Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Jbt, kakav li će tek haos da bude kada pokrenu upgrade sa D3 ns EON za risivere :trust:
 
D3Go je mrtav. Istekla im je licenca 01. septembra. Placali su produzenje za jos jedan kvartal. Ugasice se i ono sto po svetu se jos koristi na Go platfromi (skygo recimo). Zastareo je citav koncept.
Eon je interna platfroma, storage sadrzaja je preuzet. Mi im sluzimo ovde za test, a prodavace i na drugim trzistima.
 
Isti slučaj, Win 10 64b, Chrome pretraživač, na 10 sec pa #1000 ili no streaming, pa radi 10 min, pa opet. U isto vreme na mob Huawei P10 lite apk EON radi bez greške.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
 
Radi i meni eon na telefonu, na kompu jok.
 
Neki kanali rade, neki ipak i dalje ne. Recimo RTV1, posle par minuta, no signal ... Kod nekih drugih kanala stane stream, pa se i oporavi. No svakako, platforma ne radi.

EDIT: evo dok sam pisao proverio na PC. Isto to sto je pucalo malopre na EON TV, radi na lapu ... Kratak test, Drzavni posao.
 
Poslednja izmena:
D3Go je mrtav. Istekla im je licenca 01. septembra. Placali su produzenje za jos jedan kvartal. Ugasice se i ono sto po svetu se jos koristi na Go platfromi (skygo recimo). Zastareo je citav koncept.
Eon je interna platfroma, storage sadrzaja je preuzet. Mi im sluzimo ovde za test, a prodavace i na drugim trzistima.

Ali zasto je EON toliko nestabilniji od D3Go? D3Go uglavnom ili ne radi uopste, ili radi stabilno. Sa Eonom nikad ne znas na cemu si.
Mozda je ViewRight plugin ipak bio bolje resenje, a stvar su zeznuli browseri koji vise ne dozvoljavaju pluginove.

O Andoridu da ne pricam...Najsmesniji su mi bili ovi iz podrske, kaze vi imate 4.4.2 a podrazan je 4.4.3 i 4.4.4, ja reko pise da je podrzano 4.4, kaze to oni nisu stavili trecu cifru... Ma idi....za moj tablet nije izasao 4.4.4 a ne pada mi na pamet da stavljam Lolliop samo zbog Eona. I sad npr. ako putujem na 3-4 dana jedino da ostavim desktop ukljucen pa da se kacim na njega.

a stream NESTABILAN, i na desktopu.
 
Imam box i na 4.4.2 i radi EON app na njemu. Cak se vise i koristi od novog boxa, navika.
EON je u beta fazi stagod SBB pricao. Verimatrix kosta. Imaju oni i savremenija resenja od onog koje je na Go platformi. Ali kosta ...
 
Čuj beta. Alfa.
A Zappware je dogurao do v4 ili tako nešto, a D3 & D3i su zamrznuti na v1.x verziji.
 
Zappware je firma a aplikacija na D3 i D3i je NEXX a kod mene na PDS 2100 pise da je verzija 2.x. Koja je kod tebe na D3i?
 
Samo WiFi, 5 GHz.
 
meni od pre 20-ak dana poceli problemi sa SBB-om. Posle vidim da su me verovatno prebacili na NAT, prvo je UBEE poludeo, non-stop gubio konekciju, pa su mi rekli da je "to do nekog novog firmware-a i kao sa njim ne radi dobro" pa su dolazili 2 puta i sve isto i posle toga, i na kaju mi zamene modem, dobije Tehnicolor ... usput primeti da mi je EON neupotrebljiv pogotovo ako gledam emisije unazad jer obavezno pukne i moram ponovo da refresujem pa da browsujem emisiju pa da jurim gde sam stao...posle 2-3-4 pucanja se smorim i ne gleda mi se vise.

Provalio sam EON tih poslednjih 20-ak dana radi uzasno pogotovo u terminima kad je verovatno veca frekventnost ... popodne od 18-21h pogotovo.
Jel zna neko da li to moze da bude do modema ili do njih? (na Pc-u gledam)
 
  • Like
Reagovanja: M J
Nije do modema pošto i mi na VDSL-u (koji nemamo SBB net, pa time ni SBB opremu) imamo identične probleme sa EON. Na kompu/na sajtu barem za utehu kad ti pukne tj izbaci "no signal" grešku pamti gde je stao pa možeš da pomeriš indikator par milimetara levo desno dok ne krene ponovo stream pa onda vraćaš tamo gde si bio stao sa gledanjem (i naravno nadaš se da pri tom premotavanju neće opet da pukne).
 
Jedno pitanje samo:

-Imam odlican laptop, emulator android MEMU radi vrhunski (Orion TV, IPTV Kodi)....

-Selim se u stan novi, i nagovaram matorog da uzme Trio Silver, kako bi EON bio omogucen

-Ideja mi je da koristim EON na totalnom drugom internetu (NE SBB-ovom), preko MEMU android 5.01 OS.

Da li bi to radilo kako valja?

Hvala!
 
kako su uveli nisam imao problema ili vrlo retko ... otkako su pravili integracije i pretumbacije ne mogu da gledam 15min u kontinuitetu
bas smara

takodje imam neki lag kad browsujem...kao startujem link on ceka duze dok otvori stranu i to isto koncidira sa terminima kad je zagusenje vece
 
@srdj1: Ja sam se baš danas igrao sa MEMU + EON (testirao sam modifikaciju apk, nervira me onaj zvuk na EON "splashscreen"-u) i meni puca EON aplikacija posle 15ak sekundi kad se puste HD kanali ako je kvalitet na "automatski", ako se spusti kvalitet na "do 4 Mbps" onda je radilo 2+ minuta bez pucanja (dalje nisam testirao). Moguće da je problem to što moj (desktop) komp ima samo integrisanu Intel HD 530 grafičku, ili eventualno i3-6100 procesor ne može "da postigne" da odradi "software decoding h264 stream-a kroz hypervisor".

A čekaj, što bi koristio Android aplikaciju na laptopu umesto da koristiš lepo EON sajt u browser-u?

I pretpostavljam da si informisan koji sve kanali (6 SportKlub kanala, 8 Fox kanala, 5 Cinestar kanala, Cinemania, Comedy Central Extra, Top..) neće raditi "na totalno drugom internetu" (osim ako su u pitanju Telenor, i VIP?? 3g/4g)?


@ostali: Da li još neko ima ove gremline kad testira običnu Android EON aplikaciju (dakle "EON", ne "EON TV") na "Android Box" uređaju:

Elem ne registruje klik na gomilu elemenata interfejsa pomoću mini tastaturice sa trackpad-om ili pomoću USB miša:
-Npr "prihvata" klik i prikazuje sekciju interfejsa za "Podešavanja" i "Moj sadžaj" a ne prebacuje na "Početna" (nakon što se posle startovanja aplikacije promeni prikaz sa početne stranice na Podešavanja), "Kanali"
- pošto ne može da se prebaci na "Kanali" ostaje kao opcija da se na Početnoj stranici klikće na "Sada na TV-u" sekciju i tu klik na screenshot emisije uspešno otvara detaljni prikaz toga a onda ne reaguje na klik na play ili "iz početka" ikonice, a klik na sam logo kanala uspešno startuje stream tog kanala i zatim odatle mogu da se menjaju kanali klikom na ikonice na desnoj ivici i za kanal može da se izabere na dnu interfejsa nešto od prethodnih "emisija".

Testirao sam na ovom mom matorom kršu koji je originalno došao sa Android 4.4.x a sad fura neki CyanogenMod ROM sa Android 5.0.1. Tu si ti gremlini prisutni. Isti apk radi normalno u MEMU emulatoru (svejdno da li se koristilo Android 4.4.4 ili Android 5.1.1).
 
Poslednja izmena:
O ovome se ranije pričalo, ne mogu da nađem u temi. Koristim EON app na Android 4.4.2 tabletu i ne rade mi neki kanali (tipa FOX) zato što je tablet rutovan i ima SuperSU. Rečeno je da se koristi Magisk, ali on ne postoji za Android 4.4.2. Ima li leka da pustim ove kanale? Hvala! :)
 
@owim
xposed/root cloak, rade kod mene na istom setapu, 4.4.2 rootovan.
 
Lek je ili da nemaš root (da ga ukloniš) ili da se izmeni EON apk da ne radi proveru za root. Postoji Xposed za Android 4.4.x i postoji par modula koji navodno sakrivaju root međutim bar kad sam ih ja testirao pre par godina ni jedan nije radio. Pokojni D3Go je pred kraj karijere proveravao da li je na uređaju instaliran Xposed Installer :d

Probaj da instaliraš SuperSu u "systemless" varijanti pa vidi da li će EON da kuka. Pošto ja na mobilnom imam SuperSU (i custom ROM) a EON se ne žali i ti kanali za koje vrši "isRooted" proveru rade.
 
Aha, znaci definitivno moze da radi na 4.4.2 samo sto navodno nije zvanicno podrzan (ili podrska lupeta).

A gde ima taj modifikovan APK? Meni tablet nije rootovan ali sam gasio google aplikacije pa mozda zbog toga nesto zeza. Zaglavi se na "Select language" i ne moze dalje od toga.
 
@Robert1975 Podrska lupeta naravno. 4.4 pise i na store. Koliko rama imas? Ovde se prica o modifikaciji da ne radi safetynet check. Nisam cuo da postoji. Oko ovog "select language" ti ne mogu pomoci, nisam video nikad. Pominjali su ovde ljudi, ali nisam citao.
Probaj da skines android 1.0.6, recimo, radila je ok. Ova nova je uletela u generalne probleme na serveside pa se ne moze oceniti.

Dobio je owim konkretne verzje rootcloak koja kod mene radi odlicno, ne samo za eon. Ja bih tako isao. D3Go mi je radio sa exposed bez problema. Doduse radio je i sa root, nije ni bio sakriven. Zasto, ne znam, nisam se bavio.
systmeless ne postoji za ispod lolipopa. Gde sam probao sa systemless rootom, eon ga je detektovao.
 
Ma, nije radila ni 1.06.
Probacu preko Firefoxa da udjem, samo zbog toga cu instalirati FF, neki ljudi kazu da im radi EON preko FF na starijim androidima.
Verovatno mora "request desktop site" da se ukljuci...
 
Vrati box na fabrička podešavanja pa onda probaj instalaciju eon apk
 
Uspelo je preko Firefoxa najnoviji APK, uzasno sporo, neudobno, bio neki JavaScript error ali je prestao, tako da sad mogu ponesto da pustim. Najgore sto sajt ne pamti list view bez grafike nego svaki put mora da se podesi. Uzas stvarno...

Cak mogu da kazem da je brze, bolje i jednostavnije kad se kacim na desktop preko Teamviewera!

Ajde sad, ne mogu vise da se bavim ovim, ima barem neko resenje za svaku situaciju a za D3Go nam preostaje da zalimo (barem meni).
 
Poslednja izmena:
@churla: EON barem trenutno ne koristi SafetyNet API. Nego u kodu proverava da li je u pitanju emulator, nekoliko stavki iz buildprop (među njima i prisustvo "test-keys"), da li postoje "/system/app/Superuser.apk" ili "/system/xbin/su", proverava da li je su dodat u PATH variable i na kraju pokušava da startuje neki proces kao root user tj da "dobije root privilegije" :)
 
Znam, u pravu si. Ja sam samo hteo da skratim da ne pisem sve to pa ajd safetyNet.
test-keys kod mene ignorise, radi ok. Na mobu gde nije sakriven, odmah trazi root access za test.
 
Nazad
Vrh Dno