Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

Na ovim kanalima zvuk gruva na MAX posle najnovijeg ažuriranja:
Cinestar Premiere 1
Cinestar Premiere 2
Cinestar Fantasy
Cinestar Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Cinemax
Cinemax 2
BBC Earth
Samo može na TV-u da se smanji zvuk :)

20250904-141619.jpg

EON Smart Box (V3 Changhong) je box

Poslednja izmena:
Dva meseca vec im se pali nakon nekog random vremena onaj dosadni Cuvar ekrana na EON boxu iako je podeseno na : Nikad
Nisu u stanju to da rese vec skoro pa 2 meseca , a da ne spominjemo i ton koliko je utisan nakon zadnjeg apdejta..
Meni nije jasno da li oni uopste rade ikakva interna testiranja pre nego sto puste softverski apdejt korisnicima..
Neverovatne stvari , zaista.

To nije isto ( ne pričam za zvuk).

Isključio si interni, android screen saver, a taj što vidiš je već drugo - to se neće menjati, cilj je smanjenje bandwidtha i to sigurno ostaje kako jeste.

Za zvuk mislim da je neko u drugoj temi rekao da je dobio apdejt, tako da je verovatno fazno pušten i pitanje je vremena kada stiže svuda.

Тај ЕОН чувар екрана се не може искључити? И мене нервира...

Posto mi je zbog neispravnosti zamenjen stari Kaon EON Box sa boxom CHSTB02 koji ima WiFi konekciju interesuje me da li moze da se podesi da radi bez koaxa.
Da li su dostuoni svi kanali ili samo IPTV?
Hvala.

Kod mene je isti box.
Ne treba nikakvo razvlačenje kablova, ako je WiFi signal dovoljno jak.
Monteri su proveravali jačinu tog signala svojim instrumentom. Jačina WiFi signala je bila na granici, ali su ga na moj zahtev ipak povezali bežično. Rekli su mi da ako bude problema, javim, pa će razvući kabel.
U tom slučaju se razvlači mrežni (Ethernet) kabel i njim se box povezuje sa modemom.
Svi kanali su dostupni, brzo reaguje na komande - promenu kanala, premotavanje, nema "štucanja".

Poslednja izmena:
Kod mene je isti box.
Ne treba nikakvo razvlačenje kablova, ako je WiFi signal dovoljno jak.
Monteri su proveravali jačinu tog signala svojim instrumentom. Jačina WiFi signala je bila na granici, ali su ga na moj zahtev ipak povezali bežično. Rekli su mi da ako bude problema, javim, pa će razvući kabel.
U tom slučaju se razvlači mrežni (Ethernet) kabel i njim se box povezuje sa modemom.
Svi kanali su dostupni, brzo reaguje na komande - promenu kanala, premotavanje, nema "štucanja".
Da li to mogu sam da odradim, ili treba pomoc njihove teh podrske. Ja sam otkacio koax, a ostavio ethernet i slika je nestala.

@Tibor021
Zato što koristi Eon box koji je aktiviran u "hybrid" režimu rada i za live TV Eon aplikacija očekuje coax signal? 😁

Plus što kod SBB-a postoje 2 varijante optičke mreže: starija varijanta gde kroz fiber puštaju i DVB-C TV ( korisnici dobijala ONT koju ima coax izlaz od kog dalje ide coax kabl na TV-ove / TV boxeve) i novija gde korisnicima uvaljuju OTT TV uslugu ( = boxevi ne koriste DVB-C tjuner čak i kad box koji daju korisniku ga poseduje)

Poslednja izmena:
Da li je neko probao/ uspeo prebaciti EON bix mode sa Combo na Hybrid, da li u SBBu odobravaku takve zahteve promene provisioninga? Hteo bih koristiti DVB ulaz za DVB T2 signal a moze i DVB -C.

Drugari jel koristio neko Notus Mini daljinac?

Otkako sam probao mini, običan sam batalio, što nije teško, jer je jedan od gore dizajniranih daljinaca.🙂

Jedno pitanje - u potrazi za smart boxom, a zbog EON-a, razmišljam da uzmem neki polovan.
Pošto imam account, logovanje nije problem. Međutim, nisam baš siguran, pošto mnogi koji prodaju uređaje nisu prvi vlasnici... da li postoji šansa da kupim polovan eon, ulogujem se i dobijem informaciju je uređaj spojen sa drugim nalogom (od kog nije "otkačen") i zbog toga ne mogu da koristim EON, sve dok taj neko ne obriše eon sa listu svojih uređaja...?
Ne znam kako funkcioniše to sistemski, da li je sam aktivacioni kod dovoljan da koristim, ili, pošto znamo da postoji lista uređaja koje koristi neki account, box može biti povezan s tim prvim vlasnikom odakle nije obrisano, i prosto ne može ga koristiti drugi nalog

Zanima me kako da na televizoru (koji nema android sistem) proverim da li će moći preko set top boxa moći da učitava android aplikacije uz pomoć KSTB6020 (SBB-ov top box). Taj top box mi je vezan za jedan televizor, hteo sam da ga prenesem u drugu sobu na taj televizor bez androida i da vidim da li radi, ali ne mogu da se vežem (kablom, pošto nema wifi) i javlja mi da nije povezan. Da li je to moguće uraditi? Ili SBB ne dopušta upotrebu bez prijema njihovog signala kroz koaksijalni kabel?

Андроид бокс ће радити као андроид бокс и покретати апликације и ако се повеже на CRT. ТВ је само монитор у целој причи.

Андроид бокс ће радити као андроид бокс и покретати апликације и ако се повеже на CRT. ТВ је само монитор у целој причи.
Pitanje se odnosi na konkretan SBB-ov boks. Ne povezuje se na internet.

@Ermioni Povezuje će i tek kako, samo da mora žično.
Jedino što na tom boxu ne radi i ne može da radi preko interneta je live TV sadržaj na toj "fabričkoj" Eon aplikaciji jer je aplikacija aktivirana tako da za to očekuje coax signal (a i ona za premotanje TV kanala koristi internet konekciju).

Sve druge Android aplikacije koje se mogu instalirati na taj box rade na isti način kao na bilo kom drugom Android boxu.

@Ermioni Povezuje će i tek kako, samo da mora žično.
Jedino što na tom boxu ne radi i ne može da radi preko interneta je live TV sadržaj na toj "fabričkoj" Eon aplikaciji jer je aplikacija aktivirana tako da za to očekuje coax signal (a i ona za premotanje TV kanala koristi internet konekciju).

Sve druge Android aplikacije koje se mogu instalirati na taj box rade na isti način kao na bilo kom drugom Android boxu.
Можда мора, али неће! Повезао сам Ubee модем каблом са KSTB6020 и добијам поруку у Settings "Not connected". На екрану добијем апликације које су инсталиране на топ боксу, али нема конекцију. Да ли је битно у који излаз на модему ставим кабел? (кабел је тестиран и кад повежем на њега рачунар - ради)

Хух! Прорадило након мало чачкања по сетапу модема и три или четири рестартовања. Сад све ради. Хвала на саветима Salac UE и shamanNS!

Da li moze na eon box da se instalira Netflix?

Nikako ne uspevam da instaliram apk fajl koji preuzmem preko browsera.

Da ali koliko se secam moze samo ako je internet strim, ne moze za zvuk koji je uzivo preko kabla.

Tako je, ja imam Kaon box i kad gledam live program ne radi zvuk preko bluetooth slušalica ali kad vratim nešto da gledam onda radi.

… imam problem sa Eon boxom, na ruteru Soyealink 628-350, koji je sada i momed-ruter za Kucni net… naime, problem nije ne znam kakav, ali iritira… na boxu,posle nekog vremena, pocne da treperi prednja plava lampica, kao da je izgubio ethernet vezu… sve i dalje radi, kanali i ostale aplikavije na njemu bez ikakve promene… naime, tu su dva EON boxa i oba se posle nekog vremena ponasaju na isti nacin… probao na ruteru DMZ uključeno-isključeno, UPNnP isto, pa Statičku i DHCP vezu na boxu… jednostavno, posle nekog vremena pocne da treperi plava prednja lampica, iako sve i dalje radi…

Nazad
Vrh Dno