Šta je novo?

Epox 8RDA+ i 200 Mhz FSB?

vuk204

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
620
Interesuje me da li je moguce updejtovanjem biosa na starijim modelima a ne ultra verziji omoguciti ploci da prebozna i pravilno iskoristi nove bartone sa 200 Mhz FSB-om?

Na Sajtu prozivodjaca stoji da EPoX 8RDA+ podrzava samo FSB333 bas iz tog razloga, jer starije verzije nisu mogle valjano da rade na 400 MHz FSB-a. Jedino da se iscimas pa da modujes plocu,

vuk204 je napisao(la):
Interesuje me da li je moguce updejtovanjem biosa na starijim modelima a ne ultra verziji omoguciti ploci da prebozna i pravilno iskoristi nove bartone sa 200 Mhz FSB-om?

Skini kuler sa NB-a , pa dobro ocisti NB skini onu zvaku ( videces da telo hladnjaka jako lose naleze ) tj. dodiruje malo cip pa samim tim se i cip mnogo vise greje nego sto bi trebao_Ovo je bila prva stvar koju sam ja uradio kada sam uzeo tu plocu i dobio sam par mhz.Uostalom evo ti link pa pogledaj sve sto te interesuje.
http://www.8rdafaq.com/Epox_nForce2/cooling.html

Milan je napisao(la):
Skini kuler sa NB-a , pa dobro ocisti NB skini onu zvaku ( videces da telo hladnjaka jako lose naleze ) tj. dodiruje malo cip pa samim tim se i cip mnogo vise greje nego sto bi trebao_Ovo je bila prva stvar koju sam ja uradio kada sam uzeo tu plocu i dobio sam par mhz.Uostalom evo ti link pa pogledaj sve sto te interesuje.
http://www.8rdafaq.com/Epox_nForce2/cooling.html
Čekaj, šta si ti tačno radio?
Očistio žvaku, stavio pastu i vratio stari hladnjak? Ili nešto drugo?
Koliko si tačno dobio time?

Noviji modeli EPOX 8rda+ podrzavaju FSB200 tzv ULTRA400 modeli. Konkrerno moja ploca ide na 223MHz bez modovanja i ostalih gluposti.

WoyKhan-uradio sam bas ono sto ima na linku koji sam dao i dobio par megaherca...do 5 ne vise.Kasnije sam nabavio Vantec Iceberg za NB i Zalman pasivni kuler za SB.

Sale_Fanatic-nove NF2 ploce imaju noviji NB (C1) koji ide na vece magistrale sa dosta manje struje.Inace koju memoriju koristis i sa kojim tajminzima?

Opet sam naleteo na ovo... :eek: Meni ovo pitanje zvuči prilično glupo :oops: , ali moram da pitam:

Da li je 200 MHz FSB isto što i 400 MHz FSB?! :confused:

Ovo pitam zato što je pitanje bilo za 200 MHz FSB (''vuk204''), a odgovor je glasio za 400 MHz FSB-a (''delimir'')!?

:boom:

Milan je napisao(la):
WoyKhan-uradio sam bas ono sto ima na linku koji sam dao i dobio par megaherca...do 5 ne vise.Kasnije sam nabavio Vantec Iceberg za NB i Zalman pasivni kuler za SB.
Gde si nasao te kulere?

Wheels je napisao(la):
Opet sam naleteo na ovo... :eek: Meni ovo pitanje zvuči prilično glupo :oops: , ali moram da pitam:

Da li je 200 MHz FSB isto što i 400 MHz FSB?! :confused:

Ovo pitam zato što je pitanje bilo za 200 MHz FSB (''vuk204''), a odgovor je glasio za 400 MHz FSB-a (''delimir'')!?

:boom:
400 je Sistem Bus, a 200 je FSB (front side bus).

Milan je napisao(la):

Sale_Fanatic-nove NF2 ploce imaju noviji NB (C1) koji ide na vece magistrale sa dosta manje struje.Inace koju memoriju koristis i sa kojim tajminzima?

Koristim za sad NCP memoriju koja ide na 215MHz i to 11-3-2-2.5. Trazim Corsair ali mi slabo ide.

Sa drugovim Kingstonom hyperX sa postigao 223MHz sa zategnutim setovanjima, mada ni sa NCP-om ne radi lose.

Sale_Fanatic je napisao(la):
...

Koristim za sad NCP memoriju koja ide na 215MHz i to 11-3-2-2.5. Trazim Corsair ali mi slabo ide.

Mislim da sam video Corsair u Euprosoft cenovniku.

8RDA+..........----> 8RDA3G

Upravo tako,

8RDA+ prestaje da se proizvodi zamena je 8RDA3G

Milan je napisao(la):
Kasnije sam nabavio Vantec Iceberg za NB i Zalman pasivni kuler za SB.
A bre, nema te da se pohvalis za taj Iceburg (kol'ko se ja secam, tako se pise ;) ). Taj cooler je meni bio tiha jeza svojevremeno...

Kol'ko te izasao?

Re: 8RDA+..........----> 8RDA3G

Kakaroth je napisao(la):
Upravo tako,

8RDA+ prestaje da se proizvodi zamena je 8RDA3G

http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda3g.htm

Mislim da ova ploca ispravlja sve nedostatke popularne 8RDA+ i jedva cekam da stigne kod nas ;)

Impresivno izgleda, samo da su jos i performanse takve, ali gledajuci 8RDA+, ne verujem da ce ova ploca biti promasaj. Takodje jedva cekam da dodje kod nas.

Da li se zna kada bi mogla da stigne u nase krajeve i koja bi cena otprilike bila?

...

Problem sa hladnjakom na 8rda+ je ukoliko skines zvaku videces da mu je sredina uvucena unutra ,tako da ako se zvaka skine hladnjak nece uopste sredinom dodirivati cipset, potrebno je turpijom isturpijati sve ukrug a da ne diras centar hladnjaka ,ivice je potrebno skinuti za oko mm i tek ce onda hladnjak moci da legne na cipset kako treba.
Nekiprimerci imaju manje a neki vise problema sa hladnjakom na jednom cak i nije moralo mnogo da se turpija.

Vrh Dno