Šta je novo?

EPOX ili MSI

mleka

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2002
Poena
609
aj i meni pomozite.

EP-8RDA+ nForce-2

ili

MSI K7N2 Delta-L nForce2

EPoX 8RDA+ 400 FSB Edition (sve nove) ili EPoX 8RDA3+ (sa Raidom, ali bez SS-a).

...

Ja imam Epoxa ali sam se dvoumio izmedju nje i K7N2. Iskreno receno, mislim da sam izabrao Epoxa samo zato sto je ovde proglasen za bestbuy i zato sto MSI po meni malo izgleda siromasno.
Konkretno meni je bilo bitno sto nema na ploci pred CD in , i AUX in, i sto za malo vise para dobijes vise nego sa MSI.
MSI nema npr. ni Game port, mada to je mozda i tebi nebitno ai ipak detalj.
Mislim da Epox ostavlja mnogo vise prostora za OC, ako ti je to bitno, mada ja nisam izvukao tako mnogo iz Epoxa kao sto se ljudi ovde frljaju ciframa :|.
Na MSI KT3 Ultra C (koju sam imao prethodno) sam izvukao 12.5*175 (sa 1700+ > 2600+) i mogao sam i vise sto se ticalo ploce ali me je kocila VGA koja je pocela da radi nestabilno i da izbacuje, a i drugar na MSI K7N2 moze da nasvira vise svoj procesor, ali ovo uzmi sa rezervom jer se je iskreno receno i nisam bas previse trudio da ga OC.

Ali rezime svega je OBE ploce rade ko budale i neces se zeznuti koju god da izaberes :D
Samo obrati paznjnu da MSI ukombinujes sa dobrom memorijom jer je meni proradila samo sa Kingstonom i Twin, a vidim da su jos neki ljudi imali slicna iskustva s njom jer je jako probirljiva po pitanju memorija.

mleka je napisao(la):
EP-8RDA+ nForce-2 ili MSI K7N2 Delta-L nForce2

:eek: Oko cega se sve ljudi danas ne pitaju.

Epox bre, nikakav SMI, MIS ili MSI !!!

iskreno, oc me nervira. ko kad bi tebe neko terao da stalno trcis ili nesto slicno... ali nema veze, samo sam pitao za misljenje i hvala, a sto se tice privrzenosti, vise volEm MSI. ;)
hvala svima.

Definitivno Epox, mada mene nervira to sto se Northbrige dosta greje, cak i kada sve radi na default vrednostima..... Bas je vreo. :?

Kako se bre greje, kod mene i NB i SB na 200+ hladni do jaja.
Kućište zatvoreno, senzor javlja 32.5c unutra.

Ne mislim na senzor, vec na dodir..

Bude vruce da skoro ne mogu prst da zadrzim!

A CPU je bio na nominalnom taktu... FSB 166, Memorija, svi naponi na default.. Znaci nista nije dirano...

Pa i ja sam mislio na dodir, SB je topao, hladnjak na NBu je hladan na dodir. Senzor sam dao kao ilustraciju, koliko on kod tebe javlja?

delimir je napisao(la):
EPoX 8RDA+ 400 FSB Edition (sve nove) ili EPoX 8RDA3+ (sa Raidom, ali bez SS-a).

Ja planiram da uzmem 8rda+, ali kako da budem siguran da je nova (400 FSB)? Ima li neka specijalna oznaka ili tako nesto?

Aragorn je napisao(la):
...

Ja planiram da uzmem 8rda+, ali kako da budem siguran da je nova (400 FSB)? Ima li neka specijalna oznaka ili tako nesto?
Piše na kutiji od ploče "Ultra 400 Edition" ili slično.

Da pise Ultra 400 FSB edition na kutiji.

@WoyKhan: Ovaj koji sam ja probao je vreo do bola! UZas! Nemam pojma koja je temp u stepenima, nisam gledao......

mleka je napisao(la):
iskreno, oc me nervira. ko kad bi tebe neko terao da stalno trcis ili nesto slicno... ali nema veze, samo sam pitao za misljenje i hvala, a sto se tice privrzenosti, vise volEm MSI. ;)
hvala svima.

Nema sta da te nervira. Uzmes Epox-a, sve radi savrseno na difoltu. Jednog dana samo podignes magistralu sa 133 na 166, na difoltu, i sve radi savrseno. E to je prvi krug (od 9, cini mi se) cheers

mleka je napisao(la):
hvala svima.

Pravilnije poredjenje bi bilo da oba mogu da hodaju, a jedan od dvojice moze i da trci, a onaj drugi ne moze. Nije stvar u Oc-u, vec kvalitetu ploce. Ako se ploca dobro oc-uje onda ce dobro raditi i na difoltu.
P.S. f**k MSI :mrgreen:

mleka je napisao(la):
aj i meni pomozite.

EP-8RDA+ nForce-2

ili

MSI K7N2 Delta-L nForce2

EPOX !

Obavezno Epox 8RDA+ Ultra Edition. Kod mene sljaka bez promene voltaze na 11*205 i to sa drljavom xynix memorijom. Doduse ona je sertifikovana na 400. Ja licno priznajem samo o.c sa default naponima a to ti ova ploca u ovoj reviziji i omogucava.

Ti zaključuješ da je ploča dobra za OC po tome što si *****ao fabriku za celih 5MHz?

WoyKhan je napisao(la):
Ti zaključuješ da je ploča dobra za OC po tome što si *****ao fabriku za celih 5MHz?

Pa sta ce mu vise sa difolt naponom :p

WoyKhan je napisao(la):

Strasno! Kakav covek ? A jos i nevaspitan po nacinu izrazavanja. Manjak reci i verovatno malo procitanog u zivotu.
Vidis, kada vecina ljudi kupi plocu ona je ne kupuje sa namerom da "zaj..." fabriku vec da se sa njom koristi. To sto sam ja izvukao na defaultu 205 to uopste nije vazno. Narocito su nebitni tih 5 megaherca. Ploca je deklarisana na 200 i to radi. Izuzetno dobro i stabilno. S obzirom da mi je procesor deklarisan na 133 magistralu a radi na 200 bez povecavanja voltaze i sa sasvim obicnim Speeze coolerom od 9 evrica, uz temperaturu od 36-46 C , ja sam svakako zadovoljan. Mogu samo zamisliti kako bi procesor dobro radio na recimo 12 volti sa hladjenjem cistim freonom ali to ostavljam tebi da ti uradis kako bi ostvario svoje snove o tome da ces imati sexualni cin sa fabrikom. Meni a i decku koji je napomenuo da "mrzi O.C." i ova moja iskustva ce biti sasvim dovoljna. A i iskustva drugih dobronamernih i pazljivih clanova.

:mrgreen: Nemoj samo da plačeš, molim te.
1) svaka ploča koja je deklarisana na 200 će i raditi na toliko.
2) osvrnuo sam se samo na tvoje "argumente" za kupovinu epoxa, digao si ga na 5 MHz više od specifikacije i po tome zaključuješ da je ploča superkul? Sam kažeš da ljudi kupuju ploču da se njome koriste, to mogu i sa matsonicom isto kao i sa epoxom.
3) pročitao sam sasvim dovoljno, a prigodnija reč mi ne pada na pamet
4) procesor bi zaista predivno radio na recimo 12V :mrgreen:
5) mleko, uzmi EPoX, dobra je ploča :)

Pozdrav

:)
a sto uvek mora da ispadne svadja? koji god trid se postavi sa pitanjem ovo ili ono, uvek posle drugog odgovora krene prepucavanje. ja sam samo pitao za misljenje i dobio sam ga (misljenje) i zahvalio se na tome. jeste da nisam bio zadovoljan odgovorom jer vecina vas ovde radi na tome da sebi otvori sto vise mogucnosti za overklok sto meni nikada nije bio cilj, niti ce biti (deluje mi kao da mucim masinu, a to ipak ne zelim).
do pre neki dan sam imao soyo 6ba+IV i cvekleron na 500 mhz i radilo je sve kako treba. mada u nekim trenucima malo sporo, ali opet nisam imao primedbi osim sto nisam mogao da se igram. sa ovim sto sada imam super sam zadovoljan.

pozdrav

Nazad
Vrh Dno