Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nesto mi zakucao eon uredjaj. Ne radi, izbacuje non stop da nema internet konekcije, a kad ga resetujem isto to, problem sa mrezom.

Cak mi ne sija plava lampica za net, niti treperi. Reset sam ruter i opet isto.

Eon je van mreze sbb a net supernova. Do malpre radio normalno.

"Kad ga resetujem" = šta tačno?
Radio si factory reset? Ili radio si reSTART / reboot Android OS?

Meni se na SDMC modelu jednom desilo da se pogubio i nije funkcionisao LAN port. Čak je bio momenat da prvi factory reset urađen pomoću opcije unutar Android Settings nije rešio tog "gremlina" sa LAN portom i da onda nisam mogao da uspešno završim inicijalni setup wizard pa sam na kraju kao poslednju nadu probao boot u recovery i odatle uradio clear data /factory reset i nakon toga je ponovo proradio LAN port.

Poslednja izmena:
Razmišljam da ne produžim ugovor iako sam premijum korisnik, zatim da apliciram kao korisnik van mreže, pa imam par pitanja.

Da li korisnici van mreže i dalje dobijaju EON boks SDSTB02 i jedan slot za android TV aplikaciju? I drugo pitanje je da li su u tom slučaju dostupni svi SBB kanali koji su u ponudi? Dakle, da li bih imao SK kanale ako su uređaj i aplikacija zakačeni na, recimo, Telekomov net.

Izvinjavam se ako je prethodno neko detaljno objasnio ono što me zanima, a pretpostavljam da verovatno i jeste, ali sam u cajtnotu sa vremenom jer mi uskoro ističe ugovor, pa da znam šta mi je činiti.

Razmišljam da ne produžim ugovor iako sam premijum korisnik, zatim da apliciram kao korisnik van mreže, pa imam par pitanja.

Da li korisnici van mreže i dalje dobijaju EON boks SDSTB02 i jedan slot za android TV aplikaciju? I drugo pitanje je da li su u tom slučaju dostupni svi SBB kanali koji su u ponudi? Dakle, da li bih imao SK kanale ako su uređaj i aplikacija zakačeni na, recimo, Telekomov net.

Izvinjavam se ako je prethodno neko detaljno objasnio ono što me zanima, a pretpostavljam da verovatno i jeste, ali sam u cajtnotu sa vremenom jer mi uskoro ističe ugovor, pa da znam šta mi je činiti.
Imas 3 uredjaja za android ,jedan Smart Tv i ako uzmes Renta box jos jedan na njemu.
Ja imam sdstb02 i na Mts sam mrezi svi kanali rade.

A onda ne bi bilo zanimljivo da ima sve , sta bi mi onda radili sa Button Mapper i sa tvQuickAction 🤣😂🤣
Na Kaonu mi ne radi onaj trik sa "toggle wifi". Prosto se ne desava nista, ni sa system override ni bez. WifisetupAtivity se uredno pokrene, ali prosto wifi nije aktivan.
A za back i dalje se cudim, Pa preko weba te cak vrati ako si gledao odlozeno na mesto na kome si stao pre nego sto si promenio kanal ...

Neka druga, testa radi, mapiranja uredno rade.

Ima još 3 modela Eon boxa i svi imaju WiFi. KAON je jedini siroče.

Fora sa Button Mapper je originalno smišljena za stari SDMC OTT modem boxa. Čika @Strale_123 napisao tutorijal.

Zdravo ljudi, opet ja. I opet mali problem sa Eon box-om. Tj daljinskim. Ne mogu da uparim sa tv-om. Vox mi je tv. Ne znam koliko je star ali kapiram da je star nekih 6,7 godina. Kucao sam taj kod za Vox (211) i ništa se ne dešava. I stalno mi treperi zelena lampica na daljinskom. Sve ostalo radi normalno. Pri tom, da naglasim ako je potrebno da sam box uzeo na KP.

Da li može novi eon box SDSTB002, uzet na KP, da radi u bilo kojoj varijanti na legalnom eon nalogu van mreže? Tipa da se zameni postojeći uređaj, ili da se uzme eon van mreže bez boxa pa da se doda. Pretpostavljam da na pripejd varijanti ne funkcioniše? Zvao sam pre 10 dana da uzmem eon van mreže ali sa ovim uređajem. Nisu mogli da mi garantuju taj box. Reko hvala i doviđenja.

Po meni ako hoces da uzmes "legalno" Eon van mreze ( kolko sam shvatio nemas jos uvek Eon smart nalog ) ne vidim sto bi samo insistirao samo na tom boxu i ovaj predhodni SDOTT0202 ( SDMC) neki stari forumasi bi mozda rekli da je i bolji 😂🤣😂 , jest da na ovom novom dolazi sa otkljucanim wifi al nije neka mudrost ni ovom otkljucati
Al ako kupujes na k.p. moras voditi racuna da li taj sto kupis moze da se uloguje na original Eon apk ( znaci da je bez naloga i uvek ima rizika da li ce sve proci ok ) ( ima i takvih al ima i da ne moze pogotovo ako su vec sa nalogom ) onda moras da koristis Eon apk sa izmenjenim package id da bi uopste mogao da koristis Eon app kasnije ne sme fabricki reset itd itd
Tako ako nisi vican i nemas vec Eon nalog van mreze moj predlog kad vec uzimas uzmi i box i tako uvek mozes ako nesto zaskripi ili zasteka od njih da trazis podrsku ili zamenu ( sta god ) ili razmisli i o drugim Android boxovima mada to je vec druga tema
U svakom slucaju sa Eon smart nalogom van mreze neces moci na svaki SDSTB02 sa k.p. da se ulogujes na original Eon apk ( ponavljam na nekim i moze to mora prodavac da ti garantuje )

Poslednja izmena:
da li na boksu, koji dolazi uz eon tv van mreže, može da se namesti da odmah otvara eon aplikaciju, čim se uključi boks?
da ne otvara prvo home sa izborom aplikacija.

Nisi precizirao koju Eon aplikaciju: fabričku ili "klon" 😀

Pošto se fabrička Eon app startuje automatski sa Android OS hteo ti to ili ne.

fabrička. treba mi za stariju osobu samo za gledanje tv-a, tako da odgovara što može da se startuje automatski.

@whatgives Ako uspe da izađe iz nje ne startuje se automatski ako samo "ugasi" pa "upali" na power dugme daljinca.
Valjda možeš da naučiš tu stariju osobu da kad slučajno stisne šta ne treba onda stisne Eon logo taster ili stisne Source/Exit taster koji vraćaju nazad na Eon app?

Takođe jedan momenat koji će možda biti potencijalno problematičan za stariju osobu: Eon app kad se startuje ne bude odmah u fullscreen prikazu TV kanala već se otvara na nekoj početnoj stranici gde TV kanal ide u pozadini i korisnik treba da klikne još taster LEVO na D-pad da prebaci prikaz u fullscreen. Davno beše kad sam koristio fabričku app ali mislim da i Source taster takođe prebacuje prikaz na fullscreen.

Dakle to važi za "cold start" Eon aplikacije, kako se pali ako je bila stopirana i kako se pali kad se startuje automatski posle restarta boxa. Ako se posle samo izađe na Home iz Eon app kad se posle vrati nazad vraća se na ono kako je ostavljena, u fullscreen modu.

I ako ti budeš tu kad se box bude povezivao stisni "čovečuljak" taster (ispod D-pad, pored back i home tastera) i demonstriraj kako se izlazi odatle (da mora da selektuje profil i klikne ok). Pošto je to jedina stvar iz koje Source taster ne izlazi uspešno 😂 I moja majka je uspevala redovno da stisne baš taj taster za odabir korisnika / profila.

MaxBgd
Hvala na odgovoru.
Insistirao sam zbog andrioida 11. Čini mi se da aplikacije koje bi koristio bolje rade na 11 nego na 9. Ne bih ništa budžio ili čačkao.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Da li može novi eon box SDSTB002, uzet na KP, da radi u bilo kojoj varijanti na legalnom eon nalogu van mreže? Tipa da se zameni postojeći uređaj, ili da se uzme eon van mreže bez boxa pa da se doda. Pretpostavljam da na pripejd varijanti ne funkcioniše? Zvao sam pre 10 dana da uzmem eon van mreže ali sa ovim uređajem. Nisu mogli da mi garantuju taj box. Reko hvala i doviđenja.
Radi normalno kad se instalira klon aplikacija a fabricka onemguci.
Aktivira se normalno kodom.

Dok je upaljen box blinka mi plavo bez prestanka 24h. A sve normalno radi.

Iritira malo. Koji mu je djavo?

Nisam VPN.

Restart ga uvek resi.

Od kad samo presao na supernova, posle nekoliko dana uvek krene da treperi. Kao da nema net ili ip adresu sta vec, ali sve radi normalno.

Što je interesantno meni na nalogu i dalje stoji da je"eon smart box" i dalje prijavljen kao jedan od uređaja. Normalno uđe u aplikaciju, sve radi ali kad treba da pustim film izbacu poruku da ne može da se reprodukuje na ovom uređaju
Jel neko kontaktirao SBB u vezi sbstb02 i NF?

Jel Sbb ima, tj. deli samo V3 SDMC verziju, koliko vidim postoje i Changhong i novi Kaon sa Android 12... Bilo bi lepo kad bi ubacili da ovaj novi Kaon zameni stari ali da radi sve, dvb-c plus wifi i brži box...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno