakcije tj. slanje i primanje novcica bice obustavljeno, da znate, da ne bude iznenadjenja.

390 je dosta nezgodna kartica za kopanje jer se prilično grije.
Potrebmo joj je obezbjediti baš dobru ventilaciju i obavezan undervolt.
Naravno i vrhunsko napajanje.

MOje iskustvo nije takvo..MSI 390 tka bez ikakvih undervolta mi na ovoj vrucini radi na 79 stepeni ..u istom rigu ASUS top2 280x radi na 82 stepene(radi vec 2.5 godine tako)...tako da ne vidim nikakav problem sa 390tkom..cak je i tisa i od ASUSa

NIko mi ne napisa jel treba drugi majner za taj fork ..ili je isti

Poslednja izmena:
Isti miner, isto sve. Nista ne menjas. Jedino zavisi na kom forku zelis da kopas i na kom si pool-u pa mozda moras da promenis port u podesavanjima. Ali ako zelis da se fork desi ne pipaj nista.

A koji sad majner koristite..ja bukvalno nisam pipao godinu dana tj isti mi onaj sto sam skinuo jos proslo leto ..ne znam dal ima neki noviji ..da kazes bolji

390ka ili ti Havaji chip je dizajniran od strane AMD a da radi na 95c i AMD kaže da su te temp skroz bezbedne.Drugo kad Havaji chip udari na 95c on trholuje i obara sam klok kako bi zaštitio chip od katastrofe.

Evo npr. Msi u vrtenju testova je na 77c što je skroz ok. Naravno sa spuštanjem voltaže i kloka ta temp u rudarenju može da se obori.
graph-temps.jpg

Dali će karti biti išta za 3godine što radi na 77c NE dali će biti ventilatoru e tu već može da bude da treba podmazivanja i eventualno za 3godine explatacije zamena ventova ALI grafici neće biti baš ništa.

Primer par ljudi koje znam. Totalno drugačiji čipovi grafe 5990 REF i 6990 REF. Dok kopaju temp su na 80c -90c. Grafe su kopale 2-3godine bez ikakvog problema. Uspešno prodate na oglasima i ljudi i dan danas kopaju sa istim grafama.

Samo je pitanje koliko je naponska sekcija i ostatak karte memoriski chipovi i ostalo kad je karta na 95c, moze ono da radi, ali nije to to.
Svi imaju neku svoju tvrdnju moja ja da drzim karte ispod 75c ako je ikako moguce nije problema ako bas nekad prigusti ljetni period po koji dan i spustiti malo taktove undervoltovat dodatno da temeperature ne idu preko pomenute vrjednosti.

kakvih crnih 79-95c :D bezbedno...to bih voleo da vidim da tako jedno 100 kartica se pusti 2-3 godine i da ni jednoj nishta ne bude.

ako amd kaze da joj nece biti nishta, mozda misle na par sati igranja dnevno na 90c, ali da kopa 24/7 na tim temperaturama toliko vremena... mozda po neka prezivi...

Ne dozvoljavam da predju 70C... Ne silujem ventove vec spustam klokove i napon...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Tek je pocelo glasanje, sacekaj. Realno 90% foruma ovde ne zna da se trenutno glasa. A i kad budu znali pola njih nece glasati.
Za sada 30-ak % hash-a je protiv forka. Kapiram da ce se taj broj malo smanjiti ali to sve zavisi od jakih rudara.

sajber sprdam se ja malo mislim nemo' se ljutis/ljutite, verujem da je sala najbolji lek protiv nerviranja, isterace oni svoj fork i to je jasno od prvog trenutka samo je pitanje da li ce mreza opstati jer se razne price motaju o bezbednosti i posledicama forka, valjda ce vreme pokazati

sajber sprdam se ja malo mislim nemo' se ljutis/ljutite, verujem da je sala najbolji lek protiv nerviranja, isterace oni svoj fork i to je jasno od prvog trenutka samo je pitanje da li ce mreza opstati jer se razne price motaju o bezbednosti i posledicama forka, valjda ce vreme pokazati

Cim se motaju price, ja spremio dzak BTC-a da kupim ovo ako burekne lepo...

90° nije bas ugodna temperatura za karticu bez obzira šta kaže proizvođač. Ta temperatura šteti elektrolitima i sigurno im ozbiljno skraćuje vijek trajanja.
Sardina Rig u kome prva ili druga kartica dostižu 90 je požar i najavi :)

ja nemam dzak ali imam pederusu onu malu, portabl :p ali da slazem se da treba kupiti jeftin burek

Ja cekam jos 5-7 dana maksimalno pa prodajem deo. Od cene samo zavisi koliko cu prodati. Ostalo cuvam do daljeg, nemam nikakvu odredjenu cifru. Sve zavisi od situacije.

LTC-a. Zanima me da li ima snage da do kraja meseca poraste na 3,1 LTC-a ?

Ne bih da ti dajem laznu nadu, ali mislim da ce pre ltc da poraste, odnosno vise u odnosu na btc od eth-a u danima koji dolaze. Kontam da ce malo zakomplikovati fork, pa ce biti FUD-a i svacega sto dovodi do panike, a LTC se vuce na dnu vec nedeljama i po prometu i po ceni...Svakako nemam ni komad ETH-a a LTC-a imam nesto. Ja tipujem na NMC i imam ga koliko i LTC-a (kad bi se pretvorilo u $ ili BTC)

Poslednja izmena:
Koliko mi uplaćujete ako vam javim kada prodam ETH?
Do sada je to bio nepogrješiv znak da slijedi skok :)

Nazad
Vrh Dno