Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
I RASTE, POGLEDAJTE DIFF...

Imam problem sa novcanikom, nece da se sinhronizuje. Dodje do nekog dloka kad ga pokrenem i samo se tu zakuca. Skinuo sam i zadnju verziju i opet isto.

Koliko procentualno trose manje karte majnujuci ETH u odnosu na LTC ranije?

I RASTE, POGLEDAJTE DIFF...

Screen Shot 2016-03-04 at 15.33.51.png

Zapravo mreza jos uvek stagnira.

Merio sam i na coinotronu koliko dobijam, razlika je 4-5% u odnosu na sredinu Februara.

Inace nemam rudnik nego kartice burazeru pratim jer je on jos uvek n00b za rudaranje i kriptovalute. Ali na kraju godine kad opet dodjem u Srb (i ako okolnosti budu ok), planiram da napravim isti sa jedno 80-100 GPU-a. Kako god okrenes isplati se, a imam i semu za free struju.

I to se pise ovde da svi citaju :trust:

Oko 30% manje. Odokativnom metodom sam odredio cisto da imas neku sliku u glavi ali tu je negde.

I to se pise ovde da svi citaju :trust:

Da je nesto ilegalno, sigurno ne bi pisao. Kazem imam semu, znaci ne placam nista ali kompenzujem kroz nesto drugo sto mene ne kosta nista. Jer ce moja potrosnja biti 0,1% potrosnje tog objekta. :)

Btw, tako sam ga cekao na 0.019 ali isuvise veliki otpor. Mislim da je to sto se korekcije tice. I mirise mi na 0.03 veoma brzo.

Da je nesto ilegalno, sigurno ne bi pisao. Kazem imam semu, znaci ne placam nista ali kompenzujem kroz nesto drugo sto mene ne kosta nista. Jer ce moja potrosnja biti 0,1% potrosnje tog objekta. :)

Btw, tako sam ga cekao na 0.019 ali isuvise veliki otpor. Mislim da je to sto se korekcije tice. I mirise mi na 0.03 veoma brzo.
0.1% pa znaci taj objekat trosi 1000x 12.000 kilovata mesecno. Kolubara 100% ;)

Nisam danas imao vremena jel mi se cini da ovaj cointron jos ne radi kako treba?

Hvala Sajber na infou.

@goldi
Meni radi OK danas, ali je sinoc zakivao kao nikad pre

Hoce li ko da zajase ETH, sad se lomi!

Uleteo na 0243 sa mojom sicom pa da vidimo sta ce biti!

Poslednja izmena:
Ja opet ceo dan nisam kuci, nisam stigao da reagujem. Ubijaju me obaveze, nemam kad da trgujem.

Brate, dokle će više ovo da raste? :D

Hm...mislim da ima veze sa "homestead" objavom (jer će tada par berzi uključiti ETH u svoju ponudu) i očekivanjem da će cena ići preko $9 odnosno čak do $12 ...neko se priprema za lagano prebacivaje u BTC pre juna meseca...

Da se ne ponavljam (od 27.02):p
Ako uzmete u obzir i pad BTC-a, što reče @La može da dogura i do 0.03

0.1% pa znaci taj objekat trosi 1000x 12.000 kilovata mesecno. Kolubara 100% ;)

lupio sam vrednosti, nisam racunao koliko moze sve to da trosi. U zlatno doba rudarenja sam imao oko 40 gpu-a i nije se osetilo da su trosili struju. A jos su bili na scyptu, pa mislim da ni sada nece biti problema. I nije kolubara, ona je vec zauzeta. :d

@karanovicz,

Ne gledaj cenu BTC-a jer ni 1% cena ETH-a ne zavisi od istog. Da se trguje vecinom sa $$$/ETH, bila bi druga prica. Da li pao ili skocio BTC, iste su mu sanse za 0.03.

P.S Kao sto sam i rekao, sve vise i vise me podseca na LTC iz 2013-te. Tako da me ne iznanadjuje ako peak bude 0.05-0.06.

Poslednja izmena:
Ovaj ETH je spasao graficko rudarenje koje je pre njega prakticno bilo umrlo (i ja prodao vise od pola 280x kartica) ..bas da vidim dal ce da se ponovi ona prica sa LTCom kad su tzv iskusni rudari ovde prizeljkivali asic jer kao onda ce LTC da bude ozbiljan coin sto se na kraju i desilo ali se i desio i LTC dump posle toga ...verovatno nemaju vise tu pricu i ne bi hteli to za ETH

Ovde ni nece biti ASIC-a jer kroz par meseci sledi POS faza.

Neka me neko ispravi ako gresim, stvarno pojma nemam nista o ovom novcicu a niti mi se nesto dublje cita. :)

Ako nastavi da skace vise nece moci da se prati grafikon na poloniex..Ne znam zasto to ne promene..ovako izgleda kao da nece vise gore.. :trust:

pa ovako eth se kopa samo 10% 90% ima izgleda mala grupa ljudi koja pametno pumpa i prodaje, a do sada se iskopalo malo vise od 5%

pa da bi prodali tih 90% treba da navucu masu da je to nesto dobro i da stvore takvu potraznju da mogu da dumpuju i uzmu kesh, bar neko moje misljenje

bas tako i tu im mi (rudari) dodjemo kolateralna steta (jer sluzimo za popularizaciju coina)

Ovde ni nece biti ASIC-a jer kroz par meseci sledi POS faza.

Neka me neko ispravi ako gresim, stvarno pojma nemam nista o ovom novcicu a niti mi se nesto dublje cita. :)

Neko je rekao da POS pocinje 14.3. Sto mu dodje 9 dana kopanja

Ma tu nesto nije u redu, Phoenix257 je pomenuo da smo iskopali 5% (za 6meseci),a sad ispada da ce drugih 5% da iskopamo za 9 dana..

Mige ja stvarno ne znam odakle ti ta informacija kad je jedan od devova rekao da ce se kopati bar do kraja ove god a I sa kolicinom koju smo iskopali to se I poklapa

Vrh Dno