Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

Jedno pitanje za Box dali ga je neko sa ruterom povezivao preko Wifi dali je slika i vracanje unazad stabilno.Ima li seckanja u odnosu na povezivanje kablom
Meni su oba box-a na wifi-ju.Jedan je odmah ispod modema,a drugi u drugoj sobi. Nisam primetio razliku među njima. Rade lepo na 5ghz, čak i tv radi na wifi... Kad sam se samo otarasio koaksijalnih kablova po stanu...

Da ne listam celu temu, WiFi na EON boxu za TV može da se uključi regularno ili je potreban neki hack/workaround? Kako radi na 2.4GHz s obzirom da na drugoj lokaciji imam MTS VDSL 50Mbps i naravno retro ruter koji nema 5GHz?

To već zavisi od konkretnog modela Eon boxa.

Zdravo kolege,
imam SBB EON OTT BOX(tako piše na moj sbb sajtu u odeljku upravljanja uređajima).
Taj uređaj je kod mene par godina, i savršeno je radio do pre nekoliko meseci.
Naime, dešava se da YOUTUBE aplikacija ne radi kako treba, kada se pusti video ona secka, seckaju čak i reklame, onda prebaci na nižu rezoluciju i tako vrti dok se ne skrasi na 360p ili niže.... a i tad radi diskutabilno.
Bilo mi čudno pa sam uradio factory reset na uređaju, pomoglo je ali najviše 2 dana i opet isto.
Zatim sam pozvao SBB gde su oni nešto na daljinu restartovali sve, prčkali i kad sam došao kući sve je bilo ok, i opet posle nekoliko dana problem.
Najcrnje od svega je što na samam tv-u ima youtube i tv je povezan na isti taj sbb wifi i sve šljaka super, ali su ukućani navikli da sve puštaju preko SBB daljinca i smaranje je prebacivati se pa vraćati u hdmi in odgovarajući itd itd.... tako da me je to navelo na zaključak da je sam EON BOX u nekom vidu uskog grla ili šta već... što je čudno, jer trebalo bi da ima jači procesor od vremešne Bravie iz 2017-2018 godine...
Da li je neko imao sličnih problema i kako je rešio, pre nego ih pozovem neprijatno napušavačkim tonom reko da probam ovako...

Zdravo kolege,
imam SBB EON OTT BOX(tako piše na moj sbb sajtu u odeljku upravljanja uređajima).
Taj uređaj je kod mene par godina, i savršeno je radio do pre nekoliko meseci.
Naime, dešava se da YOUTUBE aplikacija ne radi kako treba, kada se pusti video ona secka, seckaju čak i reklame, onda prebaci na nižu rezoluciju i tako vrti dok se ne skrasi na 360p ili niže.... a i tad radi diskutabilno.
Bilo mi čudno pa sam uradio factory reset na uređaju, pomoglo je ali najviše 2 dana i opet isto.
Zatim sam pozvao SBB gde su oni nešto na daljinu restartovali sve, prčkali i kad sam došao kući sve je bilo ok, i opet posle nekoliko dana problem.
Najcrnje od svega je što na samam tv-u ima youtube i tv je povezan na isti taj sbb wifi i sve šljaka super, ali su ukućani navikli da sve puštaju preko SBB daljinca i smaranje je prebacivati se pa vraćati u hdmi in odgovarajući itd itd.... tako da me je to navelo na zaključak da je sam EON BOX u nekom vidu uskog grla ili šta već... što je čudno, jer trebalo bi da ima jači procesor od vremešne Bravie iz 2017-2018 godine...
Da li je neko imao sličnih problema i kako je rešio, pre nego ih pozovem neprijatno napušavačkim tonom reko da probam ovako...
Meni je se dešavalo da kada sa Youtube prebacujem na TV da Eon box udari Bag ali šta mogu to nije za tehničku podršku.😃

Pojavio mi se apdejt od nekih 700mb, na boxu, ne primecujem nikakve promene nakon preuzimanja i instaliranja. U pitanju je sdstb02 - OTT van mreze.

Možeš li da slikaš u podešavanjima, about ili tako nekako gde piše verzija firmware i security patch?

ugradjen nam je novi eon smart box i u gornjem desnom uglu ekrana ima yelena tacka.Zna li neko sta je to obyirom da na starim boxovima u stanu te tacke nema

@skele Indikator kad je aktiviran mikrofon / Google Asistent čeka glasovnu komandu. Ako zabacuje i ne skloni se posle par sekundu probaj restart boxa ( = ponovo pokreni, ne reset na fabrička podešavanja) i/ili izvadi pa vrati baterije iz daljinca.

@skele Indikator kad je aktiviran mikrofon / Google Asistent čeka glasovnu komandu. Ako zabacuje i ne skloni se posle par sekundu probaj restart boxa ( = ponovo pokreni, ne reset na fabrička podešavanja) i/ili izvadi pa vrati baterije iz daljinca.
To sam pomislio kao i telefoni što imaju kad je lokacija ili neka aplikacija u pitanju

… da li je neko uspeo da ‘natera’ AV izlaz na EON boxu da proradi?!… sa dva različita kabla ne uspevam, a iz čudnog razloga potrebno mi je što pre… u podešavanjima nema ništa posebno vezano za taj izlaz…

Pozdrav
Pokusao sam da se snadjem ali bezuspesno jer sam se totalno pogubio a ne koristimo EON box i apsolutno nista ne znam o tome.
Moramo da predjemo sa D3 na EON zbog nize cene paketa u odnosu prastari tri gold extra ( ako se dobro secam naziva )
Majka gleda tv i nije zahtevan korisnik, ne koristi ni premotavanje, video klub, samo "klot" tv.
Sa druge strane, dete i ja zahtevni korisnici neta.
Ako sam dobro shvatio, eon box se povezuje sa modemom ( imamo ubee ) i tv/net/fon signal vuce putem interneta? Koliko to sve utice na sam net u smislu pinga, brzine itd ili su signal za tv i net razdovjeni i ne utice jedno na drugo?
Da li postoji nacin da se eon box poveze na koax, kao sto je to slucaj sa d3?
Suma sumarum, kako najbezbolnije da predjemo na eon a da sve funkcione savrseno kao do sada po ful specifikacijama paketa?
Izvinjavam se na noob pitanjima, stvarno mi nista nije jasno :rolleyes:

Samo zahtevaj Eon box sa coaxom ili ti u Hybrid modu , tako cete gledati i dalje DVB-C( live bez kasnjenja ) kao na D3 a premotavanje i video klub ce raditi preko interneta ip , a internet i ostalo ce raditi kao i ranije bez problema

Hvala puno.
Koja je tacna oznaka takvog uredjaja, da znam sta da trazim?

Kod drugara koji ima optiku i dva boxa koja rade samo kao ip od pre 2 dana počela blinka plava lampica na oba konstantno, ali sve radi kako treba. Za svaki slučaj proverio sve kablove i konekcije, sve ok. Al mi se žali da dosta stranica koje proba da otvori, računajući i Google, traži recpatcha proveru i da google izbacije da je ip na blacklisti. Rstartujem Nokia ONT, dobije drugu javnu ip i prestanu da blinkaju plave lampice.. Verovatno Google TV neki servis za proveru konekcije ne radi kada je ip na blacklisti kod google.

Da li se nešto promenilo vezano za aktiviranje polovnih bokseva?
Kupim danas polovan CHSTB02 preko oglasa u nameri da probam da preskočim aktivacioni ekran i da instaliram modovanu eon app ili u krajnjem slučaju da ga koristim kao android box bez eona.
Zakačim se na moj wi-fi, naravno izađe ekran sa kodom, probam sve žive dugmiće, i kružić, i tačkice, neće da ga preskoči. Reko hajde da probam sa mojim slotom da ga aktiviram (imao sam slobodan eon smart tv slot), mada sigurno neće hteti, kad ono prihvati ga bez problema!
Da li sam samo imao sreće ili je nešto drugo u pitanju?

Naleti se i SDSTB02 da hoce da se aktivira , da li si proverio sbb nalog ( meni se desava da onda pobrljavi nalog ) u kom modu je altivirao Online ili Hybrid , to se deseva kod ovih novih boxeva a u sustini nije se nista promenilo kao da taj box nije bio zaduzen sa nekim drugim nalogom pa zato moze da se aktivira

Kako misliš pobrljavi nalog, šta trebam da proverim?
Ne znam da li je hibrid jer na lokaciji gde sam probao nemam sbb coax tako da sve ide preko neta.

Proveris Eon smart i Eon mobilne slotove da li su normalno prikazani , ako si bez coaxa i imas sliku bez potrebe da vratis koji sec. unazad onda je Online mod

Da li se nešto promenilo vezano za aktiviranje polovnih bokseva?
Kupim danas polovan CHSTB02 preko oglasa u nameri da probam da preskočim aktivacioni ekran i da instaliram modovanu eon app ili u krajnjem slučaju da ga koristim kao android box bez eona.
Zakačim se na moj wi-fi, naravno izađe ekran sa kodom, probam sve žive dugmiće, i kružić, i tačkice, neće da ga preskoči. Reko hajde da probam sa mojim slotom da ga aktiviram (imao sam slobodan eon smart tv slot), mada sigurno neće hteti, kad ono prihvati ga bez problema!
Da li sam samo imao sreće ili je nešto drugo u pitanju?
Није се ништа променило, него си вероватно налетео на уређај који никада није био активиран, а није био ни повезан са неким уговором... Налети повремено такав бокс, вероватно "падне са камиона" негде у СББ-у.

Na SBB aplikaciji je sve u redu i svi slotovi su ispravno prikazani. Jeste Online mod, nije hybrid što je bezveze. Možda da probam da resetujem boks ali da ga prethodno nakačim na coax, možda bi tada prešao u hybrid mod?
Inače box izgleda kao da je baš korišćen, naročito se primećuje na daljinskom tako da ne verujem da već nije bio aktiviran, verovatno nije povezan ni sa jednim nalogom pa zbog toga može bez problema da se aktivira.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno