Šta je novo?

Emulacija Game Cube-a

Gdin_M

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
605
Posto vidim da mi stize dosta PM-a u vezi emulacije GC-a, bolje ce biti da postavim topic pa nek svi citaju.:)
Naravno moguca je emulacija GC-a, potreban je dolphin emulator, mozete ga naci na adresi http://www.dolphin-emu.com. Tu se nalazi poslednja zvanicna verzija za download a na forumu mozete naci i poslednje "nightbuild" verzije. Imate i compatibility listu igara koje ce raditi a koje ne. Ta lista je relativno tacna jer neke igre za koje pise da nisu igrive u stvari jesu, jer sve zavisi od podesavanja dolphin-a i konfiguracije plugin-ova.
Za glatko igranje je potrebna veoma jaka konfiguracija, pa meni je neki minimum dual core na nekh 2.6gHz i neka od grafickih od pre 2-3 godine pa na ovamo. Uticaj rama nije bitan na emulator, mada svi kazu da je pozeljno 1 gb i vise (mada ja mislim i da bi i sa 512 radilo:)) Ako nekom treba verzija sa kojom sam ja presao Rsident Evil Remake i Zero, moze da ja skine sa ovog linka:
Kod:
http://www.megaupload.com/?d=U63TRL0C

Poslednja izmena:
Pozdravljam temu.
Dolphin je dosta uznapredovao prethodnih meseci, tako da je dosta igara postalo igrivo.
Pre koji dan sam posle duzeg perioda skinuo novu verziju ovog emulatora. Ono sto sam zeleo da odigram je RE. Uz malo cackanja po podesavanjima dobio sam igru koja se pristojno vrtela u 640x480 bez grafickih bagova u nekih 15-60 FPS-a. Ono sto me je zacudilo je da su odr. podesavanja davala veci broj FPS-a, ali nazalost uz graficke bagove, tako da se treba jos dosta raditi oko ovog emulatora da bi bio savrsen. Zvuk je emuliran skoro bez bagova. Primetio sam da ga nije bilo samo u jednoj situaciji kad je Jill svirala klavir. Sto se tice kontrolera, Dolphin je sam prepoznao gamepad iz potpisa i postavio kontrole, tako da je taj deo odlicno odradjen.
Sve u svemu prognoziram mu lepu buducnost.

Emulator je odličan, tako da par igara može da se igra prilično normalno,uključujući Super Mario Sunshine ili Zelda Wind Waker.

Takođe, postoji i podrška za Wii igre, jer je emuliran Wiimote (možete prikačiti i pravi na komp) pa nekoliko igara radi dobro, npr. odlični Wario Land: The Shake Dimension.

Posto vidim da mi stize dosta PM-a u vezi emulacije GC-a, bolje ce biti da postavim topic pa nek svi citaju.:)
Naravno moguca je emulacija GC-a, potreban je dolphin emulator, mozete ga naci na adresi http://www.dolphin-emu.com. Tu se nalazi poslednja zvanicna verzija za download a na forumu mozete naci i poslednje "nightbuild" verzije. Imate i compatibility listu igara koje ce raditi a koje ne. Ta lista je relativno tacna jer neke igre za koje pise da nisu igrive u stvari jesu, jer sve zavisi od podesavanja dolphin-a i konfiguracije plugin-ova.
Za glatko igranje je potrebna veoma jaka konfiguracija, pa meni je neki minimum dual core na nekh 2.6gHz i neka od grafickih od pre 2-3 godine pa na ovamo. Uticaj rama nije bitan na emulator, mada svi kazu da je pozeljno 1 gb i vise (mada ja mislim i da bi i sa 512 radilo:)) Ako nekom treba verzija sa kojom sam ja presao Rsident Evil Remake i Zero, moze da ja skine sa ovog linka:
Kod:
http://www.megaupload.com/?d=U63TRL0C

Jel mozes malo da pojasnis oko podesavanja, instalirao sam tu tvoju 2.657 verziju. Nisam jos nista probao, ali cisto neki info, sta radi sta ne radi, u grafickim podesavanjima,...
Skidam sad RE Zero, 1,89GB...

E ovako, podesavanja koja sam koristio su za obe igre. Obavezno treba da se iskljuci opcija "optimize quantizers", jer sa njom dolazi do ozbiljnih problema. Sto se tice rezolucije, igra radi u fullscreen-u sa ovom verzijom emulatora. Treba samo da stavite u advanced rezoluciju monitora i koji aspekt koristite. Obe igre imaju opasne padove framerate-a ne nekim mestima i to nije do jacine racunara, vec do samog emulatora. Uglavnom je zakucano na 30 frejmova, ali negde pada i na 10, ali nije strasno za igranje jer to se desava na odredjenim mestima i ne moze da se promeni kakvu god konfiguraciju imali. U svakom slucaju sve je dosta igrivo jer su igre ionako spore, pa tako da to i ne smeta. Podesavanja su u attachment-u:

E da, zaboravih da kazem da na ovom emulatoru rade i igre za Wii.;) Radi novi Mario sasvim pristojno, a veceras cu da probam RE: Umbrella Chronicles pa cu da javim.

Prilozi

• podesavanje.JPG
    podesavanje.JPG
    133.3 KB · Pregleda: 155
  • opengl plugin podesavanje.JPG
    opengl plugin podesavanje.JPG
    143.4 KB · Pregleda: 130
Dgin M, hvala na podesavanjima, bas cemo da probamo. Deca bi zelela da uzmemo Wii, ali ako sve to radi na emulatoru eto veselja. :)
Da li je neko probao jos neke igre za Wii?

Dgin M, hvala na podesavanjima, bas cemo da probamo. Deca bi zelela da uzmemo Wii, ali ako sve to radi na emulatoru eto veselja. :)
Da li je neko probao jos neke igre za Wii?

I dalje je mnogo pametnije da uzmeš konzolu. Gomila igara ne radi kako treba, na stranu što igranje Wii igara bez Wii kontrolera baš i nije prava stvar.

E ovako, podesavanja koja sam koristio su za obe igre. Obavezno treba da se iskljuci opcija "optimize quantizers", jer sa njom dolazi do ozbiljnih problema. Sto se tice rezolucije, igra radi u fullscreen-u sa ovom verzijom emulatora. Treba samo da stavite u advanced rezoluciju monitora i koji aspekt koristite. Obe igre imaju opasne padove framerate-a ne nekim mestima i to nije do jacine racunara, vec do samog emulatora. Uglavnom je zakucano na 30 frejmova, ali negde pada i na 10, ali nije strasno za igranje jer to se desava na odredjenim mestima i ne moze da se promeni kakvu god konfiguraciju imali. U svakom slucaju sve je dosta igrivo jer su igre ionako spore, pa tako da to i ne smeta. Podesavanja su u attachment-u:

E da, zaboravih da kazem da na ovom emulatoru rade i igre za Wii.;) Radi novi Mario sasvim pristojno, a veceras cu da probam RE: Umbrella Chronicles pa cu da javim.
Chekaj mislish na Super Paper Mario ili Super Mario Galaxy?

Ma bio sam skinuo Mario Kart ali me nije interesovao pa sam ga izbrisao. Ali evo pokrenuh Umbrellu i evo slike dole kako radi. Inace ima nekih bagova sa zvukom i treba malo jaca konfiguracija od moje. E da, morao sam da iskljucim opciju "throtle sound" da bih mogao da pokrenem igru.

@vrobec:
Mislim da je bolje ako imas para da kupis Wii nego da se maltretiras ovako. Ako hoces mozes cisto da testiras i da vidis kako radi emulator. Ja evo malo se zezam sa ovom Umbrellom, cisto da vidim kakva je igra i da malo nerviram ove konzolase...,)

Prilozi

• umbrella.JPG
    umbrella.JPG
    106.6 KB · Pregleda: 279
Imam Zelda Wind Waker (GC) i Table Football (Wii) u ISO formatu, medjutim nikako da prorade. Imate li podesavanja za Dolphin?

Ja sam upravo pokrenuo Resident Evil Zero i radi dobro.
Framerate mi je 30-60.
Mozda je to samo do mene ali primetio sam da se igre znacajno uspore ako je ukljucen tv-out.

Imam Zelda Wind Waker (GC) i Table Football (Wii) u ISO formatu, medjutim nikako da prorade. Imate li podesavanja za Dolphin?

Nemam nijednu od te 2 igre, ali za ovaj football pise na listi da je "playable". Za Zeldu pise da je koliko toliko igriva. Sto se tice podesavanja dolphina, moraces malo da eksperimentises, jer ne rade ista podesavanja za svaku igru, a takodje ne rade ni iste verzije njega. Mozes da bacis pogled na forum dolphina i tamo da vidis da li je neko pokretao te dve igre.

Probao sam Metroid Prime GC i radi veoma dobro. :)
Table Football medjutim nikako da proradi. :(

imam problema, javlja mi se poruka: Can't init any Wiimote plugins; Couldn't init core Check configuration.

nece da ucita wii plugin...

e sad, imam WinXP+SP3, za directx pise 9.0c (4.09.0000.0904), da li bih trebalo da update-ujem dx9? koje verzije vi imate, a ucitava vam normalno wii plugin...

poz...

imam problema, javlja mi se poruka: Can't init any Wiimote plugins; Couldn't init core Check configuration.

nece da ucita wii plugin...

e sad, imam WinXP+SP3, za directx pise 9.0c (4.09.0000.0904), da li bih trebalo da update-ujem dx9? koje verzije vi imate, a ucitava vam normalno wii plugin...

poz...

Kod mene isto ima problema. U Warioland-u (Wii) nikako da provalim kontrole na tastaturi, recimo kada mi prikazuje da podignem kontroler i naciljam nesto. :trust: Kako to funkcionise?
osnovne komande levo, desno, skok itd rade OK.

Poslednja izmena:
Nisam siguran, ali verovatno bi trebali da potrazite novi plugin za wii remote. A sto se tice podesavanja kontrola nisam se baktao oko toga jer jedino sam probao par igara a od njih su sve bile podesene kako treba tako da nista nisam menjao. Malo eksperimentisanja nije na odmet.;)

Resident Evil Remake radi :banana:. Gamecube emulator Doplhin verzija SVN R 2657. Defaultna podesavanja, dakle nije potrebno nikakvo specijalno cackanje, grafika se namesti i gamepad.
Radi stabilno u 30 fps-a, ali s obzirom da je to RE to je itekako dovoljno :banana:.
Jedino ima problema sa zvukom, na pocetku cuje se grom, a ono zvuk kao kad drljas po gramafonu, ostali zvuci su ok. Znaci za ocekivati je sa vremena na vreme da ce biti zvucnih bagova.

Skidam i Resident Evil Zero pa cu javiti i za njega.

Dolphin 2962 je u pitanju i imam problema sa teksturama,Residen Evil Remake je u pitanju, horror odmah na početku igre :d

Ima li neko rešenja za ovo ili da počnem da bodem po ona podešavanja, možda neka druga verzija mi treba?

@Blind_Guardian, nigde ne mogu baš tu verziju da nađem, možeš da udariš jedan upload da probam sa njom?

Poslednja izmena:
Imas na pocetku teme verziju emulatora sa kojom radi RE. I obavezno iskljuci "optimize quantizers" da ne bi dobijao te anomalije. Kod mene je bio isti slucaj.:wave:

Namestio sam podesavanja kako ih je postavio Gdin M i pokrenuo igricu,ali ona secka,kako slika tako i ton,kad krene igra fps mi je od 3 do 4,jako malo,da nije zbog toga,ima li resenja?Koristio sam onaj emulator koji je postavio Gdin M!Jos jedan problem,nikako ne mogu da podesim kontrole,ni na game padu,imam sonyjev preko transformatoras,a cak ni na tastaturi ne mogu da uradim nista. Po defoltu idem strelicama u svim pravcima,a X i Z su mi za potvrdu i za negaciju,drugo nista kako da ne postoji,a i nemoguce je izmeniti postojecu button configuration!Molim vas za pomoc!Da moja konfiguracija iz potpisa nije slaba?

Procesor ti je slab za ovaj emulator, trazi se dual core da bi solidno radilo. A reci koju igru si pokretao?

Pa na zalost neces moci da igras. Nece pomoci nikakva tweakovanja emulatora jer jednostavno najvise na njega utice procesor a najmanje ostalo...

Nazad
Vrh Dno