Šta je novo?

Epox 8KDA3J i Sempron2500+64

Misko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
769
Dvoumio sam se da li da menjam NF7 i Applebread Duron-a (modovanog u XP) koji su isli na 2.5GHz-a (plocu nisam smeo da dizem ni mhz vise od 200 jer onda nisam imao zvuk na tv karti). Ploce koje su bile u opticaju su Asus K8N, MSI nf3 i nf4-4 s754 i ovaj Epox, MSI ima mnogo jadno odradjenu napajacku jedinicu za procesor, a nekako mi njihove ploce prave tripove (mnogo losa iskustva sa NF2 plocama, mozda su se sa nf3 i nf4 popravili) i ovaj Epox. Asus je takodje otpao jer je max mhz u bios-u 300, mada mi se njihova ploca mnogo mnogo svidja, lojaut kao i komponente, metalni donji deo (kod Epox-a je plasticni, ***a nemoz sve) i naravno DFI ali on je ipak preskup.

Test na brzaka ploca ide na 315, prolazi S n M (onaj default od 20min), inace jos joj nista nisam radio (modovacu VDIMM, skidacu cooler sa NB, stavicu AS5, i cooler sa PIII) cooler je box (i to cemo da menjamo) memorija je BLITZ :):):) (ovo ne menjam :), trenutno nemam ni jednu drugu sutra uzimam neki 512 modul tipa Kingmax Hardcore ili nesto u tom rangu), napajanje je Enermax 365 (stari), pa cemo da vidimo sta moze moje misljenje je da i ovako nemodovana samo BLITZ-a da promenim ima da ide na 330, a mislim da se time udaljila od MSIa, ASUSa, i svega ostalog sto nije DFI, mada kad je budemo izmodovali bice svakako bolji izbor od DFI-a zbog cene.

Poslednja izmena:
hajde ako ti nije frka posalji mi pm gde si kupio sempron i plocu i po kojoj ceni. drugar se razmislja da li da kupuje novog bartona, stari crko... ili da uzima sempron i neku nf3 plocu.

Steta samo zbog mnozioca, Ja sam zato uzeo 2800+(8x) i radi pop/rock ;) stabilno na 8x295 sve default, ali izgleda da ploca nece preko 295 :S: :mad: :S:.
Bilo bi interesantno videti na koliko mogu 3000+/3100+(9x) i 3300+/3400+(10x), a Nedjo nikako da iznese utiske, cekamo 01.10?
:wave:

Dekara je napisao(la):
Steta samo zbog mnozioca, Ja sam zato uzeo 2800+(8x) i radi pop/rock ;) stabilno na 8x295 sve default, ali izgleda da ploca nece preko 295 :S: :mad: :S:.
Bilo bi interesantno videti na koliko mogu 3000+/3100+(9x) i 3300+/3400+(10x), a Nedjo nikako da iznese utiske, cekamo 01.10?
:wave:

Kako steta, pa ovako jedino ploca moze na 350+ za HTT :-devil-: . Ja sam ovo izvukao onako na brzaka za 15-tak minuta, sa nikad gorom memorijom, i sve je stock, videcemo za nedelju dana sta moze ploca kad se malo doradi, isprobaju raznorazni BIOS-i itd itd.

Ploca je inace vrhunski odradjena, napajanje je 3fazno iako na epox sajtu, se lepo sa slika vidi da nije, ova moja revizija ima 3fazno, kondenzatori su Sanyo, sto je mnogo dobro, cooler na bridgu je prilicno veliki, ima 6 PCI, Glan, ma sve u svemu extra ploca.

320 stable as rock, problem je sto procesor vapi za stujom tj. sto vecim naponom, posto imam kilavi box cooler, kad dignem napon na proc za +0.2 temp mi ode na 66C pri full (bas full thermal heating) loadu, koliko sam informisan max je 69C za case procesora sto znaci ako jos malcice kloknem ima da koknem proc?

Dal uopste moze da se izmeri temp direktno na procesoru?

Inace tv karta i dalje radi? Malcice je losija slika al fercera.

I da li ima u BGD mobile Semprona 754 koliko vidim ima ih napolju i njemu je max temperature 90C.

Dobro i ovako procentualni clock je extra s obzirom na boxed cooler 60% od nominalnog.

Untitled-3.jpg

ja sam uzeo asus nf4 754 i ide mi na 333 znaci 2.3giga, vrti mi prime64 na win64. probacu jos danas. napon na proc - defolt

Uh, bas veliki HT, a Ja se odusevio sa mojih 295, ali nema niko da se javi sa 2800+ sa >300. :smash:

Ciji su derivati ovi semproni64 bx revizija, venice ili san diego?

Anti Patriota je napisao(la):
ja sam uzeo asus nf4 754 i ide mi na 333 znaci 2.3giga, vrti mi prime64 na win64. probacu jos danas. napon na proc - defolt

Slabo je to.

Ubica.jpg

Dekara je napisao(la):
Uh, bas veliki HT, a Ja se odusevio sa mojih 295, ali nema niko da se javi sa 2800+ sa >300. :smash:

Ciji su derivati ovi semproni64 bx revizija, venice ili san diego?

Izgleda Venice, sta da ti kazem kad mi ploca bootuje na 350!!! A sve mi je default, cooler box, kingston valueram :) i onaj na southbridge-u, default bios u kome max vrednosti za napone nisu ni blizu od onoga sto meni treba, znaci ovako radi od kako sam ga izvadio iz kutije i montirao. Kad mu budem montirao bolji cooler i VDIMM posto je ovde vdimm prost ko pasulj, ima da poleti, moracu i BIOS da modujem jer je max vrednost 400 :-devil-:

Misko je napisao(la):
Izgleda Venice, sta da ti kazem kad mi ploca bootuje na 350!!! A sve mi je default, cooler box, kingston valueram :) i onaj na southbridge-u, default bios u kome max vrednosti za napone nisu ni blizu od onoga sto meni treba, znaci ovako radi od kako sam ga izvadio iz kutije i montirao. Kad mu budem montirao bolji cooler i VDIMM posto je ovde vdimm prost ko pasulj, ima da poleti, moracu i BIOS da modujem jer je max vrednost 400 :-devil-:
Sjajno, sada sam se bas unervozio zbog mog problema. :smash:

Dekara je napisao(la):
Sjajno, sada sam se bas unervozio zbog mog problema. :smash:

Moje misljenje je da se ploce ovde najmanje pitaju a sve je do kompatibilnosti odnosa htt, divider za memoriju i napona, u nekim kombinacijama istih ploce se jednostavno ne ponasaju kako treba. meni kad stavim htt na 2x ploca nece da bootuje, iako je to mnogo stabilnije od recimo 3x koji ja koristim. Mada ce mi sada trebati 2x jer htt polako prelazi 1000MHZ-a.

A i sto bi ploca imala ikakvu vecu ulogu kada je northbridge integrisan u procesor (znaci komponenta koja je najvece muke zadavala sto se tice visokog FSB-a na NF2), a PCI, i AGP su fixirane (33, 66) a samim tim i rad sa diskovima, sta onda plocu moze da zeza? Pa nista moze da radi i na 500MHZ-a samo ako kontroler integrisan u procesor to izvuce.

Ovako moja ploca sljaka u BIOS-u:

HTT na 3x (opcije od 1x do 5x)
Fastest setovan (opcije normal/fastest)
Vcore +0.1/+0.2 (jos se igram, napomena ploca mi defaut vidi proc kao 1.55 + overvoltuje)
Vdimm na max (2.8)
Vsb na max (1.75)
Vagp na 1.6 (max je 1.8 totalno nebitno posto mi je AGP zakljcan na 66Mhz-a)

Koja je razlika izmedju 8KDA3J i 8KDA3I? Znaci moze li se i na ovoj drugoj oc-ovati podjednako dobro kao i sa 8KDA3J?

Koliko mi je Misko rekao samo u LAN-u da ga citiram:
Razlika izmedju nje i 8KDA3I je sto ova ima Glan, a KDA3I ima 10/100, i zbog te sitnice je 3-4€ skuplja, sve ostalo je koliko ja znam identicno. Mada postoje 3 revizije ploce i koliko vidim 2.x su najbolje (ja imam 2.2) 1.x su dolazile sa samo dvofaznim napajanjem, a 3.x imaju pasivan southbridge i jedan PCI slot manje nego 2.x (i 2.x i 3.x imaju 3phase napajanje).

Lan i Audio, 8KDA3I ima 5.1 a 8KDA3J ima 7.1.
:smash:

Kome treba venice???

Malo i Ja da se pohvalim...:p

Validacija

Za pocetak samo za slikanje, mora malo da se poradi na stabilnosti...

Slabo zatezi to jace ;) !

Untitled-2.jpg

Dekara je napisao(la):
Malo i Ja da se pohvalim...:p

Za pocetak samo za slikanje, mora malo da se poradi na stabilnosti...

Znas sta je najjaca fora, sto mozemo (ako i ja uzmem 2800+) da zagorcamo zivot ovim venice@dfi userima, razlike ce biti plafon 10%, a cenovno duplo pa malo jace. Smesno.

A i gledam nesto nije smekerski kad uradis skoro 100% overclock (toliko rade najbolji preko) a procesor hladjen LN-om, ploca napajanje modovani do iznemoglosti, memorija 200€ komad, itd itd fora je da uzmes box cooler, i sve stock i da odradis tih 90 i koji % overclock, ja sam sad na 70 i nesto, znaci jos malo i tu sam, ko modujem onda nece biti zanimljivo, mozda odem preko 100% :smoke:

E inace mene za preko 350 definitivno zeza memorija, ****** ipak je to samo kingston value ram, uzecu uskoro bolju pa cu da vidim kako onda sljaka.

Misko je napisao(la):
E inace mene za preko 350 definitivno zeza memorija, ****** ipak je to samo kingston value ram, uzecu uskoro bolju pa cu da vidim kako onda sljaka.
Ma i mene je memorija zezala na onih 295, kada sam je spustio sa 133 na 100 sve je prosto poletelo, mada mi nije jasno, sinhrono je picila do ~225 1T a asinhrono nece preko 200???, nije mi jasno.

Misko je napisao(la):
Znas sta je najjaca fora, sto mozemo (ako i ja uzmem 2800+) da zagorcamo zivot ovim venice@dfi userima, razlike ce biti plafon 10%, a cenovno duplo pa malo jace. Smesno.

Pa napisah Ja vec u jednom thread-u da je sada najbolji tajming za prelazak sa bartona na ovog BX semprona ali dzaba, niko ne slusa, a venice je extra skoop.
DFI pravi vrhunske OC ploce, tu nema dileme ali NF3 LP je skuplja od 8KDAI ~25€, mada ako moze da potera HTT na 2x ili 2.5x moze biti interesantno posto je za ove epoxe ~250 max zbog mnozioca 3x.

Anti Patriota je stigao, ocekuje se a c a :smash:

Poslednja izmena:
Dekara je napisao(la):
Pa napisah Ja vec u jednom thread-u da je sada najbolji tajming za prelazak sa bartona na ovog BX semprona ali dzaba, niko ne slusa, a venice je extra skoop.
DFI pravi vrhunske OC ploce, tu nema dileme ali NF3 LP je skuplja od 8KDAI ~25€, mada ako moze da potera HTT na 2x ili 2.5x moze biti interesantno posto je za ove epoxe ~250 max zbog mnozioca 3x.

Anti Patriota je stigao, ocekuje se a c a :smash:

Slazem se samo za tih 25€ ne opravdava vecu cenu, kad budem modovao Epox-a mislim da DFi nece biti bolje resenje cak kada bi i isto kostale :smoke:

Ma nema veze sto je Venice extra skup bitno je sto su razlike 5%, i jos 5% zbog NF4vsNF3, klok za klok, a kako vidim sa venicima se nikad ne zna na koliko ce da ode a svaki 2800+ ide na pravih 2.7+

Dekara je napisao(la):
Ma i mene je memorija zezala na onih 295, kada sam je spustio sa 133 na 100 sve je prosto poletelo, mada mi nije jasno, sinhrono je picila do ~225 1T a asinhrono nece preko 200???, nije mi jasno.

Kazem ti ja sve je u slaganju, i mene cudi kako neka slabija setovanja nece da rade, npr. sto vise zatezem memoriju to mi max stable FSB raste???? Ludilo.

Misko je napisao(la):

...jel mozes neki test(sinteticki/realni)da postujes na tim frekvencijama,cisto da vidim tu razliku :type: ...ja nisam neki OClock-er,jos uvek sam na Tbred (2,1Ghz u kombinaciji sa 6600gt daje prilicno dobre rezultate) pa me zanima nesto jevtinija varijanta prelaska na 64bit

poz A

validacija
Inace clock za svaki dan...po ceo dan :D

Meni Frontier 250W ( bez P4 konektora ) ne dozvoljava vise... :d
Inace, u pitanju je PQI [email protected], a ploca 8KDA3I :p

Misko, kad cemo da radimo VDIMM ???
Gde si nasao uputstvo ???

StevaMan je napisao(la):
Misko, kad cemo da radimo VDIMM ???
Gde si nasao uputstvo ???

Fora je u tome sto imam septembarski rok, pa ne stizem da odradim sve sto sam zamislio, inace VDIMM je nikad prostiji ide pot cinimi se 50k na jedan pin od fet-a (to moze i moja baba da zalemi, veliki je fet ima po 3 mm do druge nogice, a i odvojen je od zemlje, drugi pin je malcice jebaniji kolo je u pitanju, ali nije strasno posto imam Weller lemilicu 18-25W igrarija je) izgleda da ce morati i VHTT da se radi (iliti soutbridge-a) on je 1.75 na max al bilo bi lepse da ta vrednost krene ka 2V! iovako je cooler na SB ladan ko spricer, jos ako se moduje.....

uputstva imas na extremesystems na search kucaj VIDMM moding KDA3J i izbacice ti 10tine treadova.

Alister je napisao(la):
...jel mozes neki test(sinteticki/realni)da postujes na tim frekvencijama,cisto da vidim tu razliku :type: ...ja nisam neki OClock-er,jos uvek sam na Tbred (2,1Ghz u kombinaciji sa 6600gt daje prilicno dobre rezultate) pa me zanima nesto jevtinija varijanta prelaska na 64bit

poz A

Moze kazi sta da downloadujem, za sad imam samo super PI, 1M 41.390sec. to ti je na 340x7. Ovako dok sam na netu sam ga odradio, znaci eventualno pola sec max na dole.

Evo rezultata offline:

Super%20PI.jpg

Vrh Dno