Šta je novo?

elitesecurity.org [spojeni thread-ovi]

ja se samo bojim da ne bude kao sto su neki predlagali, registraciju i mesecno placanje :(
p.s.
jel zna neko te moderatore iz ES, da li nekome obavestavaju kada ce poceti sa radom?

Sorry ali ti bi mesecno placao da citas ES?:)

ToxiC je napisao(la):
ja se samo bojim da ne bude kao sto su neki predlagali, registraciju i mesecno placanje :(
p.s.
jel zna neko te moderatore iz ES, da li nekome obavestavaju kada ce poceti sa radom?

Zna :) ali po onome sto sam ja nacuo, ES-u je puko server (RAM i HDD koji su bili polovnjaci jer Gojka boli..... da ulozi pare u dobar hardver pa ubacuje Asusove -Xxxxxx ploce i sl.). Pre no sto je cela ova parada pocela, FlyLord je radio na sredjivanju koda foruma pa je moguce da je i zato ES off.

ne znam Gojka, i to da ga boli... ali valjda mu je stalo do ES-a. Ne ide mu lose sa komercijalizacijom, ne uzima losu kintu od banera i sl. sigurno da je mogao i mnogo bolji hosting za forum od Verata da nadje (nemam nista protiv Verata, ali kao i svi ostali domaci ne moze da se meri sa stranim), i to sa sve dedicated, tako da mi je prosto cudno sve ovo... ES je ipak znacio nesto i nadam se da nece puci cela stvar.

Ma daj bre, Gojka boli q za ES. Njemu je vazno da ima banera i kintu od njih. Veruj mi, to odlicno znam, kao i svaki drugi sadasnji i bivsi moderator. Gojko je jednom prilikom sam izjavio da mu je kvantitet najvazniji, toliko o "najvecem i najboljem IT forumu u nas". ES zadnjih 6 meseci uopste ne vodi Gojko niti ga skoro posecuje. Takodje je ES u kratkom roku napustilo mnogo kvalitetnih ljudi kojima se smucila takva politika, prazna obecanja....

Izgleda da je ES pod DOS(deny of sevice)napadom,server pokazuje da je na netu ali odgovor servera za prikljucivanje na forum previse kasno ili nikako ne dolazi.
Meni ovo lici na rat :crash:

Poslednja izmena:
Nisam do sada video ovu temu, inače bih ranije odgovorio.

Izgleda da je problem u RAM-u na jednom od servera. Takođe, problem predstavlja i to što jako mali broj ljudi ima fizički pristup ES serveru koji se nalazi u prostorijama Verat-a (a da bi se otklonio kvar - normalno - treba doći do samog servera).

Izvinjavamo se svim korisnicima ES-a na ovoj neugodnosti. Nadamo se da će problem biti što pre otklonjen i da se ovako nešto više neće ponoviti.

Inače, ne želim da ovo izgleda kao reklama za ES, ali mogu reći da se ES-Tim uvek trudi da udovolji korisnicima i njihovim zahtevima, ali kada njihov broj preraste cifru od 60.000 registrovanih naloga onda je to veoma teško, zar ne? Ne želim da ulazim u polemiku oko toga koliko je duplih naloga registrovano na ES-u (pošto niko od nas ni nema predstavu o tome) ali kad neki forum ima toliko korisnika uvek će se naći neko kome će to zasmetati (ljubomora? osveta?) i trošiće i dane i noći da bi nekako narušio ugled sajta. ES-tim ne može uvek da odbrani ES od takvih napada.

Žao nam je što ste bili žrtve spammera koji su poslali neukusne mail-ove na vaše adrese; ES-tim će se truditi da osigura servere EliteSecurity-ja kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

Hvala na razumevanju,
BytEfLUSh - EliteSecurity Administrator

BytEfLUSh je napisao(la):

Izgleda da je problem u RAM-u na jednom od servera. Takođe, problem predstavlja i to što jako mali broj ljudi ima fizički pristup ES serveru koji se nalazi u prostorijama Verat-a (a da bi se otklonio kvar - normalno - treba doći do samog servera).

10 dana ne možete da dođete do servera? Ma daaaaaaaj ... :trust:

BytEfLUSh je napisao(la):

Izgleda da je problem u RAM-u na jednom od servera.
mali broj ljudi ima fizički pristup ES serveru

ali kad neki forum ima toliko korisnika uvek će se naći neko
kome će to zasmetati (ljubomora? osveta?)

RAM malo sutra, neko bi dozvolio da mu biznis stoji vise od nedelju dana
jer ne radi RAM !!!! A mali broj ljudi ima pristup serveru,
pa valjda je tom Malom Broju Ljudi stalo da server proradi jer zive od toga,
a i valjda imaju obaveze prema svima onim koji se oglasavaju na njihovom
serveru. Cak ako niko od Malog Broja Ljudi nije prisutan u Beogradu,
mogao bi da ovlasti nekog da ode i to resi.

Nego, nisam zato odgovorio na ovu poruku,
drugi je problem, drugi ....

Godinama pratim Elitesecurity i za ne poverovati je drskost i osionost
u ophodjenju administratora, moderatora i ostalih vlastodrzaca
prema obicnim korisnicima.

Nikad nisam citao BENCHMARK forum do pre par dana,
kada sam upravo u potrazi po google-u zasto ne radi ES
nabasao ovde i poceo da citam i druge topice.
Ne mogu da se nacudim opustenosti moderatora u komunikaciji
sa korisnicima koji odu u off-topic, koji spominju PIRATERIJU,
koji PSUJU, koji pricaju o POLITICI, itd, itd.
Ovde vlada jedna zdrava, normalna i prijatna atmosfera.
Aministratori se upustaju u raspravu sa korisnicima,
ali ne hvataju alatku zvanu LOCK, svaki put kada osete
da su blizu nokauta.
Takodje ovde moderatorima nije strano da odu u off-topic,
naslade se o mogucnosti da koriste pirateriju, itd.

Opustenost uz fleksibilnost postavljenih granica,
to je ono sto je mladima, a uglavnom mladi posecuju forume potrebno.

Vi ste sebe ubedili da ste pravna znanja sticali direktno sa Izvora Mudrosti.
Kad god hocete nešto ljudima da zabranite, skratite, uskratite, ukinete,
zatvorite ili onemogucite, vi napravite maksimalno vazan izraz lica i
kazete da je "to tako svuda u svetu",
bas kao da ste licno bili na studijskim boravcima na svim kontinentima.

Vi ste poceli da se ponasate tako svojstveno nasem narodu :
izigravali ste veceg katolika od pape, deluje kao da ste u panicnom
strahu da ce neko uperiti prstom u vas i optuziti vas da se na ES-u
prica o Strasnim, Prljavim i Promiskuitetnim radnjama,
kakvi su cak defaced, virii i po koja psovka.

To vam naravno nije smetalo da imate topic o vojsci,
u kojem se na sva Moderatorska Sveta Usta pljuje po doticnoj
ustanovi, savetuje narod kako da se doticni monstrum izbegne, prevari
Takodje, cuveni topic o policiji, gde se objasnjavaju cake
kako izvrdati zakon, kako nokautirati policajca, itd.

Tu nije postojalo straha da radite nesto protivu zakona ?
Zato pitanje gde moze da se downloaduje knjiga o C-u,
koja podleze zastiti autorskog prava dovodi do razapinjanja doticnog
korisnika na stub sveopsteg srama ?

Tu da trazite vi probleme koji vas trenutno pritiskaju,
tako cete smiriti strasti i obezbediti da vas ne oduva
svaki klinac kome je dosadno tih dana, jer ce vas
taj klinac postovati i smatrati vas kao svoju Hram Mudrosti.

U svakom slucaju zelim da sto pre stanete na noge,
bar pre no sto sudija izbroji do 10, posle moze da bude kasno.

Pozdrav

Ma kriju.I ono malo postovanja koje sam imao ka ES se istopilo.

[don't reply]e, nije Benchmark (koliko sam upucen) Q&A za ES forum. Ok da stoje informacije sto radi i sto ne radi a drvlje i kamenje i ostali offtopic bacajte tamo kad proradi, nemojte zagadjivati ovaj forum time.

Hvala[/don't reply]

Sangreal je napisao(la):
Nikad nisam citao BENCHMARK forum do pre par dana,
kada sam upravo u potrazi po google-u zasto ne radi ES
nabasao ovde i poceo da citam i druge topice.
Ne mogu da se nacudim opustenosti moderatora u komunikaciji
sa korisnicima koji odu u off-topic, koji spominju PIRATERIJU,
koji PSUJU, koji pricaju o POLITICI, itd, itd.
Ovde vlada jedna zdrava, normalna i prijatna atmosfera.
Ovoga bi trebalo da se sete Bench moderatori laki na "obaraču" svaki put kada se maše za "delete post" dugme :)
Šalu na stranu, ovde su moderatori uglavnom med&mleko, mada ima par nervoznih :)

All hail Benchmark forum! :) :)

Ma mrzi me da koristim prevodilac za taj forum...
A i nisam uspevao da prevedem na naski sta je to tocka ,kuzim,kuna itd,itd...
Neka im je srecno,snaci cu se i bez njih,ovde razumem jezik.
Pa na engleskom forumu se prica engleski ,a na srpskom srpski..
I ovo nema veze sa politikom,vec sa svescu ljudi i izboru

@drpiga

Ako nisi primetio ES je bio otvoren za ljude sa svih strana.
To sto tebi smeta je stvar tvog ukusa i shvatanja.... Ako te iritira nisi duzan da citas.

Ali oko jedne stvari se definitivno slazemo. I meni u mnogim situacijama
zestoko ide na q*** kada ljudi iz Srbije pocnu da koriste izraze poput tocke,kuzenje,tipkovnice i sl...
U tim situacijama se i ja zapitam kuda to vodi.

Poslednja izmena:
@drpiga
ES nije "srpski forum" (tipa "samo Srbi smeju da postuju"), već je u pitanju forum koji je, kao što sasa022 kaže, otvoren za ljude sa svih strana - pa čak i van našeg govornog područja. Primarni jezik koji se koristi na ES-u je BHS, a mnogi od nas nisu živeli u pećini zadnjih n godina tako da uglavnom znamo šta znače te reči koje si naveo.

Ne želim da spamujemo Benchmark ovakvim raspravama; ako imate ikakvih primedbi u vezi ES-a postujte to na forum "Predlozi i Pitanja" kad se ES vrati online.

Poslednja izmena:
Da ne zakljuci neko iz ovih gore postova pogresno, Benchmark forum je takodje otvoren za ljude sa svih strana.

Gospodo Draga

Da sam zelio da postujem na ES-u oko ovih stvari odavno bih postovao.
Nemam uopste moralnih problema oko gore navedenih stvari ,uostalom navikao sam na resenja tipa,ako ti se ne svidja nemoj citati.Ali avaj,ono sto je najlakse nije uvek i najbolje.Ako postujem ovde nesto sto mi se ne svidja na Benchu,a dobijem odgovor ako ti se ne svidja ne koristi,cemu onda soba za diskusiju,znaci trebaju uniformisani ljudi koji ce tapsati svakom potezu vlasnika foruma.E pa zato i necu da postujem na ES-u nego postujem ovde gde mogu da kazem nesto sto i mislim.
Elem.necu da pljujem po ES-u,samo da odgovorim na vase konstantacije.Vec sam odgovorio na ono sto se tice da ne citam ako mi se ne svidja,tako je ,necu citati..
ako je to resenje
@byteflush

Ne pokusavaj lukavo da manipulises onime sto sam rekao jer ti nece uspeti,nisam pomenuo ni Srbe ni NeSrbe,pa valjda ne mislis da aludiram da ces da kacis zastavice na IP koji nije iz Srbije,pa da ih proterujes.Nemoj molim te tako da govoris,degute je malo.
Podji na engleski forum pa pricaj srpski,moci ces,ali te niko nece razumeti
Slicno tome,ne razumem neke reci stranog jezika tj Hrvatskog,jednostavno ne razumem.Takodje Bosanski jezik ne razumem isto kao i Crnogorski.Ono sto razumem su ekavica i ijekavica a reci tipa kuzim,tocka,nisan,jesan,cimbenik,kuna,racunalo, ne znam sta znace..

Dakle kad se oporavite postavite recnik gore da i mi tj.oni cini nije forum,razumeju ono o cemu se prica

Hmm ovde mi mirise na politiku i kao rezultat toga katanac :)

Ono sto razumem su ekavica i ijekavica a reci tipa kuzim, tocka, nisan, jesan, cimbenik, kuna, racunalo, ne znam sta znace..

Ko pita ne skita:
kuzim = shvatam
tocka = tacka
cimbenik = uzrok, cinjenica, zavisi od konteksta
kuna = HR moneta
racunalo = racunar, kompjuter
nisan i jesan = nisam i jesam (mada nisam siguran)
tipkovnica = tastatura

Na ES-u sam naleteo na poruke na engleskom, poljskom, madjarskom i neko ko je znao i hteo je odgovorio na pitanja.

Opusteno...

yooyo

bas tako, opusteno, ili se po kratkom postupku usvaja Jokerov predlog.

uostalom, vec je recheno od strane BytEfLUSha:
Ne želim da spamujemo Benchmark ovakvim raspravama; ako imate ikakvih primedbi u vezi ES-a postujte to na forum "Predlozi i Pitanja" kad se ES vrati online.

Byte drago mi je da si se oglasio. I meni je smesna prica da vec 10 dana ne mozete da dodjete do servera, slozices se da je to ipak smesna prica. Nadam se bar da flylord pametno koristi ovo vreme :)

Poslednja izmena od urednika:
Ipak je stvar mnogo ozbiljnija od jednog RAM modula i pristupa serveru. RAM modul je zamenjen, ali ES se svejedno restartuje čim skoči load tako da izgleda da će se morati kupovati novi server.

Nadam se bar da flylord pametno koristi ovo vreme
Verovatno.... I ja se nadam prijatnom iznenađenju što se tiče ES softvera kad osposobimo hardver. :)

Poslednja izmena:
Dok trenutno ne radi EliteSecurity, koji jabber server koristite?

Vrh Dno