Šta je novo?

Epox 8KDA3J i Sempron2500+64

SuperPi nije merodavan posto dooosta zavisi od memorije, evo mojih rezultata.
SuperPI 8x330, mem. divider-16

Sandra2005 - CPU Arithmetic benchmark, 8x320

Sandra2005 - CPU Multimedia benchmark, 8x320

screenshot0070at.png

Ajde sada sam ja možda kao pao sa Marsa ovim pitanjem, ali nešto mi nije jasno. :S:
Zar do pre nekih 20ak dana (kada su se otprilike povele priče o tom Sempronu64 2500+) nije AX steping važio za "najbolji". Tj. bio bazirano na Venicu i samim tim podržavalo SSE3 i td. Sada vidim da se hvali ovaj BX steping. Ako nije problem ajde ko zna znanje :D neka ih "hijerarhijski" poređa od najboljeg ka "najgorem" ;) ...ako nije problem.
Pozdrav. :wave:

Alister je napisao(la):
a koja posesavanja su u pitanju :HTT multiplier,memoryclock,memory divider ??? za taj clock za svaki dan ;)

poz A :-devil-:
HTTx3 [330x3]
mem 512MB [email protected] 1T 2.77V a u BIOS-u stoji 2.8V :p
memory divider je 9...inace sam sve ostavio na default sto se tice tajminga, ploca sama stavlja one tajminge koje sam napisao gore !!! Znaci samo stavis 166(333) i to je to...
BIOS je zvanicni-poslednji...alternativne nisam probao, a nisam ih ni nasao ??? Ako neko ima neka kaze koje, odma cu da probam !!! :p

Videcu da uradim onaj VDIMM ali sam u nekoj guzvi trenutno :S:

Poslednja izmena:
Moorhuhn je napisao(la):
Ajde sada sam ja možda kao pao sa Marsa ovim pitanjem, ali nešto mi nije jasno. :S:
Zar do pre nekih 20ak dana (kada su se otprilike povele priče o tom Sempronu64 2500+) nije AX steping važio za "najbolji". Tj. bio bazirano na Venicu i samim tim podržavalo SSE3 i td. Sada vidim da se hvali ovaj BX steping. Ako nije problem ajde ko zna znanje :D neka ih "hijerarhijski" poređa od najboljeg ka "najgorem" ;) ...ako nije problem.
Kod:
Sempron (Socket754 - Single Channel DDR)

Paris/Palermo D0 stepping: RISC-IA32-NXbit-MMX-3DNow!-SSE-SSE2
Winchester 128KB D0 stepping: RISC-IA32-[B]x86-64[/B]-NXbit-MMX-3DNow!-SSE-SSE2
Palermo E3 stepping: RISC-IA32-NXbit-MMX-3DNow!-SSE-SSE2-[B]SSE3[/B]
Palermo E6 stepping: RISC-IA32-[B]x86-64[/B]-NXbit-MMX-3DNow!-SSE-SSE2-[B]SSE3[/B]

Izvor

Ma lupio sam i jedva ostao živ :S: . Ono AX je bio plod moje mašte :bottle: (ili uticaj ortakovog auta koji non-stop habamo :D ). Bilo je BA, BO i BX...sada sam našao thread, ali ne u ovoj sobi nego u sobi "iznad" (CPU, MB...) još jedan previd :S: . Šta ćeš...tako ti je to kada omatoriš. ;)
Izvinite i hvala još jednom. :D

StevaMan je napisao(la):
HTTx3 [330x3]
mem 512MB [email protected] 1T 2.77V a u BIOS-u stoji 2.8V :p
memory divider je 9...inace sam sve ostavio na default sto se tice tajminga, ploca sama stavlja one tajminge koje sam napisao gore !!! Znaci samo stavis 166(333) i to je to...
BIOS je zvanicni-poslednji...alternativne nisam probao, a nisam ih ni nasao ??? Ako neko ima neka kaze koje, odma cu da probam !!! :p

Videcu da uradim onaj VDIMM ali sam u nekoj guzvi trenutno :S:

Koja ti je revizija ploce?

Da li imate u BIOS-u command 1T/2T da birate, ja mogu samo softverski to da biram, u BIOS-u nemam to.

Revision 2.2
U BIOS-u naravno imam tu opciju za 1T/2T...
Sa novom verzijom [da3i5815] sam dobio i gomilu drugih opcija za promenu parametara ali kao sto sam rekao sve je na default, samo sam birao da bude 166[333] i to je sve :wave:

Pozdravi mi Vlajka i Kolju kad budes nosio taj blitz na reklamaciju :d
...a Nikolu mozes i da :banana:

:d

StevaMan je napisao(la):
Revision 2.2
U BIOS-u naravno imam tu opciju za 1T/2T...
Sa novom verzijom [da3i5815] sam dobio i gomilu drugih opcija za promenu parametara ali kao sto sam rekao sve je na default, samo sam birao da bude 166[333] i to je sve :wave:

Pozdravi mi Vlajka i Kolju kad budes nosio taj blitz na reklamaciju :d
...a Nikolu mozes i da :banana:

:d

Znaci da menjam BIOS ok, posto u ovom stock nemam to, a blitz-a je zamenio kingston valueram koji na 216 radi cl2, nije lose za kingston. (p.s. Odakle se znamo kad vec vidim da si pomenuo Vlajka, Kolju i Nikolu)

Znamo se dana piva u Zrenjaninu :d
Tacnije sa standa piva od gandze... :p
Znas da sam radio u toj booljavoj firmi [ cije ime ne zelim da spominjem ;) ] a otuda pretpostavljam da je i ta memorija :smash:

:bottle:

Dekara je napisao(la):
Ma i mene je memorija zezala na onih 295, kada sam je spustio sa 133 na 100 sve je prosto poletelo, mada mi nije jasno, sinhrono je picila do ~225 1T a asinhrono nece preko 200???, nije mi jasno.

uh ala ste se raspricali, bio sam na kupusijadi pa nisam stigo da se javim, elem, bilo bi lepo ovo da nam neko malo pojasni u vezi memorije. Ja sam primetio isto sto i ti, imam vrhunsku memoriju, a radi na 60-70% svojih mogucnosti !? Prvo sam mislio da ploca daje memoriji clock nepravilno iz nekog razloga :) jer mi a64info daje nekih 291mhz za mem, a cpu-z 212. ali ima tu neka caka - kao da se mem controler slabo snalazi sa vecim fsbom - BTW ne pomaze ni ht 2x. Da nije do nekih extra setingsa za mem? Kod mene u biosu su opcije samo one osnovne za memoriju(a ima i 1t/2t), dok sam video neke shotove DFI ploca sa celom stranom u biosu za podesavanje memorije.
Sto se mog asus-a tice svestan sam da nije overklokerska ploca ali izgleda da je najbolji izbor kod nas od nf4 ponude za 754 trenutno. Da napomenem da u BIOS-u NE postoji mogucnost napona procesora koji nemaju CNQ (2500+ i 2800+ npr) !?!? tako da ga vozim na 1.39v ...
moj super pi u win64 39.125s na 7x333

@Misko
Kakva su ti setovanja za memoriju na tih 350HTT, postuj sliku A64Info-a.

@AntiPatriota
1T/2T kao i svi ostali parametri za memoriju koji su prikazani u A64Info-u mogu se menjati iz biosa na 8KDA3I sa zadnjim bios-om a siguran sam i na 8KDA3J samo treba staviti poslednji bios.
Meni isto ocitava frekvenciju memorije i CpuZ i A64Info.

Evo slike, ovako mi sistem radi najbrze, jer je cas2, ko bi rekao Kingston valueram na cas2.

cas2.jpg

Inace trebali bi da predjemo na 3100+ na njemu je mnozilac 9, pa da isprobijamo te 3GHZ barijere.

Promenio sam proc, sad je 2800+, a sledeci ce biti 3100+, zbog mnozioca koji je onda 9.

330x8.jpg

lepo, lepo... danas sam pazario EPOX 8KDA3J rev. 2.2 i smece od ploce se pali svake prestupne godine kad mu se ćefne! jednostavno POST display prikaze FF na sekundu, ventilatori se zavrte i onda sve stane! ali!, nekad se desi i da se normalno bootuje ALI, samo nekad... sutra cu da je zamenim za asusa ako budem mogao.
btw i pre par godina kad je nf2 chipset bio aktuelan isto je EPOX vazio za najbolje overklokerske ploce ali i tada sam ubo primerak koji je crko posle 3 meseca, asus koji sam tada uzeo u zamenu i dalje tera bartona 2600+ na 2.4GHz! fina ta firma epox, znas kako...
i jos jedna mala napomena: napajanje je chieftec 300W (probao sam jos jedno da vidim da li je do napajanja) i probao sam plocu da upalim samo sa procesorom ali ista prica.
i jos jedna napomena: na ovu reviziju ploce ne moze da se stavi 24pinski konektor za struju jer sa strane ima konedezator koji smeta (inace bih stavio napajanje CoolerMaster 450W).

Kovacm, nisam posetio taj tvoj link, ali ti si zakljucio da je ceo EPOX djubre samo zato sto si imao dva losa njihova primerka!? Pogledaj koliko ima srecnih benchmark-ovaca sa epoxom :)
E meni se to zavrti pa stane - na asusu desilo ali samo cim sam sklopio masinu pa u brzini nisam uboo ona 4 pincheta za napajanje. kad sam uboo posle nije bilo problema.

djubre kažem zato što sam juče doneo ploču i jedva čekao da je isprobam a ona ni da se upali. malo sam iznerviran...

zameniću epoxa za asusa ili gb-k8ne.

poročitaj link koji sam poslao!

:S:

Meni taj EPoX radi na frontier 250W BEZ P4 konektora i to jos [email protected]

Bilo je onih koji su se zalili na EPoX-a ali meni u kuci dva rade besprekorno [ 8RDA+ i 8KDA3I ]

:wave:

kovacm je napisao(la):
djubre kažem zato što sam juče doneo ploču i jedva čekao da je isprobam a ona ni da se upali. malo sam iznerviran...

zameniću epoxa za asusa ili gb-k8ne.

poročitaj link koji sam poslao!

ok samo pogledaj mozda ima pljuvackih linkova i za asusa i gigabajta - sve ti je to do primerka, a tebi zapade losh :( ja imam asusa i radi dobro da znas!

zašto kažeš da je to pljuvački link? ljudi samo iznose svoje probleme. da li je pljuvački kad ja kažem da EPOX ploča neće da se upali? tačno je da je do mog primerka jer očigledno postoje i primerci koji odlično rade.

kovacm je napisao(la):
zašto kažeš da je to pljuvački link? ljudi samo iznose svoje probleme. da li je pljuvački kad ja kažem da EPOX ploča neće da se upali? tačno je da je do mog primerka jer očigledno postoje i primerci koji odlično rade.

Ne znam meni radi savrseno, ali bas savrseno, naravno ne postoji ni jedna ploca za koju kazem da svaki primerak radi besprekorno, ustvari ima jedna ASUS A7V8X-X, ta ploca je cudo radi sa svim i svacim, al to je praistorija.

nema grske u izboru

evo i ja predjoh na 64 bita. posavetovan vasim iskustvima uzeo sam epox 8kda3j rev2.x i amd sempron 2800+,onu bx seriju, i nisam se pokajao. morao sam samo da menjam bios jer nisam mogao htt da dignem preko 280. stavio sam bios 5815 i sada je sve ok. dobio sam i gomilu drugih podesavanja kojih nisam imao sa prethodnom verzijom. sada mi radi na 2,6ghz stabino. na tom kloku je prosao par testova: s&m, prime95,3dmark01. moze to i vise nego imam slabasno napajanje od 300w pa necu za sada da forsiram dok se ne kupi neko bolje. ubacicu kasnije neki info, dok se malo snadjem jer mi je ovo prvi post.

Posto attachment nije moguc zbog radova evo prepiske(namerno CBI a ne A64 zbog zanimljivih obavestenja)

Podaci sa Central Brain Identifier

General Information:
Central Processor - AMD Athlon 64FX-156 Procesor
Family - 15
Model - 12
Stepping - 2

Extended Information:
CPU String - AMD Sempron(tm) Procesor 2800+
Processor Core - San Diego
Version - 4.2
Generation - 15
Model - 12.2
Steping - 2
Revision - DH-E6
OPN Number - SDA2800AIO3BX
Announce Date - 15.07.2005.

FSB(Mhz) 324,97
Multiplier X8.0
CPU takt(Mhz) 2599,77
CAS 2,5-3-3-7
Commande Rate 1T
Mem.Clk. Frequency 133 Mhz
CPU Voltage 1,666V
Chipset Voltage 1,58V
DIMM Voltage 2,60V
AGP Voltage 1,61V

super Pi/mod 1.4 = 35.625s[1M]

Koliko vidim svima memorija mora da radi na ~133mhz da bi se postigao solidan (citaj: bilo kakav) oc. Pa se pitam da li se gubi na memoriji ono sto se dobije sa druge strane? Bez obzira na niske latencije, 133mhz izgleda nekako sitno. Voleo bih da vidim neki benchmark memorije "pre" i "posle".

Cini mi se da ne razumesh setovanja bas najbolje. Na primer, kada FSB(HTT) dignesh na 300, a memoriju setujesh na 133, onda ona zapravo radi na 200 MHz...

mem.clk. frequency jeste 133Mhz ali je memory speed 216,65Mhz. Ovo je ostvareno sa 1GB DDR400(PC3200) kingston vr (infineon). Imas A64calculator da skines pa da vidis kako funkcionisu ta setovanja.

@clock'n'roll
Imas veoma lepo objasnjeno u Lukijinom threadu:"Kako odrediti radnu brzinu memorije kod AMD 64-bitnih procesora" a tu imas i A64calc.rar da skines.
Upotrebi malo search jer si nov ovde kao i ja, skoro sve moze da se nadje pod search.

Dekara je napisao(la):
Malo i Ja da se pohvalim...:p

Validacija

Za pocetak samo za slikanje, mora malo da se poradi na stabilnosti...
Toliko sam i ja otprilike izvukao na DFI Infinity nF4-4x. Jedino sto je vrlo nestabilan na tom taktu i treba mu mnogo napona, oko 1.7v ! :zgran:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno