Konkretno interesovalo me zbog monitora. Pošto proizvođači istih prodaju monitore koji umesto crvene isijavaju narandžastu ili imaju mrtve piksele ili imaju nenormalni back-light bleed a sve im to ne spada u defekte koji se mogu reklamirati onda i ja želim da se osiguram protiv takve nepoštene prakse.Кад нешто купујем, бирам и размишљам мало дуже и тешко да ћу да се предомислим у 14 дана. Ретко купим на први поглед па укапирам да има и нешто боље.
Мада ... када сам последњи пут куповао, наручио плочу, проц и рам и таман да стигне, на сајту се појави друга плоча, много боља по мојој процени. Одем у радњу, кажем да сам наручио то и то али бих да променим наруџбину и уместо наручене плоче узмем другу. Али ... пакет је стигао, шта са овом плочом? Немам појма, јел може нова или да идем даље? Пошто наравно ништа не плаћам унапред, нису имали много избора. Кроз неколико дана је стигла друга плоча, платио, узео и сигурно нисам размишљао 14 дана да ли да вратим.
Мада је мени искрено глупо то са враћањем. Шта, не свиђа ми се боја лаптопа или висина нечега? Па све то може да се види а наручивање онлајн није на слепо па да се не зна шта је унутра. Мислим да је одавно и запад почео да се бори против тог враћања без образложења, људи "купе" лаптоп пред неки симпозијум или фото апарат пред летовање, оду, врате се, врате уређај у радњу. Купе диск са музиком, рипују, врате у радњу. Купиш нешто што ти је потребно привремено, одрадиш посао па вратиш.
To izgleda da zavisi od radnje do radnje, ali situacija gde bi sigurno dobio ugovor je da izvrsis odmah placanje preko neta ili uplatnice a mesto preuzimanja odaberes radnju. Tako da ti nisi kupio u radnji vec samo preuzeo, ali ako izaberes i placanje i preuzimanje u radnji onda mozda neki ti i ne bi dali taj ugovor.Naručiš preko neta a čekiraš preuzimanje u radnji? Da li onda dobiješ onaj ugovor za odustajanje od kupovine u prvih 14 dana?
Мада је мени искрено глупо то са враћањем. Шта, не свиђа ми се боја лаптопа или висина нечега? Па све то може да се види а наручивање онлајн није на слепо па да се не зна шта је унутра. Мислим да је одавно и запад почео да се бори против тог враћања без образложења, људи "купе" лаптоп пред неки симпозијум или фото апарат пред летовање, оду, врате се, врате уређај у радњу. Купе диск са музиком, рипују, врате у радњу. Купиш нешто што ти је потребно привремено, одрадиш посао па вратиш.
Мислим да је одавно и запад почео да се бори против тог враћања без образложења, људи "купе" лаптоп пред неки симпозијум или фото апарат пред летовање, оду, врате се, врате уређај у радњу. Купе диск са музиком, рипују, врате у радњу. Купиш нешто што ти је потребно привремено, одрадиш посао па вратиш.
То може да се примени и на куповину у продавници, зашто би само они који наручују имали ту могућност? Мислим, ако се нешто наручује са Алија, можда се не зна ни како изгледа ни како ради али ако ја обиђем радње из наслова а и било коју сличну јер сви исто продају, сигурно ћу да знам шта сам наручио. И облик и боју и величину а оно унутра и једни и други сазнају тек кад роба дође кући.Nije to bas bezveze smisljeno, radi se o tome da ce na taj nacin mnogo vise ljudi kupiti nesto, jer imaju 'sigurnost' da mogu da vrate ako im ne odgovara.
Нисам ни написао да може него да се то могло, било је баш примера које сам навео и вероватно су у међувремену увели ово умањење. Код нас можеш да вратиш за исте паре и нема умањења. Још увек.Pa nije ni na zapadu bas tek tako da vratis kao sto se prica...
Tj mozes da vratis, ali za umanjenu vrednost,
Zato vrednije uređaje kao monitore pa čak i tastature nikad ne kupujem na neviđeno. Nebih kupio ni stolice ili krevet bez probe, zašto monitor ?Konkretno interesovalo me zbog monitora. Pošto proizvođači istih prodaju monitore koji umesto crvene isijavaju narandžastu ili imaju mrtve piksele ili imaju nenormalni back-light bleed a sve im to ne spada u defekte koji se mogu reklamirati onda i ja želim da se osiguram protiv takve nepoštene prakse.
Zaboravih da odgovorim, stigao hard sa danom kasnjenja, uzimam hard i pocinjem da otpakujem, kurir mrmljivo progovara znas druze kad otvoris i ako mi ne platis imacu problema, vadim tel i reko citaj, pa znam svasta pisu ali politika firme, reko druze ne brini se ti nista imam i ja svoju politiku pun mi je vise ...... prevara i muljanja dobices ti pare samo ako nije polomljen, ako jeste pises zapisnik, sreca nije polomljen, poslali ispravan.Да ли курири то прихватају? Ја сам једном узео хард, курир донео али није дао да се отвара док не платим. Срећом није било проблема али од тада више волим да наручим и да преузмем у радњи, тамо бар могу да погледам пажљиво.
Zato što kada probaš stolicu ili krevet znaš da će i ono što kupiš biti isto kao i to što si isprobao ali kod monitora to baš i ne važi, svaki panel je priča za sebe sem ukoliko ne uzimaš baš onaj koji si probao. To znači da u prodavnici trebaju da ti daju da isprobaš monitor pa ako ti ne odgovara da ti daju drugi pa ako i taj ne odgovara treći... Sem toga nije isto testiranje kući natenane ili u prodavnici dok ti prodavac pizdi iza leđa a neke stvari (kako izgleda tamna slika u mraku) verovatno i ne možeš da isprobaš. Neke radnje niti ne dozvoljavaju isprobavanje.Zato vrednije uređaje kao monitore pa čak i tastature nikad ne kupujem na neviđeno. Nebih kupio ni stolice ili krevet bez probe, zašto monitor ?
Pa na to sam i mislio, nije to kifla pa da se kupuje svaki dan. Odvojiš malo vremena pa proveriš. To specijalno ako se zna da neki modeli mogu da budu šućmurasti. Ako ne daju da se proba onda ne kupim tamo.Zato što kada probaš stolicu ili krevet znaš da će i ono što kupiš biti isto kao i to što si isprobao ali kod monitora to baš i ne važi, svaki panel je priča za sebe sem ukoliko ne uzimaš baš onaj koji si probao. To znači da u prodavnici trebaju da ti daju da isprobaš monitor pa ako ti ne odgovara da ti daju drugi pa ako i taj ne odgovara treći... Sem toga nije isto testiranje kući natenane ili u prodavnici dok ti prodavac pizdi iza leđa a neke stvari (kako izgleda tamna slika u mraku) verovatno i ne možeš da isprobaš. Neke radnje niti ne dozvoljavaju isprobavanje.
Proizvođači su sami krivi, idu sistemom APP, umesto da su panele testirali i podelili po klasama gde znaš šta dobijaš a ne ovako, pa ko šta nabode.
Pa kad sve saberemo slabo mi imamo i u ovoj temi nekoga ko nije ostvario garanciju...svi smo kukali ali su nam na kraju svima resili.
Zato vrednije uređaje kao monitore pa čak i tastature nikad ne kupujem na neviđeno. Nebih kupio ni stolice ili krevet bez probe, zašto monitor ?
Konkretno interesovalo me zbog monitora. Pošto proizvođači istih prodaju monitore koji umesto crvene isijavaju narandžastu ili imaju mrtve piksele ili imaju nenormalni back-light bleed a sve im to ne spada u defekte koji se mogu reklamirati onda i ja želim da se osiguram protiv takve nepoštene prakse.
Pa cekaj, jel ti sad cekas da ti oni daju drugi hard disk ili sta ?
A u kakvom je stanju taj drugi sto su ti dali, mozda je on dobar ?
I ja sam stekao taj utisak. Siromašan smo narod, gledamo dinar da uštedimo a ne da dobijemo kvalitetniju i bolju uslugu / proizvod.Hteo sam da kazem da radnje koje prave probleme i varaju kupce sa garancijom bolje prolaze.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari