Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Pisah već ali evo još jednom.

Jedna je "fabrička" eon aplikacija koja dolazi preinstalirana na boxu i ne može se obrisati. Sa tom aplikacijom se van SBB mreže ne može gledati uživo program.

Instalacijom još jedne EOn TV aplikacije se ovo rešava i onda se box može koristiti na bilo kom provajderu, naravno uz validnu aktivaciju aplikacije.
I u inostranstvu?

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Da, i u inostranstvu. Naravno uz sva ograničenja oko gledanja kanala van SBB mreže koja inače važe (sk, top, n1).

Pisah već ali evo još jednom.

Jedna je "fabrička" eon aplikacija koja dolazi preinstalirana na boxu i ne može se obrisati. Sa tom aplikacijom se van SBB mreže ne može gledati uživo program.

Instalacijom još jedne EOn TV aplikacije se ovo rešava i onda se box može koristiti na bilo kom provajderu, naravno uz validnu aktivaciju aplikacije.
Ako mislis na Eon Smart TV aplikaciju ona se moze koristiti na TV-u ili nekom dugom boxu… Opet ne razumem zasto Eon box kao uredjaj koji se dobija od
SBB-a (za koriscenje na SBB mrezi) ne koristiti tako kako je po difoltu namenjeno nego koristiti taj Eon box uredjaj na drugoj mrezi? Nema logike jer, kao
sto rekog Eon Smart TV aplikacija moze uz ativiranje na raznim uredjajima… Eon inace na raznim uredjajim I na razne nacine... .. .

Osim ako taj Eon Box nije dobijen / kupljen / pozajmljen / iznajmljen… ali to je tek malo bezvezno - kupovati i te fore uredjaj koji je registrovan kao takav...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Da, i u inostranstvu. Naravno uz sva ograničenja oko gledanja kanala van SBB mreže koja inače važe (sk, top, n1).

To je oduvek moglo samo sto vremenom sve vise kanala geoblokiraju, a mene licno buni da neko moze da promeni ime paketa o cemu si pisao jer to je programerski jedino moguce. Nijedna verzija eona nije nesto epohalno i dostupna je svima jedino je pitanje dali je uredjaj odgovarajuci.

Nijedna verzija eona nije nesto epohalno i dostupna je svima jedino je pitanje dali je uredjaj odgovarajuci.

Na Eon TV Boxu nije u Play Storeu dostupna EON TV aplikacija, zato što je preinstalirana drugačija verzija iste koja traži i Coax kabl.

Na Eon TV Boxu nije u Play Storeu dostupna EON TV aplikacija, zato što je preinstalirana drugačija verzija iste koja traži i Coax kabl.

e upravo u tome i jeste stvar postoji na Play Stor ali samo za android tv box ja sam instalirao na shield android boxu

Postoji i verzija SBB EON box-a sa OTT softverom, koji se dobija (tacnije, placa se) kada se pretplatis na "EON van SBB mreze". Ta verzija EON boxa ima preinstaliranu EON TV aplikaciju sa Play Store-a, jer naravno koristi internet umesto DVB-C za Live TV.

Poslednja izmena:
Postoji i verzija SBB EON box-a sa OTT softverom, koji se dobija (tacnije, placa se) kada se pretplatis na "EON van SBB mreze".
To I jeste poenta. Svi placaju ali ima nekih koji bi za dzabe to isto sto ostali placaju. Pa se dovijaju na sve moguce nacine, samo da ne bi platili.

Samo ne razumem zasto je poenta da se svi koji placaju nipodastavaju trazeci na forumu koji je namenjen korisnicima koji placaju od njih resenje
za neplacanje tog istog? Jos vise mi je neshvatljivo da korisnici koji placaju pomazu nekome ko ne placa. Sta kao dobre duse, humani, dobrotvori
i ostale novotrendovske gluposti?

Plati frajeru pa ces imati. Sto ne trazis foru kako 'leba da ne platis u radnji? (nikome licno nego svima koji su u fazonu da 'oce za dzabe ono sto
drugi placaju I tako ih prave b u d a l a m a!)

Pozdrav!

O čemu ti to pričaš?

Ne postoji način da se gleda EON bez pretplate.

Bez obzira na vrstu boxa, aplikacije, modifikacije, iza svakog tog gledanja stoji PLAĆENI nalog.

Covek jednostavno mozda hoce da gleda kanale koje je platio na drugom mestu gde nema sbb mreze. Ponese box,prikaci na tv i gleda. Zgodno za vikendicu,ako ode negde za vikend i sl.

Covek jednostavno mozda hoce da gleda kanale koje je platio na drugom mestu gde nema sbb mreze. Ponese box,prikaci na tv i gleda. Zgodno za vikendicu,ako ode negde za vikend i sl.

hahaha pogotovo za vikendicu jer su svi tu uveli internet i samo im je ostao box da prikace :d

Ja zbog dece za vikendicu imam 4g prenosni nett. Ali nisu svi kao ja.

Jesi li zadovoljan slikom na shieldu?

Da moram reci da je slika zaista vrh, ali dok ga nisam podesio bas sam se nervirao . Gasio se na svakih 15 min, pa se resetuje isto sam od sebe, pa zabode iz cista mira, pa navikao na standardne app-ove koji naravno ne rade kako treba, i sve to dok prelezis kao male boginje....sad ga nediram i ne cackam i ne experimentisem nista....

Postoji i verzija SBB EON box-a sa OTT softverom, koji se dobija (tacnije, placa se) kada se pretplatis na "EON van SBB mreze". Ta verzija EON boxa ima preinstaliranu EON TV aplikaciju sa Play Store-a, jer naravno koristi internet umesto DVB-C za Live TV.

Da li sa OTT-om radi bas sve sa recimo MTS mreze? Taj OTT mu dodje kao D3i dok je bio u ponudi onda...

Inace apropo tih geo blokiranja sto radi SBB - zivimo u vremenu NetFlixa i ostalih cudesa, a oni blokiraju a daju do 5 EON apps svakom korisniku?! Pa molim lepo detektuj ako koristim 5 paralelnih strimova pa me blokiraj, a ne ne moze N1 da se gleda kada si negde van kuce sa mob/tableta... nonsens.

Kako to lepo HBO Go resava - do pet uredjaja dozvoljena instalacija na 2 paralelna strima max. Radi sa svakog ISP-a.

Poslednja izmena:
Ako ga uzmes kao zasebnu aplikaciju onda radi. Ako ne onda ne rade svi kanali. Ja recimo imam d3i i SBB mi je dao 5 klasicnih i jednu smart EON aplikaciju. Kad vec znaju da ne mogu da imam njihovu mrezu zasto su mi onda to dali ako je neupotrebljivo?

Da li sa OTT-om radi bas sve sa recimo MTS mreze? Taj OTT mu dodje kao D3i dok je bio u ponudi onda...

Inace apropo tih geo blokiranja sto radi SBB - zivimo u vremenu NetFlixa i ostalih cudesa, a oni blokiraju a daju do 5 EON apps svakom korisniku?! Pa molim lepo detektuj ako koristim 5 paralelnih strimova pa me blokiraj, a ne ne moze N1 da se gleda kada si negde van kuce sa mob/tableta... nonsens.

Kako to lepo HBO Go resava - do pet uredjaja dozvoljena instalacija na 2 paralelna strima max. Radi sa svakog ISP-a.

Da, to je zamena za d3i, stim da se sada placa SBB EON box uredjaj, a kod d3i se dobijao STB na koriscenje besplatno koliko se secam. Ali moze i bez uredjaja da se pretplati ako vec imas smart tv i slicno, posto je to ista EON TV aplikacija, samo je pretplata drugacija, nema ogranicenja sta mozes da gledas na drugoj mrezi.

Poslednja izmena:
Dešava li se još nekome slični problem sa aplikacijom?
Odradio update, ali se ništa nije promenilo...
Screenshot_20190131-195523.png

Imao sam upravo taj problem.

Pokusao dva puta da je otvorim i nisam uspeo ali iz treceg pokusaja normalno otvorio aplikaciju bez ikakvog problema.

Menibradi normalno posle updatea

Ovo uopste nije tacno. Takav box ima istu verziju aplikacije kao i na boxevima koji vuku live preko coax-a. Postoje tri verzije aplikacije.
1. Koja je fabricki instalirana na box-u.
2. Ona koja je namenjena smart tv
3. Ona koja je namenjena android/tabletima

Znaci verzija koja je fabricki na box-u nema da se skine sa stora. Verzije aplikacije na boxevima su sve iste (van ili u mrezi) jedino sto se razlikuje je to
kako je podesena OTT ili HYBRID.

Poslednja izmena:
OTT konfiguracija aplikacije funkcionalno nema razlike u odnosu na onu za Smart TV na Play Store-u...

Ako ga uzmes kao zasebnu aplikaciju onda radi. Ako ne onda ne rade svi kanali. Ja recimo imam d3i i SBB mi je dao 5 klasicnih i jednu smart EON aplikaciju. Kad vec znaju da ne mogu da imam njihovu mrezu zasto su mi onda to dali ako je neupotrebljivo?

Ista stvar kod mene :D Reci mi ukoliko si probao da li ce mi Smart EON app raditi bez ogranicenja u tom slucaju kada mi svinjska hunta vrati Mi Box S?

Dešava li se još nekome slični problem sa aplikacijom?
Odradio update, ali se ništa nije promenilo...
Pogledajte prilog 264913

Imao sam upravo taj problem.

Pokusao dva puta da je otvorim i nisam uspeo ali iz treceg pokusaja normalno otvorio aplikaciju bez ikakvog problema.

I meni je SBB app zabola sa istom internal server error veceras. Dakle ocigledno su imali havoc sirih razmera :)

Ovo uopste nije tacno. Takav box ima istu verziju aplikacije kao i na boxevima koji vuku live preko coax-a. Postoje tri verzije aplikacije.
1. Koja je fabricki instalirana na box-u.
2. Ona koja je namenjena smart tv
3. Ona koja je namenjena android/tabletima

Znaci verzija koja je fabricki na box-u nema da se skine sa stora. Verzije aplikacije na boxevima su sve iste (van ili u mrezi) jedino sto se razlikuje je to
kako je podesena OTT ili HYBRID.

What a mess :)

Ista stvar kod mene :D Reci mi ukoliko si probao da li ce mi Smart EON app raditi bez ogranicenja u tom slucaju kada mi svinjska hunta vrati Mi Box S
Ako mislis na samostalni Eon,van mreze, radice bez ogranicenja. Nisam probao na Miboxu,ali jesam na Lg smart TV-u i radi bez ogranicenja.

Ista stvar kod mene :D Reci mi ukoliko si probao da li ce mi Smart EON app raditi bez ogranicenja u tom slucaju kada mi svinjska hunta vrati Mi Box S?

I meni je SBB app zabola sa istom internal server error veceras. Dakle ocigledno su imali havoc sirih razmera :)

What a mess :)
[emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Kako radi deinterlacing na Kodiju na EON boxu? I kako radi youtube? Oseca li se pad fps-a?

Posto koliko sam citao po raznim sajtovima deinterlacing savrseno radi samo na nv shield-u i apple tv-u.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni na Beelink ultimate gt1 (60€) eon tv smart aplikacija radi odlično. Povezan je sa fox tv 32", tako da daljinski od tv-a menja kanale i upravlja box-om.
Potrebno je skinuti eon smart tv aplikaciju i instalirati preko usb-a. Na kraju ukucati kod preko moj sbb naloga.
Update sam uradio naknadno bez ponovnog upisivanja koda.
Koji box radi dobro? Neka je i skuplji, jeftinija je ta investicija nego novi smart tv

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Послато са HTC Desire 610 уз помоћ Тапатока

Pazario sam Mi Box S.. eon pegla super na njemu.. medjutim dolazim do problema jer mi treba jos jedan eon kod za drugi tv. Koji od ovih boxova moze da proguta 1 od 5 eon kodova koji nisu za android tv? Ako moze preporuka za neki, bio bih zahvalan [emoji6]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno