Šta je novo?

eMule - usporavanje kompa

nikolaf7

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Komp iz potpisa, sve radi ko sat ali....kad upalim emule posle nekog vremena se nevjerovatno uspori, sve lose radi, kursor zapinje i preskace, muzika stuca itd. Kad ga ugasim posle minut-dva sve je ok!?
Ovo mi je cudno jer mi se desavalo da ne gasim emule po nekoliko dana, a za to vrijeme igram pes i jos neke igre bez ikakvih problema.

Sad sam seo za komp posle par sati i vidim u everestu temperature oko 48-50 za oba jezgra, a task menager pokazuje ovo-prva slika.
Nakon gasenja emulea, temperature padaju odma, a sad nakon 5min je 35c, task-druga slika.
Stavio sam najnoviju verziju programa i ista stvar...

Kako?:trust: Zasto??😡:wall:

A limewire nece da radi uopste, upalim, pojavi se ekran na par sekundi i nestane.
obrisao pa ponovo instalirao dzaba:wall:

Jel treba da dovedem popa ili?

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    38.9 KB · Pregleda: 51
  • untitled2.webp
    untitled2.webp
    39.8 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Probaj da smanjis broj odlaznih konekcija sa tvog racunara. Podigni tcp/udp port na neku vrednost iznad 60000.
Probaj , recimo, BearShare, P2P klijenta pa javi. Da li si gasio firewall?

Ili promeni "process priority" u emule.Koliko imas fajlova u queue listi?Mozda to ima neke veze.

utorrent i dc++ rade normalno, a broj fajlova u listi je cak manji nego prije kad je radilo bez problema....
Priority u task menageru? Evo stavio sam priority na belownormal, pa cu da provjerim za koji sat kako ide

Ma kakvi, dodjem sad kuci i temperatura cpu je 50c, sve secka koliko je sporo a stavio sam ga na low priority i promijenio portove na preko 60000

Poslednja izmena:
koliko si stavio konekcija (hard limit) u emule?
mozda je i neki virus u pitanju.

Hard limit 400, max 400...tako mi stoji vec godinu dana a imam problem zadnjih 10.
Imam aviru redovni update i to, prije sam imao kav bez updatea kad je radilo ok

Ne znam sto da radim vise....ovako ne mogu da ga koristim:wall:

A firewall ti je..? Zone Alarm je hteo da pravi s*anja sa emuleom ili ona sa njim svejedno. Ja imao takav problem, skinuo Za i proradilo. Emule je i sama po sebi zahtevna ako imas ogroman broj konekcija - imaj to na umu ipak.

Poslednja izmena:
Obican winfirewall, sva podesavanja i broj konekcija(400) su isti kao kad je radilo normalno

Nazad
Vrh Dno