Šta je novo?

Erotika i SS2 kartica ?

mikis je napisao(la):
Šta je sa holandskim Chanal + Plavi & Crveni? Od pre neki dan ne mogu više da ih gledam (signal postoji ali nema slike), dal su oni nešto promenili ili je meni prs'o ProgDVB?
Ta dva kanala rade i otvaraju se bez problema, upgrejduj softcam.key ili ako to ne pomogne preinstaliraj ProgDVB.

Pozdrav

Jesam i jedno i drugo, ali opet zeza... Ok, hvala, smisliću već nešto.

Idi onda u plugins>yankse>show monitor pa izaberi neki drugi od 3 moguca sistema za kriptovanje i uradi update u chanel properties.
Ako i to ne pomogno ponovo skeniraj taj trnsponder ili ceo satelit.

Drajveru jel mozes malo da mi kazes o toj kartici, kako radi sta od softvera koristis... Jer bi verovatno pazario karticu ali nemam uopste iskustva sa tim i kod nikog nisam video kako to radi. Zanima me u principi kako izgledaju skremblovani kanali i kako radi taj offline download...

Najbolji program za gledanje Tva je ProgDVB, radi odlichno, skremblovani kanali izgledaju isto kao i neskremblovani :) Imao sam u mashini i SS1 i razlike nema, osim shto je kod SS1 gledanje neupotrebljivo (u HW modu ima interlace, a u SW je 10x sporiji i slika je chudna), a grebuje u 1/2 pal rezoluciji....kod SS2 toga nema, verovatno ne mozesh da gledash ljudski to ispod 1Ghz, ja imam preko 2, pa ne znam kako izgleda na sporijoj mashini...grebuje odlichno, odnosno isto kao i original kada ide u mpeg2...gomila kanala mogu da se otvore, ali ima ih dosta i koji ne mogu...

shto se tiche skidanja procedura je sledeca...nakachish se na net par puta izmedju 18-22h (retko kad je potrebno u drugo doba dana), skinesh najave za skidanje sa odredjenog sajta (fajlovi od 5-30Kb), sve to ubacish samo u program za skidanje i mozesh da se otkachish...tu se obichno radi o filmovima, igrama, raznom softveru i mp3...u principu sve po redu stize shto se pojavi na www.theisonews.com ali i prosharano starijim filmovima i mp3...u poslednje vreme su neshto utanjili pa shalju oko 10Gb za noc, ranije je bilo i po 20, ali je sad tako verovatno zbog odmora :) Za sat vremena stigne 1-2Gb u proseku, zvisi od broja streamova bla bla, da ne komplikujem sad...
e sad...fastsurf je neshto shto ne mozesh da verujesh da dobijash za te pare (sve ovo komplet koshta oko 9€ mesechno:))...znachi surfujesh max brzinom koju server na kome si dozvoljava...to znachi da mozesh sa kazaa-e da skidash pesme brzinom i 1Mb (megabajt) u sekundi, to mi je rekord...ali zato ce ici i 1Kb/s kad skidash od nekog pacera :)...ovo je u principu ogranicheno na 1Gb mesechno, a posle toga dobijash neku brzinu u proseku 8-30Kbs shto je opet daleko brze od bilo kakvog ISDNa i to je jednostavno EON-ov poklon...postoji fora da skinesh vishe (oko 2Gb) tako shto cesh fastsurf koristiti iskljuchivo za skidanje, i shto si cheshcce na brzom serveru skinucesh vishe maximalnom brzinom....fora je u tome shto oni dozvoljavaju oko 20h korishccenja fastsurfa, tako da neko moze da surfuje sve vreme i da skine 100Mb pa da mu istekne (tako sam se ja zeznuo, posle 1065Mb mi je isteklo:)), ali zato je jedan ortak skinuo skoro 2Gb, i posle kad smo uporedili obojica smo imali oko 20h provedenih preko fastsurfa pa mu to dodje to :)

josh jedna stvar...deshava se da po neki fajl propustish pri offline skidanju, ali bez brige, postoji irc kanal na kome mozesh traziti propushteni fajl i kasnije ga skinuti fastsurfom sa njihovog FTPa (brzina je oko 35Kb/s), a ti fajlovi su uglavnom 15Mb velichine (filmovi su pakovani rarom u arhive po 15Mb bash iz tog razloga)...

ako ima josh neshto pitaj :)
a ako davim, moze na pm...

Driveru, ako sam te dobro shvatio - i nakon "potrosenih" 2 Gb (koje se dobija sa pretplatom mesecno) moze se surfovati netom i skidati ali sa manjom brzinom ? Right ?

Da, surfujesh brzinom 8-30Kb otprilike, bar tako radi ovih dana (ispod 12 mi nije palo juche recimo)...izashla je nova verzija fastsurfa, pa je odjednom tako skochilo...inache pre toga nije prelazilo 8Kbs...
Al pazi, kad se naviknesh na 200-300-500Kbs, ovo izgleda mnogo sporo, tako da jedva chekash kraj meseca da opet dobijesh full brzinu :)

btw, sinoc su poludeli, ishlo 4 streama u isto vreme, shto je ekvivalentno brzini od skoro 4Mb/s :D, tako da ako nemash bar 80Gb hard, bolje prvo to qpi :)

update: setio sam se josh nechega...TV ne mozesh da gledash dok skidash i obrnuto, ali zato mozesh da surfujesh normalno dok se narucheni fajlovi skidaju....jedini je problem kada ide 2+ streamova od jednom (velika brzina downloada), pa mashina mora da ti bude "mirna" ili brza da bi to sve "uvatila"...preporuchljivo je zasebna prazna particija za skidanje, a najbolje drugi hard...poshto ne stize vishe od 20Gb fajlova za noc, nije losha kombinacija neki polovni hard te velichine...sve ovo chisto da se posle ne bi zaj*bavao sa skidanjem ispushtenih fajlova...inache, ljudi iz community-ja su bash ekspeditivni, fajlove shalju bukvalno odmah chim zatrazish, i ne ljute se ako nishta ti ne uploadujesh drugima, pogotovo kad kazesh da si na modemu :)

A jeli, kazes salju i po 10gb, jel to znaci da za offline skidanje ne postoji nikakav limit? A za ovaj fastsurf kazes 2gb limit, posle toga ide sporije?

e mnogo ti hvala za odgovor :)
odo da jurim ss2 da pazarim :D

2Gb je limit za fastsurf, i nema nikakve veze sa skidanjem naruchenih fajlova, tada je ogranichenje onoliko koliko hocesh da skinesh, u prevodu obichno ti mesto na hardu/vreme za snimanje diskova taj limit smanji :)...limit nije 2Gb na papiru, ali toliko moze da se "odradi" ako ga pametno iskoristish...najmanje je 1Gb...opet ponavljam posle toga ga normalno koristish brzinom 8-30Kbs...

cRASH, ne morash da jurish kartu, mozesh je kupiti u sattraktu za 160€ sa godishnjom pretplatom... www.sattrakt.co.yu

Nazad
Vrh Dno