Šta je novo?

EON Smart Box (2024) [nije tema za EON aplikacije]

Kad se pritisne glasovna pretraga nekad zabaguje pa ostane.
Resenje je ovo sto je napisao shamanNS.

Da li postoji mogucnost da se nesto pokvari u boxu i da slika bude isprana? Resetovan je uredjaj na fabricka podesavanja, kupljen nov kvalitetan hdmi 2.1 kabl i bas je losa slika i televizije i samog android interfejsa. Uredjaj je KSTB6020. Na isti tv na isti port kad povezem xiaomi stik slika je 10 puta bolja.

Proveri HDMI output podešavanja na tom Eon boxu. Da li je uključen HDR, koji colorspace...

Isprobah sva podesavanja i kraju je ispalo da je potrebno da se smanji rezolucija u podesavanjima boxa na 1080p. Tad su boje normalne, a kad se stavi na 4k blede i isprane. Ne znam da li je to slucaj i sa novijim eon boxovima.

Imam Kaon box i SBB net.
Promenio sam TV, stari je bio Philips 32 a novi LG 42 smart.
Kako to biva, kad se nešto novo kupi onda krene da se proučava svaki detalj (bar prvo vreme) i tako sam i primetio seckanje (stutter) kada gledam neki kanal, a to se naročito primeti kada ide kajron i vidi se kako secka i nije fluidno, kao ni cela slika kada su neki brži pokreti.
E sad, kad gledam kanale live (DVB-C) onda je slika savršena i fluidna bez ikakvog seckanja, a kada vratim da nešto gledam (IP) onda se javlja to seckanje.
Na tom boxu imam instaliran i Max i kad pustim nešto preko njega slika je takođe odlična, hoću da kažem da se to ne dešava sa svakom reprodukcijom sa neta već samo sa Eon aplikacijom.
Pokušao sam da se igram sa podešavanjima na samom boxu (CBR, ABR...) i na TV-u ali bez nekog veliko uspeha.
Jel ima neko neku ideju šta bih mogao još da probam ili je to jednostavno tako?

Поздрави свима, једно питање, имам најновији модел Еон бокса, ажуриран је на АТВ 12 и сада када покушам да инсталирам Мув Смарт апликацију, не успевам никако. На Плеј продавници је уопште и нема, а када је инсталирам са флеша, појави се иконица, али неће да отвори апликацију, крешује одмах на почетку. Није ми јасно шта може да буде у питању, пошто на Јетел боксу, који је исто на АТВ 12, Мув Смарт има у Плеј продавници и када се скине, ради нормално. Има ли неко информацију шта може да буде проблем?

Je li uspeo neko da klonira novu verziju EON tv aplikacije 10.x.x? Prebacio je iz xapk u apk format ali prijavi grešku kad treba da sačuvam apk nakon kloniranja.

Čime si odradio "merge" split apk fajlova? I to sa app cloner aplikacijom?

APK Toolkit v1.3 je odradio merge. Nije hteo da odradi kloniranje pa sam probao sa apk editorom i on kao odradi sve ok ali prilikom snimanja aplikacije prijavi grešku.

Imam Kaon box i SBB net.
Promenio sam TV, stari je bio Philips 32 a novi LG 42 smart.
Kako to biva, kad se nešto novo kupi onda krene da se proučava svaki detalj (bar prvo vreme) i tako sam i primetio seckanje (stutter) kada gledam neki kanal, a to se naročito primeti kada ide kajron i vidi se kako secka i nije fluidno, kao ni cela slika kada su neki brži pokreti.
E sad, kad gledam kanale live (DVB-C) onda je slika savršena i fluidna bez ikakvog seckanja, a kada vratim da nešto gledam (IP) onda se javlja to seckanje.
Na tom boxu imam instaliran i Max i kad pustim nešto preko njega slika je takođe odlična, hoću da kažem da se to ne dešava sa svakom reprodukcijom sa neta već samo sa Eon aplikacijom.
Pokušao sam da se igram sa podešavanjima na samom boxu (CBR, ABR...) i na TV-u ali bez nekog veliko uspeha.
Jel ima neko neku ideju šta bih mogao još da probam ili je to jednostavno tako?
Da odgovorim samom sebi, ako još neko bude imao sličan problem.
Box je u nekom trenutku zabagovao pa sam ga isključio iz struje na par minuta, posle toga je problem sa seckanjem nestao i slika je sada fluidna i kako treba.

Koji sad eon box daju kad se potpiše ugovor? Dva tv-a su u dve odvojene sobe. U jednoj ima sproveden coax kabl, u drugoj LAN, pa bi moralo ili preko LAN kabla ili WiFi. Razmišljam gde je bolje postaviti smart box, pa me zanima imaju li OTT box i dalje i da li je bolji od onog sa ulazom za koaksijalni?

Svaki box sa DVB-C tunerom ima i ethernet port i svakom Eon aplikacije može da se prebaci (od strane SBB podrške naravno, ne od strane korisnika 😂😂) iz 'Hybrid' u "OTT" režim rada, tako da svaki box može da radi kao "OTT box".

A daju / dela šta imaju na stanju u datom momentu.

Možda je bolje pitanje, može li kod svakog da se "otključa" i upali WiFi? Ako ne, kod kojih može? Zbog pozicije u sobi bi konektovanje preko WiFi-a najviše odgovaralo, bez provlačenja dodatnih kablova. Ako se ne varam, prošli put sam koristio SDMC SDOTT0202, on mi je dat zbog LAN porta, ali sam uspeo da ga ga povežem na WiFi. Mana je valjda bila što je bio slabiji (ili stariji SoC) od alternative koja je imala coax ulaz.

Dakle plan je da se smart box koristi preko WiFi, pa me zanima koji je najbolji box da se traži za tu namenu?

Ja sam pre mesec ipo dana kao nov korisnik dobio ovaj.
Ima wifi, kod mene jedan je spojen na wifi a drugi na lan kabl.
Ako dobro vidim ovaj ima i coax ulaz. Mali offtopic, koji su ti ruter/modem dali? SDMC, Tehnicolor ili Ubee?

Kod najmatorijeg KAON (KSTB6020) ne može da se "otključa" kad ga nema 😂

Na SDMC SDSTB02 WiFi nisu ni "zaključali".
Ne sećam se da li sam i šta morao da radim da bih ga konektovao na WiFi, ipak je prošlo 2 godine od tada, pa zato napisah otključa pod navodnocima. Uglavnom bitno mi je da znam koji ne može da se poveže na WiFi, pa da znam da se bunim ako ga donesu. :)

KAON je beše onaj što se vidi na početnoj strani sbb sajta.

Ne sećam se da li sam i šta morao da radim da bih ga konektovao na WiFi, ipak je prošlo 2 godine od tada, pa zato napisah otključa pod navodnocima
Ti si spomenuo SDMC SDOTT0202 ( = OTT only box) a ja pričam o SDMC SDSTB02 ( = hybrid box, sa DVB-C i DVB-T2 tunerom) koji u Srbiji pre 2 godine sigurno nisu delili.

KAON je beše onaj što se vidi na početnoj strani sbb sajta.
Prvi ikad model Eon boxa, koji su delili pod beše zime 2017.? ili ipak 2018.
Prvi i dugo godina jedini hybrid model dok se prošle godine nisu pojavili SDMC SDSTB02 i ovaj što je @matke84 dobio. A navodno postoji i novi KAON model sa dual tunerom i Amlogic S905X4.

Ti si spomenuo SDMC SDOTT0202 ( = OTT only box) a ja pričam o SDMC SDSTB02 ( = hybrid box, sa DVB-C i DVB-T2 tunerom) koji u Srbiji pre 2 godine sigurno nisu delili.

Prvi ikad model Eon boxa, koji su delili pod beše zime 2017.? ili ipak 2018.
Prvi i dugo godina jedini hybrid model dok se prošle godine nisu pojavili SDMC SDSTB02 i ovaj što je @matke84 dobio. A navodno postoji i novi KAON model sa dual tunerom i Amlogic S905X4.
Moja greška onda. Nisam pratio koje sve boxeve dele. U suštini mi je bitno da ima WiFi i to je to. Dakle ako dođu sa kaon-om (KSTB6020), da se žalim. Ima li negde izgled/oznaka tog novog, da ne donesu njega, a ja pomešam sa starim?

@optical piše ti lepo na linku koji je ostavio i čovek: Changhong CHSTB02.
Znači, matke84 je dobio taj a pored njega ovih dana podjednako često korisnicima donose i SDMC SDSTB02 koji sam ja spomenuo.
Hardverski su manje-više isti đavo a razlika je Android 11 vs Android 12.

Nisam mislio na Changhong CHSTB02.
dok se prošle godine nisu pojavili SDMC SDSTB02 i ovaj što je @matke84 dobio. A navodno postoji i novi KAON model sa dual tunerom i Amlogic S905X4.
Ja sam tebe iz ovoga razumeo (moguće pogrešno) da postoje tri različita uređaja. Ovaj koji je matke dobio i linkovao, drugi koji si ti spomenuo (SDMC SDSTB02) i treći, "novi" kaon model. Za taj kaon sam pitao ako ima neka oznaka ili slika da vidim kako izgleda, pod uslovom da sam uopšte razumeo dobro.

Postoji 6-7 modela Eon boxeva 😂😂 Nisu svi modeli bili u upotrebi u svim državama.
U Srbiji su od kad postoji Eon platforma koliko sam ja ispratio dešava deljeni ovi modeli i ovim hronološkim redosledom.
  • KAON KSTB6020 ( prvi Hybrid box)
  • SDMC SDOTT0202 (prvi OTT box)
  • Neki Changhong OTT box, mrzi me da tražim oznaku modela ali je nešto na fazon "CHOTT0102".
  • SDMC SDSTB02 ( drugi Hybrid box)
  • Changhong CHSTB02.

Nisam u toku da li se ovih dana ikad može desiti da skroz novi korisnik dobije SDOTT0202 ili Changhong OTT box koje su delili godinama u nazad ili te više ne nabavljaju nego će da donesu SDSTB02 npr. I da li lupam CHSTB02 donose "u mreži" korisnika a SDSTB02 "van mreže" korisnima, ili nema pravila već je random šta ćeš da dobiješ od opreme.

Hvala. Meni je samo bitno da dobijem uređaj koji mogu da povežem na WiFi i to je to. Koliko sam razumeo, jedina opcija kod koje je ovo nemoguće je KSTB6020, pa ću tražiti da daju nešto drugo ako donesu taj.

@optical
Kada te budu zvali da ti najve dolazak samo im napomeni da hoces da box-eve povezes bezicno i nikako drugacije i da ti donesu takve modele. Mada tesko da ces dobiti neki matori ako si nov korisnik a ovi novi svi imaju wifi.

Ja kad sam pre tacno godinu dana uveo sbb optiku dobio sam prvo kaon 6020, pa sam reklamirao posle par meseci i dobio sam SDSTB02 box i huawei ruter, i to za sad radi ok..uz kad kad zastajkivanje boxa, ali je ok

Drugar koji je na optici je dobio dva SDSTB02 koji su aktivirani u ott/iptv rezimu rada jer kod njega nema coax infrastrukture za DVB-C. Drugi mu ne treba, doneo sam ga kod mene gde isto imam SBB internet i to radi lepo. Da li bi radio i kad bi se odneo u stan koji ima coax i DVB-C ? Pretpostavljam da bi podrska morala da ga prebaci u DVB-C rezim i da bi to odbili da urade posto nema coax infrastrukture kod korisnika kome je namenjen, ali eto pitam da li je neko probao?

Vrh Dno