Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa deinterlace-om videa. A "EON TV" app koristi interlaced video.

Otkud ti to da eon emituje interlaced?
Hoces da kazes da mibox nema u podesavanjima izlaza 1080p vec samo 1080i?
Da li ti je tv p ili i i to moras obratiti paznju. Ako je full hd 1080i onda je do tv-a problem a ne do boxa.
Kod mene Eon aplikacija podesena na 1080p, box je na hdmi 1080p 50hz i TV mi je 1080p (nije i) i sve je perfektno.

Posto sam u medjuvremenu ponovo nabavio Xiaomi Mibox 3, mogu da potvrdim da se na 1080p/50Hz skrol na N1 lepo kreće, i da fudbal na SK nije mrtav/seckav...

Mogu da okacim na YouTube snimke ako treba...

Otkud ti to da eon emituje interlaced?
Hoces da kazes da mibox nema u podesavanjima izlaza 1080p vec samo 1080i?
Da li ti je tv p ili i i to moras obratiti paznju. Ako je full hd 1080i onda je do tv-a problem a ne do boxa.
Kod mene Eon aplikacija podesena na 1080p, box je na hdmi 1080p 50hz i TV mi je 1080p (nije i) i sve je perfektno.

Nemam Mi Box. Drugi koji ga imaju a takođe imaju i malo oštrije oko od vas kojima radi "kako treba" su u više navrata pisali o lošem deinterlace-u na tom uređaju.

Podešavanja EON TV aplikacije se odnose na output (koji šalje na TV), input (= stream koji stiže sa EON servera) je u svakom slučaju interlaced za AndroidTV / Tizen / WebOS verzije aplikacije.
Smartphone / tablet app i EON sajt dobijaju od servera progressive stream.

Navodno je losiji deinterlace kvalitet na Mi boxu u odnosu na druge, mogu da se izguglaju neki primeri, ali takodje nemam mi box da uporedim, imam ovaj sbb eon box.

Prva slika je Mi box, druga slika je Shield.

Prilozi

• 38453441-7a2030da-3a5e-11e8-8bb5-eae5396165db.png
    38453441-7a2030da-3a5e-11e8-8bb5-eae5396165db.png
    98.7 KB · Pregleda: 226
  • 38453457-cda263b8-3a5e-11e8-9250-90123b80592f.png
    38453457-cda263b8-3a5e-11e8-9250-90123b80592f.png
    147.8 KB · Pregleda: 222
Posto sam u medjuvremenu ponovo nabavio Xiaomi Mibox 3, mogu da potvrdim da se na 1080p/50Hz skrol na N1 lepo kreće, i da fudbal na SK nije mrtav/seckav...

Okaci ako je ne mrzi. Volen bih to da vidim posto planiram da ga pazarim uskoro.
Posalji mi link u inbox, nemoj ga kaciti ovde jer ako ga pogleda neko sa ostrijim okom eto ti belaja... ;-)

Ja imam tanix tx3 mini i secka.. Bas ću da proverim podešavanje, mislim da svuda stoji auto.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Mibox EON Android Tv verzija
IMG_20181213_230521.jpg

Podešavanja EON TV aplikacije se odnose na output (koji šalje na TV), input (= stream koji stiže sa EON servera) je u svakom slučaju interlaced za AndroidTV / Tizen / WebOS verzije aplikacije.
Smartphone / tablet app i EON sajt dobijaju od servera progressive stream.

Zašto je za app za telefone, tablete i sajt progressive stream za prepolovljenim FPS-om?? Ako youtube može da radi sa 60 FPS na svim ovim uređajima, zašto ne može EON app??

Tražio sam prelazak sa Trio Gold paketa na Eon Full. Trebalo bi u toku nedelje da mi instaliraju Eon box.
Imam 2 televizora: LG smart tv 55" UH615V a drugi je Sony non smart 32" LCD
Razmišljao sam da na prvom (LG) televizoru koristim EON aplikaciju za smart televizore a da na drugom (Sony) povežem smart box pa imam par pitanja:
1. Kakva su iskustva sa korišćenjem aplikacije na smart TVu i da li ima nekih značajnih nedostataka?
2. Postoji li način da se Eon box veže bežično na internet?

Zašto je za app za telefone, tablete i sajt progressive stream za prepolovljenim FPS-om?? Ako youtube može da radi sa 60 FPS na svim ovim uređajima, zašto ne može EON app??

Malo bi im bilo onih 30-tak servera sto koriste :d...Kad bi tako pustili ja mislim da bi max 10% korisnika moglo da gleda a ostalima bi kocilo... Tesko uporedljivo sa yt. Jednostavno receno koliko para toliko muzike mislim na uslugu koju sbb pruza (uloze minimalno da bi zaradili milijarde).

Tražio sam prelazak sa Trio Gold paketa na Eon Full. Trebalo bi u toku nedelje da mi instaliraju Eon box.
Imam 2 televizora: LG smart tv 55" UH615V a drugi je Sony non smart 32" LCD
Razmišljao sam da na prvom (LG) televizoru koristim EON aplikaciju za smart televizore a da na drugom (Sony) povežem smart box pa imam par pitanja:
1. Kakva su iskustva sa korišćenjem aplikacije na smart TVu i da li ima nekih značajnih nedostataka?
2. Postoji li način da se Eon box veže bežično na internet?

1.radi extra (ako imas webOs 3 pa na gore)
2. Uredjaj nema wifi, ali ako ti je box dosta udaljen od rutera pa ne zelis 100 metara kabla da razvlacis po kuci postoji i za to resenje.

Jel ima razlike za gledanje TVa između Eon Boxa i nekog drugog android boxa sa instaliranom Smart TV Eon aplikacijom?

Jel ima razlike za gledanje TVa između Eon Boxa i nekog drugog android boxa sa instaliranom Smart TV Eon aplikacijom?

Ima što se gledanja uživo EOn ti vuče strim sa koaksijalnog kabla a što se tiče gledanja u nazad mišljenja su podeljenja većina tvrdi da im na pojedinim boksovima i televizorima ova EON tv smart ima bolju sliku nego na eon boksu.

Zanima me ima li neko da je ostavio čist boks bez mnogo aplikacija i kodi adona kako njemu radi eon box.

Ima što se gledanja uživo EOn ti vuče strim sa koaksijalnog kabla a što se tiče gledanja u nazad mišljenja su podeljenja većina tvrdi da im na pojedinim boksovima i televizorima ova EON tv smart ima bolju sliku nego na eon boksu.

Zanima me ima li neko da je ostavio čist boks bez mnogo aplikacija i kodi adona kako njemu radi eon box.
Meni je cist box. Imam kodi i samo jedan adddon. Iskreno dok sam ga "cackao" zakucavao je. Medjutim od kada sam prestao da se igram sa njim sve radi kako treba. Osim zvuka koji hoce povremeno da prekida.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

^ Dobio sam odgovor na pitanje koje sam hteo da postavim, da li je eon box potpuno funkcionalan android box...

Послато са A0001 уз помоћ Тапатока

Hvala, mislio sam da li postoji repo za Netflix, ali sam ga instalirao sa zip fajlom, medjutim jednom se pokrenuo i sada kada god ga pokrenem, crash...

Ja sam par dana držao čist box i radio je lepo, kasnije sam mu dodao Kodi i HBO Go i dalje radi lepo, prelazi sa Eona na Kodi ili HBO Go brzo, nije mi zakucavao.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Kodi sa elementum-om, sasvim dovoljan

Послато са A0001 уз помоћ Тапатока

Baš si pogodio prvi video...
Da dodam, ja već par godina koristim TV android box. Prvo sa D3, posle sa EON aplikacijom, i Kodi i ... Jedina muka je slab daljinski, to mora da se promeni.

Kako ti izgleda od od NG ili prevodi na nekim sd kanalima,npr tv1000,Fox? Meninsu hd kanali podnosljivi ali ostalo je drasticno losije. Evo primer za NG
IMG_20181213_230521.jpg

Izvini,mislio sam na sd kanal. Ako ti nije problem pogledaj. Hd kanali izgledaju nekako ali su puno losiji u odnosu na d3i koji imam.Kod sd kanala se najbolje vidi taj problem. Imam 3 FHD televizora,LG32,Tesla 50 i Vox 39 i kod svih je isti problem,bilo koje podesavanje da stavim na Miboxu.

Ima li neko Nvidia Shield, da vidimo kako EON radi na njemu. To bi bilo zanimljivo.
Ja sam recimo sinoć instalirao na Sony android TV EON aplikaciju (pravi EON za ATV) i mogu reći da je slika iznenađujuće dobra. Jeste možda malo više sintetička ili plastična u odnosu na D3 ali ja sam zadovoljan kvalitetom na Sony TV.

Evo kod mene na Tanix tx3 mini
Logo od NG izgleda normalno. Mene više nervira što mi traka koja prolazi na vestima na n1 po malo secka, na idj tv isto. Isto je i na 50 i na 60 Hz. Inače ja koristim miš jer je daljinski na EON apk neupotrebljiv.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока
ac0ddcfe17901b528da1adba2027b3da.jpg
ed26341fa7d3988868ccf26edfb7797a.jpg
0a5db3d8303cde5904a6ff32e03962af.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno