Šta je novo?

EOS 1100D ili Nikon D3100?

Djilkosh_Ns

The King
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D & Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
Asus TUF B550m - Plus
RAM
Kingston Renegade 4x8 3200mhz
GPU
Sapphire Pulse 9070
Storage
XPG SX8200 Pro 2TB + Kingston A400 480GB + aData SU630 480GB + SP A55 512GB
Zvuk
Integrale
PSU
Corsair RM650 Fully Modular
Kućište
Rajintek Arcadia III TG
Monitor
LG 27GP850-B
Miš & tastatura
Razer Basilisk v3 & Ajazz 820 Pro black / Silent Tactile Tom
Ostale periferije
Turtle Beach 600P
Tablet
Samsung A9+ 11"
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch 10 Midnight 46mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Evo ovako...

Totalni amater, a volim jako puno da slikam znaci sve sto mi se ucini zanimljivim, dodje mi da uslikam... Imam digitalac kuci neki Sony-jev, ali mozda sam ga palio 10-ak puta (slave, svadbe itd :D ) E sad od kako sam uzeo Galaxy S2 poceo sam vise da slikam, jer sam imao "solidnu" kameru koja mi je uvek pri ruci ako hocu nesto da uslikam... Preko 2000 slika znaci bas ono nesto vidim i odmah opalim par fotki :)

Sto se tice ova dva aparata koliko sam citao, a onako nisam puno, samo sam citao razlicite teme o njima, jedni hvale Nikon, drugi hvale hvale Canon (hint: driver :D)

Citao sam i o prosumer-ima, ali oni ne mogu da menjaju objektiv tako da bi se odlucio za DSLR neki, jer cu verovatno podici taj nivo s vremenom :)

Znaci od vas znalaca sta bi mi preporucili...

P.S. Samo bez velikih prepucavanja i voleo bih da mi se objasni, zasto Canon, a ne Nikon ili zasto Nikon, a ne Canon onako u kratkim crtama ;)

Poslednja izmena:
Ovih dana razmisljam o kupovini D3100 i ne znam zasto bih kupio Canon, kad po svim rezultatima visednevne pretrage po internetu imam utisak da je Nikon bolji.
Vi ste ovde dva tabora, pa samo vucete "na svoju vodu". :)
Bas bih voleo da neko kaze nesto o zutoj boji kod Nikona ili o prednosti Canona. Ali, stvarno.

Nikon je zut a Canon nema prednost :d

Eto :)

Ako vec imas utisak da je D3100 bolji onda ga idi i uzmi :)

Ovo sto kazete da je Nikon "zut", meni lici na onu temu gde jedan od forumasa ima preveden imdb na srpski, pa se zali kako nema odredjenog filma (ciji je naziv, usput, preveden na srpski)... :)
Niko da pokaze nesto "zuto". Ali dobro, sada cete reci "pun je internet zutog Nikona" i sl.
Mozemo da se vrtimo u krug. Stvarno bih voleo da vidim koja je to mana Nikona. Verujem da su oba dobra zbog necega... :)
P.S. Sigurno cu uzeti Nikona, ako ne primetim zuticu... :d

EDIT: Evo, da dodam, volim fotografiju i sad mi se stvorila prilika da uzmem dSLR (najjeftinijeg, doduse), ali ce i to biti strasno veliki korak napred. Do sad sam imao digitalce Canon A300 i Samsung ES15 (najjeftiniji kompakti).
Canon je pojeo Samsunga za uzinu, iako se pokvario mnogo pre njega. :)
Nikonovi kompakti (oni jeftini) su djubrence, dok za dSLR mislim da vladaju, pored Canona. Ne kazem da je bolji jedan ili drugi, samo bih voleo da znam koje su mane oba, pa da prelomim prilikom kupovine. Ako je to potrebno.
Hteo sam da cujem onako, iz prve ruke.

Poslednja izmena:
^ Jel si ti nekad pogledao fotke sa Nikona, poredjenja na dpreview i slicno, ili si "nepismen na engleskom" pa ne znash nista dalje od onoga sto ovde pise ? :)

Pogledaj na dpreview bilo koje primere Nikona vs ostali pa cesh odmah videti o cemu se prica to...

Na dpreview su dali vecu ocenu Nikonu. OK, razumem da je bolji onaj 550 canon, ali nemam novca za taj. Biram izmedju EOS 1100 i D3100 (tu je nikon dobio bolju ocenu na dpreview). Tu mi je Nikon bolji (sem sto nema breketing).

Idi bas na dpreview, i napni se da primetis to zutilo (znaci znas sta trazis, i gde da gledas) i ako ti kojim slucajem to uspe (da primetis nikon-ove zute i nerealne boje), molim te obavesti nas :)

Vidi, totalni sam amater sto se tice fotografije, ali sam na jednom snimku na yt video displej canon i nikon jedan do drugog, pa sam video razliku. Kad gledam posebno fotografije, to ne primetim. Nemam izvezbano oko kao vi ostali. :)
Eh, sad... Mislim da je os 1100d malo losiji (posebno sto svugde pise da su na nikonu bolje slike pri slabijem osvetljenju). Sve sto govorim, govorim o eos1100d i d3100.
Naravno, meni sve to izgleda super i lepo, ne vidim sum, jer sa oba aparata moze da se napravi odlicna fotografija. Pitanje je da li cu znati uopste. :)
Ipak cu se opredeliti za nikona, pa kud puklo... Hvala na savetima i potenciranju da je 1100d bolji od d3100. Okacite mi dve slike koje ste vi napravili sa ovim aparatima. :)
(necu vise da guglam)

Valjda ces sad shvatiti koji treba da uzmes :)

Uskoro cu imati jos jednog sabornika :D

USKORO!!! :d

Hehehe nisam mislio na tebe vec na nekog iz driver-ovih (topdzijskih) redova, ali to ce vec uskoro saznati :p

Ali i ti si dobrodosao na svetlu stranu, ovi canon-ovci su iz dana u dan sve jaci, the dark force is getting stronger! :d

Bre, ovaj moj ce biti najjeftiniji dSLR, uopste me ne zanimaju skuplji (a verujem da skuplji canon nemaju mane kao ovaj 1100d).
Cenim svacije misljenje, ali je moje presudno. Kao i kod vecine. Hvala svima, a posebno s16 na podrsci. :d
:)

Pozuteces od srece kad uzmes Nikon :d

Bre, ovaj moj ce biti najjeftiniji dSLR, uopste me ne zanimaju skuplji (a verujem da skuplji canon nemaju mane kao ovaj 1100d).
Cenim svacije misljenje, ali je moje presudno. Kao i kod vecine. Hvala svima, a posebno s16 na podrsci. :d
:)

Sta imas od svog mishljenja ako ne znas dovoljno o tome ? :) Valjda je poenta da na osnovu tudjeg iskustva i gresaka ti ne napravis istu, kao sto je to s16 uradio recimo :d:d

A ne ne ne :p Ja sam bas na osnovi tudjeg iskustva i napravio odluku, samo ne na osnovi tvog iskustva :d

Pa da je imao povez i da je pogresio imao bi opravdanje. Niko mu nebi zamerao i rekli bi da je samo imao losu srecu :d

Imam D3100 a probao sam i 1100D...znaci neko ko nije drzao oba aparata u ruci neka se suzdrzi od komentara...1100D je napravljen od plastike koja se upotrebljavala ako se secate za one shmajsere-igracke 80-tih godina....znaci dno dna.....sto se tiche kvaliteta fotografija i tu je Nikon D3100 za nijansu bolji....licno probano :)

Nazad
Vrh Dno