Šta je novo?

EON za Smart TV - aktivacija kodom [za EON browser/mobilnu aplikaciju postoji posebna tema]

Pozdrav, da li neko moze da mi kaze zasto EON smart tv slot ne radi na Hisense 55A6N televizoru. Naime aktiviram eon aplikaciju pa onda mi ucita kanal koji ide u pozadini od eon glavnog ekrana. I svaki sledeci kanal ne radi, kao i radio, video klub... I sledeci put kad upalim tv, radi mi taj kanal koji prethodno nije radio.
Uopste ne znam ovaj Vida OS kako da azuriram aplikacije, deluje mi da ne moze i da radi auto update.

Prilozi

• PXL_20250416_163430123.jpg
    PXL_20250416_163430123.jpg
    158.2 KB · Pregleda: 104
@nijelos
Da li se taj model nalazi na listi podržanih uređaja od strane eon-a?
Ako nije slaba vajda, verovatno je do verzije vidaos

Svi Pink kanali koji su u SD su bas bledunjavi na EONu, nije cista crna boja vec neka siva, pogotovo se vidi prilikom gledanja filmova u 21:9 formatu, stvarno uzas 😂

Oće to tako kad koristiš bitrate 2200 kbps za encode 😂

Svi Pink kanali koji su u SD su bas bledunjavi na EONu, nije cista crna boja vec neka siva, pogotovo se vidi prilikom gledanja filmova u 21:9 formatu, stvarno uzas 😂
Tako je od samog starta, otkada su krenuli da ih emituju. "Zanimljivo" je da su ti isti kanali ubačeni skoro (kada i oni famozni 45 kanala) na DVB-Cu, i tu imaju normalnu crnu boju.

Lepo za DVB-C 😂 Ne čudi kad su natrpali 350 kanala 😅

Što se tiče tih Pink SD kanala, na SBB su oduvek takvi. Na MTS je slika bolja.

Pozdrav, da li je po pitanju kvaliteta slike bolje da namestim ABR ili CBR u Eon apikaciji na android tv?

Da li neko ima iskustva sa eonom za smart tv što se prodaje po oglasima, tipa premijum 4500din za godinu dana?

Ako sam dobro razumeo sada mogu da pozajmim nalog za Eon Smart od korisnika SBB kablovske i radiće mi na svakoj mreži?
Više nije neophodno uzimati Eon Van Mreže?
Da li svaki korisnik SBB kablovske ima Smart Aplikaciju uz paket?

Poslednja izmena:
Samo stari paketi Duo silver, gold, Trio silver, gold nemaju Eon smart tv, svi novi Eon paketi imaju, pa ako je produzena ili zasnovana ugovorna obaveza u prethodnih 5 godina onda ce imati.

Samo stari paketi Duo silver, gold, Trio silver, gold nemaju Eon smart tv, svi novi Eon paketi imaju, pa ako je produzena ili zasnovana ugovorna obaveza u prethodnih 5 godina onda ce imati.
Duo Gold ima EON Smart aplikaciju, korisnik. Nisam siguran da li senior tarife imaju.

Ima

Prilozi

• IMG_20250421_180118.jpg
    IMG_20250421_180118.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 67
  • IMG_20250421_175957.jpg
    IMG_20250421_175957.jpg
    34.6 KB · Pregleda: 67
Da li postoji način da se aktivira više od jednog Smart TV uređaja ili moram uzeti EON box?

Ja sam korisnik eon light ott paketa i posedujem jednu smart licencu. Od skoro sam uzeo na tom ugovoru jos jedan eon uredjaj. Da li bih mogao da dobijem jos jednu eon smmart licencu sa njim?

98,7% ne. možda može da se zameni uređaj sa licencom. za EON van mreže u 🇷🇸 je i dalje nadležan SBB pa vidi u temi za SBB

ne moze. bar ja nisam uspeo

Ako možete uzeti još jedan box, uzmite ga, ali ga nemojte aktivirati, tako ćete dobiti još jedan TV slot.

@musicman Nešto si ti tu pobrkao ;) Eon boxevi (legalno dobijeni od provajdera) se aktiviraju preko serijskog broja i ne zauzimaju niti zahtevaju da se dodatni SmartTV slot dodeljuje nalogu.
Plus što nema "nemojte ga aktivirati" jer čim ga upališ prvi put ima da "povuče" 'provisioning' i asocira se sa nalogom na koji je izdat kao oprema.

Barem je tako u HR. To ti nitko neće reći od njih. Ako se ne aktivira box, npr. ostaviš ga u kutiji u ormaru, imaš dodatni TV slot. To vrijedi za osnovni i dodatne boxove. Čim ga prvi put aktiviraš, gubiš taj dodatni TV slot, tj. on "nestaje" iz aplikacije i pokazuje se kao EON box slot...

Provjereno iz prve ruke!

Poslednja izmena:
U Srbiji tako ne rade stvari ili makar nisu radile u prvih 7-8 godina postojanja Eon platforme. = pre nego što su se počeli javljati korisnici koji imaju 2/2 ili 3/3 za SmartTV slotove 😂😂 a i slučajevi da ljudima koji trebaju da imaju 1 Smart slot fali taj slot 😁😁

Pa službeno ne rade ni tu, ali ako kažeš da ti ne treba box oni ti ga ne aktiviraju...

Jedino nisam siguran da li već aktivirani box mogu maknuti iz sustava? Vjerojatno mogu, ali nisam se susretao sa takvim slučajevima...

Nazad
Vrh Dno