Šta je novo?

ELSA Gladiac 9700 Pro

Skandalozno! Proizvodjac koji je nekad imao privilegiju da prvi izbacuje karte na najnovijim nVidia chipovima presao je na stranu ljutog konkurenta :) Ovo je vecci sok nego kad je Hercules uradio isto...
Karta stvarno grom izgleda... Prilicno mocnije izgleda negoli one sa referentnu :9 shemu. Go ELSA ! :)

poz

Ccc ne mogu da verujem da su se odmetnuli... skroz su me razocarali. Ne vidim zasto bi se za ovu kartu moglo reci da je grom, sasvim prosecna izvedba.

Jedina pozitivna stvar je da se Elsa vraca na trziste, a gresku ce vec oni shvatiti i sami :)

Elzi odgovara jedino tako ozbiljan proizvođač kao ATI...:)

Ja, danas kada sam procitao na XBit-u vest, da "New Elsa" krece u proiyvodnju ATi based katica hteo sam da padnem sa stolice...Ko ostade na NVidia strani: Eagle, Inno3D...Ko jos? Ja ne mogu da se setim :p

A sto bi ostali i proizvodili nvidia... Nikad mi nece biti jasno kako su osvojili trziste sa garbage chipovima. Sad imaju konkurenta Ati. Najsmijesnija strana svega ovoga je da Ati bolje dere igre sa logom 'nvidia meant to play' nego to nvidia kartice. Funny :) a tek Doom 3 15fps na geforce ti 4600 Radeon 9700pro konstantno 50-60fps i to u alpha verziji. Desilo se da kad je 3dfx otisao sa scene, nije bio niko drugi na trzistu nego nvidia da naglasim da nvidia nije nikad mogla da bude na istom niovu sa 3dfx, jer 3dfx kartice su pravile sprdnju od nvidia kartica u to vrijeme.

Vidjecemo nv30, medjutim r350 od ati je odmah poslije nv30...
ddr II 256bit mem preko 50gb/s memory protok :)

delimir je napisao(la):
Ja, danas kada sam procitao na XBit-u vest, da "New Elsa" krece u proiyvodnju ATi based katica hteo sam da padnem sa stolice...Ko ostade na NVidia strani: Eagle, Inno3D...Ko jos? Ja ne mogu da se setim :p
Asus, Abit, Microstar, Creative (za sad), Leadtek, Gainward, Prolink, Soltek:D.... malo li je:D
Pozdrav

Mene uvatila neka tuga, ne znam za vas:)

Tu su jos i chaintech, albatron, xfx, triplex, suma, pny, evga, aopen i slicno:)

Da, sreca pa ih je Albatron izvadio :D

Nije sala Srebrni kad ti kazem:)
Ide do 316/719...njihov ti4200 je hit u americi i kosta oko 180$, divi tebra;)

ELSA je jos odavno regularno uradila i GF4 seriju...Doduse samo za azijsko trziste:)

JA taman mislio da su ozbiljno resili da izadju na trziste, a oni se i dalje ukopavaju...

Shalim se naravno - cenim elsu maksimalno, mislim da su njihove kartice vanserijske!

pa zar ne vidite ljudi da ce nVidia da za najdalje 2 godine da bankrotira.

DiSLOcAtEd je napisao(la):
Asus, Abit, Microstar, Creative (za sad), Leadtek, Gainward, Prolink, Soltek:D.... malo li je:D
Pozdrav

ne creative vec nije medju gore nabrojanim.
hercules,crucial,creative,GA,tyan,sapphiretech,FIC,ELSA,HIS...
malo li je:D

pozdrav

Da li su oni presli totalno ili ce raditi i jedno i drugo?

A za nVidiu se nemojte brinuti :) sa preko 51% trzista, daleko im je bankrot :D.
A ni za proizvodjace nemojte brinuti. Jos uvek nV ima vise kvalitetnijih proizvodjaca od ATi-a.
FIc?? :) GA??? :D HIS??!!! CLUB? ... dajte molim vas.

Mali HoBiT je napisao(la):

pozdrav
Cekaj, oni definitivno prodaju kartice bazirane na GF4 cipovima. Evo dokaza . Sad, cini mi se da sam na nekom sajtu (mislim da je bio The Inquirer) video vest da se Creative ubuduce nece baviti karticama sa nVidia cipovima (jeste da se i dosad nisu bavili time- pravio ih je MSI (makar GF4MX):D)

POz

Ova Elsa kao nešto propala, a sve karte redom izbacuje, što nVidiine što ATieve :)... To je neka zavera.

Mali HoBiT je napisao(la):

pozdrav

Od toga jedini kome bih skinuo kapu - Saphire i ELSA (verovatno i Crucia), hercules je samo skup i usminkan, kao i Gigabyte, ali nije nista posebno.... A Creative i ELSA ce raditi i nVidia kartice....

Sa nVidia strane, dobri su Leadtek, Prolink, Gainward, Triplex, eVGA, MSI, ASUS, Abit, Morpheus... Chaintech, Inno, Eagle i slicni nisu nista posebno...

Pa vi prebrojte i vidite koliko dobrih ima sa jedne, a koliko sa druge strane...

Pre bih rekao da se samo radi o zakonima trzista... Esla hoce kartice sa najboljim cipom i to je trenutno R300. Kad nVidia izbaci NV30 pravice i sa njime. Licno ne mislim da ce iko propasti niti bi to trebalo da se desi, jer ce onaj drugi da nas samara sa cenama i maltretira sa "revolucionarnim" proizvodima. Konkurencija je dobra stvar (doduse malo poznata u Srbiji, al' sta je tu je).
Kao korisnik i ljubitelj ATi (original) kartica mogu samo da kazem da se nadam da ce nVidia biti jos bolja, jer se i ATi onda biti jos bolji i obrnuto. Sto se tice nVidie... nece propasti, overall povecala je u trecem kvartalu trzisni udeo sa 56% na 58% dok je ATi pao sa 33% na 31%. Doduse ATi je povecao udeo u high-end domenu ali on ipak ne donosi toliko para (mada je R300 doneo mnooogo mil $), pa zbog toga 9500 se maksimalno forsira u western IT medijima. Bozic i nova godina idu pa treba ljude ubediti da im treba bas to.
Uostalom jasno je zasto je ATi mimo dogovora sa ID-om pustio alpha Doom III na mrezu, samo da pokaze koliko je GF4 slabiji od nje u tome, iako je DIII zestoko neoptimizovan. Sva sredstva su dozvoljena.

Branko a sta mislis o Powercolor? I sta mislis o FIC radeonu 9700 posto imam mogucnost da je nabavim za sub-300$:)
Da Marti samo sto neke firme potpisuju exkluzivne ugovore da samo odredjeni proizvod moze da se pravi u odredjenom periodu. (Intel rambus, glupa vlada srbije i mekdonald-nema burger kinga i ostalih 10 godina i slicno)....
Daj Boze da Elsa-in kredibilitet vredi toliko da moze da seta kako hoce na relaciji nV - ATI VPU...

Marti Misterija je napisao(la):
Kao korisnik i ljubitelj ATi (original) kartica mogu samo da kazem da se nadam da ce nVidia biti jos bolja, jer se i ATi onda biti jos bolji i obrnuto. Sto se tice nVidie... nece propasti, overall povecala je u trecem kvartalu trzisni udeo sa 56% na 58% dok je ATi pao sa 33% na 31%. Doduse ATi je povecao udeo u high-end domenu ali on ipak ne donosi toliko para (mada je R300 doneo mnooogo mil $), pa zbog toga 9500 se maksimalno forsira u western IT medijima. Bozic i nova godina idu pa treba ljude ubediti da im treba bas to.
Uostalom jasno je zasto je ATi mimo dogovora sa ID-om pustio alpha Doom III na mrezu, samo da pokaze koliko je GF4 slabiji od nje u tome, iako je DIII zestoko neoptimizovan. Sva sredstva su dozvoljena.

Bojim se da su oni (ATI) nepovratno zakasnili u taj segment trzista. Tu je vec sav kajmak pokupio Ti4200, Radeon9500 ne donosi nista novo ni revolucionarno, pogotovo za taj segment. Vec vidjeno na Ti4200, a svi kojima su trebale te karte tj. karte tog tipa su vec pokupovali NV. Ati ce naravno prodati odredjen broj primeraka ali uglavnom ATI-fanovima koji su cekali kartu u tom segmentu trzista da bi presli sa Radeona1/Radeona 7500 (Geek ?? :p) koji nisu imali love za 9700 ali posto je to ionako ATI-jev segment trzista tesko ce sa time pridobiti nove korisnike.

A upravo se u midi segmentu prave najvece pare na zapadu.

Brutalan Zlica je napisao(la):
Bojim se da su oni (ATI) nepovratno zakasnili u taj segment trzista. Tu je vec sav kajmak pokupio Ti4200, Radeon9500 ne donosi nista novo ni revolucionarno, pogotovo za taj segment. Vec vidjeno na Ti4200, a svi kojima su trebale te karte tj. karte tog tipa su vec pokupovali NV. Ati ce naravno prodati odredjen broj primeraka ali uglavnom ATI-fanovima koji su cekali kartu u tom segmentu trzista da bi presli sa Radeona1/Radeona 7500 (Geek ?? :p) koji nisu imali love za 9700 ali posto je to ionako ATI-jev segment trzista tesko ce sa time pridobiti nove korisnike.

Procitaj ponovo sta si napisao.
Prvo kazes kako nikome ne trebaju kartice u ovom trzisnom segmentu a zatim kako je to segment u kome se prave najvece pare.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ako su tebi gf4 4600 i R9700 midi karte, onda jedva cekam da me pozoves da vidim nv30 :D

Pa..sigurno nisu high-end karte. :D

byMaX je napisao(la):
Od toga jedini kome bih skinuo kapu - Saphire i ELSA (verovatno i Crucia), hercules je samo skup i usminkan, kao i Gigabyte, ali nije nista posebno.... A Creative i ELSA ce raditi i nVidia kartice....

Sa nVidia strane, dobri su Leadtek, Prolink, Gainward, Triplex, eVGA, MSI, ASUS, Abit, Morpheus... Chaintech, Inno, Eagle i slicni nisu nista posebno...

Pa vi prebrojte i vidite koliko dobrih ima sa jedne, a koliko sa druge strane...

znam ja da ima samo dobra 4 proizvodjaca(saphire,tyan,crucial,elsa)
sve karte tih proizvodjaca na zapadu su izuzetno postovane,i prodavane naravno.nego ja se zaleteo u nabrajanju samo da ih bude sto vise.
a da, MaX bi li za jedno 15 dana da probas CRUCIAL R9000pro?
poz.

Re: Re: Re: ELSA Gladiac 9700 Pro

Amon_Ra je napisao(la):
Hehe, ti to ozbiljno?

nije da bi se kladio u to,ali osecam.
ja cu se smejem kada nv30 bude kupio prasinu za R350:D .

Brutalan Zlica je napisao(la):

ATI ce po nosu udarati nVidiu kada krene izbacivanje karti sledece generacije u svim segmentima trzista.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Da li su oni presli totalno ili ce raditi i jedno i drugo?

A za nVidiu se nemojte brinuti :) sa preko 51% trzista, daleko im je bankrot :D.
A ni za proizvodjace nemojte brinuti. Jos uvek nV ima vise kvalitetnijih proizvodjaca od ATi-a.
FIc?? :) GA??? :D HIS??!!! CLUB? ... dajte molim vas.

nisam ja napisao da im je bankrot blizu,puno je dve(mozda 3) godine a to sada vec bivsi vlasnici 3dfx-a najbolje znaju.
ima nVidia vise kvalitetnijih proizvodjaca,ali FIC da ismejavas to je ko da si ATI-ju pljuno u oko,znas li da oni prvi dobijaju karte od ATI-ja,znaci ne cipove nego karte na koje samo polepe FIC nalepnice,naravno to se odnosi samo na najace modele karti(8500,9700).GA nije los,sta njemu fali?ajde HIS,njega sam dodao samo da ih bude vise,a club nisam ni nabrojao.

poz.

Broz je napisao(la):
I sta mislis o FIC radeonu 9700 posto imam mogucnost da je nabavim za sub-300$:)

ako ti neces tog 9700,ajde ga prodaj meni,ili bar uzmi 2 kom.
ja cu ga kupim oma.

Vrh Dno