Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
OBAVEŠTENJE!!! :D

Pošto smo ranije diskutovali o mnogim opcijama koje nedostaju na Box-u i EON daljincu naš drag forumaš @shamanNS i ja smo našli rešenje za mnoge stvari a to je Button Mapper aplikacija!

Ta aplikacija omogućava mapiranje tastera na EON daljinskom koja Vam može obezbediti mnoge opcije koje Vam nedostaju i možda ono najbitnije OTT vlasnicima Box-a, WiFi! :D

Uradite sledeće:

1.Preuzmite Button Mapper na Vaš telefon/tablet ili apk na Box direktno. Ako ste preuzeli app na telefon/tablet pošaljite app sa Send Anywhere-om na Box (potrebno je unapred sideload-ovati apk Send Anywhere-a, kasnije je sve lakše a i sama aplikacija je brutalno korisna).

2.Preuzmite Nova Launcher, pošaljite ga na Box i instalirajte. Ne otvarajte Nova Launcher!!! Ne verujem da se može desiti išta ozbiljno ali samo kliknite na "DONE" i zaboravite na Nova Launcher! Poznato je da Android TV mrzi 3rd party launcher-e.

Otvorite Button Mapper (ovde počinje magija). Dozvoljavanje pristupa Button Mapper-u se radi na sledeći način: Settings>Device Preferences>Accessibility>Skrolujte dole do "Services">Omogućite Button Mapper.

Otvorite Button Mapper i kliknite na "OK" a zatim na "Add Buttons". Ponovo kliknite na "+ Add Buttons" i onda izabrano dugme na EON daljincu. Ja sam izabrao PLAVO dugme na dnu.

PRVO ĆEMO NAMESTITI SINGLE TAP. Kliknite na PROG_BLUE>Customize>Single tap i u padajućem meniju kliknite na "System" i na dnu kliknite na "Toggle WiFi". Zatim na EON daljincu kliknite na PLAVO dugme i na dnu ekrana će pisati "WiFi Enabled". Ali kako ćete se konektovati na WiFi?!

SADA ĆEMO PODESITI DOUBLE TAP ZA PLAVO DUGME. Sada ponavljamo isto ali s' obzirom da već imamo mapirano PLAVO dugme samo treba uraditi sledeće: PROG_BLUE>Customize>Double tap i u padajućem meniju kliknite na "Shortcuts". Sad nam je Nova Launcher od pomoći jer ima fenomenalnu funkciju a to je "Activities". Kliknite na "Activities" i skrolujte do "Settings" i kliknite na ".connectivity.setup.WiFiSetupActivity". Izađite iz aplikacije najbolje!

Za kraj ostaje da kliknete DVA PUTA na PLAVO dugme na EON daljinskom i Vaša WiFi konekcija će se pojaviti! OBAVEZNO otkačite LAN kabl inače ćete misliti da ste sve uzalud radili! ;) Otkucajte lozinku i prebacite Box tamo gde Vam znači WiFi tj. nemate LAN kabl, KRAJ! :D

- - - - -

Druga stvar je MUTE opcija koju EON daljinski nema! Jednostavno se i ovo rešava. Odabrao sam CRVENO dugme na daljinskom. Da ponovimo, dugme se mapira ovako: Button Mapper>Add Buttons>+ Add Buttons>kliknite CRVENO dugme na daljincu>PROG_RED>Single tap>Media>Mute volume.

Od sada na OTT Box-u imate WiFi a na svakom EON Box-u MUTE funkciju kao i dostupne sledeće tastere za BILO KOJU APLIKACIJU I PREČICU DO PODEŠAVANJA! Slobodni tasteri su: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, PROFIL (dugme pored HOME), TTX (samo OTT), RECORD, CRVENO, ZELENO, ŽUTO, PLAVO.

PREPORUČUJEM da brojeve NE MAPIRATE AKO ih redovno koristite u EON TV aplikaciji jer kapirate šta ćete napraviti onda? ;) Iz nekog razloga ne radi Long press već samo Single tap i Double tap tako da ukupno imate 34 dostupnih mapiranja (Single tap + Double tap) sa brojevima i 14 mapiranja bez brojeva.

Uživajte!

P.S. Možete svašta mapirati, drug @shamanNS se razočarao što Box ne menja osvežavanje automatski između 60Hz, 50Hz i 24Hz, sa Button Mapper-om sad direktno iz Kodi-a menja osvežavanje bez da izlazi iz Kodi-ja i ručno menja znate već kako kroz podešavanja, sad preko mapiranog dugmeta otvara podešavanja rezolucije. Ako imate pitanja ili još ideja za kul prečice pišite! ;)

Ne igrajte se previše sa Nova Activities, ako Vam nije jasna neka prečica pitajte!

- - - - -

WiFi ON/OFF: U Button Mapper aplikaciji.
MUTE: U Button Mapper aplikaciji.
WiFi spisak dostupnih mreža/Unos lozinke/Forget: .connectivity.setup.WiFiSetupActivity
Direktno do podešavanja: .MainSettings
Direktno do podešavanja rezolucije/osvežavanja: .display.outputmode.ScreenResolutionActivity
Direktno do spiska aplikacija: .device.apps.AppsActivity
Direktno do podešavanja tastature ako koristite Null keyboard pa Vam je nekad potrebna virtuelna tastatura: .inputmethod.KeyboardActivity

I još dosta toga...
Poštovani,
Da li je ovo uopšte izvodljivo na box-u kstb 6020? Ako na ovaj način ne može da se aktivira na ovom uređaju, da li ima neko rešenje da se aktivira wifi? Celo jutro pokušavam, ali uzalud. Dođem do koraka da trebam kliknuti na activity u meniju shortcuts i ne dešava se ništa. Ne želi dalje da otvara.
 
Oće li SDMC OTT box da mrda sa androida 9?
Kad uporedim kvalitet reprodukcije m3u liste preko TiViMate plejera na eon boxu i firesticku mnogo je bolji firestick 4k.
 
Uvek možeš da tražiš nešto - druga stvar je da li je zahtev osnovan i dali će ga uvažiti ili ne.
Pozdrav
 
94E65117-C37C-41E1-8ED4-45CB6B2E12B1.jpeg
U poslednjih dve nedelje kad god upalim eon doceka me ova poruka na svim kanalima. Posle par minuta proradi normalno sve. Do cega moze da bude?
 
Kod mene se to dešava od kada imam eon box koji je uključen u smart utičnicu u koju je i ruter, tv i modem pa se ona isključuje svake noći u određeno vreme i uključuje ujutru rano tako da su noću ti uređaji isključeni iz struje.
 
Kad ga vec spomenuste ☺️ preporucuje li neko bt gamepad koji fino radi sa ovim boxom generalno...kao i fire tv-om?

Ima raznih generičkih bt gamepada reda veličine 15-20 eura, ali kakvi su u radu ne znam.
Na kraju sam se predomislio i ipak ću da kupim neku bt tastaturu, mislim da će to biti bolje rešenje bar za emulatore, ove native Android igre i onako ne igram.
 
Pozdrav svima.
Pročitao sam uputstvo za aktiviranje wifi-a na EON boxu.
Imam par nejasnoća:
Da li radi i na novom boxu (bez coax-a)?
Da li "Nova launcher" može da se instalira direktno sa google play-a (pod uslovom da ga uopšte nadjem)?
Koju verziju Nova launchera-a da koristim?
Na klipu koji je neko postavio ovde, lik koristi "File menager" za kopiranje "Nova" na boxu sa fleške, a neko je preporučio "Send anywhere" i prebacivanje mobilnim. Koja je jednostavnija za upotrebu?

Hvala.
 
Da li radi i na novom boxu (bez coax-a)?
Onaj novi model CHOTT? Trebalo bi. Isto ima WiFi disabled?
Da li "Nova launcher" može da se instalira direktno sa google play-a
Jok, "isn't available on G Play on this device"
Koju verziju Nova launchera-a da koristim?
Nebitno, svejedno, bitno je samo preko Nova launcher-a kroz Button Mapper doći do Activities menija. Eto od kad sam zbudžio WiFi na SDMC (2019.?) mrzelo me da probam jel uopšte i potreban Nova launcher ili je dovoljno instalirati neki Activity launcher što je aplikacija od manje od 3MB.
Na klipu koji je neko postavio ovde, lik koristi "File menager" za kopiranje "Nova" na boxu sa fleške, a neko je preporučio "Send anywhere" i prebacivanje mobilnim. Koja je jednostavnija za upotrebu?
Svakako preporučujem da sa G Play Store skineš FX manager. Umesto Send anywhere bih instalirao Send Files to TV (ova druga je direktno dostupna na Play Store). Prosto možeš na tabletu/telefonu da isto skineš Send files to TV zatim nabaviš Nova apk, Button mapper apk i štagod ostalo ti treba i prebaciš na Box. Preko FX manager instaliraš sve te apk.

Ne cimaj se sa Send anywhere, beše ta aplikacija i okrene ekran? (da, okrene) za 90°. Ako ikada i radiš sideload neke app koja okrene ekran onda ti treba i neka Rotation control-tipa aplikacija. Mazohista poput mene je svašta nešto instalirao na SDMC Box od aplikacija predviđene samo za Smartphone. :LOL:
 
Wifi mozes da otkljucas i sa button mapperom koji skidas sa google play-a. Treba ti samo jos komp koji je povezan na istu mrezu kao i eon. Ja sam tako odradio a uputstvo sam nasao ovde na forumu.
 
Ok
Hvala
Probaću ovih dana.

Još jedna stvar.
ovo sve moram da obavim na drugoj mreži, pa da prenesem box tamo gde će se koristiti.
Nadam se da je to moguće.
 
Ja koristim eon koji je zakljucan odnosno istekao je ugovor. Koristim ga samo za youtube i teatv (filmovi). Pokusavao sam da ga otkljucam ali bezuspesno. Nemam detaljno uoutstvo. Na to vec nemam odgovor ali znam da radi ona aplikacija za smart televizore u drugim mrezama pa kontam da bi trebalo i eon da radi.
Ja bih, onako iz iskustva predložio da se više javno ne dogovara oko otključavanja wifi-ja nego da se pita da li se može otključati a ko zna neka odgovori u pp i end.

Molim admins/mods da preurede ovaj moj post u obaveštenje/pravilo teme i da se ubuduće toga nekako svi pridržavaju. Toliko.

P.S... Kako možete biti toliko glupi da ovde javno pitate o nečemu što je provajder "zaključao" a već je o tome toliko pisano i opisano sve?!
Procitas post, ako zelis odgovoris, ako ne zelis ne moras. Forum i jeste mesto gde se javno pita. Nema potrebe za vredjanjem drugih.
 
Ja bih, onako iz iskustva predložio da se više javno ne dogovara oko otključavanja wifi-ja nego da se pita da li se može otključati a ko zna neka odgovori u pp i end.

Molim admins/mods da preurede ovaj moj post u obaveštenje/pravilo teme i da se ubuduće toga nekako svi pridržavaju. Toliko.

P.S... Kako možete biti toliko glupi da ovde javno pitate o nečemu što je provajder "zaključao" a već je o tome toliko pisano i opisano sve?!
Vidi "prepametni"....
Član koji je opisao postupak je u istom postu napisao da možemo da postavimo pitanja ako ima nejasnoća.
Ako imaš priblem sa tim obrati se njemu ili adminima.
Za ovo koliko smo "glupi" mi koji postavljamo pitanja ne bih da ti odgovaram u istom maniru, ipak sam nov član...
Sportski pozdrav!
 
Jel ima negde lista kodova za eon daljinski kako bi ga upario sa Vox televizorom?
 
Ugrabio malo vremena i rešio sve.
Funkcioniše odlično.
Dodao bih da treba omogućiti Aktivno skeniranje (podešavanja>mreža i internet>druge opcije - aktivno skeniranje).
Kod mene je bilo onemogućeno i razočarao sam se jer nije radila aplikacija.

Hvala svima.
Pozz.
 
Onaj novi model CHOTT? Trebalo bi. Isto ima WiFi disabled?

Jok, "isn't available on G Play on this device"

Nebitno, svejedno, bitno je samo preko Nova launcher-a kroz Button Mapper doći do Activities menija. Eto od kad sam zbudžio WiFi na SDMC (2019.?) mrzelo me da probam jel uopšte i potreban Nova launcher ili je dovoljno instalirati neki Activity launcher što je aplikacija od manje od 3MB.

Svakako preporučujem da sa G Play Store skineš FX manager. Umesto Send anywhere bih instalirao Send Files to TV (ova druga je direktno dostupna na Play Store). Prosto možeš na tabletu/telefonu da isto skineš Send files to TV zatim nabaviš Nova apk, Button mapper apk i štagod ostalo ti treba i prebaciš na Box. Preko FX manager instaliraš sve te apk.

Ne cimaj se sa Send anywhere, beše ta aplikacija i okrene ekran? (da, okrene) za 90°. Ako ikada i radiš sideload neke app koja okrene ekran onda ti treba i neka Rotation control-tipa aplikacija. Mazohista poput mene je svašta nešto instalirao na SDMC Box od aplikacija predviđene samo za Smartphone. :LOL:
Provereno radi na CHOTT,odrađeno prema uputstvima sa Bench-a.
 
Posto vidim da malo malo opet ljudi pitaju kako se aktivira WiFi na sdott0202 i chott0102 evo mozda najboljeg resenja koje sam otkrio...

Instalirati preko ADB-a ili sa nekog flesa ovaj apk
https://apkpure.com/wifi-connection-manager/com.roamingsoft.manager
Aplikacija nije pravljena za Android TV pa cete morati da koristite Sideload Launcher ili neki slican program da je otvorite
Kliknete ovo Wifi enabled, izaberete mrezu i povezete se.
Na sdott0202 nisam je jos probao ali na chott0102 kada ugasite i upalite boks Wifi je disable-ovan po default-u pa bi ste morali ponovo da udjete u aplikaciju i uradite wifi enabled.
Srecom ima resenje za to jer u settings-u programa imate opciju "start at boot" i wifi enable at boot (tako nesto pisem po secanju ne zamerite)
Na Chott0102 sam primetio da i ako ste povezani na Wifi ako udete u android meni Settings/Network iskljucice Wifi samim ulaskom, pa eto nemojte to da radite iu ako se desi slucajno idite opet u ovaj program i ukljucite wifi.
Bilo bi zgodno da ako neko nadje pro verziju ovog programa ili samo da je modovana i bez reklama da je okaci ovde.

Uzivajte 🍻

screen-0.jpg
 
Ima je na 4pda
 
Posto vidim da malo malo opet ljudi pitaju kako se aktivira WiFi na sdott0202 i chott0102 evo mozda najboljeg resenja koje sam otkrio...

Instalirati preko ADB-a ili sa nekog flesa ovaj apk
https://apkpure.com/wifi-connection-manager/com.roamingsoft.manager
Aplikacija nije pravljena za Android TV pa cete morati da koristite Sideload Launcher ili neki slican program da je otvorite
Kliknete ovo Wifi enabled, izaberete mrezu i povezete se.
Na sdott0202 nisam je jos probao ali na chott0102 kada ugasite i upalite boks Wifi je disable-ovan po default-u pa bi ste morali ponovo da udjete u aplikaciju i uradite wifi enabled.
Srecom ima resenje za to jer u settings-u programa imate opciju "start at boot" i wifi enable at boot (tako nesto pisem po secanju ne zamerite)
Na Chott0102 sam primetio da i ako ste povezani na Wifi ako udete u android meni Settings/Network iskljucice Wifi samim ulaskom, pa eto nemojte to da radite iu ako se desi slucajno idite opet u ovaj program i ukljucite wifi.
Bilo bi zgodno da ako neko nadje pro verziju ovog programa ili samo da je modovana i bez reklama da je okaci ovde.

Uzivajte 🍻

Hvala ti za ovo. Ostao sam zatečen kolika mi je razlika u brzini preko kabla i preko Wi-Fi 5GHz na SDOTT0202
sdott0202.jpg
 
Direktno ide kabal iz SBB gateway-a. Jedino ako je negdje oštećen ili loše krimpovan, a i ima ga jedno 15-ak metara.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno