Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo, jel moze preporuka sta da uzmem, da li EON DUO LIGHT ili FULL?
Koliko vidim, najveca razlika je u D3 vs SmartBox, posto mi sam broj kanal u paketima nije toliko bitan, i jedno i drugo mi je ok.

Sta mi EON SMART box nudi u odnosu na D3 box? Jel vracanje postoji i na D3 ili samo na SmartBox-u?
Kako ide povezivanje od D3 do TV-a, koaksijalni kabl? Moze da tera 4k kanale ako ih uopste ima? Kako u tom slucaju funkcionise vracanje?

Imam vec LG smart TV, tako da mi cast/kodi/stremio ne znace nesto preterano...
Izvinite na upadu, ali do sad sam imao samo Exe net koji je isao direktno preko koaksijalnog kabla bez ikakvog vracanja, pa nemam pojma kako to funkcionise kod SBB-a. A ako me nesto nervira to je sporo prebacivanje kanala i generalno interakcija sa TV-om, pa bih to izbegao ako je nekako moguce.

Eon box ne nudi nista u odnosu na lg smart tv. A ne moras ni d3 box da koristis uopste. Instaliras eon app na lg tv (imas 4k kanale i premotavanje) ili ubacis d3 cam u tv i gledas direktno preko coaxa (nemas premotavanje).

Ja koristim eon app na lg tvu, ostrija slika nego preko eon/d3 boxa, losiji je kvalitet decoder-a i upscaler-a na tim boxovima.

Poslednja izmena:
Ipak nudi vise a to je Android koji daje vise mogucnosti od Web OS-a, ako nista drugo barem moze da zaobidje reklame napr na YT.

Nisam vise korisnik ali neko moje vidjenje EON Light vs EON Full.
Sto se tice kanala uz Eon Light obicno daju promo pride i Hit paket sto bi izjednacilo ponudu kanala sa Eon Full paketom.
Eon Light ima sporiju internet konekciju i ne dobija se Eon Smart boks, pa sad ko kako odluci.

Na eonu moze da se inssatalira smart tube apkikacija. Isto kao yt ali bez reklama.

Eh pa sad android vs webos ima dosta razlicitosti, moj se komentar odnosi samo na EON TV aplikaciju, iskustvo preko android box-a u odnosu na webos.

Ajde da dodam mada ti napisa da ti je bitno menjanje kanala sto ce biti brze preko eon apk na Lg webos ali u odnosu na Eon box , D3 i Cam modul koji koriste coax imaces i kasnjenje slike u odnosu na njih za nekih 30- 40 sec iz opste poznatih razloga

Nabavio sam jos jedan EON ott0202 na kom sam otkljucao wifi. Istekao je ugovor na njemu pa cu uskoro i sa tim da se pozabavim i da ga ubuduce koristim sa kodom koji sam dobio za android tv. Stvara mi se jedan problem trenutno. Kad radi eon u dnevnoj sobi i taj sa KP-a u decijoj sobi posle par minuta box ispada iz mreze. Na oba se gubi mreza. Na kraju moram da resetujem ceo ruter da bi proradilo. Da li je moguce da nekako pravi problem jer su na istoj mrezi, a ovaj sa KP-a je sa isteklim ugovorom? Kako to da podesim da se ne desava ubuduce?

Da li mogu tražiti sbb da mi zameni moj kstb za taj ott na kom može da se otključa wifi, tj. Da li to žele da učine? Ako neko zna iz iskustva

Imam ga od početka eona znači već 4 godine, baguje u zadnje vreme mnogo. Probaću da idem na tu foru, mislio sam da žele da izađu u susret uređaj za uređaj

Posto hocu da ubacim button mapper i jos neke aplikacije, postoji li nacin da se sideload-uje bez dodavanja google naloga i samim tim aktiviranja play store? Probao sam par .apk fajlova da nabacim na usb, ali ih eon ne vidi. Stoji "razno" 0B i slobodan prostor ostalo.

Posto ne moze da se edituje prethodni post, ipak sam napravio nalog. Problem je bio sto mi nije davao da napravim bez broja telefona, pa sam to zaobisao.

Imam ga od početka eona znači već 4 godine, baguje u zadnje vreme mnogo. Probaću da idem na tu foru, mislio sam da žele da izađu u susret uređaj za uređaj
meni su zamenili box (ott) jer je bagovao... Ali sam prijavljivao problem pa jedno 10x... A i posle zamene imam isti problem...

Postoji opcija screenshot preko power dugmeta i cini mi se kao da je slikao ali gde se nalazi?

Pozdrav. Imam Eon smart box i povezan je na Hdmi 1 a pc na Hdmi 2.Kada odaberem Hdmi 2 da gledam sta je na kompu i vratim na Hdmi 1,daljinski od tv-a se poveze sa Eonom i pise da drzim nulu 3 sekunde da nebi bili upareni.Kako da iskljucim da se daljinski od tv-a upari sa Eonom i da li znate kako da podesim da mogu jednim klikom na daljinskom da vratim predhodno gledani kanal.Ne kanal unazad nego kanal koji sam predhodno gledao. Hvala.

da li znate kako da podesim da mogu jednim klikom na daljinskom da vratim predhodno gledani kanal
Nikako. Eon app ne nudi tu funkcionalnost (& taj Eon tj "Notus" daljinac sa originalnim rasporedom tastera je imao i taster za tako nešto i Mute taster pa su UnitedCloud genijalci tražili da ih zamene sa Search tasterom koji traži samo po Eon app i zaboravih sad šta su stavili na mesto nekadašnjeg Mute).

Kako da iskljucim da se daljinski od tv-a upari sa Eonom i
Nađi u podešavanjima TV-a podešavanja za "HDMI-CEC" / AnyNet / SimpLink / ili koji već termin koristi proizvođač tvog TV-a za HDMI-CEC, pa isključi to.

Neki TV-ovi nude po svakom HDMI portu da to pališ/gasiš neki samo globalno za sve...

Velika je tema, tako da se izvinjavam ako je bilo pominjano.
Pošto uređaj ima samo jedan USB port, hteo sam da uključim usb hub i povežem zajedno wifi joypad i flash memoriju.
Zasebno oba rade, ali čim ih povežemm na hub ili čak na običan usb na 2xusb razdelnik, neće da rade.
Probao sam do sada dva hub-a, da li postoji neki hub koji ovde sigurno radi ili ima neko podešavanje da se ovo aktivira ?
Ovako je baš veliko ograničenje jer sam hteo da testiram neke emulatore, ali bez dodatne memorije ne ide, jer je interna već dobrano popunjena, a ni bez joypada ne mogu da mnogo da uradim.
Druga varijanta je BT joypad, pa da ga uparim sa EON Box-om, može i preporuka za neki, koji provereno radi u ovoj kombinaciji.

Probaj powered USB hub? (= USB hub sa svojim posebnim napajanjem).

VIdeću, već sam se smorio od hub-ova koji ne rade, na kraju ću uzeti bt gamepad i da ne mislim o ovome. ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno