Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Baš tako
Očigledno moraju da se ekstrahiraju i ordeđeni servisi, jer sama app ne radi ako se ju prenese, to sam već probao

@GuruG Svakako ne bi radila jer nekoliko permissions koje koristi ta aplikacije ili ostalih 8-10 United Cloud aplikacija sa boxa sa kojima je "uvezana" dostupne su samo ukoliko su te aplikacije instalirane kao sistemske aplikacije.

Nisi umislio, od pre nekoliko dana Nova S se emituje u 25fps na TV aplikacijama. Verujem da za to ne postoji nikakav poseban razlog, jednostavno je neko od tehničara/programera u UM nešto negde "čačkao", promenio podešavanja i to će sad tako da bude dok ne primete i vrate kako je bilo. Zanimljivo je da ljudi koji rade u SBB i koji bi valjda ponekad trebalo i da pogledaju šta im se dešava sa kanalima i kakav je kvaltet, danima ignorišu ovaj problem, možda nisu ni svesni da on postoji.

I dalje na 25 ili je sada sve OK ?

Poz

Uzeo sam eon trio paket , medjutin eon box je povezan samo ethernet kablom i primetio sam da tu slika dosta kasni, po pola minuta- minut, bas primetno u fudbalu i kosarci. Da li je to normalno ? Na d3 mini je onim obicnim kablom i tu je vec situacija bolja?

Stream kasni, da to je normalno. Pitanje je što ako imaš? coax signal nisi dobio model Eon boxa koji i ima DVB-C tuner i može aktivno da ga koristi?

Najnoviji hybrid model (SDSTB02) paradoksalno ne koristi tuner 😂 I da povežeš coax kabl neće ga koristiti.

Imam vec EON Box SDOTT0202, nisam SBB korisnik interneta. ZNaci koristim samo IPTV.
Planiram jos jedan na drugoj adresi, interesuje me koji je najnoviji BOX , koja je oznaka najnovijeg modela, kako bih isti trazio za drugi , novi ugovor. Spominjete i neki sa Wifi.
meni je na ovom wifi zakljucan kolikoja primetio. Ili je to zato sto je lan uboden?
Hvala.

Samo na onom eon box modelu koji ne koristi coax kao d3 box. Ti ocigledno imas takav eon model. Ako ti toliko smeta probaj da trazis zamenu za eon box preko coaxa.

Preko svih modela Eon boxa osim starog KAON (KSTB6020) modela, da tačno.
Jer onda i Eon boxevi puštaju isti stream kao i Eon SmartTV aplikacije. Dakle kad rade u "OTT" režimu ( = puštaju stream kroz LAN kabl ili kroz WiFi) onda svi imaju isto kašnjenje.
Ako ti je kašnjenje toliki problem nemaš drugu opciju nego da tražiš KAON model da donesu umesto tog SDMC hybrid. Ili da čekaš ako će budućnosti da genijalci nekad omoguće tj počnu da koriste tuner na tom modelu koji već imaš.
Tuner već radi (u smislu sa drugom, ne-Eon aplikacijom mogu da se gledaju nezaštićeneni DVB-C i DVB-T2 signali) a "samo" ga iz ko zna kog razloga ne koristi Eon aplikacija.

Definitivno nema smisla i logike da su nabavljaju i skuplje plaćali box sa dual tuner-om a da ga nikad? u budućnosti ne iskoriste. Doduše podjednako nema smisla zašto im ta funkcionalnost radi na KAON hybrid a ne radi na SDMC hybrid boxu...

Vidim da se ovde dosta spominje 1080i/50 i CBR, ali ja tih opcija na eon boxu nemam, model je SDOTT0202

Je l’ zna neko u čemu je fora?

Boks ti verovatno nije povezan kablom - na wifi je samo ABR opcija moguća. Mada u radu ne pravi to nikakvu razliku.

Boks ti verovatno nije povezan kablom - na wifi je samo ABR opcija moguća. Mada u radu ne pravi to nikakvu razliku.
Hvala na odgovoru!

Da, povezan je na wifi, je l’ to onda i razlog nedostatka 1080i? Od opcija imam samo 4k,1080p i 480p opcije, sa razlicitim hercažama.

Imam vec EON Box SDOTT0202, nisam SBB korisnik interneta. ZNaci koristim samo IPTV.
Planiram jos jedan na drugoj adresi, interesuje me koji je najnoviji BOX , koja je oznaka najnovijeg modela, kako bih isti trazio za drugi , novi ugovor. Spominjete i neki sa Wifi.
meni je na ovom wifi zakljucan kolikoja primetio. Ili je to zato sto je lan uboden?
Hvala.

Niko da kaze koji je najnoviji BOX i koji od njih ima wifi?

Pa kad si pitao samo post pre tebe imao si odgovor i taj ima otkljucan wifi a inace i taj tvoj ima wifi samo zakljucan ( a za taj odgovor kako otkljucati treba malo vise strana vratiti se unazad ima sve objasnjeno )

Video sam post iznad mog. Pitao sam ponovo, posto mi nije najjasnije da li su isti uredjaji za korisnike SBB mreze koji imaju i kablovsku , i za nas iz gradova gde nema SBB mreze, EON TV koristimo preko drugih mreza, i nemamo prikljucak za kablovsku.

Navedeni SDSTB02 koliko vidim ima ulaz za kablovsku, koaksijalac i ne verujem da to daju ta,mo gde nema njihove kablovske.
Svakako hvala vam na odgovorima.

Daju SDSTB02 i za van mreže korisnike, ponekad. Svakako oba hybrid modela (oba koja poseduju DVB-C tuner, stari KAON (KSTB6020) i novi SDMC hybrid (SDSTB02) ) mogu da se aktiviranju i rade u "OTT" režimu.
Tj sa SDSTB02 je trenutno apsurdna situacija da iako poseduje DVB-C tuner ne koristi ga čak ni kad ga daju "u mreži" korisnicima.

KAON je jedini koji nema WiFi, ostala 3 modela imaju ali je samo na najnovijem SDSTB02 WiFi otključan za korišćenje.

Nznm sta da ti kazem , ali ako ti Yetel nudi net i tv , onda mozes i MTS Optiku , bolje da uzmes MTS Box paket optiku gde je tv mnogo bolja od Yetelove , optički net im je odličan , a i tv je poboljšan u odnosu kada sam koristio ADSL Mts

Juče mi zamenili risiver slika još bolja, sve leti.Ogromna razlika dobio sam valjda najnoviji
sdstb02
Ugovor do leta imam tako da ipak ostajem

Jeste brži ali i dalje ne koristi coax na mreži i slika je lošija/mutnija od LG aplikacije. O kvalitetu slike na cam-u izlišno je govoriti/pisati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno