Šta je novo?

Epox 8KDA3J i Sempron2500+64

drfedja je napisao(la):
Toliko sam i ja otprilike izvukao na DFI Infinity nF4-4x. Jedino sto je vrlo nestabilan na tom taktu i treba mu mnogo napona, oko 1.7v ! :zgran:

Isplativije je da uzmes 2500+ valjda moze na 385fsb?

sta stavljte od setovanja za ram ?
na masini koju sam sklapao drugaru kada stavim fsb na 300mhz ram prijavljuje da radi na 234mhz a spustanje takta memorije na 133mhz zaebava, tacnije sa tim setom nece komp ni da butuje...
ima li neko resenje ?

drfedja je napisao(la):
Toliko sam i ja otprilike izvukao na DFI Infinity nF4-4x. Jedino sto je vrlo nestabilan na tom taktu i treba mu mnogo napona, oko 1.7v ! :zgran:

Ja ti lepo kazem da mu treba struje, slobodno ti stavi to na 1.8V nista nece da mu fali. Probaj ti to na max pa da vidim dal da menjam epox-a posto moj ide do 345 :smoke:

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):

Uzeo sam i Ja Infinity-ja, bas me interesuje koliko ce moci da se nasvira.

Kako se zakljucava PCI na 33 na Infinity-ju?

Da li je neko probao kako ploca radi sa sva 3 memorijska modula? To me zanima zbog buducnosti, da li da imam 2X1gb ili 3X512mb. Sada imam 1gb kingston PC3200/400(infineon) pa bih kasnije dokupio jos jedan takav modul ili da to menjam za 2X512mb kingmax hard core PC4000/500 pa kasnije da uzmem jos 512mb. Jes da sam "mator konj" ali jos uvek volim da se igram!!!

Ovo i mene interesuje. Kako se ponasa kada se popune svi memorijski slotovi? Pogotovu sa dvostranim memorijama i kombinacije dvostranih i jednostranih!

Ispravka na moj prvi post od 26.09.2005. Nisam stavio bios verziju 5815 nego poslednju aktuelnu kda35902. Izvinjavam se svima na ovom propustu.
@Dekara
Svaka cast za rezultat. Jel to za svaki dan ili samo za slikanje? Bilo sta da je u pitanju fenomenalno je!!!

Dekara, svaka cast.
Au, jedva cekam da i meni stigne Infinity. Jel ima opciju spustanja CPU mnozioca? Cisto da pojuris max FSB...

@Simoleon
Samo za slikanje....za sada, ali nije to maximum.
@Mitarus
Semproni64 nisu otkljucani koliko ja znam, tako da nista od menjanja mnozioca.
@Ostali
Ko je planirao da uzme infinity-ja neka pozuri jer je nas dragi DFI uvoznik/zastupnik uvezao smesno malu kolicinu ploca, a kad' ce biti sledeca isporuka ne zna se... :trust:

Procitao sam na nekom stranom forumu da ce moci da se smanjuje mnozioc. Verovatno se neko izlajao.
Jel se greje mnogo? Nije valjda BOX?

juce sam se igrao sa jednom 8kda3j i 2800+,flesovao zadnji bios i nema sanse da radi na 270 HTT,na 8X250 radi stabilno na default vrednostima za voltazu,ali na 270 jedva da udje u win ,a nekad ni toliko,probao sam da menjam sve parametre koji su mi pali na pamet,ali dzaba...260 je granica,nemoguce da je do primerka procesora posto radi na 2ghz bez dodavanja napona,a ne verujem da je do primerka ploce(2.x),moralo bi da izgura na 300mhz opusteno,moram da probam sa nekim drugim napajanjem(ovo je neko neo300W)

Floyd je napisao(la):
juce sam se igrao sa jednom 8kda3j i 2800+,flesovao zadnji bios i nema sanse da radi na 270 HTT,na 8X250 radi stabilno na default vrednostima za voltazu,ali na 270 jedva da udje u win ,a nekad ni toliko,probao sam da menjam sve parametre koji su mi pali na pamet,ali dzaba...260 je granica,nemoguce da je do primerka procesora posto radi na 2ghz bez dodavanja napona,a ne verujem da je do primerka ploce(2.x),moralo bi da izgura na 300mhz opusteno,moram da probam sa nekim drugim napajanjem(ovo je neko neo300W)

Moguce da je do napajanja ali probaj i da olabavis memoriju maksimalno, Ja sam imao slican problem na 8KDA3I i 2x256 Geil VR, radi sinhrono do ~225 a asinhrono Cpu nece preko 295 uz odgovarajuci mem. divider(ne secam se tacno koji ali <220), a na 295 radi na def. voltazi. Onda sam oborio mem. na 100(ne secam se koji je divider, ali je najveci :d ) i ploca je poletela do ~335 stabilno.

imam problem sa dodavanjem voltaze za cpu. voltaza na chipsteu je 1,6v a na cpu je +15%(1,666v). tako podesen je prosao par testova za stabinost, uspesno. sve je radilo normalno jedno 7 dana. voltaza je varirala 0,005v. temperatura u mirovanju 33 a posle par sati online igranja, recimo css ili nekog full opterecenja, isla do 50 a retko do 54. posle 30 sec je vracao temperaturu na 33. sada se desava da cpu dobije ~1,715v sto je 0,05v vise nego ranije i tu ostane a temeratura u mirovanju je 50 a onda se smori i za svaku naredbu mu treba "3 godine'' da je izvrsi. to se desva i kada smanjim klok i na difoltu. sa smanjem kloka se i malo smanji temperatura ali malo,par stepeni. konfiguracija je sledeca: epox8kda3j(bios kda39020),sempron 2800+, 1gb kingston vr ddr400,nec 3500 dvd-rw,maxtor 120gb,samsung sm 757nf,napajanje 300w. setovanja imate u ranijem postu da se ne ponavljam.

vise mi nije potreban odgovor za moj problem sto sam imao sa epoxom jer sam prodao prodao plocu i kupio dfi infinity nf4x. sada se ceka da mi stigne lc power 550w i pci-e 6600 pa da vidimo kakve su tu mogucnosti.

Nazad
Vrh Dno