Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
tako je bilo i prosli put :p
:p nisam mnogo, dve 380 i capio vapora-x 7950 :D nadao sam se da ce bar jos 15 dana da potraje ona isplativost pa da shortujem rudnik :D , al ebi ga pretpostavka je majka svih zaeba

Bitno je spremno docekati sledeci ekstra profit. Ugasis karte kada zarada bude mizerna, jer za 50 evra mesecno nema smisla rabiti kartice. Ko ne placa struju njega bas briga. A oni sto zive od kopanja nemaju izbora :) Moj savet je da cuvate kartice osim ako vam pare ne trebaju za ulaganje u neki drugi biznis.

Ne, zlatni primerci (barem sto se mining-a tice) su oni cipovi sto imaju sto nizi ASIC i sto nizi minimalan napon za rad, jer su tada potrosnja i zagrevanje najminimalniji. Pritom se ne misli na onaj defaultni napon koji se pusti u zavisnosti sta je u fabrickom VBIOS-u, vec od samog primerka cipa.

Ipak troslotni Asus-i.. ;)

i MSI 7950 TF3 su brutalno dobre karte rade na 0.962V evo 4-ta godina milina, mada najbolja karta za ovaj posao je Asus 7950/70 DCII Top 3 slotne (one 2 slotne ne valjaju)

Ma sve koje su se isplatile su dobre, iako evo u prici sa jednim hardverskim znalcem koji tvrdi da je jedna od pravih prekretnica AMD 7950 u smislu arhitekture i odnosa stvari (hrate/w/cena/kvalitet/asic/...). Sve ovo sto danas imamo 280, 380, x80 itd. su samo lose kopije 7950-ke.

Ne bi sa ja slozio sa tim znalcem, kao prvo R9 280 je ista kartica kao HD 7950, R9 280X ili ti HD7970 je punokrvni Tahiti chip, dok je HD 7950 skart od tog punokrvnog chipa, svakako 7950 nije nikakav osnov niti su ostale karte losa kopija.

Sta znam ova 7950 daje koliko i ove druge, mozda za 1Mh manje, da nadjem vise uzeo bih jos

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Idemo malo gore!

Ljudi, na kompu mi je konstantno oko 39.5MHs a vidite chart.Jel to normalno? Ima li neki pool koji manje oscilira?

Screenshot_1.png

Ljudi, na kompu mi je konstantno oko 39.5MHs a vidite chart.Jel to normalno? Ima li neki pool koji manje oscilira?

Pogledajte prilog 197994

ja probao ethermine, slabiji prosek mi daje...

kazu da je dwarf dobar, ali nemam pojma da pokrenem onaj njihov proxy miner... pise da treba da editujem neki .py fajl, a ja taj fajl ne dobijam u zipu koji je tamo linkovan

Ugasi antivirus i conf file edituj notpadeom.
Ako hoces daj meni teamviewer podesicu ti ja za min da kopas na dwarfu.

A kakva su iskustva sa dwarfom? Ja sam juce dobio za tacno 24h 0,54ETH. Imam 2x 380 (uskoro stizu jos 2;)

Poslednja izmena:
... Ugasis karte kada zarada bude mizerna, jer za 50 evra mesecno nema smisla rabiti kartice.

Pozdrav,
pretpostavljam da si to 50€ spomenuo onako okruglo, ali deluje mi da je potrošnja mnogo manja. Evo neka moja računica:
Jedan običan komp sa jednom 380-icom troši najviše negde oko 350W da kažemo. Za razliku od njega jedan rig sa 4 kartice troši oko 850W, kad se podeli - dobije se 210W po kartici (otprilike). Kada se pomnoži sa 24 sata i 30 dana u mesecu, dobije se 252 kW/h na mesec dana (za komp sa jednom karticom) ili 612 kW/h za rig sa 4 kartice, odnosno 153 kW/h po jednoj kartici na mesec dana.
Ako nisi stigao u crvenu zonu, izaći će najviše do 4 dinara po kW/h, a ako si debelo u crvenoj zoni (nekoliko puta preko limita, i ako je tačno da se nakon ulaska u crvenu zonu tarifa ne povećava), onda da kažemo da je najviše 13 dinara.
Po toj računici, komp sa jednom karticom i umerenom potrošnjom el. energije bi mesečno koštao oko 1000 dinara, a sa veoma velikom potrošnjom u crvenoj zoni 1000-3250 dinara (a ako je samo jedan komp sa jednom karticom, mala je verovatnoća da ćete preći u crvenu zonu).
Računica za individualne kartice (da ni ne računamo izvan crvene zone), bila bi od 600 do 2000 dinara.
Tako da, troškovi na struju mogu slobodno da se svedu do nekih 10$ mesečno.
Osim toga, računao sam i amortizaciju - izračunao sam da bih 380-ku nakon 3 godine korišćenja u garanciji mogao da prodam za pola cene, a da bi me tako svakog meseca koštala oko 3$.
Sve u svemu, 13$ samo na struju i amortizaciju. Za rig u kojem bi bile i druge nove komponente (ako se na taj način ide), bilo bi još nekih 5-7$ mesečno.
Kada se podvuče crta, izgleda mi da troškovi mesečno ne mogu da porastu preko 20$.
Pošto sam još nov u ovome, još ne znam kako su se ranije kretale kripto valute i da li je bilo slučajeva da barem par valuta u isto vreme nisu mogle da premaše tu granicu od 20$ mesečno?

Bivalo je ni za struju,a amortizaciju niko nije ni racunao..:d

Zamisli sada,pocnu se prodavati asic-i za ETH ili se cena sroza ispod 1$,na sta god od trenutno raspolozivog i isplativog za kopanje da se krene sa ovm snagom, diff ide u nebo..i nema ni za struju.

Poslednja izmena:
toj 280x jos asus nesto debelo fali i te kako , jer se takve karte trenutno prodaju za 180-200e kao od sale

Ne fali joj nista sigurno,cak dobijes 3-4 godine iskustva u rudniku :)

Sad ako ventilator svremena na vreme malo stane,boze moj,godine su to...

Ali pala cena eth sta ces propast zivi....daj sta das

jos malo i krece rasprodaja, nema od ovoga leba, pa da ljudi iscupaju novac sto pre... :d

Ja cu da sacekam da izadje ta nova serija sto trosi manje struje pa onda mogu da razmisljam o nabavci...

Bilo je kolko oces oglasa sa grafikama, sve lepo se dopisujem sa covekom i kad kazem da dodjem licno onda muuuk

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Zato sto za tebe svi znaju i coveku se vise isplati da ti pokloni karticu nego da proba da proda :d

Nazad
Vrh Dno