Šta je novo?

ES: Morrowind ili ES: Oblivion???

Rolle je napisao(la):
Jos zaboravih da spomenem.To sto ti je smor igra na tabli moze da znaci samo dve stvari: nisi imao dovoljno dobro drustvo(sto je nadam se verovatnije) ili jednostavno nemas dovoljno maste da sve to zamislis sam pa ti treba sve to servirati u vidu neke kompijuterske igre krajnje ogranicenih mogucnosti-pritom ne mislim iskljucivo na Oblivion vec na sve komp. igre u globalu.
auhhhh, druze jesi ti svestan ove prozivke :zgran:

Rolle je napisao(la):
u vidu neke kompijuterske igre krajnje ogranicenih mogucnosti-pritom ne mislim iskljucivo na Oblivion vec na sve komp. igre u globalu.
Vidiš, ovde ipak mišljenja razmenjuju ljubitelji kompjuterskih igara...
Rolle je napisao(la):
P.S. Grafika je veoma vazan faktor u FRP/RPG igrama!
Naravno da jeste. Sve RPG-ove koji imaju izvođenje iz prvog ili trećeg lica sam upamtio po veličanstvenim lokacijama. Morrowind, Oblivion, Vampiri, pa čak i KotOR... sve to imam utisak kao da sam nekada proživeo. Upravo zbog kvalitetne 3D grafike koja te stavlja u igru. Kakvo sećanje imaš od stonog RPG-a? Osim dobrog zezanja, nikakvo. Dobro, pamtim i komično pripovedanje ortaka...

Ok misljenja se razlikuju.Mene licno na prvom mestu drzi prica,dok grafika mozda u prvom satu igranja.Zapravo sad kad malo bolje razmislim ne mogu cak ni da se setim ni jedne igre koja je na mene ostavila utisak samo zahvaljujuci svojoj grafici.Ne kazem da nije bilo igara koje su me zadivile svojom grafikom,ali dzaba sjajna grafika ako je sve ostalo suplje pa zbog toga brzo potone u zaborav.Opet napominjem ne mislim na Oblivion.:)

Poslednja izmena:
Rolle je napisao(la):
Jos zaboravih da spomenem.To sto ti je smor igra na tabli moze da znaci samo dve stvari: nisi imao dovoljno dobro drustvo(sto je nadam se verovatnije) ili jednostavno nemas dovoljno maste da sve to zamislis sam pa ti treba sve to servirati u vidu neke kompijuterske igre krajnje ogranicenih mogucnosti-pritom ne mislim iskljucivo na Oblivion vec na sve komp. igre u globalu.
Ne želim da zamišljam. Tu je osnov svega :) Mogu i da zamišljam dobro društvo oko mene, kako držim u levoj ruci plavušu u drugoj crnku, 10 ortaka se smeje mojim šalama itd. Izađe mi isto.

Poslednja izmena:
Rolle je napisao(la):
Salu na stranu ali ja imam komp na kome on lepo radi ali nije me odusevio za razliku od Morrowinda,kao ni drustvo oko mene

Ko te nije odusevio, Oblivion ili drustvo oko tebe :D

Salu na stranu..

Iako sam rekao sebi da necu igrati Oblivion dok ne kupim dovoljno jak komp da ga igram u full rezoluciji(a kao veliki fan Morrowinda sam jedva docekao da se pojavi), posle otvaranja ove teme i svega onog sto sam procitao morao sam da ga instaliram i probam. Zadnja 3 dana sam izgubio igrajuci ga i neke stvari ja ne mogu da razumem koje se ovde pricaju.
1) Morrowind je bolji od Obliviona
Kako moze ovo da se kaze kad je Oblivion SVE sto je i Morrowind pa jos vise (ili drugim recima, Oblivion nema nista manje nego sto ima Morrowind)
2) Oblivion je pojednostvaljen
Pa JEDINO sto sam za 3 dana igranja primetio da je jednostavnije je da imas onu strelicu na kompasu koja ti govori u kom smeru ti se nalazi trenutni kvest.
Kad je izasao Morrowind imao je jaaako los log za kvestove gde je svaka novost koju cujes samo dodavana na prethodni log (na gomilu) pa posle ti nadji sta ti treba. Kasnije su to ispravili (citaj: pojednostavili). Pa jel to bila mana sto su uradili ili su svi igraci to pozdravili?!
3) Oblivion je los zato sto se u njemu lako snalazis na pocetku (user friendly)
?!?!?!?!?!?!?!?!?! Na stranu kolko je ovo debilan razlog sam po sebi posto nisam nikad cuo da je ovo negde bila mana.. Morrowind sam svojevremeno bio pocinjao da igram, dva sata apsolutno nista nisam kapirao i obrisao je. Godinu dana kasnije, kad sam cuo da puno ljudi vice da je najbolja igra svih vremena, da je proglasena igrom godine, skupio sam snage i strpljenja da je ponovo probam. Izgubio sam pola dana dok nisam poceo da se snalazim gde je sta, sta je sta :) i sta treba da radim. E to je (po meni) bila mana Morrowinda a ne da je obrnuto, da je lakse snalazenje na pocetku mana Obliviona.. Da, i da nema one strelice u kompasu ne bih se ni ovde bas brzo snasao :)

Da, i Morrowindu je trebalo nekoliko dana da me uvuce u svoj svet i zalepi za ekran.. Oblivion je to uradio za nekoliko sati :)

PS. Sad cu morati da kupujem jos rama jer i za 800x600 medium detalji mi malo giga :S:

o/t: Kako to da je Mehrunes' Razor mod velik samo 700k (i sastoji se samo od .esp fajla), a ostali modovi koji bi inače trebali da su manji (tipa horse armor pack) veliki 5-15 MB i sadrže .bsa i .esp fajlove? Jel to tako treba ili meni fali odgovarajući Mehrunes' Razor .bsa?
Ili su u tom .bsa fajlu modeli i ostalo, a Mehrunes' Razor ne sadrži nikakve novotarije već su reciklirali modele i teksture iz Obliviona?

Mehrunes razor sadrži novo oružje. Sve ostalo su stari modeli i stare texture... ali je definitivno sjajno i dovoljno različito od ostatka... grad u pećini...

Nazad
Vrh Dno