Šta je novo?

Eset NOD 32 3.0.551.0.

• Začetnik teme Porsche
  • Datum pokretanja
Kupiš original.

Nisam ni znao da je izašla trojka. Jel probao neko?

Bolje ne prelaziti na trojku.
Probah, videh, odustah, i vratih se na 2.5 verziju.
A tek Eset Suite!
Firewall+ antispam+ AV
Izgleda lepo ALI
Kernel UDAVI- jedno 2 min. zauzece procesora pri podizanju win.
I jos gnjavi i u normalnom radu.

sto se tice zauzeca procesora i memorije ja nisam primetio neke razlike izmedju 2.7 i 3....
ali mozda nemam dovoljno precizan metar :p
samo je fensiji sto se tice izgleda

Probao sam Eset Suite i kad u Visti hoću da predjem u standby, prvo se isključi monitor i onda nešto drlja i izbaci plavi ekran smrti na kome piše da ima power suply error (ili kako se već piše)! Vratio na kaspersky i sve ponovo radi kako treba!

Probao sam i ja verziju 3, ali na kraju sam se vratio na Aviru Premium. Inače, Eset Smart Security sa firewall-om me razočarao, firewall im nije neki (što se i moglo očekivati, s obzirom da im je to prvijenac).

Isprobao sam NOD 3.xx i laptop je pocheo da se ponasha ko kad sam instalirao kaspersky 5, znachi katastrofa, upucava se bez reda. Vratim NOD 2.xx i sve je ok. Nek ide u q, 2x mi je prso download zbog njega :d

Nisam uspeo da provalim kako da ga potpuno ugasim (Security Suite verziju)
BTW i kad disejblujem AV, Firewall i Antispam NOD-ov kernel zna sa vremena na vreme da koristi CPU 100% po minut-dva!

Koristim 3.0.621 Bussines Edition koji je extra čistog dizajna (sjajna promena u odnosu na 2.x verzije) i radi jednako dobro kao i 2.x verzije. Zauzeće memorije je možda malko veće nego u 2.x varijantama, ali je to u domenu do 10%, dakle nebitno. Ortak koji ima Vistu je takođe zadovoljan ovom verzijom (ima Home Premium).
Ova Bussines varijanta nema nikakvih smaračkih dodataka i zaista je ne primećujem. Samo se pojavi dole desno notifikacija da je urađen update definicija i to je to. Diskretno, baš kako volim.

Poslednje 2-3 godine koristim NOD32 i smatram ga zaista izuzetnim izborom.

(upravo sam pročitao svoj tekst i shvatio da možda treba da počnem da pišem političke govore :p)

Poslednja izmena:
Koristim 3.0.621 Bussines Edition koji je extra čistog dizajna (sjajna promena u odnosu na 2.x verzije) i radi jednako dobro kao i 2.x verzije. Zauzeće memorije je možda malko veće nego u 2.x varijantama, ali je to u domenu do 10%, dakle nebitno. Ortak koji ima Vistu je takođe zadovoljan ovom verzijom (ima Home Premium).
Ova Bussines varijanta nema nikakvih smaračkih dodataka i zaista je ne primećujem. Samo se pojavi dole desno notifikacija da je urađen update definicija i to je to. Diskretno, baš kako volim.

Poslednje 2-3 godine koristim NOD32 i smatram ga zaista izuzetnim izborom.

(upravo sam pročitao svoj tekst i shvatio da možda treba da počnem da pišem političke govore :p)

ja koristim Eset NOD 32 3.0.551.0 i nisam primetio nikakvo posebno opterecenje sistema ni pri podizanju XP-a ni pri gashenju. Foldere otvaram trenutno bez obzira na kolicinu fajlova u njima, znaci nema kochenja ni usporenja. Sa kasperskim je bilo dosta primetnog kasnjenja i cekanja za iste operacije, kasperskog sam cak privremeno gasio kad bih startovao pojedine igrice jer ih je usporavao.

menieset smart security 3 na visti radi jako dobro, znaci ne jede puno memorije (trenutno 12mb), ne ubija komp i ne pravi mi probleme gore opisane pri ulasku u standby... a i update miu radi kako treba :D

Probao trojku i mogu vam reci da mi uzasno smeta to sto se ceo http i pop3 saobracaj odvija kroz ekrn.exe (lokalni proxy, sluzi kao http filter) i zbog toga se doticni tesko moze kontrolisati firewallom (sva pravila definisana u fw-u za ekrn.exe vaze i za sve konekcije kroz njega). E sad, aplikacija se moze izuzeti od takvog filtriranja ali NOD onda taj saobracaj ne proverava uopste...

Dakle, jedini firewall koji moze korektno funkcionisati sa novom verzijom je onaj sto se nalazi u Eset Security Suite :)

Izgleda da cu se jos neko vreme voziti na staroj verziji :)

2.7 rocks ;)

eh, i mene to malo nervira, ali sta cu kad sygate ne radi na visti :) morao sam malo da eksperimentisem...

Ja koristim Nod 32 ver 3.0.566(skinut sa torrenata naravno:) i radi kao sat, pred Bozic sam ga instalirao i radi savrseno redovno azuriranje, a komp ga i ne oseca kao i svaki Nod. Tako da ko se dvoumi sa tim novim verzijama slobodno neka se opusti... i i Uuziva !

Pozdrav!

Koristim i preporucujem poslednju verziju nod 3.0.621 i nikakvih problema nema u radu ni sa vistom ni sa XP-om, po meni to je najjbrzi i najjpouzdaniji AV koji sam ikad koristio.

Potpisujem. Zauzima 3MB manje RAM-a (skupa po servisima) nego stari 2.7, trial istice 2050-te, cak se i program redovno updejtuje bez problema :) Nikakva usporenja nism primetio.

ovaj NOD i Look'n'stop 206 sa V8 definicijama = :-devil-::smoke:

Koristim i preporucujem poslednju verziju nod 3.0.621 i nikakvih problema nema u radu ni sa vistom ni sa XP-om, po meni to je najjbrzi i najjpouzdaniji AV koji sam ikad koristio.
Da, istu verziju samo Smart Security. Provereno odličan... Prošao niz testova.... Ono što je meni bitno: Pouzdanost (sve tri komponente) i zauzeće RAM-a....
Svakako preporuka.
Morao sam zbog nekog testiranja da desetak dana imam Kaspersky 7.. E pa to je za ne daj bože, u svakom pogledu.... ESET je ubedljivo najbolji!!! Za sada... Norton izgleda vraća staru slavu, mada "problem" sa resursima nikako da srede....

Nod je super i sve to...ali sam posle ispada u vidu propushtanja nekoliko trojanaca ipak instalirao Aviru Premium.Inache,koristio sam Nod poslednjih nekoliko godina,i zaista stoji sve u vezi sa njegovom brzinom i malim zauzecem memorije,ali je vreme da se otvore novi vidici :D
P.S. Moje (skromno) mishljenje je posle "testiranja" svih trenutno dostupnih A.V. programa da je Avira najoptimalnije reshenje.Fantastichna detekcija,malo zauzece resursa i smaranje mashine,kao i solidan update.

hah, pazi, svaki A/V ima neku rupu. ako niije ovo onda je ono. Inace, u NOD po defaultu heuristike nisu stavljene na maksimum, a ako niste ukljucili rucno to i onu opciju za detekciju potencionalno opasnih paterna onda moze da se desi da se provuce koji trojanac. Takodje, treba ukljuciti i skeniranje u arhive. Logicno je da ce i bez toga NOD pri raspakivanju arhive proveriti fajl, medjutim nisu sve arhive bas "arhive" hehe, ima maskiranih trojanaca i kojecega u vidu arhiva. NAravno, kao sto rekoh, i pored svega toga moze nesto da se provuce. Valja imati i dobar firewall koji je dobro podesen. Trojanac moze da se useli ali pored dobrog firewall-a nece nista moci da radi i moci cete da ga provalite preko firewall-a ili log-ova od firewall-a (zavisi koji FW koristite)

Pazi,i dalje sam simpatizer :D NOD-a,ali prilikom "propushtanja" pomenutih trojanaca su svi kljuchni parametri bili podesheni na max,pa su se zlotvori ipak provukli.Za sada sam na Aviri dok (ako) se ne provuche neka nepodopshtina.Naravno da imam firewall,Comodo 3.bla.bla.bla,regularno podeshen.;)

Nazad
Vrh Dno