Šta je novo?

Emmi/Alti reklamacija (FAQ u II postu)

Jos gore...
mislis da "gazda bata" dozvoljava radnicima nesto da iznose iz radnje...

To je samo u drzavnim firmama moglo nesto da se "iznosi" u privatnoj je uvek neko zaposlen da se bavi da neko slucajno ne iznese nesto.
Post automatically merged:

ljudi ,najbolje je da se kupi nesto od proverenih lokalnih radnji,bez laznih lagera i uredjaja koje satro imaju a u stvari nista od toga.Em su lokalne ranje jeftinije ,em su usluzniji i brzi .
Koje su vam to lokalne firme bez laznih lagera?
svi oni kupuju od gazda bate i ortaka.... ili ne postoje.

Pa ta privatna radi kao da je drzavna ocigledno :)
A u neku ruku kao i da jeste.

Tako je to kad je sve go propalitet glavni faktor u ekonomiji jedne države....

Jos gore...

To je samo u drzavnim firmama moglo nesto da se "iznosi" u privatnoj je uvek neko zaposlen da se bavi da neko slucajno ne iznese nesto.

Mislim da batu zabole, a da uvaljuju polovne grafike i koriscene komponente, to je vec par puta dokazano. I ovde na forumu, a cuo sam i od par ljudi ovako.

Nerealno je koliko je bezakonje u ovoj drzavi i koliko smo dopustili da saka ljudi radi sa nama sta hoce.

Pa pitanje od milion dolara je: Sto ste dopustili?

Gazda je bata.
Ti si mislio mozda na menadzere prodavnica.
Sto bi bili oni bolji od radnika, pa mislim i oni su isto radnici sa malo vecom platom, mozda i oni nose kuci :)
To je bilo pre "bate". Dok je još bio prvi majnig. Čak se nisu trudili ni karticu da očiste od prašine.

Zakona ima više nego dovoljno, problem je što niko ne haje za zakone kije niko ne sprovodi, čak su i agencije za zaštitu potrošača bezzube. Pročitajte malo kako je Knjaz Miloš rešavao poštenje trgovaca a tu su bili i esnafi.

Jos gore...

porodicne trgovine koje rade dugo,ima ih jos samo ih treba malo potraziti,bez trzanja samo...sve se moze

Ima ih, ali opet uzimaju od istih likova stvari kao i svi ostali. Ima nekih random uvoznika koji su druga priča (jer oni uvoze random stvari koje koristi 3-5% stanovništva, pa se ne računaju toliko).

I samo da dodam, pričamo ovde o pc komponentama, ne o gajbi kupusa.

Pa recimo EWE je veliki uvoznik PC komponenata i nikakve veze (koliko ja znam) nema sa Altijem :)

Umanjise za jednu godinu na papiru :).
Treba zvati da to isprave.

Sad, mozdaje greska, a mozda je neko probao, pa ako prodje prodje.

Jes' greška malo sutra. Što ne pogreše na svoju štetu? :) @Radiohead ti kao da od juče živiš u Srbiji. Kod nas APP vlada svaki dan, 24/7 u svim sferama života.

Aj da dodam i VipHouse na ovu APP listu. Daju samo fiskalni za uređaj koji ima 3 godine. Kad ih pitaš za garantni list "važi ti taj fiskalni, imamo mi sve ovde" - ala Emmi. I na kraju šta su uradili? Pa imaju manje kupca i imaće i dalje manje kupce koje odvratim od kupovine kod njih.

Meni posle silnog pisanja u ovoj temi deluje da ama baš niko u Srbiji ne bi dao ni dan garancije za bilo šta da ne mora. Ono što ih obavezuje je saobraznost od 2 godine i fiskalni račun, što je malo teže fingirati, ali kao da nikome ne pada na pamet da da uredno popunjen garantni list na period koji daje proizvođač. Kod nas uvek bude neka G-6 kombinacija, nepopunjen garantni list, jedna garancija online, druga na papiru, zaboravi se garantni list, po sistemu "imamo mi serijske brojeve, nema da brigaš",....
Ovo kao da postaje manir većine trgovina.

Upravo tako. Džungla.

U toku prosle godine sam uzeo nekoliko komponenata u Atomu i za sve su uredno dali garanciju kolika i treba da bude.

SSD Kingston garancija 60 meseci, procesor i matcina 36, ram 60 meseci. Ni za sta nisam morao da ih cimam, sve je odmah dobijeno na licu mesta.

Pritom su jedni od jeftinijih, ne znam zasto ljudi ne uzimaju tamo.

Meni je taj Atom 180 km daleko....

Pa dobro, uvek moze online da se poruci. Bolje Atom 180km daleko nego Emmi/WinWin/Tehnomanija ispred kuce 😄

Za te "pipave" stvari preferam da ih naručim u radnju pa onda kupim. Naručim od Atoma monitor za 15 iljada i stigne mi na adresu u kutiji slomljen. Kako dokazati da ti nisi kriv. Imao sam takav slučaj. Ne od Atoma, nego od TM.
Reagovao sam na tvoju poruku samo zbog dela: "...ne znam zasto ljudi ne uzimaju tamo." Većina ljudi ne živi blizu tog "tamo". Imaju možda jednu prodavnicu kompjuterske opremu u gradu i onda zašto ne naručuju u tamo. Treba da se radi da i "tamo" i "ovde " bude isto po uslovima. Ako ti kući imaš bolje ne znači da svi imaju.
Nema ljutiš, nadam se.

Dok ne bude i "ovde" i "tamo" isto sigurno kupiti nešto, mislim da je pametnije kupiti online "tamo", nego offline "ovde", pogotovo ako je "ovde" neka od "renomiranih" trgovina čija se imena provlače kroz ovu temu.
Na kraju, svako sa svojim paricama neka radi šta mu je volja, ali glupo je ne poslušati savet, a posle kukati po forumu. Em je bezveze, em nema svrhe.

Ma naravo. Samo tako ne misli i većina "pučanstva" nego kao ludi trče u te bratske firme i kupuju kao ludi.

U toku prosle godine sam uzeo nekoliko komponenata u Atomu i za sve su uredno dali garanciju kolika i treba da bude.

SSD Kingston garancija 60 meseci, procesor i matcina 36, ram 60 meseci. Ni za sta nisam morao da ih cimam, sve je odmah dobijeno na licu mesta.

@VLaK
Jos da nam kazes koje to monitore distribuira Atom?
Odakle Atomu SSD kingston, procesori, cpu i maticne ploce itd...?
Pitam za druga... :)

Jos da nam kazes koje to monitore distribuira Atom?
Odakle Atomu SSD kingston, procesori, cpu i maticne ploce itd...?
Samo pitam... :D
U nastavku piše: Ne od Atoma, nego od TM. To je bio samo primer naručivanja on line i kako možeš da prođeš. Meni lično je taj Atom i WW i TM ista stvar jer nemam iskustva sa njima.

Atom je stara i vrhunska firma. Jedna od 2-3 za koje mogu da kažem da rade korektno. Ja sam od Atoma na oko 160 km, i ne predstavlja mi problem da naručim online ili da se posavetujem.

U Baito isto, skoro sam uzimao flesh sa garancijom od 60m i uz fiskalni dobio garantni list na kom piše 60m garancije.

Ok super firma...
masite poentu
za te stvari koje kupite od njih garanciju daje ko?
Hint:
Piše vam na garantnom listu

Alti ocigledno.
Al ti imas garanciju od prodavnice, nemas nikakve veze sa uvoznikom.

Ovde se brka ko je firma koja daje garanciju i firma sa kojom kupac ima ugovor.
Kad se kupi nešto u radnji, činom plaćanja zaključuje se ugovor sa trgovinom.
Kupac nema ama baš nikakav odnos sa uvoznikom koji jeste odgovoran za garanciju, ali on isporukom maloprodaji zaključuje ugovor sa njima, ne sa kupcem.
Dakle, pred zakonom, jedini odgovoran pred kupcem je maloprodaja, uvoznik nema ništa sa kupcem.

@RingeRaja

Fazon je ko daje garanciju i ko resava reklamacije...
Dok trgovac postoji on je posrednik.Ako on nestane , kupac moze
da se obrati distributeru.

Nazad
Vrh Dno