Šta je novo?

Erste banka

Meni se jednom desilo da mi skinu tri puta isti iznos jer jebilo problema sa mrezom kad sam placao. Zvao sam telefonom i ispravili su nakon nekog vremena.koliko se secam bilo je nakon razgovora i slanje nekih mejlova. Najbolje da se pozove ako vec ne moze licno da se ide.

Jel još kod nekog plaćanje u inostranstvu erste visom skida pare sa dinarskog umesto sa deviznog?

Bio u Grčkoj, plaćao u MK, ajde tu sam i očekivao da denare konvertuju u dinare i skidaju sa dinarskog. Ali pre puta uplatim evre na devizni i evo u listi vidim kako se proknjižavaju transakcije plaćanja u Grčkoj u evrima, tako skidaju sa dinarskog po očajnom kursu, a iznos na deviznom ni taknut.

To zavisi od toga kojom karticom si plaćao, tj. za koji račun ti je vezana kartica - dinarski ili devizni.

Tj. pošto si rekao da je to Erste Visa - da, ona je vezana za dinarski. Erste daje MC koja je vezana za devizni račun.

Poslednja izmena:
@Rokitansky znači ladno su mi otvorili dinarski i devizni u isto vreme i dali visu, a da mi niko nijednom nije rekao da ta ista visa nije povezana na devizni račun. :) Imao sam račune u drugim bankama i ovo je prvi put da pročitam ovako nešto.

Jel se plaća ta MC?

Plaća se jednokratno 400 din izdavanje (skinu sa deviznog)

Od pre 3 dana banka je povećala održavanje računa osnovni sa 100 na 150, neki drugi sa 190 na 220 itd. Ne znam samo da li i dalje vazi da prvih godinu dana imas free održavanje.

Zar nije taj osnovni bio nesto oko 200 din? Nemam racun ovde ali mi se cini da je bio oko 200 din.

Jao jeste ja sam pomešao banke Erste i Euro.

Sad na sajtu ispada da ima dva racuna sa osnovnim računom od 150 i 230. S tim da ovaj skuplji piše godinu dana dzabe.

Isti đavo. Prilikom korišćenja mikrosajta za podnošenje zahteva radi otvaranja računa, dinarski račun sa osnovnim uslugama je prvih godinu dana besplatan, nakon toga biće 230 dinara odn. čim bude ukinuto ograničenje cena. Sa druge strane, nećete plaćati 350 dinara za otvaranje ako ne prenesete zaradu na taj račun. Uz isti idu ebanking i mbanking pa može da se koristi u kombinaciji sa deviznim odn. MC deviznom, pošto ne naplaćuju održavanje kad je promet po računu manji od 1000 dinara.

Pozdrav svima. 20-og sam otvorio dinarski i deviznii racun u Erste. Zna li neko posle koliko vremena budu gotove kartice? Da li posalju neki mail ili sms? Hvala.

3 nedelje se čeka u proseku u Erste Banci, baš su spori sa karticama jel dolaze iz Austrije.

Vidim sada da su mi naplatili 290 din za odrzavanje dinarskog racuna mada na sajtu pise da je za on line godinu dana besplatno. Aplicirao sam za racun preko neta. Cekam 8h da vidim o cemu se radi.

Culi smo se malo pre. Problem je resen. Ostaje naknada za avgust, krece mi gratis od ovog meseca u narednih godinu dana.

Onaj ko sad otvara racun godinu dana bez naknade održavanja ovaj popust sto su se usaglasili sa NBS od danas u narednih godinu dana ga ne hvata. Posle opet po starom 290. Meni je ok sto imaju saradnju sa onim money get bankomatom.

Meni je receno ako se mesecno napravi preko 60k isplate da nema ovih 290din za odrzavanje...pa da proverim jel to istina, pa da ih zovem i nacestitam se svega redom posto su mi ipak skinuli pare!?!

Meni je receno ako se mesecno napravi preko 60k isplate da nema ovih 290din za odrzavanje...pa da proverim jel to istina, pa da ih zovem i nacestitam se svega redom posto su mi ipak skinuli pare!?!
😂 Izvini što se smejem, ali kako si rekao moram. Javi da li su prihvatili čestitke.

Zar nisu 250 din trebali da skinu? Objavili da piše sa 290 na 250.

Taj korigovani cenovnik krece od 01.09. Za avgust ide naknada po visim cenama.

😂 Izvini što se smejem, ali kako si rekao moram. Javi da li su prihvatili čestitke.

Zar nisu 250 din trebali da skinu? Objavili da piše sa 290 na 250.
Zvao da proverim, kaže održavanje se ne naplaćuje ako je mesečni promet manji od 1000din!

Od 1.9. je manja cena a odrzavanje si platio za avgust ili za septembar ;)

Pitao sam ih pre par dana za Google pay kazu da za sada nemaju mogucnost za taj vid placanja.

Ja sam danas otvorio racun u Erste. Dobijam kartice za 3 nedelje. Dobio sam tan kartic u i na mejl uputstvo za app. Nisam to jos odradio. Dobio sam papirče sa svojim brojem racuna da podižem i primam money u banci dok su kartice u izradi. To mi zena nije rekla, ali kontam da je za to. Rečeno mi je da taj neki racun 250 din mesečno, ali nista nije spomenula za besplatno održavanje godinu dana.

Vidim sada na sajtu Erste banke da ko on line otvori racun i uzme Visa karticu dobija povrat od 5000 din. Promotivni period traje od 19.09.-31.12. 2022.

Vidim sada na sajtu Erste banke da ko on line otvori racun i uzme Visa karticu dobija povrat od 5000 din. Promotivni period traje od 19.09.-31.12. 2022.
Ali samo ko vidi i kopa po sajtu. Ovako ih boli uvo da ti kazu uzivo. Prvo napisu dzabe odrzavanje godinu dana, a iznad toga vidis u gornjem desnom uglu lična karta, 5 minuta i 1 odlazak u poslovnicu. Nego ajde nema veze jos nemam kartice, nisam krenuo da ga koristim da ne bude da odmah mracim.

Tu i tamo kao banka i nisu tako losi. Bar u Novom Sadu i poslovnica i bankomata ima po celom gradu. Ne svidja mi se sto im ona NovoMob usluga za SMS obavestenja nije u opste u funkciji. Aktivirao sam sms za priliv novca ali nista od poruka. Cimali smo se 10 dana preko mejla da bi mi na kraju preko chata rekli da imaju problema sa sms obavestenjima.

Ali samo ko vidi i kopa po sajtu. Ovako ih boli uvo da ti kazu uzivo. Prvo napisu dzabe odrzavanje godinu dana, a iznad toga vidis u gornjem desnom uglu lična karta, 5 minuta i 1 odlazak u poslovnicu. Nego ajde nema veze jos nemam kartice, nisam krenuo da ga koristim da ne bude da odmah mracim.
Друже,бори се,реци им или угаси рачун.Отвори у другој банци на пар мјесеци па онда опет код њих онлајн,ако хоћеш.Није за занемарити,а ти види како ћеш.:)

Друже,бори се,реци им или угаси рачун.Отвори у другој банци на пар мјесеци па онда опет код њих онлајн,ако хоћеш.Није за занемарити,а ти види како ћеш.:)
Hvala na razumevanju i podršci. 🙂

Pa i ja mislim da ih zovem. Jos nisam. Prvo mi je sve jedno kao ajde nema veze nije do para. Sad sam promenio da ako mogu da stopiram proces, jer kartice sigurno nece skoro, a bio je vikend. Stvarno nije fer da uzivo ne iznesu celu ponudu budućim klijentima. Svakako ne bi izgubili klijenta kao banka na bilo koji nacin.

Ne bih se vracao. U razmišljanju gde mogu onda sam kao početak izabrao njih kad već navodno nude dzabe ono sto ne nude.

Da li sutra telefonom, da pisem ovde sa linka ili licno odem?

Nazad
Vrh Dno