Šta je novo?

eMule serveri - sta se desava?

tex707

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
680
Jutros su mi "nestali" svi eMule serveri sa liste, radi samo Kad. Da li jos neko ima ovaj problem?

Naravno. Treba ti nova lista ispravnih servera. Možeš je naći ovde.

Svaka cast, mnogo hvala!

Opet problem sa eMule...posle downloadovanja nove liste servera, brzina downloada se smanjila preko 4x, sa preko 50 kb/s na ispod 12kb/s. Ima li neko ideju sta se desava?

Mogu samo da pretpostavim da su i milioni korisnika širom sveta imali isti problem kao i ti, i da neki nisu uspeli da ga reše, pa je smanjen broj.

Mogu samo da pretpostavim da su i milioni korisnika širom sveta imali isti problem kao i ti, i da neki nisu uspeli da ga reše, pa je smanjen broj.

Moguce, mada onda ostaje neobjasnjeno zasto drugima sada eMule radi normalno a meni ne...

Kod mene radi sasvim normalno.
Koliko aktivnih servera imas u listi?

Auuu,malo je to trebalo bi barem 10x vise.
Imas li aktivan Razorback 3.0,3.1 ili 3.2?
Aktiviraj njega,sacekaj malo i vidi tad koliko imas aktivnih servera.
P.S.Javi sta si uradio

Auuu,malo je to trebalo bi barem 10x vise.
Imas li aktivan Razorback 3.0,3.1 ili 3.2?
Aktiviraj njega,sacekaj malo i vidi tad koliko imas aktivnih servera.
P.S.Javi sta si uradio

Aktivni su 3.0 i 3.1, ali ne mogu da se konektujem ni na jedan od njih.

Ustvari, sada vise ne mogu da se konektujem ni na jdan server...a download ostaje isti. Upload ide bez problema (ali samo kada je NetLimiter ukljucen).

Poslednja izmena:
Desni klik na server, Add to Static List ,pa probaj ponovo, ako nece restartuj mazgu i stavi nekoliko razlicitih servera u Statik List

Poslednja izmena:
Dodao sam eDonkeyServer No1, Razorback 3.0 i 3.1 na Static list i nisam mogao da se konektujem ni na jdan server. Posle restarta mazge sam se konektovao bez problema na Razorback 3.0, ping je 140. Jos uvek cekam da pocne download...broj aktivnih servera se popeo na 30.

Poslednja izmena:
Tek sad videh odgovor.
Da li si probao da skidas 30-40 fajlova od jednom?
Probaj neke manje za pocetak recimo neke mp3 velicine 5-6 Kb i "mazga" bi trebala da povuce.
A da, jel' ti status High ID.
P.S. Iskljuci Kad

Poslednja izmena:
Tek sad videh odgovor.
Da li si probao da skidas 30-40 fajlova od jednom?
Probaj neke manje za pocetak recimo neke mp3 velicine 5-6 Kb i "mazga" bi trebala da povuce.
A da, jel' ti status High ID.
P.S. Iskljuci Kad

Skidam preko 60 fajlova trenutno. Status mi je HighID. Kada uradim test portova, sve je OK. Do pre nekoliko dana sam sa identicnim setovanjima, sa istim fajlovima (ili slicnim brojem fajlova) imao konstantno preko 50 Kb/sec, sada ne vise od 5-10.

Iskljucivanje Kad-a ne pomaze. Prelaz u drugi OS takodje ne pomaze. Download fajlova klasicnim putem ide normalnom brzinom (malo preko 50 Kb/sec).

Kod tebe se ne vidi dovoljan broj servera,a zasto je tako stvarno vise nisam pametan.:wall:
Jedno glupo pitanje, da nije u netlimiteru ogranicen download?

Poslednja izmena:
Kod tebe se ne vidi dovoljan broj servera,a zasto je tako stvarno vise nisam pametan.:wall:
Jedno glupo pitanje, da nije u netlimiteru ogranicen download?

Naravno da nije...:)...pokusavao sam da ogranicim download na neku visoku vrednost ili da potpuno iskljucim NetLimiter. Jedino sto sam primetio je da UPload "poludi" kada iskljucim NetLimiter, tj, stalno menja vrednost od npr 1-7 Kb/sec.

BTW, i ranije sam imao ponekad tako mali broj servera, ali je download bio normalan.

Sa ove liste: http://www.gruk.org/server.met
trenutno ima 22 servera, konektuj se uvek tamo gde ima najvise korisnika.
Takodje probaj u opcijama> Server da iskljucis sve auto Updateovanje servera (prve 3 opcije) jer ti mozda ubacuje Fake servere.
Takodje odradi Wizard za svoju konekciju, jer ako otvoris suvise konekcija onda ti Emule nece raditi nikako. Ja sam za moju konekciju 1Mbit/s stavio sad na 400/400 i radi ko poludeo.
Naravno, zavisi i da li ima dovoljno izvora da bi postigao vece brzine...
Pozdrav

Pa sve je uradjeno OK...moja konekcija je 512/128 i imam podeseno 300/300...kao sto rekoh, do pre nekoliko dana je sa identicnim podesavanjima skidao preko 50Kb/sec, sada je prosek pao na ispod 10Kb/sec.

Ajoj

Kako ljudi...meni radi ocajno i place mi se...mislio sam da sam ja nesto za**** u setovanju adsl modema telekoma, resetovao sam ga na default i isto isto isto... neznam sta da radim...sve ovo se i meni desava...jaoooooooo:p. Moram da isprobam sve ovo sto ste naveli

Nemogu da dodam nijedan server u emule plus jer mi mozila kaze da nema e2dk protocol zakacen ni za jedan program...kako da ubacim?

Poslednja izmena:
Kako ljudi...meni radi ocajno i place mi se...mislio sam da sam ja nesto za**** u setovanju adsl modema telekoma, resetovao sam ga na default i isto isto isto... neznam sta da radim...sve ovo se i meni desava...jaoooooooo:p. Moram da isprobam sve ovo sto ste naveli

Nemogu da dodam nijedan server u emule plus jer mi mozila kaze da nema e2dk protocol zakacen ni za jedan program...kako da ubacim?

Da li ti je do skoro radilo OK ili nikada nije radilo?

Ja sam na RVKDS kablu, tako da ne mozemo da se uporedjujemo sto se providera tice.

Najlakse ti je da uradis copy/paste u Server sekciji desno u Emule i stavis Update. :smoke:

@tex707
Ja sam pricao za Telekom ADSL.... ako te ne mrzi, uradi reinstall OS-a, mozda pomogne :wave:

@tex707
Ja sam pricao za Telekom ADSL.... ako te ne mrzi, uradi reinstall OS-a, mozda pomogne :wave:

Probao sam iz dva OS-a (W2K i WXP), isto se ponasa. Doduse, instalacija samog eMule-a je ista...mozda bi vredelo reinstalirati eMule, ali onda gubim sve sto je u Temp-u, ili moze da se sacuva nekako?

Samo prebaci Temp negde pa ga vrati u Emule i sve sto si skidao ce da ti pamti.

Problem je nestao, sam od sebe. Nista nisam preduzeo juce, jutros net uopste nije radio neko vreme. Kada je proradio i eMule je poceo normalno da skida preko 50 Kb/sec...

Dakle, kao sto napisah na prethodnoj stranici, juce ujutro mi net nij radio neko vreme (vise od sata sigurno) i kada se "povratio" eMule je pocela normalno da skida brzinom od preko 50Kb/sec. Uljucio sam i Torrent koji je skidao ravnomerno 10/Kb/sec, pa su se podelili otprilike na 40-10. Medjutim, juce popodne je eMule naglo izgubila brzinu i opet pala na ispod 10Kb/sec. Prilazem screencapture na kome se vidi tuzni momenat.

Ima li neko ideju, da li uopste nesto da pokusavam ili ovi simptomi ukazuju na problme kod providera?

Prilozi

• eMule.jpg
    eMule.jpg
    195.7 KB · Pregleda: 93
...
Ima li neko ideju, da li uopste nesto da pokusavam ili ovi simptomi ukazuju na problme kod providera?

Nema šta drugo pogotovo ako si na eMule-u imao više od 1 download-a...
Da recimo 3-4 svi od 1x toliko izgube protok, to se ne dešava.

Nema šta drugo pogotovo ako si na eMule-u imao više od 1 download-a...
Da recimo 3-4 svi od 1x toliko izgube protok, to se ne dešava.

Bilo je vise od 10 fajlova na downloadu, mnogi su ostali (nisam prebrojao koliko njih), samo im se drasticno smanjila brzina downloada.

Nazad
Vrh Dno